Makan Kek Di Fairy Le Ph Nom Nal Sungai Petani Kedah




Assalamualaikum dan salam sejahtera


Baru - baru ini, aku dengan keluarga balik kampung yang terletak di Jitra, Kedah. Perjalanan dari Kulim ke Jitra, kami pastinya akan melalui kawasan Sungai Petani. Di perjalanan pulang, kami sekeluarga singgah di sebuah kedai kek yang mempunyai tempat drive thru. Nama bagi kedai makan tersebut adalah  Fairy Le Phénoménal

Dari awal perjalanan lagi mak aku seringkali cakap yang beliau teringinkn kek. Jadi apabila kedai kek sudah berada di dalam perjalanan, why not kita singgah dan makan. First time sebenarnya aku singgah di kedai ini. 
Tujuan utamanya hanyalah untuk makan kek, jadi kami memilik 6 kek yang berlainan jenis. Kek yang dipilih adalah sepotong kek sahaja bagi setiap jenis. 
Gambar Ihsan Google
Kalau anda dapat lihat, di atas adalah gambar bagi ruangan kek dipamerkan. Hampir kesemua kek yang dipotong kecil tersebut di ambil. Harganya yang agak berpatutan membuatkan aku berasa lega kerana aku yang belanja untuk kali ini


Aku dan Keluarga

Di bawah adalah kek yang dipilih. Alhamdulillah, setelah selesai makan kek, kami semua kekenyangan dan beransur pulang ke Kulim. Mengenai kek, bagi aku ianya boleh dikatakan sedap. Ada juga yang tidak sedap dan pastinya kek yang tidak sedap itu tidak akan dipilih lagi sekiranya aku ke kedai ini lagi. 


Alang-alang baru sahaja gaji, apa salahnya jika aku belanja keluarga. Apa pendapat anda semua tentang kek ini apabila melihatnya sahaja



Menyahut seruan kerajaan terdahulu supaya berjimat cermat, jadi aku dan sekelarga memilih untuk meminum air kosong sahaja. Jimat dan menyihatkan sebab kek itu sendiri sudah manis, ditambah air manis, lagilah bertambah kandungan gula dalam badan kan

Mengenai restoran itu pula, suasananya aku rasa sesuai untuk keluarga. Ruang dalaman yang besar. Tetapi apabila melihat menu, aku agak terkejut melihat harga bagi menu-menu lain selain kek. Ianya terlampau mahal dan mampu membuatkan aku menangis sekiranya itu yang dipilih untuk makan. Harga bagi sepotong kek bagi aku murah dan menepati citarasa aku

Sekian

Facebook : Fairy Le PhénoménalAlamat : No 1, Jalan Cempaka 2/3, Amanjaya Square, 08000 Sungai Petani


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://aerillhassan.blogspot.com/2019/01/makan-kek-di-fairy-le-phenomenal-sungai.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Lokasi Makan Makan Terbaru Di Lunas Kedah

Lokasi Makan Makan Terbaru Di Lunas Kedah

papar berkaitan - pada 11/1/2019 - jumlah : 147 hits
Anda penggemar cheese Suka makan pizza Wajib tahu Istimewa untuk warga Lunas dan Kulim serta sekitarnya Ini satu lagi lokasi makan makan yang wajib korang singgah Lunas Pizza Station berkonsepkan buffet dan korang boleh makan selagi mampu P...
Dia Ada Kes Bunuh Edar Dadah Dan Samun Bersenjata Polis Tembak Mati Lelaki Di Sungai Petani

Dia Ada Kes Bunuh Edar Dadah Dan Samun Bersenjata Polis Tembak Mati Lelaki Di Sungai Petani

papar berkaitan - pada 14/1/2019 - jumlah : 89 hits
Astro Awani Selepas kejadian itu polis menemui sepucuk pistol Semi Auto 9MM jenis Baretta di tepi suspek serta 74 paket plastik kecil yang mengandungi dadah jenis heroin Foto Astro AWANI SUNGAI PETANI Suspek lelaki yang mati ditembak polis ...
60 Tempat Makan Best Sekitar Alor Star Kedah

