Cara Untuk Kurus Mana Satu Pilihan Anda


Konnichiwa Minna-san

Terima kasih sudi singgah ke blog aku yang tak seberapa ni. Dalam entri yang panjang tajuknya ni, akuberniat untuk menyatakan pandangan aku mengenai cara untuk kurus dan akujuga berminat nak tahu apakah cara yang korang pilih untuk kurus


Kenapa aku keluarkan tajuk ni? Sebabnya, aku ni ber'body' gempal dan berniat untuk kuruskan badan. Sambil aku nyatakan pendapat aku, aku nak dengar jugak pendapat korang. Well, pertamanya, ada orang cakap, kita nak kurus ni, tak payah amik minuman untuk kurus pun tak apa. Sekadar ikut carta piramid makanan dan juga exercise. Kena banyakkan minum air and so on la. Pendek kata, kena pandai jaga makan. So, pada pandangan aku, yup memang betul dan cara ni mungkin membantu kita untuk kurus di samping membantu menyihatkan badan kita. Dan cara ni menjimatkan wang. Tapi, cara ni agak lambat sikit la untuk kuruskan badan. Tapi, hasilnya agak mantap. 
Ada juga yang menyarankan aku untuk ambil minuman kesihatan macam Alpha Lipid Sd2 dan juga Herbalife. Hurm, pada mulanya aku tak nak pun ambil benda-benda alah ni. Aku tak kata benda alah ni tak elok. Tapi aku cuma lebih suka dengan cara yang aku cakap tadi iaitu dengan cara jaga pemakanan dan juga exercise. Tapi, aku ada buat research sikit pasal produk minuman diet ni. Untuk produk ni, aku boleh kata, ianya agak berkesan jugaklah dalam membantu kita mengurangkan berat badan. 

Kalau orang cakap, Alpha Lipid SD2 tu mampu menurunkan berat badan dengan pantas tanpa perlu berlapar, bagi aku, semua pun tak perlu berlapar pun sebenarnya. Tapi untuk hasil yang pantas, Alpha Lipid Sd2 memang menjadi dan berkesan. Kenapa aku cakap macam ni? Sebabnya ada kawan aku yang dah minum benda alah ni. Dan hasilnya dia kurus dalam masa yang singkat. Dia makan je nasi, makan je lauk semua tu. Tapi dalam kuantiti yang sedikit. 
Kalau minum Alpha Lipid SD2 ni, dia cakap kita boleh je nak makan ape jenis lauk, apa jenis makanan asalkan makanan tu kurang gula, kurang karbohidrat dan tinggi protein. Alpha Lipid Sd2 ni berfungsi sebagai pemangkin untuk meningkatkan kadar metabolisme dalam badan. So, pembakaran lemak berlaku dengan pantas. No doubt la kawan aku cepat je kurus. Dan yang syoknya dia cakap kat aku, lepas kurus kalo tak nak minum Alpha Lipid pun tak apa sebab berat badan turun secara semula jadi katanya.  Hurm, agak menarik. Nak cuba ke tak nak ah? Apa pendapat korang

Produk Herbalife.Dan untuk produk Herbalife pula, yang ni family aku dan roomate aku yang cadangkan supaya aku minum. Hehe, tapi aku refuse sebab masa tu, still aku berpegang kepada prinsip pertama tadi. Walau apa pun, Herbalife memang terbukti berkesan juga. Sebabnya mak aku, adik aku dan juga aunty dan pakcik aku, dorang kurus dengan sihat dengan pengambilan Herbalife ni. Agak takjub juga aku dibuatnya. Sebabnya, Herbalife bukan produk untuk kuruskan badan tak sama macam Alpha Lipid tadi. Herbalife adalah produk kesihatan. Tak tahulah korang percaya ke tak, tapi roomate aku, kesan parut kat tangan dia semakin menghilang lepas minum Herbalife. Meaning, Herbalife juga boleh bagi kesan positif yang lain untuk kesihatan diri selain menurunkan berat badan

