Couple Rider Ambil Angin Di Pantai Port Dickson Mendaki Bukit Batu Putih Tanjung Tuan


assalamualaikum & salam sejahtera
selamat pagi semua readers 😊

pagi Sabtu baru la sempat hapdet blog. few days ago, so much things to do dari subuh membawa ke isya'. di ofis mahupun di rumah, kesibukan melanda dgn begitu dasyat sekali ha ha ha ha... alhamdulillah. masih lagi dikurniakan kesibukan terhadap perkara-perkara penting dlm kehidupan dan sihat menghadapinya 💛

ha ha ha couple rider gitewww! aduhai, bunyi tajuknya mcm remaja muda-mudi. tapi couple ni dah on the way ke umur 50-an ye. berjiwa muda! 😄 ha ha ha ha..

ini kisah ride to Port Dickson Part 2. bersambung dari yg ini - Sarapan di Kafe Kampung Kaw. selepas sarapan, kami ride ke pantai Port Dickson. belum pun jam 11.00 pagi, takkan nak balik dah kan. kami buat keputusan utk survey pantai-pantai Port Dickson dulu utk family camping dan berkelah dgn anak-anak kemudian hari


campsite yang popular adalah H&N Campsite dan PD Mayangsari Campsite. kebetulan, hanya beberapa minit perjalanan dari Kafe Kampung Kaw. kami pergi kedua-dua campsite namun tidak dibenarkan masuk. hanya yang da buat reservation saje boleh masuk. it is ok sebab dari pintu masuk da boleh nampak keseluruhan campsites ni

H&N campsite ni begini kawasannya
dari Pantau Saujana, nampak la
sewaktu kami lihat dari jauh, tak penuh pun campsite nya

PD Mayangsari Campsite ni lebih ok
dia memanjang sepanjang pantai
nampak lebih selesa camping di sini berbanding H&N

next ye 😍

ketahuilah bhw camping di tepi pantai ni terdedah kpd risiko angin kuat. peg pula dicucuk ke dalam tanah berpasir, so tak berapa kuat pasir mencengkap peg. seram bila tgk review kawan-kawan campers bila mana flysheet berterbangan mcm payung terjun! Allahu 😳. belum lagi yg khemah rebah dilibas dek angin ribut. seram

tapi tu la. semuanya di tgn Allah. kita hanya perlu berdoa agar sepanjang kita berkhemah, cuaca baik sempurna. kita anak-beranak pun selamat. sesekali camping di tepi pantai, mandi laut, bbq malam-malam sambil lihat pemandangan laut di malam hari, best jugak, kan. barulah tahu. barulah boleh share pengalaman, kan

settle lihat-lihat campsite, mr.Asben stop di Pantai Saujana. first time singgah sini. sebab nampak byk khemah. khemah orang berkelah majoritinya 😊. meronta-ronta hati ni nak survey kawasan

Pantai Saujana ni la tempat campers yg nginap di H&N Campsite mandi-manda

Durian Tunggal dgn Port Dickson tak brape jauh. kalau datang awal pagi, dapatlah spend masa berkelah dengan anak-anak hingga ke petang. lepas Asar, kalau cuaca baik, barulah balik rumah

hujung sana tu, hijau tu adalah H&N Campsite



💓
silalah buang sisa bbq korang kat sini ye
jgn tinggalkan sisa perkelahan korang merata ye

silalah ambil perhatian kepada don'ts di tepi pantai
hormatilah alam sekitar dan hak orang lain ye
kita jaga kita 💪

kami jalan-jalan berdua sepanjang pantai. cuaca pun baik. melihat-lihat persekitaran. mana sesuai berkelah dan pacak flysheet dan khemah kecil. maklumlah, ada 2 anak dara, tempat nak kena molek-molek sikit la. jaga aurat. and sedikit privasi

next, kami singgah pula kat pantai legend Port Dickson, Pantai Teluk Kemang 😍. lama juga tak singgah sini. tiba sini, hujan gerimis la pula. but still couple rider ni nak tinggalkan kenangan, turun jugak dari motor




"khemah biru" viral seantero Nismilan 😁
hmmmm pantai hakmilik semua, tapi ada pulak yg claim "milik sendiri"

dulu kala, Nurin dan Syuhada kecik, kerap kami ke Pantai Teluk Kemang. pantang ada masa dan peluang, ke PD la kami 1 malam atau 2 malam. bila mana da bosan 😁, tu yg bertahun-tahun tak nginap di PD sehinggalah 2 tahun lepas, kami ke Grand Lexis, Port Dickson. bilik tengah laut, kolam dalam bilik. best!

