Irehab Membantu Merawat Pesakit Berkaitan Saraf Dan Juga Fisioterapi


Seolah-olah menjadi taboo dikalangan masyarakat kita apabila ada ahli keluarga mahupun sahabat handai yang menghidapi stroke – pilihan pertama yang kita akan buat adalah bawa kemana-mana pengamal tradisional untuk sesi mengurut sedangkan kita sendiri tidak tahu samada itu adalah treatment yang betul ataupun tidak. Nah !! Kini kalian ada pilihan lain di iRehab


Di iRehab, mereka menawarkan perkhidmatan pesakit luar dan menyediakan pengangkutan sekiranya pesakit memerlukan bantuan untuk sampai ke pusat terapi


iREHAB SUBANG JAYA
Infinite Rehabilition ( M ) Sdn. Bhd. yang juga dikenali sebagai iREHAB merupakan pusat pemulihan di mana mereka menawarkan rawatan kepada individu untuk menjalani proses pemulihan dari pada penyakit saraf seperti minor / major stroke ( lumpuh ) dan juga fisioterapi yang membantu mencegah, mengenal pasti, membetulkan, dan melegakan ketidakfungsian pergerakan akut atau berpanjangan dengan penekanan diberikan kepada kemudahan pergerakan

Selain perkhidmatan pesakit luar, iRehab juga menyediakan rumah khusus yang dikenali sebagai iHOME untuk memenuhi keperluan pesakit yang perlu fokus pada pemulihan dengan fesiliti yang lengkap seperti set bilik tidur ( katil boleh laras ), jadual diet yang sesuai dengan pesakit, khidmat jururawat dan physiologist yang berpengalaman bagi memastikan pesakit dijaga dengan baik dan cepat sembuh seperti sedia kala


Antara program yang disediakan oleh iREHAB yang terletak di Jalan SS 17/1A, Subang Jaya bagi memenuhi keperluan pesakit ialah :
Lokomat Therapy Return To Work Programme Driving Programme Stroke Programme Spinal Cord Injury Programme Traumatic Brain Injury Programme Multiple Sclerosis Programme Paediatric Programme Vestibular Programme Musculoskeletal Programme Sports Injury Programme Cardiopulmonary Programme Women’s Health Programme Weight Loss Programme Geriatrics Programme
Kakak singgah sana buat apa ? Hee~ Pada awalnya memang kakak nak singah sekadar siapkan task tapi macam lepaskan peluang keemasan plak kalau kakak tak cuba try test kelebihan yang disediakan oleh iRehab. Nak tau juga macamana cara mereka bekerja


YA !
Kakak memang obses dengan pemakaian kasut bertumit tinggi dan paling tinggi yang kakak pernah pakai adalah 6 inci, walaupun kakak tau penggunaan kasut tumit tinggi boleh memudaratkan kesihatan tulang belakang dan juga berisiko mengalami keceredaan lain pada kaki. Hee~ REZEKI kakak diberi peluang rasa sakit akibat terpelecok dari kasut tumit tinggi empat inci. Sakit dia memang tak boleh nak cakap dan lebih sebulan juga kakak tak lari ( jogging ). Akibat dari terpelecok dan kakak tak pergi buat sebarang rawatan susulan, ada swollen kat buku lali dan nampak macam kekal lah dia kat situ. Hahahaha~

Sakit tapi kalau tak paksa untuk bergerak, habis satu apa kerja pun tak menjadi. Kan ?
Menurut Puan Atikah yang merawat kakak, kakak perlu menjalani rawatan fisioterapi bagi membetulkan struktur kedudukan tulang kaki yang sedikit beralih dari tempatnya dan kakak ada boleh memilih samada untuk membuat semakan awal di ortopedik ( mana-mana klinik / hospital ) atau terus menjalani rawatan fisioterapi. Berdebar dan kakak memang dah agak kaki kakak tak sama macam dulu dan salah satunya merupakan faktor umur. Kesan daripada sakit kaki yang kakak tak rawat, memang mengganggu kesihatan tulang belakang kakak – kerap juga lah kakak sakit dan rasa nyeri pada tulang belakang sekiranya kakak tak duduk pada posture yang betul



FUFF--
Selepas melihat beberapa testimoni pesakit di iRehab, kakak yakin kakak sendiri boleh pulih dan sihat seperti sebelumnya. Kakak nak lari lagi !! Banyak fun run tengah menunggu ni. Hahahaha~
Dan kalau korang mungkin mengalami masalah yang sama dengan kakak, atau ahli keluarga mempunyai masalah seperti kakak – sarankan mereka singgah lawat ke link di bawah


LAMAN WEB : http://www.irehab.com.myFACEBOOK : https://www.facebook.com/IRehabINSTAGRAM : https://www.instagram.com/irehab_stroke_neuro


Benda boleh elok, nak sakit buat apa kan ? Hee~

LOVE ;ATIE ADNAN





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.atiehilmi.com/2019/10/irehab-membantu-merawat-pesakit.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Skim Peduli Kesihatan Untuk B40 Bantu Pesakit Kanser Ovari Jalani Rawatan

Skim Peduli Kesihatan Untuk B40 Bantu Pesakit Kanser Ovari Jalani Rawatan

papar berkaitan - pada 6/11/2019 - jumlah : 26 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Mahu Beli Tong Oksigen Pesakit Kanser Ambil Order Khat Atas Katil Hospital

