Jom Cantik Dan Sihat Dengan Haru Hibis 100 Hibiscus Tea


Jom Cantik Dan Sihat Dengan Haru Hibis | 100% Hibiscus Tea |  Haru Hibis? Barang apa tu? Ok… Meh saya kongsikan benda baik ni sebab saya pon baru cuba dalam 2 minggu ni. Haru Hibis ni merupakan Hibiscus tea atau dalam Bahasa melayu nya ialah tea Bunga Raya. Saya pon 1st time juga dengar tea yang dihasilkan dari Bunga Raya ni. Apa yang best dengan Haru Hibis ni, ianya merupakan 100% Hibiscus tea. Dan ianya juga merupakan teh herba yang secara tradisionalnya digunakan untuk kesihatan. Seperti yang kita sedia maklum, Bunga Raya kan banyak khasiat. Antaranya membantu menurunkan berat badan, menguatkan imun system dan juga membantu mencantik kan kulit


Memandangkan saya merupakan wanita berkerjaya, faktor kesihatan amat lah penting dalam menguruskan urusan harian. Mana tidak nya, dengan nak uruskan anak-anak seramai 4 orang, urusan kerja-kerja rumah dan juga urusan di pejabat memang membuatkan badan cepat sangat rasa letih dan stress. Kalau anda nak tahu, 29% rakyat Malaysia mempunyai masalah kesihatan mental akibat tekanan (TheStar, 2018). Tapi saya masih tak tergolong dalam golongan ni walaupon ada  masa stress tu datang.. hehe.


Pemakanan yang sihat memang amat penting dalam menjaga kesihatan selain dari pada bersenam setiap hari dan juga tidur yang cukup. Tak dapat tidur yang cukup pon boleh menyebabkan tubuh badan tak dapat berfungsi dengan baik kan. Tapi itu lah, bila dah sibuk, memang tak sempat nak buat semua tu

Sebab tu supplement juga perlu untuk menambah stamina diri kan. Nak exercise tak sempat apatah lagi nak jaga pemakanan. Memandangkan makanan yang di ambil tu belum tentu dapat menampung keperluan vitamin, mineral dan zat-zat dalam tubuh kita, makan supplement lah pengganti nya. Nak cari supplement pon tak boleh main beli saja. Kena cari juga yang bersesuaian. Memandangkan saya tak suka jenis yang telan-telan ni, saya lebih prefer jenis cecair. Maka terjumpa lah dengan Haru Hibis ni. Jom Cantik Dan Sihat Dengan Haru Hibis | 100% Hibiscus Tea
Kenapa Haru Hibis?
Apa yang saya suka dengan produk Haru hibis ni kerana ianya tea detox dan terkandung banyak khasiat di dalamnya. Selain daripada itu, Haru Hibis dibuat dengan extrak pekat menggunakan teknologi vacuum suhu rendah di mana ianya dapat membantu mengekalkan kesegaran dan nutrient dengan tahap kebersihan yang tinggi mengikut standard keselamatan makanan. 
Cara Makan Haru HibisTak susah pon. Anda cuma perlu bancuh 1 peket Haru Hibis ke dalam 350ml air sejuk atau air suam. Rasa nya memang sangat masam. Beauty is pain kan… hehehe… Apa susah, nak kurangkan masam tu, anda boleh campur gula, gula perang atau pon madu. Saya campur dengan madu je. Boleh juga variasikan cara bancuhan dengan campur bersama fruit juice, susu dan juga yogurt. Kalau campur dalam yogurt tu jangan lah tuang sepeket. Separuh je dah cukup. Pengambilan sehari sekali sama ada pada waktu pagi atau sebelum tidur

Versi air suam
Versi Yogurt.. Sedap 
Kesan pengambilan nya pula memang bukan on the spot lah. Mana boleh consume harini esok dah dapat kesan kan. Sekurang-kurang nya ambil masa 2 minggu atau lebih serta bergantung pada keserasian dan kecepatan produk tu perfungsi pada tubuh badan seseorang. Macam saya, lepas 2 minggu pengambilan baru lah nampak kesan nya. Badan rasa lebih bertenaga walaupon tidur lewat dan bangun awal pagi. Imun system pon bertambah baik. Kalau selsema pon, sekejap saja dah ok. Yang best, lepas minum mesti nak ke toilet ☺

