It Could Be The Palace That Discouraged Crooked Najib From


Attending The King’s Inauguration...
Former Prime Minister Najib Razak has offered his version of the story as to why he did not attend the inauguration of the country’s new King (Yang di-Pertuan Agong) on Tuesday (July 30). He blamed it on the last-minute seat changes, forcing him to skip the important installation ceremony as it would require a change of outfit.

Claiming that he only received a call at 6:30am about the change of seat, Najib said in a Facebook posting – “Originally seated at seat Number 10, reserved for former prime minister under the ceremony protocol but was changed at the very last minute to the Orang Besar Pahang row. The ceremonial attire for Orang Besar Pahang and for the former prime minister is not same.”

“At that point, there was not enough time to get the attire from Pekan,” – Najib justified his absence. Apparently, Mr. Najib holds the “Orang Kaya Indera Shahbandar” title, which he inherited from his late father. The title, which dates back about three centuries in 1722, was accorded to him by the Pahang palace by virtue of the title being hereditary.

The title is a nobility title in Pahang Sultanate and one of the four highest ranking nobles below the monarch – hence also known as the “Orang Besar Berempat”, loosely translates as “the four chiefs”. Historically, the “Orang Kaya Indera Shahbandar” was one of the four major chiefs who wielded very wide powers in Pahang during the ancient times of the Old Pahang Sultanate.

Therefore, it was incredibly strange that Najib failed to make it to the installation of Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah, the monarch of his own home state of Pahang, as the 16th Yang di-Pertuan Agong (King) in a historic ceremony held at Istana Negara (National Palace). If he likes, the former premier could wear his US$10,000 Armani suit for the occasion.

As one of the four influential chiefs of the Sultanate of Pahang, surely his extraordinary excuse of not having time to fetch his exotic formal attire of “Orang Kaya Indera Shahbandar” would be accepted by the sultan. After all, it was not Najib’s fault that the seating arrangement was changed at the eleventh hour, not to mention the sultan seems like a humble and nice guy.

Sultan Abdullah of Pahang Inauguration As Agong 
As long as Najib did not turn up naked or wearing pyjamas, surely the monarch would appreciate Najib’s presence more than his dress code. However, as far as narcissist Najib was concerned, it would be a humiliation to be downgraded from first row to the back row. It would be like being kicked from premium business class flight to the economy class.

But why was there a last minute change? According to Najib’s former special officer Isham Jalil, it was the fault of 94-year-old Prime Minister Mahathir Mohamad, who allegedly had threatened to boycott the ceremony if Najib was seated near him. Isham has even offered a bizarre reason – that Mahathir was jealous of Najib’s popularity, hence wanted the ex-premier to be stopped from attending.

Seriously? A man like Mahathir, who had slaughtered Najib and brought down the previous Barisan Nasional government in the last May general election was afraid of confronting the crook? Don’t make my toes laugh. It would be more believable that it was the Palace that made the last minute change after they realized the screw-up of allocating seat No. 10 for Najib.

Imagine Najib Razak was grinning from ear to ear seated in the first row while cameras were rolling during the coronation ceremony. The world would have an impression that the Sultan of Pahang, and the new King for that matter, actually supports a crook currently faces 42 charges of criminal breach of trust (CBT), money laundering and abuse of power – a record in the history of Malaysian prime ministers.

True, it was the ceremony’s protocol to reserve a seat for former prime ministers. But it’s also true that this is the first time since Malaysia’s independence in 1957 that a former prime minister – Najib Razak – was caught with his pants down stealing and laundering money to the tune of billions of dollars. So, how could the new King is seen honouring a crook as toxic as Najib?


 Dr.Mahathir Mohamad- World’s Oldest PM
The U.S.-DOJ investigation results show that over US$4.5 billion was misappropriated from the 1MDB fund, with some of the money used to buy the private jet, a super yacht, Picasso paintings, jewellery and real estate. In Dec 2017, former U.S. Attorney General Jeff Sessions described the multi-billion dollar corruption scandal as the worst form of kleptocracy.

In 2016, the U.S. Department of Justice mentioned “Malaysian Official 1” – over 30 times – as the crook who had control over 1MDB. “Malaysian Official 1”, later identified as Najib Razak, was alleged to have received around US$681 million (popularly known by Malaysians as RM2.6 billion) of stolen 1MDB money via Falcon Bank, Singapore on 21 and 25 March 2013.

