Kisah Raya 2022 Raya Terkejut Menjadi Kenangan


 hai assalammualaikum
Kisah Raya 2022, Raya Terkejut Yang Menjadi Kenangan - Perkara yang tidak dijangka pada tahun 2022, raya mengejut yang akan menjadi kenangan. Selama nad hidup, tak pernah terjadi kisah raya mengejut ni, tapi raya 2022 ni mnejadi sejarah dalam hidup. Selalunya raya n time je ikut kalendar tapi Raya 2022 kali ni, awal sehari dah raya daripada tarikh dekat kalendar. Satu rakyat Malaysia kena scam..hehee. Walaupun kene scam, raya tetap raya kan!

Sepatutnya dalam kalender 3 Mei kita beraya, tapi anak bulan dah tunjukkan diri, maka, berayalah kita 2 Mei 2022. Nad memang dah rancang 1 Mei tu nak balik kampung terus, konon nak bersahur dan berpuasa sehari dekat kampung, sambil tolong mak masak, mengunjung, tapi sudahnya cerita jadi lain. Memang nad gerak 1 Mei malam tu, berbuka puasa di luar dan terus bergerak ke kampung. Lepas makan, masuk dalam keeta, dengar deat radio pengumuman raya. Terkejut oii bila diumukan esok raya. Mujurla malam tu memang nak balik kampung. 

Dalam group semua dah bising, oii esok raya oii! Ada yang tak percaya, ada yang keliru, ada yang was-was..hahaha. Satu MAlaysia kelam kabut. Habis semua status facebook, instagram, twitter semua cakap raya, semua kelam kabut dengan tak masak lagi, baju raya masih basuh, paling tak boleh blah, ada yang masih belum beli baju raya..hahahha. Mujur nad dah siap semua. Dahla 2 tahun tak beraya, bila dapat raya dia bagi kejutan pulak ye


Kisah Raya 2022, Raya Terkejut Yang Menjadi Kenangan 
Tapi nak dijadikan cerita, malam raya nak balik kampung tu pulak kereta buat hal. Hey!! sabar jela tau. Ingatkan dah relaks, makin kelam kabut dibuatnya. Masa tu dah rasa isau, dalam masa sama doa la jangan rosak teruk Dua tahun tak beraya dekat kampung, jangan buat hal suruh beraya dekat KL juga. Berhentila dekat station minyak, tengok-tengok paa patut. Alhamdulillah, boleh jalan kereta tu. 
Masa dalam perjalanan, nad teringat, suami tak bayar Zakat Fitrah lagi. Memang suami nad, selalu dia bayar zakat malam raya. Katanya baru feel. Hah, tahun ni memang betul-betul feel, bukan setaat feel raya tapi kelam kabut raya. Terus berpusing cari masjid. Kitaorang google maps ke Masjid Wilayah. Ya ampun, sabar jela, dahla kita ni nak sampai kampung cepat, last jadi lambat, ingat nak buat lkejutan dekat mak ayah, dengan kita-kita sekali terkejut

Alhamdulillah, dapat juga suami bayar Zakat Fitrah. Kenangan raya sungguh la. Suka buat last minute, macam ni la jadinya

Selesai bayar terus berdesup balik kampung. Kampung Meru Klang je, tapi jauh juga..hahaha. Malam tu memang banyakla kereta dekat jalan raya. Berpusu-pusu diaorang nak balik

Alhamdulillah, sampai juga kampung. Gembira tak terkata bila dapat berhari raya dekat kampung. Alhamdulillah, tahun ni dapat beraya bersama


Memang malam tu terus masak. Jenis mak, memang dah siap semua pes untuk masak hidangan hari raya. Ayam, dah beli, sayur, acang, lontong pun dah tempah. Malam tu terus masak je. Cuma lontong la dpat esoknya sebab orang yang buat lontong pun terkejut..hahaha. Yang buat lontong pun pakcik nad juga














Esok pagi raya dapat berbaju raya. sebab dah siap masak malam raya..hehhe. Lepas solat Aidilfitri, bersalaman dengan semua, mohon maaf, paling penting bergambar. 



Patutnya tahun 2022 ni nak tema biru light, tapi tak jumpa baju yang cantik, sudahnya, belila kelabu. Ya, tahun ni kita punya tema kelabu. Takpela, tahun depan jika panjang umur, dapatla tema biru ye. Asalkan raya sedondon..hehe. Tapi baju anak tu bukan kelabu sangat, tapi ada kebiruan gitu. Takpela, memang dah malas nak fikir, asal ada baju raya..hahhaa



Hari raya pertama juga hari lahir ayah. Malam raya siap cakap, hah esok hari jadi ayah. Hahaha. Nasib abang dah belikan kek. Terus sambut hari jadi ayah. 
Dapat juga tahun ni beraya rumah saudara yang terdekat je. Alhamdulillah

Memang cuti raya lama dekat kampung, melepaskan rindu dekat mak ayah, dekat kampung yang dah lama tak balik ni

Meriah raya 2022 kali ni. Semoga sambutan seperti ini dapat dijalankan sampai bila-bila. Tapi tetap jaga kesihatan, jaga diri, jaga kebersihan sebab penyakit ada di mana-mana

Selamat Hari Raya Aidilfitri korang


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.miszrockers.com/2022/05/kisah-raya-2022-raya-terkejut-menjadi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Salam Aidilfitri 2022 Raya Terkejut

