5 Tips Penjagaan Rambut Bagi Wanita Berhijab Tanpa Hijab Dengan Safi Shayla


Masalah bagi wanita bertudung ialah rambut berbau dan mempunyai kegatalan kulit kepala seterusnya mengakibatkan kelemumur.Ini lah antara masalah kaum wanita di luar sana.


Ada juga sesetengah wanita yang sudah hilang kesabaran bagi mencari penyelesaian kepada masalah ini. Kesian kan? Biarkan rambut begitu dengan masalah rambut berbau,berkelemumur dan sebagainya. Kononnya, dengan berhijab segala masalah boleh disorok. Tetapi sebaliknya, tidak.Semakin merana dengan masalah tersebut.




 5  Tips Penjagaan Rambut Wanita Berhijab/ hijab  Dengan SAFI SHAYLA 








Rambut Rambut korang jenis bagaimana? Adakah kering,berminyak atau normal. Ketiga tiganya mudah mengalami masalah kelemumur. Setelah kenalpasti jenis rambut, pilih syampu yang sesuai. Rambut yang berminyak perlu menggunakan syampu yang berasaskan oil control. 


Manakala rambut kering pula perlu dilengkapi dengan perapi untuk melembutkan rambut. Sekiranya korang gemar mewarna, mengerinting atau rebonding, anda memerlukan perawatan yang khusus untuk rambut.

MANJAKAN RAMBUT
Sekali sekala berikan perawatan ekstra buat rambut anda. Contohnya menggunakan creambath di salun pilihan. Namun, jika korang seorang yang sibuk dan tiada masa untuk ke salun, usah bimbang. 

Kini, terdapat pelbagai syampu yang lengkap dengan rangkaian perawatannya, bermula dari syampu hinggalah ke perapi. Setelah mencuci rambut, sapukan perapi kemudian bersihkan dengan air bersih. Gunakan syampu dan perapi secara berasingan kerana fungsi syampu ialah membersihkan helaian rambut dan kulit kepala. Sementara perapi untuk melembutkan sahaja



TERDEDAH KOTORAN

Rambut boleh menjadi punca kepada pelbagai kuman dan debu. Sekiranya rambut korang tidak bersih kerana kurang penjagaan, elakkan menyentuh bahagian tubuh yang lain seperti wajah terutama ketika basah. Kuman dari rambut yang di sentuh akan mudah dipindahkan ke wajah


Lebih parah jika kulit wajah korang jenis berminyak dan berjerawat. Maka, jagalah kebersihan rambut sebaik-baiknya. 

Cara lain ialah gantikan sarung bantal secara kerap kerana segala kotoran yang terlekat pada sarung bantal akan menyebabkan jerawat



PILIH TUDUNG

Pastikan korang memilih tudung yang ‘mesra’ dengan rambut serta sesuai dengan keadaan. Contohnya ialah jika ke tempat kerja, pilihlah yang berfabrik lembut dan tipis bagi memudahkan peredaran udara keluar masuk.


GANTI TUDUNG SETIAP HARI

Pastikan korang tidak mengulangi tudung yang sama secara kerap. Ini kerana tudung tersebut pastinya sudah terserap peluh dan kotoran sewaktu korang memakainya. 

Disarankan supaya menganginkan terlebih dahulu tudung yang telah anda pakai sebelum mencucinya. Namun, jika anda memakainya dalam tempoh yang singkat contohnya ke kedai berhampiran, ia bolehlah digantung dan dipakai kembali. Namun, elakkan memakainya untuk ke tempat kerja.Eheheeh..bukanlah apa,,risau nanti..,bau hapak semerbak.Kesian rakan di pejabat terpaksa hidu bau yang tidak menyenangkan





Bagi menyelesaikan masalah rambut berbau,kegatalan kulit kepala dan kelemumur disyorkan dengan menggunakan rangkaian produk daripada Safi Shayla. Ia terdiri daripada 8 variasi syampu SAFI Shayla dikeluarkan dan mempunyai fungsi yang tersendiri. Berikut merupakan  fungsi syampu Safi Shayla di bawah. 

1. Syampu SAFI Shayla Kawalan Minyak
2. Syampu SAFI Shayla Kawalan Rambut Gugur
3. Syampu SAFI Shayla Hitam Menawan
4. Syampu SAFI Shayla Licin Terurus
5. Syampu SAFI Shayla Kawalan Rambut Rosak
6. Syampu SAFI Shayla Segar Bermaya
7. Syampu SAFI Shayla Itch-Kontrol
8. Syampu SAFI Shayla Anti Kelemumur


Produk penjagaan Rambut Dari SAFI SHAYLA




9x Lebih berkesan kawalan kelemumur


Okay, sekarang Ina sendiri pun dah gunakan Safi Shayla Anti Kelemumur (anti-Dandruff). Masalah kegatalan kulit kepala dan kelemumur pun lenyap dengan Safi Shayla, dan paling best bau wangi. Bila angin bertiup, rambut tu bau semerbak syampu Safi Shayla. Tudung dibahagian kepala pun turut wangi tau,bila berpeluh. 

Ohh,ye.Sebelum terlupa.Ina nak bagitau kepada semua pembaca dan pengguna Safi Shayla syampu, korang boleh kumpulkan kesemua beg pouch We Bare Bears yang super cute tu. Setiap pembelian produk rangkaian daripada Safi Shayla bernilai RM 35.00, korang layak menerima 1 beg super cute pouch. Jadi, cepat-cepatlah korang pergi dapatkan pouch beg sebelum kehabisan (Limited edition We Bare Bears)  yea. Dapatkan di Watson terpilih.