Furthermore, the Prime Minister’s Office (PMO) clarified that it had nothing to do with the change in Najib’s seating position, adding that protocol comes under palace officials. If indeed the Mahathir administration had interfered in the Palace’s protocol, the monarch should express his displeasure, should he not? Instead, the newly installed King has nothing but songs of praise for the premier.

The new King, Sultan Abdullah of Pahang, praised PM Mahathir as a timeless statesman who works for the benefit of the people. The monarch also expressed confidence that the Pakatan Harapan government, led by Dr Mahathir, would be able to overcome any obstacle and continue to move forward to achieve success.

Exactly how could the Sultanate of Pahang not offended by the last minute changes to the seating of Najib Razak, supposedly one of the four respected chiefs in Pahang, if indeed the Prime Minister’s Office had insulted the Palace with its interference? In the contrary, the absence of Najib solved all the embarrassing and awkward moments potentially faced by the King at the ceremony.

As if Najib’s shameful “popularity” wasn’t enough to embarrass the country and the monarch, the presence of his wife, Rosmah Mansor, would certainly raise eyebrows and whispers amongst the foreign dignitaries, included Abu Dhabi Crown Prince Sheikh Mohamed Zayed Al-Nahyan and Brunei’s Sultan Hassanal Bolkiah, who attended the ceremony that was broadcast live on state television.

An invitation to the installation of Sultan Muhammad V revoked
Going by Najib’s former aide Isham Jalil’s argument that Mahathir had prevented his former boss from attending the event out of envy, was that a confession that the same Najib Razak had actually interfered in the Palace protocol in 2016 by preventing then-former prime minister Mahathir Mohamad from attending the inauguration of the Kelantan’s Sultan Muhammad V as the new King?

Yes, Najib Razak should stop whining, crying and bitching like a baby. At least he gets to attend the inauguration of Sultan Abdullah of Pahang as the 16th Yang di-Pertuan Agong, despite being seated in the back row for “Orang Besar Pahang”. In 2016, Mahathir did not even get to attend when an invitation to the installation of Sultan Muhammad V of Kelantan as the 15th King was mysteriously revoked.

The letter on the revocation dated Dec 5, 2016 was hand-delivered to Mahathir’s office at the Perdana Leadership Foundation in Putrajaya – stating that no seat for the former prime minister of 22 years would be provided at the event and that Mahathir, despite being the country’s premier from 1981 to 2003, was being informed beforehand to spare him any embarrassment.

Upon receiving the “uninvited” letter bearing the signature of the Keeper of the Ruler’s Seal Syed Danial Syed Ahmad, Mahathir wrote on his blog – “Turns out that a national event is part of a party’s politics. I apologise for making the wrong assumption. I will bear in mind that the national palace belongs to Najib and the Barisan Nasional party.”

Uninvited Letter From Palace To Mahathir - Invitation Revocation for King Inauguration 2016

Even if it’s true that the Prime Minister Office had influenced the Palace in the decision to move Najib from the front to back row, not that there’s any proof, would there be anyone losing sleep over Najib’s unfortunate fiasco? Perhaps Najib should learn that revenge is a dish best served cold. Life is a cycle and karma is a bitch! Najib is merely tasting his own medicine. - FT

Kenapa PAS pilih Dr.M dari DSAI...
Untuk memahami apa yang sedang berlaku, ada kalanya kita perlu menjenguk ke belakang - masa lalu. Ketika DSAI dalam Umno dan anggota kabinet dahulu, beliau kerap berceramah guna istilah ruji bagi Islamic workers.

Dia membawa cadangan "islamization" dalam beberapa bidang. Apa lagi tetamu beliau dari oversea pula - ada yang merupakan nama-nama besar dalam International Islamic Works, bahkan tokoh-tokoh besar Ikhwan al-Muslimin dan Jamiat-i-Islami masih berhubung mesra dengan DSAI. Beliau tidak terpinggir dalam jaringan Islam antarabangsa.

Hinggakan beberapa projek besar di zaman Tun Mahathir sebagai PM ke 4, seperti penubuhan UIA, Perbankan Islam, Tabung Ikhtiar Amanah, Falsafah pendidikan negara dan selainnya dilihat sebagai input dari penyertaan DSAI dalam kerajaan.

Tidak segan-segan beberapa aktivis Islam yang menyertai Umno, atas alasan untuk mengambil peluang terbuka untuk menerapkan nilai-niai Islam dalam kerajaan. Semua ini menyusahkan Pas, Pas perlu menonjolkan dirinya sebagai parti yang punya agenda Islami yang lebih kukuh daripada apa yg diwar-warkan oleh DSAI.

