Oku Positif Covid 19 Didera Di Rumah Kebajikan



OKU positif Covid-19 didera di rumah kebajikan
Gadis sindrom down positif Covid-19, disyaki didera di rumah kebajikan
Seorang remaja penghidap sindrom down yang dijadikan anak angkat sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di Kuala Lumpur, dipercayai didera di sebuah rumah kebajikan didiaminya sejak setahun lalu.
Seorang pengguna Facebook turut mendakwa beliau dimaklumkan bahawa pemilik rumah kebajikan berkenaan, petugas dan beberapa penghuninya dijangkiti Covid-19, bagaimanapun nama remaja berusia 13 tahun itu tidak dimasukkan dalam senarai yang diserahkan kepada Kementerian Kesihatan (KKM).
“Senarai nama penghuni telah diserahkan kepada KKM untuk tindakan lanjut, namun namanya (mangsa) tidak dimasukkan,” katanya dipetik Sinar Harian.
Pengguna Facebook itu berkata, perkara tersebut menimbulkan kebimbangan sehingga menyebabkan seorang individu yang tidak mahu dikenali cuba masuk ke rumah kebajikan itu untuk melihat keadaannya sendiri.
“Bila tengok namanya tiada dalam senarai, dia rasa pelik kerana mereka seperti ingin menyembunyikan sesuatu.
“Jadi sumber tersebut bawa makanan ke rumah kebajikan dan dapat jumpa kanak-kanak itu, dia terkam lalu menangis seolah-olah dalam keadaan trauma.”
Katanya, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) mendapati remaja itu tidak dimasukkan dalam senarai KKM kerana rumah kebajikan itu cuba menyembunyikan perbuatan mereka mendera gadis terbabit.
“Dia (mangsa) didapati positif Covid-19 apabila dibawa ke Hospital Kuala Lumpur dan menerima rawatan selama 10 hari sebelum dihantar pulang ke rumah kebajikan yang menjaganya sebelum ini.
“Kecederaan dia sangat serius. Apabila hospital tanya siapa yang buat, dia akan sebut ‘bonda’ dan ‘mama’ serta beritahu dia telah diikat serta disiram air panas,” katanya.
Beliau meminta polis segera menyiasat kes itu secara lebih terperinci dan mengheret pelakunya ke muka pengadilan.
FMT
OKU positif Covid-19 didera di rumah kebajikan
Baca Artikel Menarik :
Mesyuarat tertutup Zahid, Ismail Sabri selesai Ada apa pertemuan rahsia ahli parlimen UMNO bersama Presiden? Nama Mira Filzah Turut Dikecam Hanya Gara-Gara Ibu Mertua [VIDEO] Sweet Qismina minta doa cepat dihalalkan Pizza Musang King Dapur Kayu Mystreet Kitchen Resepi Ayam Goreng Madu Mamak Layari Laman Facebook MYKMU
5 wanita buat kerja gila ditahan

The post OKU positif Covid-19 didera di rumah kebajikan appeared first on MYKMU.NET.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://mykmu.net/2021/07/06/oku-positif-covid-19-didera-di-rumah-kebajikan/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Wabup Garut Helmi Budiman Dan Istri Positif Covid 19 Jalani Isolasi Mandiri Di Rumah

Wabup Garut Helmi Budiman Dan Istri Positif Covid 19 Jalani Isolasi Mandiri Di Rumah

papar berkaitan - pada 1/7/2021 - jumlah : 286 hits
Wakil Bupati Garut Helmi Budiman bersama istrinya Hani Firdiani terkonfirmasi positif Covid 19 Keduanya menjalani isolasi mandiri di rumah dengan pengawasan petugas medis karena kondisinya tidak bergejala
Komplotan Begal Motor Bersenjata Api Ditangkap Polisi 1 Positif Covid 19

Komplotan Begal Motor Bersenjata Api Ditangkap Polisi 1 Positif Covid 19

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 242 hits
Adapun para pelaku yang diringkus yakni B alias U BS AR alias W AS alias EW DP dan yang terakhir MK Pelaku terakhir MK sedang menjalani perawatan usai terkonfirmasi positif Covid 19
Wakil Ketua Kpk Nurul Gufron Positif Covid 19

Wakil Ketua Kpk Nurul Gufron Positif Covid 19

papar berkaitan - pada 29/6/2021 - jumlah : 252 hits
Nurul menyebut dirinya mengalami gejala sesak nafas dan demam Dokter pun memintanya untuk melakukan isolasi mandiri di rumah sesuai diagnosa kondisi paru parunya
Dalam 2 Bulan 105 Asn Di Sleman Dinyatakan Positif Covid 19

