Kisah Menaiki Teksi Berhantu Di Singapura



Pengalaman seram ini tidah mudah untuk aku lupakan. kisah seram ini berlaku pada 12 tahun yang lalu dan sukar untuk dipercayai. Aku nak kongsi kisah seram ini supaya kita berhati-hati bila dalam keadaan sepi dan sunyi. Kejadian ini berlaku semasa aku baru sebulan berpindah ke block 13, Eunos Crescent. Ketika itu kawasan tersebut belum membangun pesat seperti sekarang


Waktu itu waktu selepas maghrib, aku bersama kakak memandu kereta dalam perjalanan pulang dari membeli pakaian untuk majlis perkahwinan saudara kami. Setibanya dipersimpangan Bedok/Chai Chee, kereta kami tiba-tiba buat hal. Apalah daya kami sebagai wanita untuk membaikinya. Aku dan kakakku bukan tahu apa-apa pun mengenai kerosakkan kereta. kalau rosak, kami berdua akan hantar kereta ke bengkel ataupun menghubungi pomen untuk membaiki kereta


Mula-mula kakakku pun menghubungi pomen untuk membaiki kereta kami. Akan tetapi, pomen tidak berjaya dihubungi. Aku pun cuba untuk menghubungi abang kami untuk mendapat bantuan. Namun malangnya, abang kami masa tu tengah bertugas pada waktu malam. Dan kami pun terus membuat keputusan meninggalkan kereta di tepi jalan sahaja, menantikan hari esok untuk membaikinya

Kami pun teruskan perjalanan dalan keadaan gelap dan ditemani cahaya lampu jalan. Kami berjalan perlahan-lahan disepanjang Bedok/Chai Chee sambil melihat kalau ada teksi yang melimpas. Setelah penat berjalan kami terus berhenti mengharapkan kedatangan teksi. Yang peliknya, hampir satu jam kami menunggu, langsung tiada kenderaan yang lalu lalang termasuk teksi

Dalam keadaan bosan menunggu, tiba-tiba entah dari mana munculnya teksi yang berhenti betul-betul dihadapan kami. Aku dan kakak aku tidak menahan teksi tersebut tiba-tiba teksi itu berhenti sendiri. Tanpa berlengah kami terus menaikinya sambil mengucapkan rasa syukur

Dalam teksi entah mengapa banyak cerita kami bualkan sehinggakan kami tidak sedar masa berjalan. Dan pak cik yang memandu teksi itu pun hanya mendiamkan diri dan terus memandu. Pada masa itu, barulah aku sedar bahawa hampir satu jam kami berada di dalam teksi setelah aku melihat jam di tangan.. Dalam satu jam, kami berada di dalam teksi berkenaan dan masih belum juga tiba di tempat tujuan kami sedangkan perjalanan dari Bedok ke Eunos Cresent hanya memakan masa lebih kurang 20 minit sahaja

Apa yang pelik, tiada pun jem ataupun kereta yang lain lalu lalang sepanjang perjalanan kami. Mustahil mengambil masa satu jam untuk sampai ke destinasi kami. Aku segera mencuit kakak dan bertanyakan akan keganjilan yang kami rasakan dan tempat dilalui benar-benar kami tidak kenali langsung. kakak pun memberi isyarat menyuruh membaca apa saja ayat Al-Quran yang kami tahu. Terkumat kamit mulut kami membaca

Setelah selesai, aku pun beranikan diri bertanya, " Apek kami nak ke Eunos Cresent! Ini jalan ke mana?" Apek tu hanya mengganggukkan kepalanya. Melihat situasi itu memnbuat aku bertambah gementar seperti hendak menanggis rasanya. Kakak pun menunjukkan wajah kerisauannya. Kami cekalkan hati dan terus membaca apa saja ayat-ayat yang kami ingat

Tiba-tiba, kami seperti keluar daripada dunia lain. Teksi tadi terus membelok ke Eunos Crescent. Tanpa perlu kami memberitahu pemandunya, pemandu teksi itu terus berhenti betuk-betuk dihadapan blok kami

Tanpa berlengah, kakak aku yang duduk di tepi pintu pun seperti terjun sahaja dari teksi tersebut dan aku terus menghulurkan wang note rm10 kepada pemandunya. Waktu aku menghulurkan wang tersebut, alangkah terperanjatnya aku apabila menyedari yang pemandu teksi yang kami naiki itu adalah seorang tua yang benar-benar lanjut usianya. Ketara sejuta kedutan ditangannya. Sayangnya aku tidak dapat melihat wajahnya langsung. Dia seperti cuba untuk menggelak wajahnya untuk di pandang

Tanpa bersuara, pemandu itu menolak wang pemberian saya dengan isyarat tangannya. Dalam ketakutan dan kehairanan, aku terdengar kakak aku menyuruh aku keluar dari teksi tersebut dengan segera. Aku yang dari tadi terasa seperti terpaku, terus keluar dari teksi tersebut tanpa menutup pintunya kembali

Belum sampai beberapa tapak kami melangkah, alangkah terkejutnya kami bila menoleh teksi itu sudah tidak kelihatan lagi. Menurut penerangan kakak aku, sewaktu turun dari teksi tadi, dia terperanjat apabila menyedari sebenarnya kami bukanlah menaiki teksi tetapi sebuah kereta yang dah terlalu usang pada pandangannya. Waktu itu aku melihat jam hampir pukul 11:30 malam. Sejak dari itu, aku dan kakak aku jarang lagi keluar malam-malam apatahlagi berjalan kaki. Alangkah anehnya perjalan dari Bedok ke Eunos Crescent mengambil masa tiga jam