tak lama kami di Pantai Teluk Kemang. suasana tak menjemput kami utk berlama-lama di situ, tidak menarik perhatian. kami berdua gerak balik. saya sangka terus balik rumah, tiber... my beloved mr.Asben corner ke satu lagi destinasi! alamak aii... ke sini saya tidak bersedia 😄. "alamak alamak alamak!" kami stop di Taman Eko Rimba Tanjung Tuan. tau dah kan kenapa saya dok kata dlm hati "alamak alamak alamak!". mr.Asben ajak hiking! o.m.g! 😆


Rumah Api Tanjung Tuan

rumah api tu saya pernah naik, byk tahun yang lepas. anak-anak kecil lagi masa tu. and the story ke rumah api tu was not updated here. nak kena korek balik hard disk, mesti ada gambar kenangan kami naik ke rumah api tu

but, time ni kami berdua tak singgah jengah rumah api, mr.Asben sesungguhnya ajak saya naik Bukit Batu Putih. aduhai..

tiba di sini, da off road dah
masa utk masuk hutan ye
di situ katanya lagi 4000 langkah
Allahu! 😖
hadoi. membebel saya all the way berjalan. mr.Asben dok la gelakkan saya. dia terus je berjalan ke depan. selangkah demi selangkah saya bergerak. kasut tak sesuai, berhati-hati aje la. dgn berseluar jeans nyer. hadoi lah! 😆
"suamiku, wait for me!"

akhirnya sampai jugak ke puncak ni
skit lagi... nak kena naik bukit depan tu

kena naik atas tu
jgn risau, ada tali utk pegang
saya boleh naik, surely korang pun boleh la 👍

setelah bergelut seketika utk naik bukit dgn kasut tinggi, akhirnya saya berjaya rehat ambil angin di Bukit Batu Putih. berbaloi ke tak, hadoi lah, sukar nak jawab. alang-alang da sampai Tanjung Tuan ni, tak naik hingga ke puncak, rugi besau









pemandangannya memang wonderful. duduk diam seketika, nikmati tanpa kata-kata. kebetulan kami ada masa berdua saje di puncak tu, memang ambil masa la. releks. lihat. dengar bunyi alam 💚. hinggalah peluh mendaki tadi tu, kering! ha ha ah ha..


on the way turun, nak balik, dengan sahnya kaki saya melecet. terpaksa lapik dgn tisu. hadoi hadoi 😁. bertabahlah bila kena scam dgn yg tercinta. nak ride, tapi kena hiking sekali! hu hu hu hu memang la bukan minat saya.  namun, demi spending time with my mr.Asben di usia nak dekat 50-an ni, saya ikhlaskan segalanya. selagi kami berdua sihat dan mampu, kami meraikanlah kegemaran masing-masing.
... ok bye
mau pergi sidai baju 😀


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.adianiez.com/2023/01/couple-rider-port-dickson-tanjung-tuan-bukit-batu-putih.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pengalaman Hiking Bukit Batu Putih Negeri Sembilan

Pengalaman Hiking Bukit Batu Putih Negeri Sembilan

papar berkaitan - pada 25/1/2023 - jumlah : 60 hits
Salam to all readers Pengalaman Hiking Bukit Batu Putih Negeri Sembilan Rindu aku tak Aku pun rindu gila nak menaip blog finally dapat juga curi masa sedikit update Aku banyak gila nak kongsi dengan korang semua apa aku buat pada hujung min...
Platinum Charters Perkhidmatan Sewa Kapal Layar Mewah Di Port Dickson

Platinum Charters Perkhidmatan Sewa Kapal Layar Mewah Di Port Dickson

papar berkaitan - pada 13/1/2023 - jumlah : 72 hits
PLATINUM CHARTERS PERKHIDMATAN SEWA KAPAL LAYAR MEWAH DI PORT DICKSONAssalamualaikum semua Jumpa lagi dalam catatan blog Dunia Zumal ini Kali ini Zumal review tentang Perkhidmatan Sewa Kapal Layar Mewah di Port Dickson oleh PLATINUM CHARTER...
Shore House The Best Villas In Port Dickson

Shore House The Best Villas In Port Dickson

papar berkaitan - pada 23/1/2023 - jumlah : 62 hits
Mencari penginapan yang selesa pada harga yang berpatutan sememangnya antara aspek penting yang perlu diutamakan ketika hendak bercuti terutamanya bersama keluarga tercinta DIsini Cik iena ingin kongsikan pengalaman Cik iena menginap di Sho...
Ride Ke Negeri Sembilan Sarapan Sedap Di Kafe Kampung Kaw Port Dickson