60 Tempat Makan Best Sekitar Alor Star Kedah

papar berkaitan - pada 19/1/2019 - jumlah : 246 hits
Assalamualaikum semua Kat Kedah memang banyak tempat makan best Kalau pi Loqstaq tapi tak pulun masakan orang Kedah mana buleh Tapi nak pi tang mana Banyak orang cakp kedai ni sedap kedai tu sedap Tak payah pening kepala ni ada senarai temp...
Yeay Baby Dan Mommy Dapat Makan Kek Coklat Moist Free

Yeay Baby Dan Mommy Dapat Makan Kek Coklat Moist Free

papar berkaitan - pada 17/1/2019 - jumlah : 85 hits
Yeay Baby Dan Mommy Dapat Makan Kek Coklat Moist Free Assalamualaikum wbt Sudah hampir seminggu mommy balik kampung seronok benar sebab ada daddy yang layan mommy macam puteri raja Cakap je nak makan apa semua dapat Cakap je nak pergi mana ...
Otot Perut Lumpuh 5 Bulan Tak Makan

Otot Perut Lumpuh 5 Bulan Tak Makan

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 77 hits
SEORANG wanita tidak dapat makan selama lima bulan kerana mengalami penyakit kronik yang menyebabkan dia berasa sakit setiap kali cuba untuk makan Hannah Ritchie akan muntah sehingga enam kali sehari dan berlari ke tandas hampir 30 kali dis...
Merokok Di Kedai Makan Denda Hukuman Penjara Menanti

Merokok Di Kedai Makan Denda Hukuman Penjara Menanti

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 134 hits
Bermula tengah malam ini semua premis makanan di negara ini diwartakan sebagai tempat larangan merokok selari dengan Peraturan Peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2018 Ketua Pengaran Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata pindaan pewa...
Senarai 9 Jenis Tempat Makan Dilarang Merokok Mulai 1 Januari 2019

Senarai 9 Jenis Tempat Makan Dilarang Merokok Mulai 1 Januari 2019

papar berkaitan - pada 31/12/2018 - jumlah : 215 hits
KERAJAAN telah menguatkuasakan undang undang baru larangan merokok di tempat tempat makan seluruh negara mulai 1 Januari 2019 Dalam erti kata lain mulai tengah malam ini tempat tempat makan di seluruh negara adalah zon larangan merokok Beri...
Anwar Semakin Kukuh Tun M Makin Tiada Ruang Lindungi Azmin

Tular Rakaman Gadis Pijak Al Quran Jawapan Bapa Buat Hati Sebak

Gaji Seorang Jurutera

Sambal Ikan Bilis Petai Tempoyak Yang Wow

Doa Neelofa Untuk Buka Pintu Rezeki

Kifarah Jemaah Haji Malaysia Dalam Flight Bila Sampai Jeddah

Hati Hati Beli Baju Kat Muaz Check Dulu Saiz

Pemandu Vios Tular Di Jb Ditahan Polis



Kajian Ibnu Khaldun Tentang Punca Runtuhnya Khilafah

Ahli Matematik Terbaik Dunia Ini Maut Akibat Paranoia Kurt Godel

9 Fakta Dahsyat Tentang Kartel Dadah Mexico

Sejarah Bahasa Arab Bahasa Terpilih Yang Istimewa

Rihana Oksana Petra Menangis Terima Sokongan Warga Malaysia


Bagaimana Cara Ingin Memilih Produk Affiliate Yang Terbaik Untuk Menjana Pendapatan

Wso 1 2 3 One Hour Affiliate Marketing Blueprint

Magazine Muscle Fitness Uk February 2019

Pokok Cili Membesar Dengan Baik Menggunakan Baja Vermicast

Betul Ke Mandi Malam Boleh Jadi Punca Paru Paru Berair Ini Fakta Sebenar Yang Korang Perlu Tahu

Lelaki Dirakam Cuba Panjat Sayap Pesawat Penerbangan Ke Nigeria Terpaksa Ditangguhkan