5 Tips Penjagaan Rambut Bagi Wanita Berhijab Tanpa Hijab Dengan Safi Shayla


Masalah bagi wanita bertudung ialah rambut berbau dan mempunyai kegatalan kulit kepala seterusnya mengakibatkan kelemumur.Ini lah antara masalah kaum wanita di luar sana.


Ada juga sesetengah wanita yang sudah hilang kesabaran bagi mencari penyelesaian kepada masalah ini. Kesian kan? Biarkan rambut begitu dengan masalah rambut berbau,berkelemumur dan sebagainya. Kononnya, dengan berhijab segala masalah boleh disorok. Tetapi sebaliknya, tidak.Semakin merana dengan masalah tersebut.




 5  Tips Penjagaan Rambut Wanita Berhijab/ hijab  Dengan SAFI SHAYLA 








Rambut Rambut korang jenis bagaimana? Adakah kering,berminyak atau normal. Ketiga tiganya mudah mengalami masalah kelemumur. Setelah kenalpasti jenis rambut, pilih syampu yang sesuai. Rambut yang berminyak perlu menggunakan syampu yang berasaskan oil control. 


Manakala rambut kering pula perlu dilengkapi dengan perapi untuk melembutkan rambut. Sekiranya korang gemar mewarna, mengerinting atau rebonding, anda memerlukan perawatan yang khusus untuk rambut.

MANJAKAN RAMBUT
Sekali sekala berikan perawatan ekstra buat rambut anda. Contohnya menggunakan creambath di salun pilihan. Namun, jika korang seorang yang sibuk dan tiada masa untuk ke salun, usah bimbang. 

Kini, terdapat pelbagai syampu yang lengkap dengan rangkaian perawatannya, bermula dari syampu hinggalah ke perapi. Setelah mencuci rambut, sapukan perapi kemudian bersihkan dengan air bersih. Gunakan syampu dan perapi secara berasingan kerana fungsi syampu ialah membersihkan helaian rambut dan kulit kepala. Sementara perapi untuk melembutkan sahaja



TERDEDAH KOTORAN

Rambut boleh menjadi punca kepada pelbagai kuman dan debu. Sekiranya rambut korang tidak bersih kerana kurang penjagaan, elakkan menyentuh bahagian tubuh yang lain seperti wajah terutama ketika basah. Kuman dari rambut yang di sentuh akan mudah dipindahkan ke wajah


Lebih parah jika kulit wajah korang jenis berminyak dan berjerawat. Maka, jagalah kebersihan rambut sebaik-baiknya. 

Cara lain ialah gantikan sarung bantal secara kerap kerana segala kotoran yang terlekat pada sarung bantal akan menyebabkan jerawat



PILIH TUDUNG

Pastikan korang memilih tudung yang ‘mesra’ dengan rambut serta sesuai dengan keadaan. Contohnya ialah jika ke tempat kerja, pilihlah yang berfabrik lembut dan tipis bagi memudahkan peredaran udara keluar masuk.


GANTI TUDUNG SETIAP HARI

Pastikan korang tidak mengulangi tudung yang sama secara kerap. Ini kerana tudung tersebut pastinya sudah terserap peluh dan kotoran sewaktu korang memakainya. 

Disarankan supaya menganginkan terlebih dahulu tudung yang telah anda pakai sebelum mencucinya. Namun, jika anda memakainya dalam tempoh yang singkat contohnya ke kedai berhampiran, ia bolehlah digantung dan dipakai kembali. Namun, elakkan memakainya untuk ke tempat kerja.Eheheeh..bukanlah apa,,risau nanti..,bau hapak semerbak.Kesian rakan di pejabat terpaksa hidu bau yang tidak menyenangkan





Bagi menyelesaikan masalah rambut berbau,kegatalan kulit kepala dan kelemumur disyorkan dengan menggunakan rangkaian produk daripada Safi Shayla. Ia terdiri daripada 8 variasi syampu SAFI Shayla dikeluarkan dan mempunyai fungsi yang tersendiri. Berikut merupakan  fungsi syampu Safi Shayla di bawah. 

1. Syampu SAFI Shayla Kawalan Minyak
2. Syampu SAFI Shayla Kawalan Rambut Gugur
3. Syampu SAFI Shayla Hitam Menawan
4. Syampu SAFI Shayla Licin Terurus
5. Syampu SAFI Shayla Kawalan Rambut Rosak
6. Syampu SAFI Shayla Segar Bermaya
7. Syampu SAFI Shayla Itch-Kontrol
8. Syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur


Produk penjagaan Rambut Dari SAFI SHAYLA




9x Lebih berkesan kawalan kelemumur


Okay, sekarang Ina sendiri pun dah gunakan Safi Shayla Anti Kelemumur (anti-Dandruff). Masalah kegatalan kulit kepala dan kelemumur pun lenyap dengan Safi Shayla, dan paling best bau wangi. Bila angin bertiup, rambut tu bau semerbak syampu Safi Shayla. Tudung dibahagian kepala pun turut wangi tau,bila berpeluh. 

Ohh,ye.Sebelum terlupa.Ina nak bagitau kepada semua pembaca dan pengguna Safi Shayla syampu, korang boleh kumpulkan kesemua beg pouch We Bare Bears yang super cute tu. Setiap pembelian produk rangkaian daripada Safi Shayla bernilai RM 35.00, korang layak menerima 1 beg super cute pouch. Jadi, cepat-cepatlah korang pergi dapatkan pouch beg sebelum kehabisan (Limited edition We Bare Bears)  yea. Dapatkan di Watson terpilih.







