Misi Springcleaning Sale


bila dah nak habis last semester ni, seperti biasa operasi marie-kondo-ing akan bermula secara berperingkat. mula lah barang-barang yang dari first sem semua dipunggah semula untuk dipacking bawa balik rumah ibu. tiba-tiba,

"ehh sejak bila aku ada benda ni?"
"laa kat sini rupanya benda ni berkurunn aku cari tak jumpa"
"ni macam dah tak nak pakai je"
"mashaAllah dah tak muat ke baju ni?!"
"kenapa lah baru hari ni aku jumpa ko padahal aku nak guna ko dua bulan lepas"

........

aku cuba untuk mengelakkan diri aku daripada dijangkiti disorder yang pelik-pelik so prinsip aku, barang tu kalau aku dah tak guna lebih daripada 3 bulan aku WAJIB let go atau buang. so bila aku punggah balik semua barang-barang aku, aku asingkan barang yang aku memang nak guna lagi, barang yang memang tak elok/expired, barang yang masih cunn tapi aku dah tak nak guna.

tapi untuk barang-barang yang masih helok, biasa aku memang akan let go sama ada kat ig aku or carousell aku. banyak gilaaaaa barang-barang aku kat carousell aku baru upload semalam. kalau korang ada carousell boleh visit profile aku melalui link bawah ni untuk tengok-tengok kot ada yang berkenan hihi

https://my.carousell.com/messarah/

antara barang-barang yang aku let go termasuklah skincare/makeup yang aku baru buka and guna dua/tiga kali, blouse/tshirt lama yang masih elok dan lawa, buku/komik, dan macam-macam lagi. lagi pun aku tak nak simpan unused items lama-lama kat rumah. baik aku carikan tuan baru at least orang lain boleh guna and aku nak let go harga murr murr je sebab memang urgent nak clearkan barang-barang aku + kumpul duit sekali lah sikit-sikit untuk bayar yuran last sem ni hehe. kat bawah ni aku list kan antara items yang aku nak let go and kalau berminat boleh whatsapp je 0176884729 and screenshot barang apa yang korang nak.

nak tengok items lain boleh klik link profile carousell aku kat atas tu sebab kat sana lagi banyak details pasal saiz baju, harga, multiple gambar untuk conditions items dan sebagainya. maybe ada items yang korang nak try-try ke or takut nak beli dengan full price sebab mahal and takut tak sesuai dengan korang, korang boleh beli yang preloved punya.


1) CHICA-Y-CHICO Semi Matt Cushion SPF 35 PA++


cushion ni aku beli kat althea website sebab antara bestseller kat website tu and feedback/review pun banyak yang bagus-bagus so aku pun beli lah. tapi aku tersalah pilih shade, aku beli shade 21-light beige so tak kena dengan warna kulit aku. tapi finishing dia okayy. aku baru guna sikit je untuk try-try tepek kat muka nak test okay tak shade tu dengan colour kulit aku. so this cushion aku nak let go untuk sesiapa yang rasa kulit dia sesuai dengan shade 21. family aku yang lain jenis tak pakai cushion. harga asal RM62, tapi nak let go RM30 je. baru beli akhir tahun lepas ke bulan 1 haritu. cushion puff tu aku akan bagi extra yang baru sekali dengan box dia. nak details pasal cushion ni and tengok feedback boleh refer link di bawah :
https://my.althea.kr/semi-matte-cushion-10599

2. LIMITED EDITION 2018 Laneige Wild at Heart Cushion


ni limited edition cushion from laneige sempena christmas last year. kat sephora pun ada jual rasanya harga asal RM136. laneige kan memang mahal and limited edition pula tu. kat althea dah takde dah collection ni. aku nak let go ni pun sebab silap pilih shade jugak. ni pun aku tepek sikit je try shade. tapi yang ni shade 23-sand. aku ni kulit gelap sikit so tak sesuai sangat nak pakai yang shade terang. aku nak let go RM50 je. ni pun sama aku akan bagi FREE extra cushion puff yang baru sekali dengan box dia (refer last pic)


3. Other items
H&M t-shirts, cardigan, sweatshirt, kurti, long blouse
Price range : RM5-RM25DVD Dr. Azizan Osman : RM15-RM280*please refer my carousell link






mungkin nanti akan datang ada banyak lagi aku nak update barang-barang preloved aku sebab tak habis kemas satu rumah lagi ni. memang berlambak barang-barang yang masih elok yang aku dah tak pakai. ingat nak join carboot tapi macam takde masa je sebab tu let go online je walaupun lambat sikit geraknya. kalau korang tengah cari-cari barang lain dengan harga yang murah, download apps carousell sebab kat sana banyak barang-barang/skincare branded yang orang let go dengan harga yang murah. boleh sort dari low prices kalau nak cari harga yang berbaloi dan paling murah yang korang boleh dapat. jangan lupa follow profile carousell aku if dah ada apps carousell tau nanti banyak lagi barang lain aku nak update kat carousell :D
carousell profile link : https://my.carousell.com/messarah/
#carousellmy #declutter #letscarousell


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://messarah.blogspot.com/2019/03/misi-springcleaning-sale.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
After Royale Chulan Hotel Najib Predicts Sale Of More Ltat Assets

After Royale Chulan Hotel Najib Predicts Sale Of More Ltat Assets

papar berkaitan - pada 16/3/2019 - jumlah : 64 hits
Najib Razak has predicted that more Lembaga Tabung Angkatan Tentera assets will be disposed of following the sale of the Royale Chulan hotel to a Singaporean company The former prime minister noted that Boustead Holdings in which LTAT is th...
Rejim Pakatan Harapan Sedang Buat Mega Sale Gadai Aset Negara

