Hiburan Tips Masuk Rumah Baru Mungkin Ramai Terlepas Pandang Yang Last Paling Penting


Selain berada dalam fasa norma kehidupan baru, tak kurang juga yang melangkah ke dunia baru, mendirikan masjid dan bergelar suami isteri selepas lama bercinta. Dah kahwin, bermula lah hidup berdua, berkeluarga dan berpindah hidup di rumah sendiri. Tapi, mesti ada yang masih kurang pasti apa yang kena buat sebelum masuk tinggal di rumah baru kan? Haa, mari kami kongsikan apa patut korang buat.
Pasang Internet
Advertisement
Ini bukan lagi kemahuan, tapi keperluan zaman sekarang. Lebih-lebih lagi bila majoriti daripada kita masih bekerja dari rumah. Jadi, sambungan Internet yang stabil amatlah penting, tak adalah masa online meeting tapi line sangkut sampai ke sudah. Penting juga pilih pembekal Internet dengan sambungan paling stabil di kawasan rumah baru tu, jadi kena buat sedikit research sebelum pasang.
Update keluarga dan kawan alamat baru

Mungkin majlis housewarming tidak boleh dilakukan di rumah baru ketika ini, tapi apa yang perlu adalah memaklumkan kepada keluarga dan kawan terdekat mengenai alamat baru korang. Nanti mereka tidaklah tercari-cari atau tertanya-tanya di mana harus mereka tuju jika ada kecemasan atau hal penting.
AdvertisementTukar alamat surat menyurat
Alamat surat-menyurat juga penting untuk dikemaskini. Bayangkan surat penting dihantar ke alamat lama dan korang hanya dapat tahu selepas sekian lama, banyak masalah nanti. Selain tu, untuk korang yang kaki shopping online pun kena take note ya, kalau parcel hilang nanti macam mana? Tak ke rugi?
Kunci spare untuk ahli rumah

Urusan pindah rumah, angkut barang, mungkin perlu ke sana-sini dengan urusan ubah suai rumah bersama kontraktor dan pakar hiasan dalaman, ahli rumah kena ada kunci spare. Ini bagi memudahkan urusan setiap orang dan mengelakkan kejadian tidak diingini seperti kunci hilang dan sebagainya.
Proses pembersihan & disinfeksi paling penting!
Nak masuk rumah baru, mestilah semuanya nak selamat dan selesa kan? Sebab tu wajib kena bersihkan dan disinfeksi satu rumah. Kita pun tak pasti dan nampak habuk atau kotoran sekeliling rumah sama ada ketika pembinaan ataupun dari penyewa lama.

Dah pindah barang, angkat susun kotak yang menimbun, mesti penat dah untuk bersihkan atau buat sendiri proses disinfeksi kan? Serahkan pada yang pakar! KV Clean kan ada! Dengan hanya serendah RM100 setiap sesi, proses buang habuk, mengemop, menyapu, mengelap, vacuum dan buang sampah, semua KV Clean uruskan. Segalanya ni dengan kontrak 4 kali servis untuk sebulan.

Rasa masih boleh kemas sendiri kalau ada masa terluang, servis pembersihan mengikut permintaan tanpa kontrak pun ada guys! Hanya perlu bayar RM120 setiap sesi, kedua-dua jenis servis secara kontrak atau atas permintaan akan menyediakan seorang tukang cuci selama 4 jam lengkap dengan segala peralatan pembersihan diperlukan.

