Kejadian Hari Jumaat


Semalam hari Jumaat. Aku cadang waktu rehat pukul 1 petang nanti nak pergi rumah kakak yang buat kuih raya yang aku tempah. Tak banyak pun aku tempah, cuma dua jenis kuih raya iaitu biskut dahlia dan sarang semut. Minggu lepas actually aku dah set tarikh dengan kakak tu untuk ambil hari sabtu tapi tiba-tiba rasa nak pergi hari Jumaat. Sebelum aku singgah rumah kakak tu, aku singgah speedmart dulu sebab lapar, belilah dua roti gardenia yang gebu dulu untuk isi perut. Macam biasalah aku suka makan roti gardenia yang ikan bilis dan yang coklat. Sedap tau.

Lepas itu aku terus pergi ke rumah kakak yang buat kuih raya tu. Tak jauh pun dari speedmart. Biasa aku lalu jalan depan. Tapi semalam tiba-tiba nak riki jalan shortcut last-last aku sesat entah mana. Minyak dahla tinggal dua bar. Pusing punya pusing bukan main jauh rasanya nak sampai rumah kakak tu tapi akhirnya sampai jugak. Risau aku minyak habis.

Aku pon bagi salam rupanya kakak tu keluar rumah dah cod barang so aku terus jumpa anak kakak tu dan ambil kuih raya. Nak balik office tiba-tiba enjin kereta tak boleh start. Aku dah  panik. Aku cuba lagi dua tiga kali tapi tetap kereta tak boleh start. Memang rasa nak nangis dah. Terus aku call my future husband untuk mintak tolong. Lepastu aku cari dekat facebook kedai yang boleh pasang battery kereta. Bila call seorang mamat ni dia boleh datang tapi pukul 2.30 petang lepas dia solat Jumaat. Lambatnya tapi terpaksalah tunggu.

Bila dah expect kereta tak boleh jalan balik office terus aku bagitahu bos aku masuk lewat sikit kereta ada masalah. Alhamdulillah bos aku baik pulak bagi emoji yang tanda OK tu. Kebetulan waktu aku keseorangan menunggu my future husband dan mamat bengkel tu, tiba-tiba hujan lebat dalam 10 minit. Aku macam kenapa ini berlaku pada aku dan terus berzikir. Lama jugak aku tunggu diorang dari pukul 1.30. Lapar pula, nasib baik ada roti makanlah dulu. Lepas makan aku macam meratapi nasib lagi. Hujan masih belum reda, aku sambung bermonolog yang "aku harap aku taknak menyusahkan semua orang. Tapi sebenarnya ada hikmah juga berlaku sekarang. Nasib tak rosak masa raya nanti mana nak cari kedai bukak hari cuti-cuti nanti. Lepastu rosak depan rumah kakak kuih raya, bukan rosak tepi jalan." Lega jugak lepas bermonolog sendirian. Sebab aku cuba taknak panik.

Akhirnya dalam pukul 2.10 my future husband datang dan aku terus buat muka nak nangis. Actually memang nak nangis pun sebab dia sudi datang walaupon masa terhad. Dia pun nak kerja lagi. Hujan-hujan pulak tu dahla dia naik motor. Aku dah betul-betul menyusahkan dia. Sob sob... Tapi bila dia cuba start enjin, eh hidup pulak! I am speechless dan terkejut. Alhamdulillah lega sangat. Waktu tu nampak dia macam penyelamat terang benderang. Wow!

Terus aku call mamat bengkel tu kata nak cancel tukar battery. Hehe. Dan sekarang aku berjanji memang nak tolong my future husband lepas ni permudahkan urusan dia jugak. Hehe. Sebab aku nampak pengorbanan dia pada aku membuatkan aku rasa terharu sangat-sangat weh.. Sob Sob.. lap hingus weh..






Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://belogmyhidop.blogspot.com/2019/05/kejadian-hari-jumaat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Dua Anak Daddy Lahir Hari Jumaat Alisa Aisyah Versi Abang Yusuf Perempuan

Dua Anak Daddy Lahir Hari Jumaat Alisa Aisyah Versi Abang Yusuf Perempuan

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 506 hits
Rezeki di petang Ramadan pasangan selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha sambut kehadiran anak kedua Kini Yusuf rasminya menjadi abang long Tiada apa yang menggembirakan bagi seorang ayah untuk menyambt kelahiran anak Hairul menerusi Ins...
Solat Jumaat Serta Perkara Sunat Hari Jumaat Dan Syarat Sah Kutbah Jumaat

