Buka Puasa Buffet Di D Kayangan Grill Steamboat Bbq Shah Alam


Dah seminggu kita puasa, kadang tu dah jemu nak makan nasi kan. itu perkara biasa bulan Ramadan memang akan selalu terjadi macam ni. Macam mama sendiri pun puas fikir nak masak apa, nak makan apa. So tak nak buntu kepala mama pun teringin sangat nak makan steamboat & grill. Last makan pun dah tak ingat bila hahaha so mama suggest berbuka puasa di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ, Shah Alam. 

Memang meriah kalau waktu bukan bulan puasa di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ ni. Sebabnya harga pakej buffet yang sangat murah dan dekat sinilah steamboat no 1 di Shah Alam tau. Kira viral la tempat ni. Untuk bulan puasa ni lain sikit sebab ada buffet buka puasa dekat sini. Yang pasti untuk buffet aneka steamboat & grill tetap ada macam biasa. So apa lagi jom la kita main masak-masak dekat sini. 

Dengan bertemakan "Salam Citarasa" Ramadan, D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ menyediakan pelbagai menu buffet Ramadan seperti :-
✅ Aneka Seafood✅ Aneka boat✅ Aneka Grill✅ Live Cooking Kambing Golek✅ Live Cooking Roti John✅ Live Cooking Char Kuey Teow Basah✅ Ayam Goreng Berempah✅ Nasi Arab✅ Nasi Beriani✅ Ayam Masak Merah✅ Pasta Bolognese✅ Aneka Kek✅ Aneka Kuih Melayu✅ Dessert ABC & Ice Cream✅ Aneka Buah-buahan & Rojak✅ 6 Jenis Minuman ✅ 12 Jenis Sos✅ Sup Tomyam & Ayam✅ Grill & Steamboat Stove




Jangan risau dekat D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ ada juga bagi nasi seperti nasi Arab dan nasi beriani, pasta bolognese serta sayur dan lauk pauk yang lain. Yang paling istimewa disini setiap tahun adalah Kambing Golek dia. Ramai peminat kambing kan so korang patut cuba rasa kambing golek dia dibakar Live depan korang semua. Rasa daging kambing lembut dengan perapan rempah yang sangat awesome. 

Bagi aneka steamboat & grill di D'Kayangan sangat menarik coz pelbagai aneka seafood seperti kupang, lala, udang, ikan, papahat, ketam dan juga terdapat perapan ayam, daging, kambing, serta frozen food lain seperti fishball, hotdog dan lain-lain lagi. Bukan itu sahaja segala jenis pelbagai mee pun ada. Ehh jangan lupa sayur-sayuran seperti sawi, kangkung, bayam dan brokoli yer untuk dimasukkan dalam steamboat tu nanti. Tak best pula kalau tak makan sayur kan. 




Ni lah special di Steamboat & Grill di D'kayangan terdapat pelbagai jenis sos untuk kita cicah dengan steamboat & grill tu. Nak jenis blackpepper ada, cili pedas ada, cili jeruk ada, sambal belacan ada, cili kicap ada, mayonese ada. ehhh segala jenis macam sos ada lah. Tapi korang ambik berpada-pada jangan sampai membazir pula yer di bulan yang mulia ni ok. 


The best part mama suka part rojak buah ni. Baper kali ulang entah padahal rojak buah jer pun. Tapi makan pula dengan sos khas dia ehh sedap yer walau rojak buah sebab susah nak jumpa dekat luar. campur semua buah-buah dan gaul mesra dengan sos hitam khas tu memang ummpphh terlajak makan rojak buah dekat sini. Hahaha. Kemudian macam biasa part kuih muih, aneka kek, pelbagai buah-buahan serta air-air pun ada di sini. Korang boleh jer ambil bila-bila masa ok. 