Pas memperketatkan huraian "aqidah" - dijelaskan soal politik adalah soal aqidah. Mat Sabu, penceramah hebat Pas pula mempopularkan penolakan "Islam Amerika". Begitu pun DSAI merupakan masalah bagi kejelasan Islamnya Pas dan jahiliyyah - taghutnya Umno. Tanpa DSAI, lebih senang Pas menjauhkan imej Umno dari Islam.

Di zaman itu, bukannya kebaikan kepada ummah dan negara daripada projek DSAI yang diperhitung, tetapi DSAI perlu dicemuh kerana mengelabukan jurang beza antara jemaah Islam dari sistem jahiliyyah. 

Sedangkan ummah perlu memperjuangkan Islam sebagai Ad-din yang menitik-beratkan politik dan sistem bernegara. Hal ini berterusan sehingga DSAI ditendang keluar dari Umno. Pas pun memberi kerjasama sama sepenuhnya kepada DSAI dan perjuangannya selepas itu.

Hasilnya Pas diterima secara terbuka di kawasan bandar, disertai secara beramai-ramai oleh golongan professional, Pas menjadi parti nasional yang kukuh. Bahkan jualan akhbar Harakah pun melonjak naik seumpama yang tidak pernah dilihat sebelum ini. Sehingga bolehlah juga disebut Pas menyokong DSAI ketika itu untuk kepentingan Pas sendiri.


Pada hari ini, sekiranya DSAI sekali lagi berada atas dalam heiraki pimpinan negara, mungkin beliau sekali lagi berceramah dengan menyelit perkataan-perkataan Islami, sekali lagi membawa projek yang menarik perhatian ummah, sekali lagi dihubungi malah dipuji oleh tokoh-tokoh Islam antarabangsa.

Seumpamanya DSAI ini berniaga menggunakan modal yang Pas dah lama impi-impikan, tetapi tidak tercapai. Demi kejelasan perjuangan politik Islami Pas, DSAI wajib dihalang dengan apa cara sekalipun, hatta perlu menghantar memorandum kepada Tun Mahathir agar terus kekal menjadi PM.

Bukanlah kerana Tun Mahathir lebih efektif, bukan kerana menghormati keupayaan Tun Mahathir, tetapi demi kejelasan wadah politik Islam yang merupakan kepala modal bagi perjuangan politik Pas.

Pas bernasib baik kerana dapat menyerang DSAI atas sebab Islam yang diwacanakan oleh DSAI adalah Islam liberal, pluralis, yang mengalah pada DAP dan dipengaruhi oleh kuasa-kuasa besar di barat.

Walaupun idealisma penolakan itu sendiri adalah suatu yang berada di daerah kelabu, tetapi perkara kelabu itu wajib dihitamkan.

"Takkan terus-menerus kita berdalih yang anggur itu masam - sedangkan ianya dimakan secara beriya-iya oleh orang lain. Sampai bila kita terpaksa kempunan menahan keinginan - semakin tertahan, bimbang semakin gelojoh jadinya kita..." - f/bk



Tugas lebai sekor ni adalah menentukan siapa yg layak jadi PM. Dulu, dia kata Tun M tak layak jadi PM, hanya layak jadi doktor klinik 1 Malaysia saja. 

Bila Tun M jadi PM, dia paling awal ketuk pejabat PM, tersengeh2 puji Tun M dan bgtahu Tun M layak jadi PM sampai PRU15.

Jangan terperanjat, bila Anwar jadi PM nanti lebai yg sama akan merangkak ketuk pejabat PM, dan bgtahu Anwar mmg layak jadi PM. 

" Ana kenal Anwar, dia dulu Presiden ABIM, Arwah Ustaz Fadzil Noor Presiden Pas adalah timbalannya dan Ana duduk bawah dia sebagai Naib, Ana tahu dia mmg layak jadi pemimpin berbanding Ana yg hanya layak jadi MB Tganu sepenggal". 

Mungkin itulah yg akan lebai Hadi akan kata bila Anwar jadi PM nanti. Tak percaya, tengok la nanti... - f/bk

Telur tak kan tetas selagi belum sampai masanya...
Pertemuan Dr Mahathir dengan beberapa pemimpin oposisi ditularkan demikian rupa. Serentak itu, ditular dan diperbesarkan juga kenyataan Dr Mahathir yang mengulas berhubung pelan pengundurannya. Kononnya Dr Mahathir tidak akan berundur selagi keadaan negara tidak stabil. Kestabilan negara itu subjektif.