Kadar metabolisme mak aku dan adik aku pun meningkat dengan Herbalife. No wonder la depa turun 5 Kg. **Jeles seyh**. Herbalife juga boleh membantu meningkatkan kesihatan untuk sesiapa yang ada masalah kesihatan. Well, bila aku tanya kawan-kawan aku yang lain, yang familynya guna benda ni, dorang semua bagi respon positif. Jangan terkejut kalau aku katakan yang doktor pun lebih prefer Herbalife sebagai supplement. 
Haih, lepas tengok semua ni, aku jadi semangat nak kurus. Bagi aku, maybe kita boleh je ambil minuman kesihatan ni kalau kita mampu. Tak salah. Kita juga boleh je usaha sendiri dengan jaga pemakanan dan selalu exercise. Kalau amik produk-produk yang kat atas pun, kita kena exercise dan jaga makan juga. Tapi mungkin dengan pengambilan produk ni ada membekalkan nutrisi yang diperlukan dalam badan masa proses diet kita. Hurmmm, aku pun buntu. Tapi, maybe aku akan cuba untuk minum Herbalife kot. Sebab mak aku nak belikan. So, nak tak nak, kena cubalah. So, nantikanlah entri aku mengenai perubahan berat badan aku
Then, InsyaAllah aku akan share dengan korang nanti. Tapi takes time la. Heheh. :)
So, selepas baca entri aku ni, aku nak tahu jugak, apa pandangan korang pasal cara nak kurus ni. Bagi korang, perlu ke kita amik produk minuman kesihatan ni? Cer habaq sikit. :) Bagi yang boleh share tips tu, aku sangatlah berterima kasih. Well, aku nak share slogan aku. "Kurus pun kurus juga, tapi biarlah dalam keadaan sihat dan meyakinkan". Sebabnya, tak naklah ada penyakit Bulimia or Aneroxia Nervosa tuuuuuu yang penyakitnya taksub nak kurus sampai kesihatan terbengkalai. Ye dak? Heheh. Oklah, Adios...


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://akuastronaut.blogspot.com/2012/11/cara-untuk-kurus-mana-satu-pilihan-anda.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kahwin Cara Melayu Vs Cara Islam Mana Satu Jadi Pilihan

Kahwin Cara Melayu Vs Cara Islam Mana Satu Jadi Pilihan

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 72 hits
Kisah ni di ambil dari facebook sharing Oh sebelum tu dalam cerita ni kononnya si kapel ni nak keluar dating Sebolehnya kita jangan dating dating ni Islam tak galakkan Apa pun cerita ini sekadar tauladan Buang yang keruh ambil yang jernih S...
Informasi Asb Pinjaman Asb Atau Simpan Sendiri Mana Pilihan Kita

Informasi Asb Pinjaman Asb Atau Simpan Sendiri Mana Pilihan Kita

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 84 hits
Akhir tahun 2013 ni ramai rakan rakan Pemikir berbicara tentang Dividen Hebat daripada simpanan masing masing dan kebanyakan mereka adalah penyimpan Amanah Saham Bumiputera atau ASB Maklumlah PNB baru sahaja mengeluarkan kadar dividen 2013 ...
Oat Versus Nestum Yang Mana Pilihan Anda

Oat Versus Nestum Yang Mana Pilihan Anda

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 67 hits
Ini adalah nestum dewasaIni adalah nestum bayiDan ini adalah oatsKita selalau mendengar nama nestum dan oats ni tapi apakah sebenarnya perbezaan dua benda alah ni ya Jadi nita nak jelaskan bahawa oats adalah bijirin yang kasar diproses deng...
Bantu Sesama Hadapi Pandemi Salah Satu Cara Bangkit Bersama Dari Kondisi Sulit Ini

Bantu Sesama Hadapi Pandemi Salah Satu Cara Bangkit Bersama Dari Kondisi Sulit Ini

papar berkaitan - pada 3/11/2021 - jumlah : 140 hits
Meski saat ini kita masih berada di tengah pandemi harapan untuk bangkit dari kondisi tersebut akan selalu ada asalkan semangat persatuan dan saling bantu sesama terus terjaga
Puisi Pilihan Gegar Di Mana Mana Oleh Yakub Uton Guru Desa