Harus di ingat kan juga yer. Apa juga supplement yang di ambil, jangan lupa minum air masak secukup nya. Pengambilan juga perlu istiqomah dan konsisten kalau nak dapatkan hasil nya. Jangan merungut pulak bila tak ada perbahan atau keberkesanan kalau anda tak konsisten dalam pengambilan supplement ni. Hari-hari kena ambil tau. Nak senang, buat reminder siap-siap dalam hand-phone tu kalau jenis pelupa.  
Macam Mana Nak Beli Haru Hibis?Ok… Kalau anda nak tahu, produk Haru Hibis ni sebenarnya dari Korea. Kalau tengok orang Korea tu kan, semua cantik-cantik. Sebab tu lah saya pon teringin nak cantik macam awek Korea. Eh!!!.. hehehe… Kalau anda dalam perancangan nak ke Korea, anda boleh dapatkan Haru Hibis ni di Airport South Korea. Tapi harganya mahal lah. RM110.00 sekotak untuk 10 paket. Tak kan nak kena pergi Korea kot??

Tapi jangan risau, saya boleh ambil kan order kalau anda teringin nak mencuba. Dengan harga yang paling istimewa. Hanya RM75.00 sekotak. Kalau nak lagi jimat, boleh kongsi dengan kawan beli 2 kotak terus dengan harga RM130 sahaja, Untuk jejaka-jejaka handsome di luar sana, beli kan lah untuk teman wanita korang. Banyak dah jimat tu. Rugi kalau tak grab sebab saya ambil tempahan sampai minggu ni sahaja tau. Cepat klik LINK INI untuk order. Kita sama-sama cantik dan sihat ☺



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.fizarahman.com/2019/10/jom-cantik-dan-sihat-dengan-haru-hibis-hibiscus-tea.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Haru Hibis 100 Hibiscus Essence

Haru Hibis 100 Hibiscus Essence

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 46 hits
These days we often see a lot of people struggling to lose weight and improve their quality of life What it means by quality of life is standard of health comfort and happiness It s not a new thing when we heard that people in Malaysia are ...
Jom Viralkan Bisness Abi Johann Pengeluar Roti Canai Segera 100 Produk Muslim

Jom Viralkan Bisness Abi Johann Pengeluar Roti Canai Segera 100 Produk Muslim

papar berkaitan - pada 20/10/2019 - jumlah : 100 hits
Kepada penggemar roti canai tiada masa nak uli tepung tak payah susah susah tempah terus daripada Abi Johann Jangankan roti canai segera roti boom segera dan bola roti canai pun Abang Johan ada jual mudah cepat dan sedap yang penting halalN...
Bubble Tea Sihat Akan Diperkenal Di Malaysia Tahun Depan

Bubble Tea Sihat Akan Diperkenal Di Malaysia Tahun Depan

papar berkaitan - pada 19/10/2019 - jumlah : 37 hits
Sebut saja bubble tea siapa yang tidak gemarkan rasanya Boleh dikatakan bubble tea menjadi kegilaan ramai sehingga mencetuskan fenomena di Malaysia Bahkan ramai yang sanggup beratur panjang untuk mendapatkan minuman tersebut Pasti anda tahu...
Lapan Khasiat Badam Untuk Sihat

Lapan Khasiat Badam Untuk Sihat

papar berkaitan - pada 5/11/2019 - jumlah : 84 hits
LAPAN KHASIAT BADAM UNTUK SIHAT Ramai yang mengenali biji kacang almond berbanding dengan biji kacang badam Ini kerana kita tidak banyak penulisan yang memperkatakan kebaikan biji kacang badam berbanding dengan penulisan barat yang mencerit...
Tun Dr Mahathir Dedah Rahsia Kekal Sihat Walau Usia Sudah Cecah 94

