Cucur Nasi Pembuka Selera Yang Sedap Dan Mengenyangkan


Pernah dengar cucur nasi?? Selalu dengar cucur badak, cucur udang, cucur pisang haa lagi cucur apa? Tapi kali ni lain sedikit, cucur nasi kita panggil. Kalau bagi saya, ni pertama kali dengar cucur nasi. Korang pula macam mana? Nampak sangat mudah nak sediakan bahan-bahannya, rasanya juga boleh tahan sedap! Resepi yang dikongsikan Norzaiha Razali di Facebook ni betul-betul menarik perhatian saya untuk cuba resepi ni. Korang yang dekat rumah pun patut cuba! Kalau ada anak yang tak minat makan nasi pun akan minat makan cucur nasi ni. Jom kita cuba?
 
 
 
 
RESEPI CUCUR NASI

BAHAN-BAHAN:
3 biji telur
Satu sudu kecil garam
Dua senduk nasi
Satu setengah sudu tepung gandum – BELI DI SINI
Lobak merah cincang – BELI DI SINI
Daun Bawang/Daun kucai
Sedikit minyak – BELI DI SINI
CARA PENYEDIAAN:
Pecahkan telur dan gaul sebati bersama garamMasukkan nasi dan gaul sebatiMasukkan tepung gandum dan gaul sebatiLetakkan lobak merah dan daun bawang atau daun kucai gaul sebati.Tuangkan minyak ke dalam kuali jangan terlalu banyak atau tenggelamkan cucur nasi ini kerana risau cucur nasi pecah ketika menggoreng.Setelah minyak panas, bentukkan bulat dan leper dan masukkan ke dalam kuali biarkan sehingga masak sepenuhnya.SELAMAT MENCUBA!
 
 
Kredit foto & resepi: Norzaiha Razali 
 
Dapatkan lebih banyak resipi yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
https://www.rasa.my/ayam-pandan-air-fryer-aroma-yang-memikat-selera/
https://www.rasa.my/resepi-air-fryer-korean-egg-bread-street-food-di-korea-yang-gebu-dan-enak/
https://www.rasa.my/kek-cawan-coklat-mayonis-sedap-dan-mudah-guna-air-fryer-sahaja/
 
Tonton lebih banyak video masakan mudah & sedap di Youtube @Majalah Rasa Official
Satay Lembut & Juicy… | Makan Di Mana Eps 20

Jeligho Molek – Rugi Aihhh Tak Cuba!!!

Bebola Keju Tarik Yang Padat Dengan Kentang Dan Keju

The post Cucur Nasi Pembuka Selera Yang Sedap Dan Mengenyangkan appeared first on RASA.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://rasanakmasak.blogspot.com/2021/11/cucur-nasi-pembuka-selera-yang-sedap.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resipi Ayam Bawang Ala Mamak Sedap Sungguh Habis Sepinggan Nasi

Resipi Ayam Bawang Ala Mamak Sedap Sungguh Habis Sepinggan Nasi

papar berkaitan - pada 16/11/2021 - jumlah : 138 hits
Bagi yang pernah merasai keenakkan Ayam Bawang Mamak pasti tak cukup sepinggan nasi Nasi boleh habis licin dek kesedapannya Cukup semua rasa wajib cuba resipi Ayam Bawang yang dikongsikan oleh ini Sedap Dah lama save resepi ni sebab suka ma...
Nasi Tomato Sedap

Nasi Tomato Sedap

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 31 hits
Air Tangan Salina KitchenBahan bahan 3 cawan beras 2 helai daun pandan simpul rapi2 sudu besar minyak sapi buttercup planta 2 ulas bawang putih dan halia Daun kari1 batang serai 2 kuntum bunga lawang1 batang kulit kayu manis3 kuntum bunga c...
Tempe Ikan Bilis Goreng Berlada Sedap Makan Dengan Nasi Panas

Tempe Ikan Bilis Goreng Berlada Sedap Makan Dengan Nasi Panas

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 88 hits
Resepi Tempe Mudah dan SedapLauk yang ringkas serta mudah disediakan menjadi pilihan ramai orang termasuklah Mai sendiri Bila bercakap tentang lauk ringkas teringat pula tempe ikan bilis goreng berlada Sedapnya makan dengan nasi panas Terus...
Resepi Sambal Ikan Bilis Nasi Lemak Paling Simple Tapi Sedap

Resepi Sambal Ikan Bilis Nasi Lemak Paling Simple Tapi Sedap

papar berkaitan - pada 23/11/2021 - jumlah : 209 hits
Sambal Ikan Bilis memang sedap Selain dinikmati bersama Nasi lemak ia juga sesuai dinikmati bersama nasi putih biasa atau dimakan bersama roti atau pau Memang kena dengan selera orang Malaysia Namun ramai yang kadang kala susah nak jumpa Sa...
Cuba Resipi Nasi Goreng Dari Tiktok Sekali Cuba Perghhh Sedap Rupanya

Cuba Resipi Nasi Goreng Dari Tiktok Sekali Cuba Perghhh Sedap Rupanya

papar berkaitan - pada 16/11/2021 - jumlah : 184 hits
Pernahkah anda cuba resipi resipi dari tiktok Kalau rasa sangsi anda boleh cuba resipi ni Menurut saudari Har Ryea resipi Nasi Goreng ini diperolehi dari Tiktok malah tidak tahu namanya Bila dicuba ditambah pula dengan sotong memang enak ra...
Resipi Nasi Goreng Tomyam Sedap Sekali Cuba Ni Tak Makan Kedai Dah

Resipi Nasi Goreng Tomyam Sedap Sekali Cuba Ni Tak Makan Kedai Dah

papar berkaitan - pada 23/11/2021 - jumlah : 222 hits
Nasi Goreng Tomyam adalah salah satu menu kedai makan yang menjadi pilihan ramai dek kerana rasanya yang sedap Sesuai dinikmati pada bila bila masa menu ini sebenarnya tidak sukar untuk disediakan Jika tahu rencah serta bahan yang diperluka...
Mudahnya Resipi Nasi Ayam Claypot Yang Super Simple Sedap

Mudahnya Resipi Nasi Ayam Claypot Yang Super Simple Sedap

papar berkaitan - pada 24/11/2021 - jumlah : 87 hits
Pernah cuba menu Nasi Ayam Claypot Bagi yang teringin nak rasa resipi dari saudari Rozmaliza Omar ni antara yang mudah Bahan bahannya sangat ringkas dan mudah serta mengenyangkan Menurut empunya resipi jika suka rasa pedas boleh dimakan ber...
Blogger Android Tak Sedap Langsung

Blogger Android Tak Sedap Langsung

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 43 hits
Sebenarnya setelah di test serta di kaji teliti tak sedap mana pon nak menulis blog blogspot pakai apps Blogger ni Sebab utamanya adalah limitasi Tak serupa langsung macam wordpress punya apps yang advance berganda ganda Hal ini kerana Tak ...
Banana Cheeseee Sedap Tak Terkata

Banana Cheeseee Sedap Tak Terkata

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 58 hits
Entry simple sha banana cheese sapa pernah makan yang ni feveret sha kalau balik kuching mesti cari yang ni dulu Perghhh layan makan kat kedai gak nyaman dihidang panas2 Sebenar nya simple je buat banana cheese ni goreng je pisang mcm buat ...
Ada Petanda Najib Bakal Bebas Hidup Rosmah

Ketahui 5 Penyebab Tinggi Kadar Kolesterol Dalam Badan

Punca Zuraida Kamaruddin Keluar Bersatu Tersebar

More Exciting Mobile Legends Collaboration With Janna Nick Hairul Azreen And Hun Haqeem

Kesan Besar Kepada Konspirator Bila Nazlan Dan Zeti Didakwa

4 Reasons Why You Should Have A Home Insurance Policy Today

Lelaki Maut Ditembak Di Hadapan Restoran

Apabila Seorang Ustaz Diuji



5 Peralatan Kereta Yang Sepatutnya Dah Diwajibkan di Malaysia

Sejarah Tarian Haka Yang Sinonim Dengan Pasukan All Blacks

8 Projek Mega Berskala Besar yang Gagal di Seluruh Dunia

Info Penuh Anugerah Meletop Era AME 2021 2022

Dimanakah Lokasi Paling Jauh Manusia Pernah Jelajah


G Yusoff The Rythmn Boys Resahan Sukmaku Chord

Beban Hutang Membeli Secara Ansuran

Ayam Selasih Berwarna Hitam Legam

Makan Di Rumah Makanan Pak Long Lunas Kulim Kedah

Kisah Seram Main Sorok Sorok

Footballer 21 Dies After Match