Dalam 2 Bulan 105 Asn Di Sleman Dinyatakan Positif Covid 19

papar berkaitan - pada 29/6/2021 - jumlah : 226 hits
Rapat tatap muka agar ditiadakan sementara Diganti dengan rapat daring Kegiatan workshop seminar dan pelatihan dihentikan sementara ucap Harda
Untuk Apa Sasarkan Kes Positif Covid 19 Turun Kepada 4 Ribu Jika Ia Akan Melonjak Kembali

Untuk Apa Sasarkan Kes Positif Covid 19 Turun Kepada 4 Ribu Jika Ia Akan Melonjak Kembali

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 253 hits
June 28 2021 1 Antara sasaran Kerajaan menurunkan kes Positif kepada 4 ribu kes Untuk apa letakkan sasaran 4 ribu kes sambil membunuh Ekonomi Rakyat Apa jaminan kes tidak naik kembali untuk fasa kedua bila Ekonomi mula dibuka 2 Sebenarnya t...
Pegawai Positif Covid 19 Pn Depok Hentikan Sementara Persidangan

Pegawai Positif Covid 19 Pn Depok Hentikan Sementara Persidangan

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 314 hits
Fadil menegaskan Pengadilan Negeri Depok bersungguh sungguh melawan Covid 19 tersebut dengan melaksanakan 2 kali swab antigen dan penyemprotan disinfektan pada seluruh sudut ruangan PN Depok yang bertujuan untuk mencegah meluasnya virus cor...
Kemaskini Kes Positif Covid 19 Di Cameron Highlands 25 Jun 2021

Kemaskini Kes Positif Covid 19 Di Cameron Highlands 25 Jun 2021

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 489 hits
Saya kongsikan kes positif COVID 19 yang dilaporkan di Cameron Highlands mulai 1 Mei 2021 sebagai rekod rujukan peribadi di masa hadapan Sumber gambar grafik ini diperolehi dari Laman Facebook Jabatan Kesihatan Negeri Pahang
Kemaskini Kes Positif Covid 19 Di Cameron Highlands 21 Jun 2021

Kemaskini Kes Positif Covid 19 Di Cameron Highlands 21 Jun 2021

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 445 hits
Saya kongsikan kes positif COVID 19 yang dilaporkan di Cameron Highlands mulai 1 Mei 2021 sebagai rekod rujukan peribadi di masa hadapan Sumber gambar grafik ini diperolehi dari Laman Facebook Jabatan Kesihatan Negeri Pahang
Klaster Pertambangan Di Halut Malut Ratusan Pegawai Tambang Emas Positif Covid 19

Klaster Pertambangan Di Halut Malut Ratusan Pegawai Tambang Emas Positif Covid 19

papar berkaitan - pada 28/6/2021 - jumlah : 289 hits
Dia menjelaskan dari jumlah itu pihaknya belum memeroleh data berapa banyak yang menjalani karantina di kota Tobelo dan di Kota Ternate
Kanada Menunggu Keputusan Pilihan Raya Tinjauan Usd Cad

Wall Street Memastikan Rumah Putih Tetap Terkawal

Umdap Mantap Branding May Have Backfired Among Ayer Kuning Voters Says Think Tank

From Stress To Success Ptti Rewards Spm Legends In Style

Apa Agenda Mereka Mengapa Ktm Perlu Ditukar Tetapi Nama Penjajah Kekal Mekar

Perkasakan Ekonomi Melayu Harus Jdi Keutgamaan Bermula Dengan Langkah Apertama

Develop A Scalable Business Model

Aktiviti Majlis Sambutan Aidilfitri Meriah Raya Span Ppim 21 04 2025


echo '';
Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Dendam Seorang Madu Slot Tiara Astro Prima

10 Fakta Biodata Amira Othman Yang Digosip Dengan Fattah Amin Penyanyi Lagu Bila Nak Kahwin

5 Tips Macam Mana Nak Ajak Orang Kita Suka Dating Dengan Kita

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Keluarga Itu Slot Lestary TV3

Bolehkah Manusia Transgender Mencapai Klimaks Selepas Bertukar


World Bank Forecasts 3 9 Growth For Malaysia

Kashmir Killings Not Just Attack On India But Humanity

Dap And Pkr S Missing Indian Leaders In Ayer Kuning By Election A Cause For Concern

Petua Simpan Santan Segar

The Unwanted Penyesalan Chord

Kiranya Ameno Pejuang Kesamarataan Bukan Melayu Lagi