Tun Dr Mahathir Dedah Rahsia Kekal Sihat Walau Usia Sudah Cecah 94

papar berkaitan - pada 3/11/2019 - jumlah : 226 hits
BANGKOK 2 Nov Pemimpin tertua di dunia Tun Dr Mahathir Mohamad 94 merancang untuk menulis rahsia beliau sentiasa sihat selepas diminta banyak kali untuk berkongsi tip itu pada persidangan dan dialog antarabangsa itu Sungguh ramai orang bert...
Wanita Kena Keluar 2 Minggu Sekali Agar Mental Kekal Sihat

Wanita Kena Keluar 2 Minggu Sekali Agar Mental Kekal Sihat

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 157 hits
Peranan kawan kadang kadang boleh menjadi ahli keluarga terdekat pada satu satu masa Perkara ini kurang difahami kerana agak klise buat ramai Apatah lagi apabila anda tinggal berjauhan daripada keluarga apa apa masalah atau demam semua meme...
Kuala Terengganu Catat Bacaan Ipu Tidak Sihat

Kuala Terengganu Catat Bacaan Ipu Tidak Sihat

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 33 hits
KUALA LUMPUR Kuala Terengganu mencatatkan bacaan Indeks Pencemaran Udara tidak sihat setakat jam 9 pagi tadi berikutan kebakaran hutan di Sumatera Indonesia dipercayai membawa jerebu ke Semenanjung Berdasarkan bacaan terkini IPU dalam laman...
Dutch Lady Kellogg S Agih 50 000 Sarapan Sihat Percuma

Dutch Lady Kellogg S Agih 50 000 Sarapan Sihat Percuma

papar berkaitan - pada 5/11/2019 - jumlah : 50 hits
Setiap pagi orang Malaysia ramai yang tidak bersarapan dengan menu sarapan yang sihat Sebab itu untuk menyedarkan rakyat Malaysia tentang pentingnya sarapan pagi yang sihat pihak Dutch Lady Kellogg s Agih 50000 Sarapan Sihat Percuma di bebe...
Lelaki Ini Kongsi Nak Tahu Perempuan Sihat Atau Tak Tengok Mulut Dia

Lelaki Ini Kongsi Nak Tahu Perempuan Sihat Atau Tak Tengok Mulut Dia

papar berkaitan - pada 6/11/2019 - jumlah : 107 hits
Gambar HiasanPerempuan selalu dikaitkan dengan kuat membebel Walaupun tidak semua tetapi itulah perbuatan yang selalu dikaitkan dengan perempuan terutamanya yang mempunyai tanggungjawab dan keluarga Bagi lelaki yang tahan dengan bebelan per...
Pasar Vietnam Terbesar Bakal Dibuka Di Malaysia Mac 2020

Bosan Jadi Manusia Lelaki Ini Memilih Untuk Jadi Kambing

Bangkai Mammoth Berusia 10000 Masih Berdarah Ditemui Di Siberia

The Drawers House By Mia Design Studio In Vung Tau Vietnam

Isyarat Jelas Buat Mahathir

Masjid Haci Hafiz Yusuf Yilmaz Masjid Cantik Dipuncak Gunung

Tanjong Piai Mesej Bagi Dap Signal Untuk Ph

Apabila Rakyat Anggap Pemimpin Sebaik Baik Golongan Jin



7 Fakta Dahsyat Tentang Krisis Vape Yang Semakin Membimbangkan

6 Bandar Utama Dalam Sejarah Kegemilangan Islam

Pertarungan Kentut Samurai pada Zaman Edo Jepun

Jonathan Kura Kura Gergasi Haiwan Darat Paling Tua Di Dunia Yang Masih Hidup

5 Foto Adik Erra Fazira Yang Ramai Tak Tahu


Sedekah Tak Sampai

Deco Cupcakes Di Collins Kitchen Lab Mont Kiara

Pondan Pimpin Bacaan Doa Pelajar Uitm Beri Penjelasan

Chili S Grill Bar Delicious Mexican Specialities

Aktiviti Hujung Minggu Besama Keluarga Bakar Bakar

Ford V Ferrari Kuasai Carta Box Office Charlie S Angels Tersungkur