Lavender Garden Tempat Tumpuan Jika Ke Cameron Highlands


 Cameron Lavender ni memang sentiasa menjadi tumpuan ramai bagi pengunjung-pengunjung ke Cameron Highlands. Cameron Lavender garden ni terletak di Tringkap, jika dari Simpang Pulai, ianya sebelum Kea Farm.
Lavender Garden, Cameron Highlands
Lavender Garden, Cameron HighlandsSebenarnya ni kali pertama aku masuk ke dalam Lavender garden walaupun dah banyak kali datang ke Cameron Hgihlands. Kali ni aku nekad juga untuk masauk. Sebelum ni bila tengok orang terlalu ramai dan parking pun penuh, terus cancel nak masuk. Aku memang takan parking jauh-jauh arr.. penat ooo nak menapak. Tapi aku kagum la tengok famili yang parking jauh semata-mata nak masuk ke sini. Aku? aku akan usahakan jugak untuk parking dekat, walaupun terpaksa pusing 2-3 kali.lautan bunga-bunga
bunga-bunga yang terdapat di tingkat atas
susunan bunga secara mengiring nampak cantik dan menjadi tempat orang ramai ambil gambarSelain bunga-bunga yang terdapat di sini, jangan lepaskan peluang korang untuk menikmati ais krim berperisa lavender sebagai kenang-kenangan korang. Rare la sikit rasa lavender tu...cam sabun pun ada...hihihi...ais krim berperisa lavenderAda banyak tempat-tempat menarik yang cantik yang ada di Lavender Garden ni untuk korang mengabadikan sebagai gambar kenang-kenangan korang. Ada tempat yang viral yang selalu orang bergambar untuk upload di media sosial facebook dan sebagainya iaitu "pondok bendera". bagi orang pompuan, bunga la tempat diorang nak bergambar.bangunan yang berbentuk istana berwarna ungu lavender
ni port orang selalu bergambar, then upload ke facebook
ada kolam ikan kapBagi yang teringgin nak petik strawberry pula, ada juga di lavender garden tetapi korang akan dikenakan sedikit bayaran. Tapi awas kepada gadis-gadis yang pakai kain, strawberry ni dekat bumbung yang lantainya berlubang-lubang... nanti tak pasal-pasal ada orang sekodeng dari bawah.boleh petik strawberry di siniDah puas korang jalan-jalan di sini, laluan sebelah nak turun keluar, ada banyak gerai-gerai untuk korang nak beli sebagai cenderahati. Taknak beli pun takpe, jalan terus jer...cuci mata saja..ada pelbagai gerai disebelah laluan nak keluarBoleh la nanti korang singgah ke sini jika datang ke Cameron Highlands. Ada tiket dikenakan untuk masuk ke sini. Jika korang ambil masa yang lama dalam Lavender Garden ni, jangan risau, ada surau disediakan untuk solat.
Aku sertakan untuk korang gps koordinat dan google map sebagai rujukan dan panduan korang.
GPS koordinat : 4°31'37.4"N 101°25'34.5"E atau 4.527064, 101.426260




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://sedapnya-makan.blogspot.com/2020/09/lavender-garden-tempat-tumpuan-jika-ke-cameron-highlands.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Restoran Ayahman Tempat Makan Menu Ikan Patin Terbaik Di Cameron Highlands

Restoran Ayahman Tempat Makan Menu Ikan Patin Terbaik Di Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 16/9/2020 - jumlah : 86 hits
Restoran Ayahman terletak di Kea Farm Cameron Highlands Bersebelahan dengan Ayahman adalah tempat famous tumpuan ramai iaitu The Sheep Sanctuary Lepas melayan kambing biri biri boleh la makan pula di restoran Ayahman Restoran Ayahman Ikan P...
Kaktus Gergasi Di Cactus Point Cameron Highlands

Kaktus Gergasi Di Cactus Point Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 19/9/2020 - jumlah : 109 hits
Jarang kita dapat tengok kaktus gergasi kan Kebanyak yang kita tengok yang kecil kecil comel comel jer Tapi kalau korang singgah di Cactus Point Cameron Highlands korang akan berpeluang untuk tengok kaktus yang bersaiz gergasi Cactus Point ...
Pak Tam Kek Viral Cameron Highlands

Pak Tam Kek Viral Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 18/9/2020 - jumlah : 112 hits
Pak Tam Kek Viral Cameron HighlandsPak Tam Kek ni korang boleh cari di Kea Farm Dekat deretan kedai yang banyak banyak tu Area parking berbayar RM3 per entry Pelbagai jenis perisa kek ada di Pak Tam Kek ni Ramai yang beli kek ni Jadi aku pu...
Santai Santai Makan Di Food Court Kea Farm Cameron Highlands