Mahu Beli Tong Oksigen Pesakit Kanser Ambil Order Khat Atas Katil Hospital

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 49 hits
Akibat penyakit kanser limfoma tahap empat yang dialaminya seorang lelaki terpaksa bergantung kepada mesin bantuan pernafasan sepanjang masa sejak April tahun lalu Walaupun terlantar sakit dan menerima rawatan di Pusat Perubatan Universiti ...
Kepala Hancur Belah Kanan Nampak Tempurung Kepala Doktor Kongsi Detik Cemas Rawat Pesakit Kemalangan Jalanraya

Kepala Hancur Belah Kanan Nampak Tempurung Kepala Doktor Kongsi Detik Cemas Rawat Pesakit Kemalangan Jalanraya

papar berkaitan - pada 30/10/2019 - jumlah : 62 hits
Pernah tak anda berada dalam situasi cemas antara hidup dan mati Tidak kira jika kita berada di tempat mangsa kemalangan atau menjadi saksi pastinya perasaan tersebut sukar digambarkan Nafas semakin laju jantung berdegup kencang seolah olah...
Rumah Ronald Mcdonald Hospital Usm Ringankan Beban Keluarga Pesakit Kanak Kanak Di Kelantan

Rumah Ronald Mcdonald Hospital Usm Ringankan Beban Keluarga Pesakit Kanak Kanak Di Kelantan

papar berkaitan - pada 29/10/2019 - jumlah : 123 hits
Rumah Ronald McDonald Hospital USM Ringankan Beban Keluarga Pesakit Kanak Kanak di Kelantan Assalamualaikum dan salam sejahtera Siapa suka makan di Restoran McDonald s Korang perasan tak di setiap kaunter McDonald s pasti ada tabung RMHC Ma...
Sultan Kelantan Ziarah Kamareeah Arwae Pesakit Koma Hampir Setahun

Sultan Kelantan Ziarah Kamareeah Arwae Pesakit Koma Hampir Setahun

papar berkaitan - pada 7/11/2019 - jumlah : 127 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Viral Utas Ayah Milenial Soal Urus Anak Di Rumah Hei Merawat Anak Bukan Cuma Tugas Istri Lo

Viral Utas Ayah Milenial Soal Urus Anak Di Rumah Hei Merawat Anak Bukan Cuma Tugas Istri Lo

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 40 hits
Bikinnya berdua masa yang repot dan rusuh cuma ibu saja Gimana mau bonding sama anak kalau ogah ambil peran
Pelbagai Kaedah Merawat Menjaga Kucing Demam

Pelbagai Kaedah Merawat Menjaga Kucing Demam

papar berkaitan - pada 29/10/2019 - jumlah : 106 hits
Secara umumnya kucing yang sihat akan sentiasa dalam keadaan aktif dan suka bermain berlari berkejaran di dalam rumah Makan dan minum yang cukup Keadaan najisnya pula adalah keras Baca Antara tanda tanda kucing demam ialah Suhu Badan Kucing...
Wanita Cantik Ini Rela Tanggalkan Pakaian Untuk Merawat Lelaki Yang Ketagihan Cerita Dewasa

Wanita Cantik Ini Rela Tanggalkan Pakaian Untuk Merawat Lelaki Yang Ketagihan Cerita Dewasa

papar berkaitan - pada 28/10/2019 - jumlah : 119 hits
Sarah WhiteWANITA CANTIK INI RELA TANGGALKAN PAKAIAN UNTUK MERAWAT LELAKI YANG KETAGIHAN CERITA DEWASA Seorang wanita cantik dan seksi bernama Sarah White ini mengakui mempunyai kaedah rawatan tersendiri terhadap lelaki yang ketagihan porno...
5 Khasiat Air Rebusan Jagung Selain Merawat Diabetis Dan Batu Karang

5 Khasiat Air Rebusan Jagung Selain Merawat Diabetis Dan Batu Karang

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 68 hits
Siapa suka makan jagung Dikatakan Khasiat Air Rebusan Jagung Boleh Merawat Diabetis Darah Tinggi Dan Batu Karang Rasanya hampir kesemua orang mesti suka makan jagung bukan Sebut sajalah jagung rebus jagung bakar jagung manis dan sebagainya ...
Si Ayah Sibuk Main Game Isteri Balik Tengok Anak Takda Dicari Rupanya Lemas Dalam Baldi Air Sabun Mop Lantai

Pembantu Juruterbang Mh 370 Yang Hilang Sedang Dalam Peralihan Ke Boeing 777 200

Cara Masak Nasi Mudah Dan Menjimatkan Untuk Seorang Dua Makan Serta Elak Pembaziran Basi

Si Kitul Barua Dan Broker

Tak Usahlah Nak Jadi Macai Hingga Ketahap Mahacai

Healthy Snacking Helps Me Improve My Lifestyle

Seorang Lagi Mangsa Kemalangan Di New Zealand Meninggal Dunia

Bagaimana Amanah Yang Lemah Mampu Mengalahkan Pas



5 Selebriti Terkenal Yang Kini Hidup Sebagai Orang Kebanyakan

Info Drama TQ Captain Slot Megadrama

Kisah Seram Legenda Di Malaysia Yang Popular Era 90an

Ini Sebab Mengapa Xbox Gagal Di Jepun

5 Undang Undang Unik Tentang Rokok Di Negara Lain


Improve Your Wordpress Blog Management Here S How

Orang Sederhana Adalah Orang Yang Paling Bahagia

Senarai 200 Filem Kutipan Tertinggi Di Dunia

Palestin Tercinta Shoutul Harokah

Pengguna Celcom Dan Tunetalk Bakal Hadapi Gangguan Perkhidmatan

Jawatan Kosong Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur