Cuti Deepavali Ke Selatan Tanahair




Assalamualaikum

Baru berkesempatan nak update blog. Waktu Cuti deepavali tempohari, wife ambil peluang untuk ambil cuti tahunan juga. Kebetulan Alany dan Alya dah habis peperiksaan hujung tahun. Walaupun cuti sekolah akhir tahun belum start, kitorang decide untuk buat roadtrip ke selatan tanahair, untuk bertemu dengan saudara-mara dan rakan-rakan yang dah lama dan tak pernah bertemu.

26 Oktober 2019

Hari Sabtu, kami bergerak dari Seri Iskandar tepat jam 9 pagi. Esoknya adalah Ahad dan juga cuti hari deepavali. decide untuk gerak hari sabtu sebab nak jumpa dengan bekas staf IKBN SI yand dah berpindah ke Merlimau Melaka dan baru sahaja kehilangan suaminya. Jammed melekat jadinya dari Simpang Shah Alam (NKVE) sampai ke Exit Simpang Ampat kot. Selamat tiba di Merlimau dalam jam 6 petang.



Oh ya, satu nak bagitau, kitorang gamble je turun selatan ni tanpa buat tempahan hotel, haha. Kononnya nak rambo je nanti lepas melawat rakan di Merlimau tu. Mujur selepas selesai lawatan muhibbah pertama, kitorang terus gerak ke Bandar Hilir Melaka dan dapat tempat tidur yang selesa, tapi dengan harga yang agak mahal juga.


27 Oktober 2019

Hari Ahad. Tujuan utama nak ke Menara Tamingsari, kemudian pusing-pusing Bandar Hilir jalan kaki. Mencari juga kedai nak sarapan, tapi banyak kedai mamak dan kedai yang macam tak berapa menarik, Makanya decide beli roti je kat 7 eleven untuk lapik perut sementara tunggu lunch hour. Kami lepak di bersebelahan tapak menara untuk makan dan minum sebelum nak naik menara.


Tepat jam 10 pagi, kitorang gerak la ke pintu utama untuk beli tiket. Tapi pintunya masih tak buka. Rupanya ada kenyataan kecil yang bagitau menara sedang ditutup untuk penyelenggaraan. Kecewa bebudak ni, hahaha.


Makanya berjalan-jalan jelah jawabnya di kawasan tu. Masuk Muzium Pos, Muzium Setem, Muzium Senibina. Sambil2 intai bukit St Paul dari bawah (malas naik tangga wehhh), ambil gambar depan A Famosa, depan dinosour, dan terus ke Mahkota Parade cari makan tengahari.






















Selepas makan tengahari dalam Mahkota Parade, kami pulang semula ke hotel untuk tidur selepas kekenyangan, hahaha.

To be continued.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.masrizal.ml/2019/11/cuti-deepavali-ke-selatan-tanahair.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Zoo Negara Jadi Tumpuan Sempena Cuti Deepavali

Zoo Negara Jadi Tumpuan Sempena Cuti Deepavali

papar berkaitan - pada 29/10/2019 - jumlah : 75 hits
JOHORTIMES MY Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Facebook https www facebook com johortimes my Twitter https www twitter com JohorTimes Instagram https www instagram com JohorTimes ...
Ucapan Deepavali Dr Mahathir

Ucapan Deepavali Dr Mahathir

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 175 hits
Gunakanlah hari yang istimewa ini untuk mengeratkan lagi hubungan sesama kita Sekali lagi saya dan isteri saya mengucapkan Selamat Hari Deepavali kepada semua rakyat Malaysia yang beragama Hindu Happy DeepavaliTun Dr Mahathir Mohamad Perdan...
Kesas Offers 10 Discount On Tolls In Conjunction With Deepavali

Kesas Offers 10 Discount On Tolls In Conjunction With Deepavali

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 82 hits
SHAH ALAM There will be a 10 discount on tolls along Lebuhraya Shah Alam for Class 1 vehicles in conjunction with the Deepavali celebration Kesas Sdn Bhd in a statement said that all vehicles with two axles and three or four wheels excludin...
Insiden Berdarah Selatan Thailand 15 Maut Empat Cedera

Insiden Berdarah Selatan Thailand 15 Maut Empat Cedera

papar berkaitan - pada 7/11/2019 - jumlah : 206 hits
Selatan Thailand kembali berdarah apabila 15 maut manakala empat lagi kecederaan dalam serangan oleh kumpulan bersenjata di dua pos kawalan keselamatan YALA 6 Nov Seramai 15 individu termasuk dua wanita maut manakala empat orang lagi mengal...
Families Can See Ltte Linked Detainees For Deepavali Says Igp

Families Can See Ltte Linked Detainees For Deepavali Says Igp

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 133 hits
IGP Abdul Hamid Bador says the investigation papers on the 12 individuals detained for alleged links to LTTE have been sent to the Attorney General s Chambers KUALA LUMPUR The 12 individuals detained on suspicion of involvement in the Liber...
Layanan Skck Di Polres Jakarta Selatan Tutup Lebih Awal

Layanan Skck Di Polres Jakarta Selatan Tutup Lebih Awal

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 70 hits
Salah satu warga yang membuat SKCK Tia Ayu Dia tidak bisa menyerahkan berkas pendaftaran dikarenakan loket pendaftaran yang sudah tutup
Nibongtebal Banjir Kilat Di Pulau Pinang Persiapan Deepavali Musnah

Nibongtebal Banjir Kilat Di Pulau Pinang Persiapan Deepavali Musnah

papar berkaitan - pada 26/10/2019 - jumlah : 105 hits
J Premlatha 47 bersama ibu P Kaliamma 77 serta anaknya G Haarshinee 14 dan G Saranya membuat persiapan Deepavali walaupun dalam keadaan rumah mereka di Kampung Sethu hari ini dilanda banjir berikutan hujan Persiapan dan kuih raya untuk meny...
Anak Pelakon Kena Dakwa

Peminat Terkejut Lihat Babybump Rupanya Loca B Tuju K Clique Dah Kahwin

Peristiwa Yang Amat Memalukan Rakyat Malaysia

Psu 2 0 Cara Permohonan Semakan Status Kelayakan

Pirane Sabah Belum Muktamad Krisis Baru Terkobek

7 Tips Cara Surirumah Simpan Duit

Istana Negara Keluar Kenyataan Petang Ini

Bersatu Khianati Umno Di Sabah



Resepi Sultana Scone Paling Mudah

Realiti Sebenar Kerjaya Dalam Bidang Pembangunan Videogame

Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Big Stage 2020 Minggu 8

Keputusan Markah Peserta Konsert Separuh Akhir Big Stage 2020 Minggu 7

5 Selebriti Terkenal Yang Kini Bergelar Pendakwah Berpengaruh


Pemuda Umno Ingatkan Ppbm Jangan Angkuh

Inspirational Ideas Of Dining Room Decor That Are Delightful

Tak Pakai Masker Warga Luar Kota Di Solo Harus Bersihkan Selokan 30 Menit

Kemenkop Ukm Gulirkan Program Magang Untuk Cetak Wirausaha Baru

Wali Kota Tarakan Apresiasi Pelaksanaan Pelatihan Mubalig

Kita Perlu Ruang Untuk Tenang