Santai Santai Makan Di Food Court Kea Farm Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 19/9/2020 - jumlah : 127 hits
Kalau dulu dulu ke Kea Farm Cameron Highlands ni kita just nak beli sayur sayur segar yang di tanam di Cameron Highlands ni Sekarang pun sama saja Kea Farm sering kali menjadi persinggahan orang ramai untuk membeli sayur sayuran Tapi di Kea...
Makan Masakan Thai Di Restoran Idaman Aikae Brinchang Cameron Highlands

Makan Masakan Thai Di Restoran Idaman Aikae Brinchang Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 19/9/2020 - jumlah : 167 hits
Malam yang penuh dengan dramatik Dalam keadaan hujan lebat di Brinchang aku pilih untuk jalan kaki sahaja dalam hujan lebat Semata mata nak cari restoran untuk makan malam kami sekeluarga Boleh je nak naik kereta tapi malas nak cari parking...
Cameron Highlands Yz Agro Farm Nan Scones

Cameron Highlands Yz Agro Farm Nan Scones

papar berkaitan - pada 21/9/2020 - jumlah : 80 hits
Isnin 07 09 2020Seawal pukul 8 pagi saya dan suami dah keluar dari bilik hotel Walaupun hari Isnin tapi berdasarkan pengalaman lepas saya dapati pengunjung tetap ramai di tempat tumpuan utama Jadinya untuk mengelakkan kesesakan kenalah kelu...
Makan Tengahari Di Restoran Nolina Food Cameron Highlands

Makan Tengahari Di Restoran Nolina Food Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 20/9/2020 - jumlah : 146 hits
Restoran Nolina Food tak jauh dari Kea Farm Kalau naik Cameron Highlands dari Simpang Pulai akan jumpa Restoran Nolina Food ni dulu sebelum Kea Farm Agak bahaya sikit nak parking sebab Restoran ni betul betul di selekoh tajam Restoran Nolin...
Melayan Kambing Biri Biri Di The Sheep Sanctuary Kea Farm Cameron Highlands

Melayan Kambing Biri Biri Di The Sheep Sanctuary Kea Farm Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 18/9/2020 - jumlah : 75 hits
The Sheep Sanctuary Kea Farm Cameron HighlandThe Sheep Sanctuary ni terletak di Kea Farm Cameron Highlands Bersebelahan dengan laluan masuk ke The Sheep Sanctuary adalah restoran Untuk ke The Sheep Sanctuary harga tiket untuk dewasa adalah ...
Tiny Boutique Cafe Piza Kayu Api Di Cameron Highlands

Tiny Boutique Cafe Piza Kayu Api Di Cameron Highlands

papar berkaitan - pada 19/9/2020 - jumlah : 120 hits
Tiny Boutique Cafe piza kayu api di Cameron Highlands Menikmati rasa strawberi coklat scones jagung mutiara dan nasi lemak strawberi adalah antara menu wajib jika berkunjung ke Cameron Highlands Selain itu ada satu lagi menu yang perlu dima...
Pkpd Di Kota Setar Akan Tamat Hari Ni Tapi Mengejutkan Ini Pula Yang Akan Diisytiharkan Di Situ

Bila Ibu Jari Kaki Suami Kene Cengkam Sakit Bukan Main

Kiamat Dan Gerhana

Siapa Agaknya Di Sebalik 12 Kostum Peserta The Masked Singer Malaysia

3h2m Warung Hajjah Robiah

Hero Kecil Berjaya Kesan Periuk Api Tikus Raksasa Afrika Dianugerahkan Pingat Emas

Wajib Tahu Ini Tanda Seseorang Yang Tubuhnya Disarangi Jin Jahat

Tiada Pemenang Jelas Tapi Warisan Dijangka Menang 37 Kerusi Kata Tinjauan Bebas



5 Perubahan Positif Sikap Rakyat Malaysia Kerana PKP

Resepi Kek Marble Jelita Paling Lembut dan Gebu

Kenapa Pelabur Hartanah China Mula Keluar Meninggalkan Malaysia

Info Dan Sinopsis Drama Ryan Aralyn Slot Akasia

Kenapa Patung Beruang Digelar Teddy Bear


Gulai Tempoyak Temenung

Covid 19 Empat Daerah Di Selangor Kini Zon Kuning

Bung Permata Belum Digilap Setia Bila Umno Ditinggalkan Kata Zahid

Rasmi Grs Menang

Prn Sabah Andaian Keputusan Prn Sabah

Kuasa Mistik Mengenai Kucing