Dan beliau juga dilaporkan berkatakan, dia boleh akur untuk kekal jadi PM sampai habis penggal sekiranya ada yang mendesaknya. Yang mendesak dan mahu aniaya Dr Mahathir hanya mereka kurang siuman sahaja.

Sebenarnya cerita dan kenyataan itu tidak perlu pun diberi respon terutamanya oleh Anwar Ibrahim yang ditetapkan sebagai orang menunggu penuh sabar. Peristiwa dan kenyataan itu sengaja ditularkan untuk menyakiti hati Anwar dan menguji kesabarannya. Penularan itu untuk menyakiti hatinya. Kenapa?

Walhal seperti kata Dr Mahathir ia adalah perkara biasa, dan sebagai PM dia berhak menerima dan berjumpa dengan sesiapa sahaja demi kebaikan negara. Yang kurang senang dengan Dr Mahathir yang payah dan tidak dilayan untuk menemuinya.

Alhamdulillah, Anwar tidak mudah tergoda dengan rangsangan itu untuk menjawab ulas kenyataan dan peristiwa itu. Sehingga kini Anwar hanya mendiamkan diri mungkin tersenyum sahaja membaca segala komen dan ulasan untuk memerangkap dan menyakitinya itu.

Eloklah semua pihak tidak langgar mentara dan jaga etika dalam berpolitik. Lagipun tidak perlu repot-repot masa untuk Dr Mahathir memimpin dan menstabilkan negara masih ada sembilan (9) bulan lagi. Jangan serang dan jangan larang selagi masa belum cukup. Telur tidak akan tetas selagi belum tiba masanya. Begitu juga durian King walaupun dirindui tidak akan gugur selagi belum matang, takkan nak petik yang putik dan peram, tak sedaplah rasanya. - mso
Orang Kampung pesta curi susu dari lori terbalik di Bachok, Kelantan.Pemilik syarikat pengangkutan merayu beberapa penyamun tarbus memulangkan kembali susu milo yang mereka rembat kerana beliau kerugian melebihi 100 ribu ringgit. Lori miliknya terbalik dan susu milo untuk barang dagangan bertaburan di atas jalan... Malu apa bossku... - f/bk

Sebaliknya di Bandaraya Nanjing,Timur China beratus botol pepsi cola jatuh drp lori..Tp rakyatnya tidak mencuri botol pepsi cola itu..Sebaliknya mereka kumpulkan dgn elok dan diserah balik kpd pemandu lori..tanpa hilang walaupun sebotol..Tapi di ngeri lebai,bila lori susu terbalik,rakyatnya menyapu bersih susu2 yg terbalik utk dibawa balik ke rumah. - f/bk
cheers.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://alditta.blogspot.com/2019/08/it-could-be-palace-that-discouraged.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Najib Camp Drops Bombshell Husni One Of The Moles Planted By Mahathir To Bring Down 1mdb So That Najib Could Be Toppled

Najib Camp Drops Bombshell Husni One Of The Moles Planted By Mahathir To Bring Down 1mdb So That Najib Could Be Toppled

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 101 hits
Yes Husni must go back to court and tell the judge he has more to tell What he has told the court so far is just about what happened in 2016 He must tell the judge he now wants to relate to the court what happened in 2014 and 2015 as well a...
Najib Admitted In Civil Suit That Rm42 Mil From Src Entered His Accounts Says Lawyer

Najib Admitted In Civil Suit That Rm42 Mil From Src Entered His Accounts Says Lawyer

papar berkaitan - pada 30/7/2019 - jumlah : 130 hits
Provided by FMT MEDIA SDN BHD Lawyer Ranjit Singh at the High Court in Kuala Lumpur today KUALA LUMPUR The High Court in Najib Razak s corruption and criminal breach of trust trial heard today that the former prime minister had admitted in ...
Confirmed The Rm2 6 Billion Najib Received Came From The Saudis

Confirmed The Rm2 6 Billion Najib Received Came From The Saudis

papar berkaitan - pada 30/7/2019 - jumlah : 118 hits
Yu said USD100 million was deposited in Najib s account in 2011 another US 375 million in 2012 and RM2 6 billion in 2013 She said the money came as a donation and gift from a member of the Saudi royal family Faisal bin Turki the Saudi Arabi...
Najib Trial Day 45 Jho Low Called Najib Big Boss Witness Tells The Court