Rejim Pakatan Harapan Sedang Buat Mega Sale Gadai Aset Negara

papar berkaitan - pada 19/3/2019 - jumlah : 94 hits
Semua orang tahu yang Boustead jual hotel kepada Hotel Royal Singapore Tetapi ramai tidak tahu yang Sime Darby Property pun telah menjual Serviced Apartment diorang kepada Royal Group Singapore Diorang jual pada harga SGD93juta Hari ini Roy...
Terkini Senarai Car Boot Sale Di Selangor 2019

Terkini Senarai Car Boot Sale Di Selangor 2019

papar berkaitan - pada 19/3/2019 - jumlah : 161 hits
Kalau kat luar negara mungkin terma yang lebih terkenal adalah GARAGE SALE kan Tapi kat Malaysia sangat terkenal dengan konsep jualan melalui bonet kereta yang lebih mudah dan tidak memerlukan modal tapak beribu ribu Nah Alhamdulillah Dia m...
Pahang Reminds Public Of Ban On Harvest Sale Of Etak Freshwater Clams

Pahang Reminds Public Of Ban On Harvest Sale Of Etak Freshwater Clams

papar berkaitan - pada 13/3/2019 - jumlah : 70 hits
A picture of the corbiculacea freshwater clam known locally as etak Wikimedia Commons CC BY SA 3 0PEKAN The Pahang Fisheries Department is reminding the public of the ban on harvesting and selling etak freshwater clams from state rivers Its...
Matta Fair Dan Traveloka Sale Abration Dah Mai Dah

Matta Fair Dan Traveloka Sale Abration Dah Mai Dah

papar berkaitan - pada 10/3/2019 - jumlah : 126 hits
Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua Cuti sekolah dah dekat dah ni Korang nak cuti di mana nanti Bila ingat nak bercuti confirm la teringat Kenapa Tentunya sebab banyak tawaran pakej percutian di sana Banyak pilihan menarik lepas t...
Vivo Rocks Malaysians With Its Superday Sale

Vivo Rocks Malaysians With Its Superday Sale

papar berkaitan - pada 5/3/2019 - jumlah : 98 hits
Vivo followed up its recent launch of the V15 Pro and V15 smartphones with its Superday Sale at Sunway Pyramid where members of the public were treated to performances and games and those who were first to purchase the smartphones received ...
The Big Bad Wolf Book Sale Pahang Gets Honorary Visit From The Vice Chancellor Of Universiti Malaysia Pahang

The Big Bad Wolf Book Sale Pahang Gets Honorary Visit From The Vice Chancellor Of Universiti Malaysia Pahang

papar berkaitan - pada 9/3/2019 - jumlah : 142 hits
The Big Bad Wolf Book Sale Pahang gets Honorary Visit from the Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang The Vice Chancellor of Universiti Malaysia Pahang made a surprise visit to the Big Bad Wolf Book Sale Pahang last weekend bringing ...
Mb Denies Banning Sale Of Alcohol Says It Is Golf Club S Decision

Mb Denies Banning Sale Of Alcohol Says It Is Golf Club S Decision

papar berkaitan - pada 22/3/2019 - jumlah : 51 hits
Negeri Sembilan Menteri Besar Aminuddin Harun has denied personally ordering a ban on the sale of alcohol at the Seremban International Golf Club saying instead that the decision was made collectively by the SIGC committee According to Sin ...
Misi Kemanusiaan Pasrelief Gerak Ke Maarib Terus

Misi Kemanusiaan Pasrelief Gerak Ke Maarib Terus

papar berkaitan - pada 4/3/2019 - jumlah : 109 hits
SETYUN Yaman Delegasi Pusat Bantuan dan Kemanusiaan PAS berjaya sampai ke bandar ini yang menjadi check point bagi ke lokasi utama Misi Kemanusiaan Yaman Delegasi terdahulu menempuh hampir 10 jam perjalanan merentas gurun yang menghampar lu...
Minyak Sawit Malaysia Merosot India Hentikan Pembelian Dari Malaysia

Sajat Ditawar Berlakon Sekuel Kl Gangster

Bahaya Kilat Cara Elak Dari Menjadi Mangsa Panahan Petir

Pinjam Motor Harus Kembali Full Tank Benarkah Termasuk Riba

Cari Tahu Spesifikasi Dan Harga Handphone Xiaomi Redmi S2 Sebelum Membelinya

Adakah Ltte Begitu Istimewa Untuk Orang Ini

Jangan Ambil Kesempatan Wujudkan Akaun Atas Nama Aafiyah

Kesiannya Tengok Anak Selsema Nak Tau Camne Nak Settle Kan Benda Ni



Kisah Pahlawan Yang Dipotong Kedua Tangan Dan Kembali Membalas Dendam

Kisah Sebenar Jin Dari Gua Hira Yang Tular Era 90an Dulu

Sumpahan The Omen 1976 Yang Dianggap Sebagai Filem Paling Berhantu

Biodata Jatt Ali Peserta Gegar Vaganza 6 GV6 2019

Akhirnya Didedahkan Ini Senarai 12 Peserta Dewi Remaja 2019 Musim Baru


Ph Belum Gila Untuk Terima Umno Pas

Makmum Masbuk Sementara Imam Kelebihan Rakaat Haruskah Makmum Menambah Rakaat

Kembali Berbuah

Jana Income Online Affiliate Involve Asia Terima Komisen Kali Ke 4

Amalkan Surah Yusof Ini Kalau Nak Wajah Nampak Cantik

Scammer Pakej Pelancongan