Salam Aidilfitri 2022 Raya Terkejut

papar berkaitan - pada 11/5/2022 - jumlah : 118 hits
Selamat Hari Raya Aidilfitri korang Dah raya ke 10 baru nak wish k fiezz Ala chill chill Raya kan sebulan Masa raya pertama minggu lepas busy uolls Tak mengadap sangat handphone Eh ada je mengadap handphone tapi nak update blog memang ke la...
Kisah Sehari Sebelum Hari Raya Terkejut

Kisah Sehari Sebelum Hari Raya Terkejut

papar berkaitan - pada 10/5/2022 - jumlah : 83 hits
Assalamualaikum Hi korang Memandangkan gambar terlampau banyak SA cuba la siapkan sikit sikit entry hari raya SA tahun ni hari raya kita tahun ni memang serba serbi terkejut Besar betul dugaan semua kan ada yang beraya atas jalan raya beray...
Kisah Hari Raya Aidilfitri 2022

Kisah Hari Raya Aidilfitri 2022

papar berkaitan - pada 24/5/2022 - jumlah : 86 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraApa khabar pembaca dan rakan rakan sekalian Alhamdulillah Agak lama juga aku bercuti daripada menulis dalam blog ini Biasalah masih dalam mood raya Seperti biasa kali ini aku nak kongsikan kisah raya aidil...
Daging Kerbau Rm50 Sekilo Penangan Hurry Raya Terkejut

Daging Kerbau Rm50 Sekilo Penangan Hurry Raya Terkejut

papar berkaitan - pada 12/5/2022 - jumlah : 105 hits
Daging Kerbau RM50 sekilo Penangan Hurry Raya Terkejut Assalamualaikum dan Hai Rasanya tahun ni semua terkejut dengan pengumuman Raya dan ada yang tak sempat prepare apa apa langsung kan Suasana Hari Raya CR Agak kelam kabut juga sebenarnya...
16 Potret Segak Bergaya Player Jdt Keluarga Di Hari Raya 2022

16 Potret Segak Bergaya Player Jdt Keluarga Di Hari Raya 2022

papar berkaitan - pada 6/5/2022 - jumlah : 80 hits
Koleksi Gambar Raya pemain bola sepak JDT 2022 Segak sungguh para pemain JDT dilihat dari sudut berbeza di luar padang apabila masing masing bergaya sedondon dengan persalinan raya bersama keluarga tercinta sempena hari raya aidilfitri 2022...
Kisah Raya Saya

Kisah Raya Saya

papar berkaitan - pada 10/5/2022 - jumlah : 319 hits
Kisah Raya SayaKisah Raya Saya Assalamualaikum dan Salam Sejahtera guys Selamat Hari Raya Aidifiltri kepada semua pembaca blog MOMI Macam mana raya anda tahun ini MOMI pasti semua orang terkejut apabila hari raya pertama diumumkan pada Ahad...
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1443 H Tahun 2022

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1443 H Tahun 2022

papar berkaitan - pada 8/5/2022 - jumlah : 110 hits
Assalamualaikum Hai Pembaca semua Salam Aidilfitri Sudah tujuh hari kita semua menyambut This is a content summary only Visit my website for full links other content and more
Aidilfitri 2022 Raya Yang Paling Kalut Selepas 2 Tahun Pandemik Covid 19

Aidilfitri 2022 Raya Yang Paling Kalut Selepas 2 Tahun Pandemik Covid 19

papar berkaitan - pada 15/5/2022 - jumlah : 107 hits
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Walaupun sudah masuk minggu kedua bulan Syawal masih belum terlambat untuk CCL ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Ampun Maaf dipinta dari segi percakapan dan juga dari segi penulisan yang menguris hati ...
Riang Ria Raya Aidilfitri 2022

Riang Ria Raya Aidilfitri 2022

papar berkaitan - pada 19/5/2022 - jumlah : 95 hits
Riang Ria Raya Aidilfitri 2022 Assalamualaikum Hai korang semua masih dalam bulan syawal lagi tak terlambat nak simpan kenangan raya tahun ni yang sangat kelam kabut semua perancangan awal ditunda semula tahun ni alhamdulilah kita dapat ber...
Kau Apa Hal Jeritan Suspek Sebelum Kelar Isteri Anaknya

Pusat Membeli Belah Ipc Meraikan Pertengahan Musim Panas Ala Sweden Dengan Playsommar Kanak Kanak Dan Kempen Hijau

Wanita Ditarik Tudung Memang Freehair Youtuber Dedahh Cerita Sebenar

Selepas Ditanya Pada Kamu Siapa Ira Kazar Ini Respon Syamsul Yusuf

Mycc Penalises Eight Firms Rm1 54 Mln For Involvement In Bid Rigging

Cops Call Pkr Leader For Questioning After Price Hike Protest

Pm Bukan Ada Pengalaman Banyak Dan Bukanlah Yang Cemerlang Semasa Menjadi Menteri Kenapa Rakyat Perlu Mengharap

Kata Kata Dari Puteri Sarah Tentang Vide0 Syamsul Yusof Dan Bapa Lra Dekat Kedai Emas Buat Ramai Tak Sangka



5 Roller Coaster Terawal Di Dunia

5 Persamaan Orang Biasa Dengan Pemain Bola Sepak

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod The Maid 2 Malaysia Astro Ria

Biodata Henrietta Justine Pemain Bola Sepak Wanita Malaysia

5 Kisah Tersembunyi Mat Kilau Yang Jarang Diceritakan


Roziah Latiff The Jayhawkers Aku Kecewa Chord

Harry Parintang Cintamu Bukan Apa Adanya Chord

Mati Itu Pasti

Tutorial Tukar Profile Dari Anonymous Ke Profile Sendiri

Giant Hypermarket Kelana Jaya

Amway Health And Wellness Holds Haute Couture Evening Celebration