Najib Trial Day 45 Jho Low Called Najib Big Boss Witness Tells The Court

papar berkaitan - pada 30/7/2019 - jumlah : 77 hits
The criminal trial of former prime minister Najib Abdul Razak involving the alleged misappropriation of funds from SRC International Sdn Bhd enters its 45th day today at the High Court in Kuala Lumpur Malaysiakini brings you live reports of...
Punishing Women Men For Seducing Men Into Raping Them Only Pkr Could Benefit From Such A Law Claims Pro Umno Blog

Punishing Women Men For Seducing Men Into Raping Them Only Pkr Could Benefit From Such A Law Claims Pro Umno Blog

papar berkaitan - pada 2/8/2019 - jumlah : 121 hits
P074 Lumut First Admiral Imran Abd Hamid PKRTwo days ago a PKR senator proposed a law to punish women for seducing men into raping them Crazy Of course there was a hue and cry about it forcing the stupid guy to retract his proposal and apol...
Najib Trial Day 47 Witness Jho Low Referred To As The Fatty One

Najib Trial Day 47 Witness Jho Low Referred To As The Fatty One

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 88 hits
The criminal trial of former prime minister Najib Abdul Razak involving the alleged misappropriation of funds from SRC International Sdn Bhd enters its 47th day today at the High Court in Kuala Lumpur Malaysiakini brings you live reports of...
Top 10 Scary Glitches In The Matrix That Will Make You Question Reality

Top 10 Scary Glitches In The Matrix That Will Make You Question Reality

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 46 hits
Subscribe To Most Amazing Top 10 http bit ly 2Ibyk6i Become A Most Amazing Top 10 Member https bit ly 2OgwCmN More Scary Lists https www youtube com watch v SiJGJKjnR8w list PL532nVurngGurLZQ8vUjfybxIrwZRNGnC The matrix are moments that hav
Joanna Said That Jho Low Said That Najib Said

Joanna Said That Jho Low Said That Najib Said

papar berkaitan - pada 7/8/2019 - jumlah : 78 hits
A former banker told the High Court here today that fugitive businessman Low Taek Jho or known as Jho Low informed her that Datuk Seri Najib Abdul Razak did not want to close his accounts with AmBank This was revealed by AmBank former relat...
Ten Things We Learnt From Najib S Banker Joanna Yu

Ten Things We Learnt From Najib S Banker Joanna Yu

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 86 hits
NAJIB TRIAL Former AmBank customer relationship manager Joanna Yu has become the most prominent witness in the trial against Najib Abdul Razak so far Yu 48 had provided a glimpse into the world of how banks dealt with high net worth clients...
Vivy Yusof Mohon Maaf Secara Terbuka Nafi Pertikai Kerajaan Bagi Bantuan Pada Golongan B40 M40

Bagaimana Memeriksa Bpn Yang Tidak Berdaftar Dengan Lhdn

Mana Menteri

Pemda Diy Nilai Ppsb Ala Jokowi Mirip Dengan Tanggap Darurat Di Yogyakarta

475 Ribu Alat Tes Disebar Ke Seluruh Indonesia Guna Menemukan Kasus Positif Covid 19

Ifa Raziah Bantu Penggiat Seni Sumbang Beras Percuma Jumaat Ini

Nak Urusan Kita Dipermudahkan Jom Amalkan Zikir Ini

Drama Ironi Kasih Lakonan Aqasha Intan Najuwa



Kisah Perang Dingin WHO Taiwan dan China Semasa Wabak Covid 19

Aliff Syukri Buka Mulut Permohonan Cerai Dah Lulus

Selepas Seniman Buat Laporan Polis Akhirnya Ini Kenyataan Zarina Anjoulie Kepada Media

Kenapa Lelaki Lebih Berisiko Mati Berbanding Wanita Covid 19

Info Dan Sinopsis Drama Ironi Kasih Slot Akasia


Resepi Mango Cheese Cake Tanpa Bakar Mudah Dan Sedap Ala Kula Cakes

Tersalah Pakai Produk Tiada Kelulusan Nak Kulit Warna Lain Tapi Akhirnya Jadi Hijau

Lirik Lagu Hadiah Amylea

Resepi Bubur Jagung Menggunakan Jagung Dalam Tin

Cara Dapatkan Bank Statement Cimb Bank Melalui Cimbclicks

Selain Viennetta 10 Es Jadul Ini Nggak Kalah Dirindukan Anak 90 An Harganya Lebih Merakyat D