Ride Ke Negeri Sembilan Sarapan Sedap Di Kafe Kampung Kaw Port Dickson

papar berkaitan - pada 18/1/2023 - jumlah : 85 hits
assalamualaikum mcm biasa la kisah throwback memang byk dlm blog ni jarang nak punctual update cerita ha ha ha ha harap readers tak la keliru ek ha ha ha ha Port Dickson 8 1 2023 mr Asben ajak ride and sarapan di PD meskipun saya ni tak bra...
The Colours Of Life Eating Out Restoran Alifa Tomyam Port Dickson

The Colours Of Life Eating Out Restoran Alifa Tomyam Port Dickson

papar berkaitan - pada 27/1/2023 - jumlah : 49 hits
The Colours of Life Eating Out Restoran Alifa Tomyam Port Dickson Lagi edisi terobek Kami pilih restoran ni untuk jadi port makan malam Order macam biasa Gegirl makan ikan dan tomyam manakala boyz sesuka hati ngoder ikut citarasa memasing H...
Pengalaman Best Menginap Di Ancasa Residences Port Dickson

Pengalaman Best Menginap Di Ancasa Residences Port Dickson

papar berkaitan - pada 23/1/2023 - jumlah : 147 hits
Kami sekeluarga bercuti di Ancasa Residences Port Dickson pada Oktober 2022 Ini kali kedua saya dan keluarga kecil saya menginap di sini Tapi untuk family besar Adik saya la ni asik recommend Ancasa Residences Memang pengalaman best bagi sa...
Temuan Batu Kuno Di Gurun Gobi Ungkap Hewan Raksasa Prasejarah Tapi Bukan Dinosaurus

Temuan Batu Kuno Di Gurun Gobi Ungkap Hewan Raksasa Prasejarah Tapi Bukan Dinosaurus

papar berkaitan - pada 21/1/2023 - jumlah : 39 hits
Temuan yang tidak biasa dari zaman prasejarah ini menjadi petunjuk bagi peneliti untuk memiliki pemahaman lebih baik dari nenek moyang etnis Turkic dan Altai di Gurun Gobi
Orang Tidak Dikenal Serang Pelajar Di Semarang Pakai Batu Dan Senjata Tajam

Orang Tidak Dikenal Serang Pelajar Di Semarang Pakai Batu Dan Senjata Tajam

papar berkaitan - pada 21/1/2023 - jumlah : 37 hits
Sejumlah orang tidak dikenal terekam CCTV melakukan pelemparan terhadap dua pelajar SMK 5 dengan menggunakan batu dan senjata tajam di Jalan Dr Cipto Semarang Jumat Akibatnya siswa mengalami luka di kaki
Second Teenage Boy 16 Found Drowned At Batu Layar Beach

Second Teenage Boy 16 Found Drowned At Batu Layar Beach

papar berkaitan - pada 24/1/2023 - jumlah : 40 hits
Another teenage boy who went missing at Batu Layar Beach near Kota Tinggi yesterday was found drowned this afternoon Kota Tinggi district police chief Hussin Zamora in a statement said the body of the 16 year old was found floating about 10...
Marc Anthony Bergelar Suami Buat Kali Keempat

Racism Belts Bad Tune At Ar Rahman Concert Rafidah Fumes

5 Perkara Yang Wajib Tahu Sebelum Membeli Kereta Terpakai

Mat Sabu Kini Datuk Seri

3 Hari 2 Malam Trip Jelajah Warisan Minang Di Beranang Selangor

Cara Menonton Iqiyi Melalui Smart Tv

1 Februari 2023 Masa Berlalu Meninggalkan Kita

Chinese Education Groups Lodge Police Report Against Nstp Papers For Claiming Sjkc Students Not Keen On Learning Bm



6 Pekerjaan Yang Mungkin Selamat Daripada Ancaman AI

5 Permainan Video Popular Sepanjang Zaman

8 Fakta Biodata Pelakon Sophia Albarakbah Gandingan Terbaru Aliff Aziz Drama Ku Akad Kau Dengan Bismillah

8 Kenderaan Ikonik Dalam Industri Filem dan Drama

Kahwin Beristerikan Nad Zainal Ini 10 Fakta Biodata Pelakon Ungku Ismail Aziz


Carrisa Beauty Produk Kosmetik Setanding Produk Antarabangsa

Kitchen Cooking Tool Set In Malaysia Essential Pieces For Every Home Cook

Anak Lebih Respect Rapat Dengan Ayah Buat Je Perkara Ni Boleh Nampak Kesannya

8 Film Hollywood Yang Meregang Nyawa Penontonnya Picu Kejadian Tragis

Saya Pasti Berjaya Jika Bergandingan Dengannya Jang Hyuk Ulas Drama Ke 4 Bersama Jang Nara

Kes Zahid Hamidi