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.seramshit.com/2021/04/teksi-berhantu-singapura.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kisah Mimpi Ngeri Sim Swap Attack

Kisah Mimpi Ngeri Sim Swap Attack

papar berkaitan - pada 2/4/2021 - jumlah : 100 hits
Benda ni bukan baru sedara sedari Bare hok lamo doh ni Tapi tak mengapa kami tetap konsisten berkongsi maklumat agar kalian tidak berada dalam kegelapan terlalu lama Janganlah anda berasa diri terlalu noob kerana SIM Swap pernah berlaku kep...
Hiburan Ada Yang Kata Anak Saya Anak Luar Nikah Wawa Zainal Kongsi Kisah Suka Duka Bergelar Isteri Dan Artis

Hiburan Ada Yang Kata Anak Saya Anak Luar Nikah Wawa Zainal Kongsi Kisah Suka Duka Bergelar Isteri Dan Artis

papar berkaitan - pada 3/4/2021 - jumlah : 95 hits
Pelakon Wawa Zainal dan suami Aeril Zafril yang kini bergelar usahawan berkata mereka berdua pernah mengalami detik sukar ketika awal perkahwinan View this post on InstagramAdvertisementIni berikutan kontroversi di mana peminat hanya menget...
Kisah Wartawan Atlet Fencing Nam Joohyuk Kim Taeri Dilamar Berlakon Drama Twenty Five Twenty One

Kisah Wartawan Atlet Fencing Nam Joohyuk Kim Taeri Dilamar Berlakon Drama Twenty Five Twenty One

papar berkaitan - pada 1/4/2021 - jumlah : 141 hits
Sejak dua menjak ini K Drama sepertinya suka mempelopori kisah yang berlaku pada masa lalu Sama seeprti drama terbaru terbitan tvN iaitu Twenty Five Twenty One yang menceritakan kisah daripada tahun 1998 hingga 2021 Pada tahun 1998 ketika d...
Tak Kisah Boy Atau Girl Seronok Layan Permintaan Isteri Issey Anak Teruja Nak Sambut Ahli Baru

Tak Kisah Boy Atau Girl Seronok Layan Permintaan Isteri Issey Anak Teruja Nak Sambut Ahli Baru

papar berkaitan - pada 31/3/2021 - jumlah : 96 hits
Bakal menerima kelahiran cahaya mata sulungnya sekitar bulan Ogos nanti pelawak dan penyampai radio Issey memaklumkan keadaan isterinya yang kini hamil empat bulan itu berada dalam keadaan baik dan sihat Namun kata Issey menerusi satu petik...
Kisah Pekerja Yang Jujur

Kisah Pekerja Yang Jujur

papar berkaitan - pada 31/3/2021 - jumlah : 115 hits
Oleh Abu Malik Usamah bin Kamal bin AbdurraziqDisini ialah kisah pernikahan ayah Imam Al Azhim Abdullah bin Al Mubarak Rahimahullah yang diberkati Ayahanda Imam Al Azhim merupakan seorang lelaki berbangsa Turki dan hamba sahaya milik seoran...
Angger Laoneis Feat Ikhsan Kisah Anak Perantau Chord

Angger Laoneis Feat Ikhsan Kisah Anak Perantau Chord

papar berkaitan - pada 31/3/2021 - jumlah : 126 hits
Am Em F CDm Am F G Am Am Emterlalu letih kaki iniF Cuntuk ku melangkah Dm Ammenyusuri jalan hidupkuF G Amyang penuh dengan liku Am Eminilah aku ini hidupkuF Cyang jauh dari keluarga kecilku Dm Amku harus melawan sebuah rinduF G Amdemi orang...
Permohonan Rayuan Bpr Fasa 2 Bermula 15 Hingga 30 Jun 2021

Maggi Cooks Up 130 000 Bowls Of Nutritious Bubur Lambuk For Frontline Heroes And Communities In Need

Hampir 600 Cawangan Bank Di Malaysia Dijangka Tutup

Mara Corp Saga Continues

Geran Filem Angel Of Sandakan Kena Reject Sebab Pengarah Sertai Pembangkang

Celebrate Award Winning Movies At Home With Lg S Critically Acclaimed Oled Tv And Dolby Magic

Bersatu Akan Kalah Pru15 Dakwa Mahathir

Ready To Serve Should Apply To All Cops Says New Igp



Kisah Raja Ponteng Kerja Itali 15 Tahun Ponteng Tapi Gaji Jalan

Maxis Tawarkan Subsidi Sehingga RM300 60GB Internet Prihatin Sebulan Menerusi Kempen KauBoleh

5 Faedah Utama Beli Belah Dalam Talian Yang Jarang Diperkatakan

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Cukup Derita Itu Slot Samarinda TV3

7 Undang Undang Pelik Yang Hanya Wujud di Belanda


Aktifkan Kritikan Sastera

Syabas Untuk Pemuda Umno Seremban Yang Berani

5 Modern Day Scarecrows

Creating A Website Do It Yourself Or Hiring A Web Developer

Trick Restoran Buffet Buat Untung

Mufti Pahang Nafi Khutbah Jumaat Berbaur Politik Dakwa Dap Nak Jadikan Malaysia Republik