Gembira sangat Soffea bila dapat kumpulkan kesemua pouch beg ni.. sorang satu yea. 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ehbelogaku.com/2019/08/5-tips-penjagaan-rambut-bagi-wanita.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

papar berkaitan - pada 11/8/2019 - jumlah : 126 hits
Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla Assalamualaikum dan hi all bagi wanita bertudung seperti zaza memang menitikberatkan penjagaan rambut Penjagaan yang rapi ni penting kerana kalau tak jaga terutama mereka yang bertu...
Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

papar berkaitan - pada 7/8/2019 - jumlah : 103 hits
Variasi Lengkap Syampu Safi ShaylaUntuk Penjagaan Rambut Wanita BertudungHaaa TB nak share tentang syampu Safi Shayla yang wangi dan punya pelbagai variasi ni Seperti semua orang tahu Syampu Safi Shayla ni telah diiktiraf sebagai PAKAR RAMB...
Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

papar berkaitan - pada 12/8/2019 - jumlah : 83 hits
Rambut ibarat mahkota buat setiap individu baik perempuan mahupun lelaki Jika kita mempunyai masalah rambut memang stress gila dibuatnya Mahu tak stress jika kita berhadapan dengan masalah rambut yang serius seperti keguguran rambut rambut ...
Penyanyi Rap Wanita Yang Berhijab

Penyanyi Rap Wanita Yang Berhijab

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 79 hits
Bunga Penyanyi Rap Wanita Malaysia Pertama Tampil Imej BerhijabDunia hiburan di Malaysia dihiasi dengan pelbagai variasi muzik yang merancakkan lagi industri tersebut Genre rap yang semakin membina nama di Malaysia telah mendapat sambutan y...
Tips Mudah Untuk Penjagaan Wajah Muka Anda

Tips Mudah Untuk Penjagaan Wajah Muka Anda

papar berkaitan - pada 28/7/2019 - jumlah : 63 hits
Apakah anda antara mereka yang pernah berperang dengan masalah kulit sejak usia remaja Bermula dengan kehadiran jerawat yang tumbuh tenggelam timbul Kemudian bila usia mencecah 20 an 30 an 40 an dan seterusnya masalah kulit lain pula yang m...
Lindungi Wanita Lelaki Dari Jenayah Seksual

Lindungi Wanita Lelaki Dari Jenayah Seksual

papar berkaitan - pada 2/8/2019 - jumlah : 84 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Arab Saudi Benar Wanita Melancong Tanpa Perlu Dapat Izin

Arab Saudi Benar Wanita Melancong Tanpa Perlu Dapat Izin

papar berkaitan - pada 2/8/2019 - jumlah : 93 hits
Ankara Arab Saudi akan membenarkan wanita berumur 21 tahun untuk memohon pasport dan melancong ke luar negara tanpa perlu mendapatkan kebenaran penjaga lelaki lapor agensi berita Anadolu Memetik sebuah akhbar tempatan yang tidak menyatakan ...
Ayah Dihalau Ibu Tiga Anak Didera Bersama Teman Wanita Berperwatakan Lelaki

Ayah Dihalau Ibu Tiga Anak Didera Bersama Teman Wanita Berperwatakan Lelaki

papar berkaitan - pada 2/8/2019 - jumlah : 90 hits
KEPALA BATAS 1 Ogos Tiga kanak kanak berumur antara empat dan 12 tahun disyaki didera ibu kandung dan teman wanita ibu mereka yang berperwatakan seperti lelaki kata Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara ACP Noorzainy Mohd Noor hari ini Ka...
Politikus Malaysia Usulkan Undang Undang Perlindungan Pria Dari Godaan Wanita

Politikus Malaysia Usulkan Undang Undang Perlindungan Pria Dari Godaan Wanita

papar berkaitan - pada 2/8/2019 - jumlah : 33 hits
Saya ingin menyarankan kepada menteri jika kita dapat membuat Undang Undang Pelecehan Seksual untuk menangani tindakan pidato atau berpakaian dari wanita yang dapat menggoda pria untuk melakukan inses pemerkosaan penganiayaan dan pornografi...
Akibat Ketagih Makan Mee Segera Setiap Malam Pelajar Lelaki Ini Disahkan Mengidap Kanser Perut

Penaklukan Syaitan Telemovie Lakonan Ben Amir Dan Mawar Rashid

Restoran Kak Sal Kelate Permatang To Kandu Permatang Pauh

Kagum Gadis Kudung Tangan Guna Kaki Pakai Tudung

Gio Bukan Milikku Lagi Chord

Bulughul Maram Akhlak Menjadi Pionir Kebaikan

Menariknya Bunga Kuning

Pelakon Dan Watak Drama Syurgaku Tak Sempurna 2 Hyppsensasi Unifi Tv



Kisah Penari Eksotik yang Mengalahkan 50 000 Orang Tentera Mata Hari

Isu Poligami Amar Asyraf Giliran Ashraf Muslim Buka Mulut

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Minggu Pertama

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Minggu Kedua

Selepas Bintangi Video Muzik Erra Fazira Shahir Buka Mulut


Azura Cinta Hati Datuk Jamal Sanggup Bangun Tengah Malam Selepas 13 Tahun Rehat

Arwah Tak Sempat Tengok Anak Sulung Kami Masih Terkejut Suami Pergi Dulu

Kafir Harbi 13 Soalan Untuk Timbalan Presiden Pas

Polis Tahan Komisioner Polis

Belanjawan2020 Ucapan Ketua Pembangkang

Taiwan Excellence Esports Cup Kini Tiba Di Grand Finale