Kenapa mama kata best makan dekat sini. Of coz la sambil makan, sambil masak dan sambil sembang-sembang dengan keluarga dan rakan-rakan. Makan pun rasa santai dan yang paling penting best masak-masak steamboat & grill ni. Paling kurang dapat mengeratkan lagi keakraban bersama orang tersayang. So korang boleh jer makan sampai kenyang dekat sini tau. 


Masa mama pi berbuka puasa tempoh hari di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ ni full house yer. Ramai orang berbuka dekat sini. Tapi jangan lupa patuhi SOP yang ditetapkan yer. Kang tak pasal kena saman. So, pandai-pandai la semua jarakkan sosial sebab semua dah besar kan. Makan tetap makan dan Kita Jaga Kita. 
Sebelum datang berbuka puasa di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ ni make sure korang buat tempahan dulu yer. Di sini selalunya memang full house la takut korang yang walk in tak dapat nak menjamu selera di sini. So, please booking dulu yer dan bagitau berapa pax yang nak datang tu nanti. 

Harga Bufet Buka Puasa di D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ 
Dewasa : RM39.90 nett/paxKanak-kanak : RM22.90 nett/paxWarga Emas / OKU : RM35.00 nett/pax
Kanak-kanak 3 tahun ke bawah adalah PERCUMA

Untuk bufet buka puasa D'Kayangan Grill & Steamboat BBQ akan berlangsung sepanjang bulan puasa dari 13 April 2021 hingga 12 Mei 2021. Bufet buka puasa bermula dari 5.00 petang hingga 9.00 malam. Diharap datang awal untuk mengelakkan kesesakan ketika mengambil makanan. Jom makan-makan sambil masak sendiri di sini

Untuk maklumat lanjut dan tempahan boleh layari :
D'Kayangan Grill & Steamboat BBQNo 1 Jalan Lompat Tinggi13/33m Section 1340100 Shah AlamSelangor
Facebook : www.facebook.com/dkayangansteamboatInstagram : www.instagram.com/dkayangansteamboatNo telefon : www.wassap.my/+60122971091 | www.wassap.my/+60162591091
Love, 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.mamajue.com/2021/04/buka-puasa-buffet-di-dkayangan-grill.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Okad Event Space Bukit Jelutong Offer Buffet Buka Puasa Rm65 Jer

Okad Event Space Bukit Jelutong Offer Buffet Buka Puasa Rm65 Jer

papar berkaitan - pada 20/4/2021 - jumlah : 403 hits
Assalamualaikum semua Bila dah bosan asyik pergi bazar ramadhan pening nak beli apa tuk berbuka puasa mula la tangan gatal google tempat buffet mur mur area Shah Alam Kebetulan OKAD Event Space baru je launching pakej MAKAN PUAS PUAS SELAGI...
Semi Buffet Buka Puasa 50 Shades Bistro

Semi Buffet Buka Puasa 50 Shades Bistro

papar berkaitan - pada 11/4/2021 - jumlah : 336 hits
Assalamualaikum fellas It is that time of the year again where we observe the holy month of Ramadhan with our dear family and friends As we break our fast and give thanks for the many blessings and privileges in our life 50 Shades Bistro is...
Ramadan Buffet 2021 Best Hotels To Buka Puasa In Johor Bahru

Ramadan Buffet 2021 Best Hotels To Buka Puasa In Johor Bahru

papar berkaitan - pada 15/4/2021 - jumlah : 289 hits
Say hello to the Best Ramadan Buffets in Johor Bahru for the year 2021 A wonderful time where hotels are rolling up their sleeves to dish out the best Ramadan cuisine in town Flavourful and tantalising it ll be a impressive spread of beef r...
Buffet Ramadhan 2021 Bufet Antarabangsa Di Mardhiyyah Hotel Suites Shah Alam

Buffet Ramadhan 2021 Bufet Antarabangsa Di Mardhiyyah Hotel Suites Shah Alam

papar berkaitan - pada 7/4/2021 - jumlah : 302 hits
Hi Korang Bermula senarai entri buffet ramadhan 2021 di ini Setelah setahun lebih kita berehat dari buffet ramadhan akibat Pandemik Covid 19 ini sekarang ianya muncul kembali seperti cendawan tumbuh selepas hujan Mardhiyyah Hotel Suites men...
Senarai Bufet Ramadan 2021 Sekitar Shah Alam