Solat Jumaat Serta Perkara Sunat Hari Jumaat Dan Syarat Sah Kutbah Jumaat

papar berkaitan - pada 2/6/2019 - jumlah : 1157 hits
Solat Jumaat ialah solat fardu yang dilakukan pada hari Jumaat menggantikan solat Zohor dan ianya dilakukan secara berjemaah selepas mendengar khutbah Solat Jumaat itu hukumnya Fardhu Ain iaitu wajib dikerjakan atas setiap mukallaf dengan s...
23 Mal Di Jakarta Gelar Midnight Sale Hari Ini Cek Daftarnya

23 Mal Di Jakarta Gelar Midnight Sale Hari Ini Cek Daftarnya

papar berkaitan - pada 26/5/2019 - jumlah : 178 hits
Sebanyak 23 pusat perbelanjaan dan mal di ibu kota menggelar program belanja hingga tengah malam hari ini Tak tanggung tanggung dalam program tersebut potongan harga belanja yang ditawarkan mencapai 70 persen
Diisukan Bakal Terblokir Hingga 10 Hari Faktanya Kini Kominfo Sudah Buka Kembali Akses Semua Medsos

Diisukan Bakal Terblokir Hingga 10 Hari Faktanya Kini Kominfo Sudah Buka Kembali Akses Semua Medsos

papar berkaitan - pada 26/5/2019 - jumlah : 255 hits
Yay sekarang kamu sudah bisa mengakses WA Facebook dan Instagram tanpa heboh berkutat dengan VPN lagi Manfaatkan dengan bijak ya
Waspada Jika Anda Sakit Kepala Melebihi 5 Hari

Waspada Jika Anda Sakit Kepala Melebihi 5 Hari

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 856 hits
Waspada Jika Anda Sakit Kepala Melebihi 5 Hari RAMAI yang mengalami sakit kepala sekurang kurangnya sekali sepanjang hayat dan ia selalunya dianggap sebagai penyakit biasa kerana kesakitannya dirasakan sementara sahaja Namun sakit kepala ya...
Keep Your Children Safe This Hari Raya By Putting Them

Keep Your Children Safe This Hari Raya By Putting Them

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 352 hits
Every year without fail hundreds of thousands of cars are on the highways and trunk roads for the Hari Raya balik kampung season And we will see hear or read news about fatal road accidents during this period These are unnecessary losses du...
7 Keistimewaan Malam Lailatul Qadar Pada 10 Hari Terakhir Ramadan Dan Amalkan Doa Ini

7 Keistimewaan Malam Lailatul Qadar Pada 10 Hari Terakhir Ramadan Dan Amalkan Doa Ini

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 1201 hits
7 Keistimewaan Malam Lailatul Qadar Pada 10 Hari Terakhir Ramadan Dan Amalkan Doa Ini Salam semua hari ini dah masuk ke 20 Ramadan 10 hari lagi akan berakhirnya Ramadan yang penuh berkah ini Kat sini 2 hari sebelum masuk 10 terakhir Ramadan...
Kena Tengok Boneka Kura Kura Yang Comel Ni Semua Aduhai Mantap Giler

Bersatu Gagal Jadikan Blackrock Sebagai 1mdb

Petempatan Orang Asli Suku Temiar Pos Gob

Misi Cinta Cik Cupid

Seriuslah Macam Ni Jawapan Timb Menteri Asal Boleh

How To Safely Order Weed Delivery In Washington State

Luxurious Floating Villa In The Maldives By Dymitr Malcew A Wellness Oasis

Bunuh Teman Wanita Hukuman Penjara Warga Bangladesh Kekal



Info Dan Sinopsis Drama Tonton Berepisod SeOfis Slot Samarinda TV3

Biodata Mek Yun Mek Kelate Personaliti TikTok Terkenal

Senarai Dan Biodata Peserta TikTok LIVE X Astro Gimme The Mic Malaysia 2024

Kenapa Nama Gibraltar Disebut Semasa Sepanyol Meraikan Kejuaraan EURO 2024

Keputusan Markah Senarai Lagu Tugasan Info Penuh Juri Hadiah TikTok LIVE X Astro Gimme The Mic Malaysia 2024


5 Permainan Jadul Yang Bikin Kangen Masa Kecil

Definition Of Situational Leadership How To Manage Your Style

Thailand Restoran Makanan Halal Di Bangkok 2024

Sertai Cabaran Dashing Bump It Memupuk Juara Masa Hadapan Di Persada Sukan Dunia

Aiskrim Kacang Hijau

Exploring The Best Weed Delivery Services In Pullman Washington