Keep Calm Stay At Home Covid19



Ya tak mudah nak ajar diri dan nafsu membuak stay at home bila wabak #Covid19 makin mengganas...

Ingatlah hari-hari...
Buat semua ni kerana Tuhan, family tersayang korang sendiri dan ikut perintah pemimpin. Esok semua ni akan di tanya balik masa akhirat, ingkar atau ikut kah kita pada perintah⁉️ 

Jika kerana satu tindakan ini kita penyebab tak dpt masuk syurga, sia-sialah...😖 (kecuali pada anggota2 yg diperintahkan utk bekerja itu lain perjuangan dgn perlindungan keselamatan dipertingkatkan itulah wira yang tak didendang, sentiasa di depan kita, ini yang tiada kena mengena mcm kita ni bantu mereka duduk di rumah.)

Jangan kerana kita lah salah satu penyebab atau punca rantaian Covid19 ni makin menular berterusan tiada henti kerana ketidakpedulian kita dalam fasa masih in denial (refusal or unwillingness to accept something or to accept reality atau dalam maksud Bahasa Melayunya merasakan ego tidak akan kena, tidak mungkin kena & rasa ia tidak serius.)

Jangan terlalu rasa begitu, jangan.... nauzubillah. 

Masa inilah, peluang dapat peluk keluarga di rumah sepuasnya. Bermain, memasak, mengemas rumah bersama, belajar mendengar tentang cerita anak dan bekerja di rumah. Semua depan mata, alangkah ruginya 14 hari pun tak mampu kita kayuh di rumah...

Keluar bila dirasakan sgt perlu sahaja, beli bahan mentah, makanan dan hal kecemasan. Balik dan bersihkan diri dengan kadar segera.

Ada beberapa hari lagi... bayangkan kita semua berjaya buat sampai 31 Mac tu dan jumlah statistik semakin menurun...tak kah korang rasa korang lah salah seorang penyumbang besar kejayaan kesihatan negara?

Besar tau tanggungjawab kita.
Ayuh! Kita boleh buat!
Jangan biar masa mencemaskan ini dipanjangkan lagi, sama-sama kita doa rantaian Covid19 hilang sepenuhnya di Malaysia. Amin yarabbalalamin.🤲

Say this↘️
'I Stay at Home for My Beloved Family and Nation, We ❤ Malaysia! We can do it together, yes we can!'.

Stay safe.
You all can do it! 
Korang boleh buat! 💪

Take care everyone. 😉
www.juliajohari.com
#positivevibes #perintahkawalanpergerakan #pkp #restrictedmovementcontrol #rmc #workfromhome #stayathome #rmchomeactivity #kbba9

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.juliajohari.com/2020/03/keep-calm-stay-at-home-covid19.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WithJulia+%28With+Julia...%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Stay At Home Keep Calm And Don T Spread Fake News King

Stay At Home Keep Calm And Don T Spread Fake News King

papar berkaitan - pada 21/3/2020 - jumlah : 105 hits
The Yang diPertuan Agong Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah has urged Malaysians to abide by the movement control order imposed by the government Don t leave home if there are no pressing matters Don t balik kampung unless it is an emergency...
Follow Stay Home Order Or You May Face Total Lockdown

Follow Stay Home Order Or You May Face Total Lockdown

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 153 hits
The Movement Control Order if carried out successfully could see a decline in the number of new Covid 19 cases medical experts say However if the number of cases does not decrease fluctuates or increases indicating the MCO has failed in bre...
Perutusan Khas Covid 19 Stay At Home

Perutusan Khas Covid 19 Stay At Home

papar berkaitan - pada 20/3/2020 - jumlah : 112 hits
Tolonglah duduk diam diam di rumah Just Stay at Home Ini tujuan sebenar Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan oleh kerajaan Stay at Home and protect yourself and your Family Stay put where you are untuk tempoh dua minggu ni sahaja Kenapa...
Coronavirus Cases Top 300 000 As Countries Warn Citizens To Stay Home

Coronavirus Cases Top 300 000 As Countries Warn Citizens To Stay Home

papar berkaitan - pada 22/3/2020 - jumlah : 171 hits
The number of people who have tested positive for the deadly coronavirus or COVID 19 has topped 300 000 as the pandemic continues to spread around the world with the situation in the U S Italy and Spain deteriorating even as the pandemic ha...
Agong Takes To Social Media Advises Nation To Stay Home

Agong Takes To Social Media Advises Nation To Stay Home

papar berkaitan - pada 23/3/2020 - jumlah : 116 hits
The Yang di Pertuan Agong holds up a placard reading StayHome and DudukRumah on the official Istana Negara Instagram page KUALA LUMPUR Two days after he addressed the nation on television and radio to advise the people to comply with the mo...
26 Stay At Home Japanese Recipes Everyone Can Make

26 Stay At Home Japanese Recipes Everyone Can Make

papar berkaitan - pada 23/3/2020 - jumlah : 138 hits
For pantry led and creative cooking here are 26 easy Japanese recipes you can make at home anytime You ll also find quick tips and resources on how to make the best of your pantry meals Pantry meals exist for a good reason Whether you re a ...
Stay At Home Layan Saluran Percuma

Stay At Home Layan Saluran Percuma

papar berkaitan - pada 23/3/2020 - jumlah : 164 hits
Stay At Home Layan Saluran Percuma Assalamualaikum Dan Selamat Petang Hai reader semua Hari ni dah hari ke lima kita semua Stay At Home Apa yang anda buat dekat rumah selain makan minum This is a content summary only Visit my website for fu...
Separuh Badan Tak Rasa Isteri Atu Dedahkan Keadaan Suaminya Dan Cerita Sepanjang Kejadian Itu Berlaku

Iphone 12 New Design Leaks Four Cameras Up To Price

Beli Harga Mangkuk Biasa Tak Sangka Rupanya Mangkuk Porselin Dinasti Ming Bernilai Rm2 Juta

Top 10 Disney Movies That Changed In Different Countries

Wanita Ini Mengatakan Dia Dihamilkan Oleh Angin Akhir Sekali Habis Terbongkar Punca Dia Boleh Hamil

Bersihkan Hati Dengan Beristighfar

Bapa Berang Kantin Sekolah Jual Mi Segera Goreng Kosong Rm1 50

Why Would Epf Be Selling Out Of Top Glove



Ini Sebab Mengapa Rasa Nak Terkencing Semakin Kuat Apabila Menghampiri Tandas

Info Dan Sinopsis Drama Pujaan Hati Kanda Slot Akasia TV3

Resepi Biskut Maamoul Paling Menyelerakan

Ini Jarak Jalan Kaki Paling Jauh Di Dunia

Info Dan Sinopsis Drama Penunggu Soldorm Astro Citra


Cara Daftar Ssm Percuma Untuk Usahawan B40

Persidangan Parlimen Digantung Ketika Darurat Politik Ulang Menteri Undang Undang

Samsung Named No 1 Global Tv Manufacturer For 15 Consecutive Years

Hpipt 2021 Cara Permohonan Hadiah Pengajian Ipt Selangor Rm1 000

Penonton Back Up Drama The Penthouse 2 Lepas Dikritik Tampil Banyak Babak Keganasan

Covid 19 Smart Vaccination Certificate On The Cards