Senarai Bufet Ramadan 2021 Sekitar Shah Alam

papar berkaitan - pada 11/4/2021 - jumlah : 294 hits
Penurunan kes harian Covid 19 mendorong kerajaan meluluskan pembukaan bazar Ramadan dan Aidilfitri tahun ini selain kebenaran bersolat tarawih di surau serta masjid Selain bazar ramadan buffet ramadan juga menjadi pilihan umum bagi berbuka ...
Bengkel Asas Teknik Pemasaran Fb Ads Di Shah Alam Pada 13 Ogos 2017

Bengkel Asas Teknik Pemasaran Fb Ads Di Shah Alam Pada 13 Ogos 2017

papar berkaitan - pada 14/4/2021 - jumlah : 139 hits
INGIN BELAJAR CARA PEMASARAN FB ADS DI SHAH ALAM PADA 13 OGOS 2017 Berminat Sila whatsapp kami ke nombor 0146069996 emailkan ke tinggalkan email no whatsapp anda pada bahagian komen di bawah Dalam bengkel ini anda akan didedahkan secara teo...
Kelebihan Lubang Jalan Seksyen 6 Shah Alam

Kelebihan Lubang Jalan Seksyen 6 Shah Alam

papar berkaitan - pada 9/4/2021 - jumlah : 149 hits
KELEBIHAN LUBANG JALAN SEKSYEN 6 SHAH ALAM Masa nak hantar anak dan sepupu sepapat ke sekolah SK Bandar Anggerik nampaknya sempat melihat sejenis lubang yang agak unik di sepanjang jalan nuri menuju ke SKBA Lubang ni sangat unik dan mempuny...
Buka Puasa Ala Kenduri Kahwin Di Restoran Bahtera Impian Straits Quay Tanjung Tokong Penang

Buka Puasa Ala Kenduri Kahwin Di Restoran Bahtera Impian Straits Quay Tanjung Tokong Penang

papar berkaitan - pada 13/4/2021 - jumlah : 395 hits
Alhamdulilah kita sekali lagi dapat menyambut Ramadan Al Karim bagi tahun 2021 Walaupun pandemik nampaknya lama lagi nak berakhir tetapi mesti semua umat Islam excited untuk buat persiapan nak sambut Ramadan kan Tentunya ada diantara korang...
Our Political System Designed To Keep Us Apart

Mid Century Modern Decor In Your Home Sweet Home

Naik 0 45 Sen

Video Bila Kambing Buat Perangai Makan Pun Nak Bersuap

Senarai Peserta Program Mencari Sepahtu Yang Hilang 2021

Tak Nak Tua Sebelum Usia Rahsia Awet Muda Dengan Safi Youth Gold

Fedex Express Unveils White Paper On Digital Megatrends That Will Define What S Next In E Commerce

Kerajaan Galak Pegawai Perkhidmatan Awam Pakai Batik Setiap Khamis



Info Penuh Program Mencari Sepahtu Yang Hilang 2021 Astro Warna

Adakah Pemain Bola Sepak Dibayar Untuk Menyertai Pasukan Kebangsaan

5 Program NASA Paling Mahal

Senarai Peserta Program Mencari Sepahtu Yang Hilang 2021 Astro Warna

Kenali Jenis Nama Dan Sifat Gigi Makrifat Gigi


Bird Nest Mask Untuk Anti Aging Dan Cerahkan Kulit

Virus Baru

Living Late Twenties What Life Looks Like For A Single Working Person Living Alone

Mendaki Bukit Batu Licin Di Pulau Tuba

Trip Percutian Ke Pulau Kapas 2021

Mak Pasti Paling Happy Saya Rasa Chong Wei Dianugerah Ijazah Kehormat Doktor Sains Sukan