Puisi Pilihan Gegar Di Mana Mana Oleh Yakub Uton Guru Desa

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 93 hits
mage courtesy of Phil Bird Published on 03 February 2017 at FreeDigitalPhotos net GEGAR DI MANA MANA Gegar di mana mana ada gegar di lautan samudera ada gegar di hutan belantara ada gegar di gunung ganang ada gegar di taman perumahan ada ge...
Orang Asyik Cakap Anak Anda Kurus Fahami Dulu Kenapa Ia Terjadi Cara Atasinya

Orang Asyik Cakap Anak Anda Kurus Fahami Dulu Kenapa Ia Terjadi Cara Atasinya

papar berkaitan - pada 4/11/2021 - jumlah : 151 hits
Setiap ibu bapa pasti mengimpikan untuk memiliki anak yang sihat dan sempurna dalaman serta luarannya Disebabkan itu isu berat badan akan sangat dititikberatkan Ibu bapa semestinya tidak mahu anak mereka terlalu gemuk atau obesiti kerana ia...
Bermain Gitar Salah Satu Cara Mendapatkan Awek

Bermain Gitar Salah Satu Cara Mendapatkan Awek

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 65 hits
salam 3 petang masa yang lapang apa salahnye korang isi dengan baca pendapat aku yang terbaru nie kan hua hua hua aku bet ramai yang reti main gitar walaupun pada hakikatnya korang rase tak ramai yang reti main korang buat la ape pon tapi p...
Kurus Dengan Makan Mentega Kacang Jom Ikut Tiga Cara Ni Kalau Nak Berkesan

Kurus Dengan Makan Mentega Kacang Jom Ikut Tiga Cara Ni Kalau Nak Berkesan

papar berkaitan - pada 18/11/2021 - jumlah : 154 hits
Kurus Dengan Makan Mentega Kacang Jom Ikut Tiga Cara Ni Kalau Nak Berkesan Alhamdulillah masih bernyawa Ok topik harini bagi aku agak menarik sebab aku pernah berjaya turunkan berat badan dengan cara makan mentega kacang bersama sama roti w...
Cara Mudah Nak Tahu Sebelah Mana Tangki Minyak Kereta Kita Tenangsudey

Cara Mudah Nak Tahu Sebelah Mana Tangki Minyak Kereta Kita Tenangsudey

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 102 hits
Memang selalunya kan bila naik je kereta da sampai kat stesen minyak kita tercari cari belah kiri ke kanan tangki minyak kereta kita naik Jadi tadi ada terpandang kat newsfeed FB ada kongsikan cara mudah seperti dalam gambar bawah Tempat na...
Ya Allah Jangan Cakap Macam Tu Terserlah Cantik Masa Discharge Lepas Bersalin Ini Jawab Mira Filzah

Jabatan Perdana Menteri Melakukan Kesilapan Lagi

Trick Art Museum I City Lukisan 2d Kelihatan 3d Port Best Bergambar

Renungan Ayat 24 Makin Dekat Persahabatan Makin Banyak Hak Yang Mesti Ditunaikan

Malaysia 9 Golds Away From Hanoi Sea Games Target

Perfection Expanded Huawei Mate Xs 2 Launches In Malaysia

Duit Tu Betul Dituduh Bagi Duit Palsu Siti Jamumall Bayar Barang Dapur Orang Lain Pakai Cash

Rakyat Bercakap



5 Tabiat Memandu Yang Boleh Selamatkan Nyawa Anda

Info Dan Sinopsis Filem The Assistant Malaysia 2022

Sejarah Cukai Kepada Rakyat Yang Hodoh di Amerika 1880an

Apa Kuasa Sebenar Seorang Pengawal Keselamatan

5 Perkataan Yang Mempunyai Sejarah Yang Sukar Dipercayai


Simpan Emas Bermula Rm10

Miliki Kasut Cantik Selesa Dan Lembut Dari Lucca Vudor

Your Website Looks Great So Should Your Emails

Serangan Peribadi Yang Melampau

Neelofa Dedah Katil Unik Bilal Peminat Siasat Harga Tempat Tidur Saja Hampir Rm20k

Seorang Cedera Insiden Tembakan Rambang Di Sekolah Di Jerman