Gembira sangat Soffea bila dapat kumpulkan kesemua pouch beg ni.. sorang satu yea. 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ehbelogaku.com/2019/08/5-tips-penjagaan-rambut-bagi-wanita.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

papar berkaitan - pada 7/8/2019 - jumlah : 370 hits
Variasi Lengkap Syampu Safi ShaylaUntuk Penjagaan Rambut Wanita BertudungHaaa TB nak share tentang syampu Safi Shayla yang wangi dan punya pelbagai variasi ni Seperti semua orang tahu Syampu Safi Shayla ni telah diiktiraf sebagai PAKAR RAMB...
Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla

papar berkaitan - pada 11/8/2019 - jumlah : 263 hits
Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla Assalamualaikum dan hi all bagi wanita bertudung seperti zaza memang menitikberatkan penjagaan rambut Penjagaan yang rapi ni penting kerana kalau tak jaga terutama mereka yang bertu...
Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

papar berkaitan - pada 12/8/2019 - jumlah : 142 hits
Rambut ibarat mahkota buat setiap individu baik perempuan mahupun lelaki Jika kita mempunyai masalah rambut memang stress gila dibuatnya Mahu tak stress jika kita berhadapan dengan masalah rambut yang serius seperti keguguran rambut rambut ...
Penyanyi Rap Wanita Yang Berhijab

Penyanyi Rap Wanita Yang Berhijab

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 194 hits
Bunga Penyanyi Rap Wanita Malaysia Pertama Tampil Imej BerhijabDunia hiburan di Malaysia dihiasi dengan pelbagai variasi muzik yang merancakkan lagi industri tersebut Genre rap yang semakin membina nama di Malaysia telah mendapat sambutan y...
Tips Mudah Untuk Penjagaan Wajah Muka Anda

Tips Mudah Untuk Penjagaan Wajah Muka Anda

papar berkaitan - pada 28/7/2019 - jumlah : 118 hits
Apakah anda antara mereka yang pernah berperang dengan masalah kulit sejak usia remaja Bermula dengan kehadiran jerawat yang tumbuh tenggelam timbul Kemudian bila usia mencecah 20 an 30 an 40 an dan seterusnya masalah kulit lain pula yang m...
Perlakuan Percakapan Wanita Boleh Sebabkan Lelaki Tergoda Senator Pkr Cadang Undang Undang Lindungi Lelaki

Perlakuan Percakapan Wanita Boleh Sebabkan Lelaki Tergoda Senator Pkr Cadang Undang Undang Lindungi Lelaki

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 115 hits
Kes rogol yang berlaku di kalangan wanita dan kanak kanak bawah umur dewasa ini semakin membimbangkan Dalam isu tersebut banyak yang saling menuding jari antara satu sama lain Ada yang kata salah lelaki ada pulak yang cakap salah perempuan ...
Pelakon Kaku Ketika Shooting Terserempak Wanita Inggeris Berpakaian Era 1950 An Nona Baker

Pelakon Kaku Ketika Shooting Terserempak Wanita Inggeris Berpakaian Era 1950 An Nona Baker

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 192 hits
Pelakon kaku ketika shooting Terserempak wanita Inggeris berpakaian era 1950 an Nona Baker
Cuka Epal Adakah Ia Selamat Diambil Oleh Wanita Hamil

Cuka Epal Adakah Ia Selamat Diambil Oleh Wanita Hamil

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 176 hits
Cuka epal atau apple cider vinegar adalah makanan perasa dan bahan semula jadi di rumah yang sangat popular Ia dihasilkan daripada buah epal yang melalui proses penapaian Sesetengahnya mungkin mengandungi bakteria berfaedah apabila dibiarka...
Wanita Menangis Ketika Dihukum Sebat 100 Kali Selepas Ditangkap Khalwat Bersama Kekasihnya

Wanita Menangis Ketika Dihukum Sebat 100 Kali Selepas Ditangkap Khalwat Bersama Kekasihnya

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 131 hits
The ReporterSeorang wanita berusia 22 tahun menangis dan merayu agar pegawai syariah berhenti menyebatnya dalam hukuman sebat yang dibuat secara terbuka di khalayak ramai Wanita itu dihukum sebat kerana melakukan maksiat selain dua lagi ind...
Niat Hendak Mengadu Dan Memalukan Pelayan Melayu Yang Tidak Fasih Berbahasa English Akhirnya Memakan Diri

Syed Sadick Tersingkir

5 Sisi Gelap Kota Suci Makkah Yang Akan Membuatmu Geleng Geleng Kepala Tak Percaya

Santa Cruz Colorful Spaces Designed For Students In Braga

Cara Mudah Keluarkan Duit Cash Daripada Akaun Ewallet Anda

Bayanlepas Lelaki Maut Tersepit Mesin

Parti Baru Mahathir Takkan Ke Mana

Jom Ketahui Kandungan Lemak Dalam Makanan Harian Ini Punca Utama Kegemukan Rupanya



Resepi Penne Goreng Paling Rangup

The Mighty Five Negara Kilang Dunia Baru Yang Bakal Menggantikan China

Bagaimana Seorang Lelaki Model Etnik Uighur Hilang Tanpa Jejak di China

5 Idea Konten Paling Senang Sebagai Youtuber Berjaya

Maskne Masalah Jerawat Disebabkan Pemakaian Topeng Muka


3 Jenis Cincin Dalam Perkahwinan

Timb Menteri Didakwa Guna Pesawat Tentera Untuk Kempen Politik

Rahasia Lelaki Tentang Cinta

Ternyata Ini Alasan Kenapa Anda Harus Memiliki Fitur Sonar Dan Kamera Parkir Pada Mobil

Bersatu Johor Panas Ahli Memberontak Mahu Sertai Parti Dr M

Kluster Sivagangga Merebak Ke Shah Alam Surau Kelas Kafa Ditutup