Buka Puasa Bersama Keluarga Suami Di Kuala Sungai Kuala Selangor


Udang lipan tu 2 talam tau ditambah, kemain anak-anak buah suka termasuk Abg Qi pun haha
Setahun sekali mesti datang sini, rasanya lebih dari sekali sebab julia suka sangat dengan satu menu kesukaan keluarga Siakap Stim Masak Nyonya. Berkali-kali ulang SUKA haha. Bila dah terpaut, sampaikan anak tokey kedai pun dah kenal sebab tempah guna telefon je, nanti nak berbuka dah reserved table bersekali dengan menu, tak payah kalut ngeee 😝
Buka puasa kali ini dengan geng ipar duai serta pakcik saudara sebelah suami. Meriah dengan anak-anak buah, mereka semua dah besar dah pandai makan macam-macam dah. Dulu masa kecil, tak pandai lagi nak makan, sekarang diorang pun ada kesukaan masing-masing. 
Lagi nikmat nak makan sebab ada lawan, anak-anak lah. 
Sayur goreng dua jenis, memang kami pencinta makan sayur tau. Baru seimbang menu seharian berpuasa. Telur dadar kalau order memang sebesar talam hahaha, puas nak habiskan. Julia ambil nasi sikit je, makan lauk je banyak tu pun kenyang. 😍😍😍 Keluarga kami, berbuka sambil berlatar belakangkan Kuala Sungai, memang menarik tau. Macam makan restoran terapung kan? 😘Kami sampai disini seawal jam 6 petang, inilah rupa suasana depan restoran. Sungai yang tenang, sesekali bot pelancong melintasi sungai ini berombak ke darat dirasakan bersekali angin menderu masuk. 

Uncle kami yang taja & sponsor berbuka disini tau, didoakan beliau selalu dimurahkan rezeki dan kesihatan yang baik selalu. Dia memang kalau free dari kerja, selalu belanja kami anak buah dia, kadang-kadang malu tak tau nak balas apa dah hehe moga Allah dapat balas jasanya. Barakallah, kenyang perut tau.
Kalau perasan ada nampak jeti kayu kan? 👇Jeti kecil ini jeti nelayan, pernah sekali nampak ada bot kecil tambat di sini. Ingatkan jeti ni macam tak digunakan rupanya masih on. Permandangan jam 6 petang. 

Permandangan jam 7.30 petang. 💗💗💗
Cantik kan senja berlabuh, semua gambar original diambil menggunakan Samsung Note 9, leka tengok keindahan, sangat berharga. 💃

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.juliajohari.com/2019/05/buka-puasa-bersama-keluarga-suami-di.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WithJulia+%28With+Julia...%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Wapres Jk Hadir Buka Puasa Keluarga Aburizal Bakrie

Wapres Jk Hadir Buka Puasa Keluarga Aburizal Bakrie

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 30 hits
Acara dimulai dengan pembacaan ayat suci Alquran kemudian dilanjut dengan sambutan Ical dengan tausyiah yang diisi oleh Ustaz Fikri Haikal MZ lalu dilanjut buka bersama dan Salat Magrib berjemaah
Menu Buka Puasa Hari Ke 5

Menu Buka Puasa Hari Ke 5

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 118 hits
Hi korang Seronoknya semalam puasa hari ke 5 SA dapat berbuka kat rumah Seremban dengan parent dan adik beradik walau tak complete ada anak anak buah meriah kakak Dania je takde dianpi berbuka ngan terawih kat sekolah riuh rendah rumah SA m...
Polisi Bubarkan Balap Liar Jelang Buka Puasa Di Karawang

Polisi Bubarkan Balap Liar Jelang Buka Puasa Di Karawang

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 56 hits
Polsek Pangkalan Karawang menertibkan balapan liar yang dilakukan sekelompok anak baru gede di jalur lintas selatan Karawang wilayah Cipaga Desa Wargasetra Kecamatan Tegalwaru Karawang
Kebiasaan Balas Dendam Saat Buka Puasa Malah Bisa Buat Tubuh Semakin Gemuk