Selain pembersihan dari kotoran yang nampak di mata, disinfeksi juga sangat berkesan untuk menghapuskan 99% virus. Jangan risau sebabnya KV Clean menggunakan bahan bukan toksik tanpa bau dan warna. Bahan-bahan ni juga bukan je bebas alkohol dan tidak mudah terbakar tapi paling penting tidak berbahaya kepada manusia atau haiwan. Jadi memang fully-recommended untuk korang jadikan KV Clean sebagai pembantu masa masuk rumah nanti.
Advertisement
Tak lama lagi dah nak raya, rumah kenalah bersih. Penat berpuasa seharian, apa kata tahun ni bagi KV Clean uruskan pembersihan rumah korang. Servis pembersihan hanya RM90 untuk 3 jam, servis infeksi pula hanya RM258 per sesi. Bila last servis penghawa dingin? Nak rumah selesa dan nyaman, servislah dengan KV Clean, RM99 untuk 3 unit ke atas, harga biasa RM150 setiap unit tu. Jimat banyak guys!
Nak rumah bersih dan selesa? Serahkan je pada yang pakar! Untuk maklumat lanjut, boleh ke SINI atau ikut KV Clean di Facebook dan Instagram untuk update terkini.
The post Tips Masuk Rumah Baru Mungkin Ramai Terlepas Pandang, Yang Last Paling Penting! first appeared on Beautifulnara - Gosip Artis Malaysia Terkini.

sumber: beautifulnara.com #superpantas

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://superterkini.blogspot.com/2021/03/hiburan-tips-masuk-rumah-baru-mungkin.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kos Kos Hartanah Yang Ramai Pembeli Terlepas Pandang Selepas Memiliki Rumah

Kos Kos Hartanah Yang Ramai Pembeli Terlepas Pandang Selepas Memiliki Rumah

papar berkaitan - pada 2/4/2021 - jumlah : 177 hits
Tok yakin semua orang nak ada sebiji rumah Tak kisahlah nak duduk sendiri ataupun untuk pelaburan Terpulang kepada perancangan masing masing Nak beli rumah ni bukan kos booking je yang anda kena ambil kira Ada banyak lagi kos yang an
Tips Penting Supaya Tidak Ditipu Oleh Kontraktor Ketika Ubahsuai Rumah Idaman

Tips Penting Supaya Tidak Ditipu Oleh Kontraktor Ketika Ubahsuai Rumah Idaman

papar berkaitan - pada 5/4/2021 - jumlah : 178 hits
AssalamualaikumHari tu qaseh keluar jalan jalan setelah lama hidup dalam paranoid dengan covid19 ni so tempat pertama yang qaseh pergi adalah IKEA Salah satu tempat favourite yang qaseh suka sangat pergi sebab selain nak makan meatball qase...
Nak Beli Rumah Untuk Melabur Baca 2 Tips Penting Ni Dulu

Nak Beli Rumah Untuk Melabur Baca 2 Tips Penting Ni Dulu

papar berkaitan - pada 3/4/2021 - jumlah : 113 hits
Nak beli rumah ni bukanlah perkara yang senang Banyak benda yang perlu kita ambil kira Tok selalu pesan bila nak beli rumah jangan mudah terikut ikut dengan orang Jelas dengan matlamat diri sendiri Sebelum anda tersalah langkah dalam beli r...
Hiburan Bakal Lancar Single Baru Lepas Kahwin Syamel Dan Ernie Ingin Selesaikan Perkara Penting Terlebih Dahulu

Hiburan Bakal Lancar Single Baru Lepas Kahwin Syamel Dan Ernie Ingin Selesaikan Perkara Penting Terlebih Dahulu

papar berkaitan - pada 21/3/2021 - jumlah : 149 hits
Pasangan duet popular Syamel dan Ernie khabarnya sedang merancang untuk melancarkan single duet mereka tidak lama sahaja lagi Sumber Instagram Ernie Pasangan ini yang sebelum ini telah mengikat tali pertunangan berharap agar segala urusan b...
Pemilik Tanah Perlu Bertanggungjawab Isu Rumah Ibadat Sebelum Mula Pembinaan Baru

Pemilik Tanah Perlu Bertanggungjawab Isu Rumah Ibadat Sebelum Mula Pembinaan Baru

papar berkaitan - pada 6/4/2021 - jumlah : 97 hits
Seorang ahli lembaga penasihat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur hari ini berkata bahawa pihaknya akan berusaha selaraskan syarat kebebanan tanah seperti terdapat di Pejabat Tanah dan Galian dalam usaha mengekang perobohan rumah ibadat di kawasa...
Hiburan Bermalam Di Balai Polis Seawal Pukul 3 Pagi Madu Adira Suhaimi Beri Hint Rumah Tangga Bergolak