Kebiasaan Balas Dendam Saat Buka Puasa Malah Bisa Buat Tubuh Semakin Gemuk

papar berkaitan - pada 19/5/2019 - jumlah : 16 hits
Triyani Kresnawan Dietisien Instalasi Gizi Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo mengatakan bahwa saat buka puasa seringkali kita dihidangkan dengan banyak makanan yang membuat seseorang lapar mata Ini membuat orang rentan makan berlebihan
Buffet Buka Puasa Di Halaman Shah Alam Hanya Rm60

Buffet Buka Puasa Di Halaman Shah Alam Hanya Rm60

papar berkaitan - pada 17/5/2019 - jumlah : 111 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan sekalian Masih dalam mood nak mencari tempat berbuka lagi kan biasalah dalam minggu kedua dan ketiga tu kita sibuk nak cuba semua tempat berbuka yang istime...
5 Manfaat Luar Biasa Kolang Kaling Santapan Kenyal Dan Lezat Sebagai Menu Buka Puasa

5 Manfaat Luar Biasa Kolang Kaling Santapan Kenyal Dan Lezat Sebagai Menu Buka Puasa

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 89 hits
Terdapat berbagai makanan yang kaya manfaat pada takjil yang biasa kita nikmati untuk berbuka Mulai dari kurma blewah hingga cincau merupakan santapan yang memiliki manfaatnya sendiri sendiri Salah satu santapan lain yang juga menyegarkan s...
Kl Buka Puasa Ramadhan Buffets With Malay Heritage Food

Kl Buka Puasa Ramadhan Buffets With Malay Heritage Food

papar berkaitan - pada 18/5/2019 - jumlah : 235 hits
When it s iftar and time to buka puasa there s something comforting about tucking into food that tastes of mum or grandmum s cooking Of home culture and heritage So here s a list of Ramadhan buffets in KL that capture the essence of these h...
Doa Buka Puasa Ramadhan Arti Keutamaan Dan Manfaatnya

Doa Buka Puasa Ramadhan Arti Keutamaan Dan Manfaatnya

papar berkaitan - pada 19/5/2019 - jumlah : 47 hits
Menyegerakan berbuka dan membaca doa buka puasa termasuk bagian dari sunnah sunnah puasa Bagaimana bacaan doa buka puasa kapan dibaca dan apa keutamaannya Berikut ini pembahasan lengkapnya Rasulullah shallallahu alaihi wasallam mensabdakan ...
Tiga Hari Selepas Sampai Di London Ainul Tiba Tiba Sesak Nafas Dan Keluar Darah Daripada Mulutnya Bapa

Akhirnya Lim Kit Siang Ulas Juga Berkenaan Klip Klip Video Azmin Haziq

Panas Polis Bebas Haziq Siapa Lelaki Misteri Bertopi Merah

Ibu Tikam Anak Lelakinya 12 Kali Penggal Kepalanya Kerana Mahu Menjadi Perempuan

Isu Video Azmin Ali Dan Haziq Aziz Mufti Wilayah Beri Komen Teguran Berhikmah

Haqiem Rusli Lembah Kesepian Chord

Budak Maut Tertinggal Dalam Kereta Ditemui Dalam Keadaan Mulut Berbuih Melecur

Tasawuf Adab Berusaha Untuk Kehidupan



Resepi Sotong Tempura Paling Padu

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Erra Fazira

Biodata Azrel Ismail Pelakon Drama Cetera Hati Diya

Kisah Kegemilangan Kerajaan Islam Kedah Yang Hebat Satu Ketika Dahulu

Fahami 5 Jenis Golongan Kafir Menurut Islam


Lepas Tu Sorang Staff Dia Tarik Aku Kisah Seram Menginap Di Bilik Hotel Orang Mati Dibunuh

Pengalaman Adik Lambat Bercakap

Sampai Masa Panjang Umur Mereka Pula Dukung Saya Norman Hakim

10 Penyebab Kanser Yang Tidak Di Sangka Yang Ada Di Sekeliling Kita

Kebaikan Tidur Sekejap Lunch Hour

Papa Sempena Hari Bapa