Hiburan Bermalam Di Balai Polis Seawal Pukul 3 Pagi Madu Adira Suhaimi Beri Hint Rumah Tangga Bergolak

papar berkaitan - pada 3/4/2021 - jumlah : 171 hits
Datin Red yang merupakan madu kepada penyanyi Adira Suhaimi baru baru ini telah mencuri perhatian netizen apabila dia tampil berkongsi beberapa luahan perasaan di Instagram Stories mengenai keadaan rumah tangganya View this post on Instagra...
Mengenal 3 Mutasi Virus Corona Yang Sudah Masuk Indonesia Penting Banget Kita Tahu

Mengenal 3 Mutasi Virus Corona Yang Sudah Masuk Indonesia Penting Banget Kita Tahu

papar berkaitan - pada 17/3/2021 - jumlah : 124 hits
Mutasi virus itu sebenarnya normal kok tapi penting banget untuk terus diawasi dan diantisipasi
Lama Menghilangkan Diri Dari Industri Hiburan Rupanya Dalam Diam Ini Kehidupan Baru Wahid Senario Yang Ramai Tak Tahu

Lama Menghilangkan Diri Dari Industri Hiburan Rupanya Dalam Diam Ini Kehidupan Baru Wahid Senario Yang Ramai Tak Tahu

papar berkaitan - pada 1/4/2021 - jumlah : 139 hits
Seketika dahulu kumpulan lawak Senario menjadi fenomena hebat dalam industri lawak tanah air Setiap cerita filem drama pentas dan program televisyen akan dipenuhi dengan mereka ini
70 Buah Rumah Di Kampung Balok Taman Balok Baru Rosak Akibat Ribut Hujan Lebat

70 Buah Rumah Di Kampung Balok Taman Balok Baru Rosak Akibat Ribut Hujan Lebat

papar berkaitan - pada 26/3/2021 - jumlah : 220 hits
The ReporterSebanyak 70 rumah di kawasan Kampung Balok dan Taman Balok Baru di sini rosak akibat dilanda ribut dan hujan lebat petang semalam Pegawai Angkatan Pertahanan Awam Malaysia Kuantan Kapten Zaubidah Said berkata kejadian berlaku an...
Terkini Dua Lagi Pekerja Dari Kilang Sama Mninggai Dunla Sudah 18 0rang Jumlahnya

Benarkah Gabenor Bank Negara Malaysia Aishah Wujud

What Is 3d Plasterboard And Its Benefits For Home Decor

Cara Membuka Semua Halaman Berita Tanpa Klik Halaman Selanjutnya

Apakah Hukum Bersalawat Kepada Baginda Rasulullah Saw

Gadis Minta Tolong Pakcik Mana Tah Rakamkan Video Di Ppv Paling Tak Reti Malu

How To Nail Decorating With Books

Susun Atur Cara Kemas Peti Ais Lebih Teratur



12 Jenis Senjata Yang Diharamkan Untuk Orang Awam Di Malaysia

Mengapakah Sukan Skuasy Tidak Dipertandingkan di Sukan Olimpik

Kenapa Orang Vietnam Majoritinya Bernama Nguyen

Kemurungan Selepas Olimpik 2008 Muncul Juara 10 Tahun Kemudian Flora Duffy

Senarai Pingat Sukan Olimpik Yang Pernah Dimenangi Malaysia


Epengambilan Pdrm Permohonan Jawatan Kosong Pdrm 2021

Lirik Ku Ingin Floor 88

Six Malaysian Students To Battle It Out At The 2021 Apac Fedex Ja International Trade Challenge Finals

Jika Pm Langgar Perlembagaan Agong Ada Kuasa Pecat Aziz Bari

Mps Lodge Police Reports Want Action Against Perpetrators Who Blocked Parliament

Malaysia Records New Highs In Covid 19 Deaths At 219 And 1 063 In Icu