Baru Tahu Bestnya Ada Anak Sufian Suhaimi Percaya Rezeki Anak Angkat


Meskipun belum berumah tangga, penyanyi yang popular dengan lagu “Di Matamu”, Sufian Suhaimi berkongsi kepada peminatnya bahawa dia sudah mengambil anak angkat lelaki.
Melalui perkongsiannya di laman Instagram, jika sebelum ini Sufian bekerja keras untuk ibu, ayah dan keluarganya, dengan kehadiran anak angkatnya yang bernama Faeq Razeeq kini menjadi penyebab untuk dia bekerja dengan lebih kuat.

Baginya, mungkin belum masanya untuk dia tamatkan zaman bujang, tetapi dia merasakan ini merupakan masa yang sesuai untuknya mengambil anak angkat kerana baginya anak itu juga merupakan satu rezeki.
SUFIAN AMBIL ANAK ANGKAT
Bismillahirrahmanirrahim. Saya rasa tajuk diatas dah cukup untuk menyampaikan cerita apa yang ingin dikongsi. Pertama sekali, saya bersyukur dengan nikmat hidup ini. Allah cukup pemurah dalam melimpahkan rezeki kepada saya, begitu juga kepada yang lain. Usia 27 tahun bagi saya bukanlah terlalu muda untuk memikul tanggungjawab. Selain ibu ayah, keluarga, saya memerlukan tujuan untuk bekerja lebih kuat.
Banyak masa saya gunakan untuk mencari perasaan apa yang kurang selama ini. Of course, I’ve been spending a lot of time talking to Allah. Semua saya ceritakan. Ada juga rakan-rakan yang menjadi pendengar setia saya. Tapi bila jumpa kawan yang dah ada anak ni, rasa tu lain, rasa penuh. Theres something special about babies. When they’re around, i feel complete. Mungkin belum masanya untuk tamatkan zaman bujang, tapi i can feel this is the perfect time to have one anak angkat, itu juga satu rezeki.
Welcome to my life, Faeq. Ayah Yan sayang @babyfaeq tau.
View this post on Instagram
SUFIAN AMBIL ANAK ANGKAT Bismillahirrahmanirrahim. Saya rasa tajuk diatas dah cukup untuk menyampaikan cerita apa yang ingin dikongsi. Pertama sekali, saya bersyukur dengan nikmat hidup ini. Allah cukup pemurah dalam melimpahkan rezeki kepada saya, begitu juga kepada yang lain. Usia 27 tahun bagi saya bukanlah terlalu muda untuk memikul tanggungjawab. Selain ibu ayah, keluarga, saya memerlukan tujuan untuk bekerja lebih kuat. Banyak masa saya gunakan untuk mencari perasaan apa yang kurang selama ini. Of course, I’ve been spending a lot of time talking to Allah. Semua saya ceritakan. Ada juga rakan-rakan yang menjadi pendengar setia saya. Tapi bila jumpa kawan yang dah ada anak ni, rasa tu lain, rasa penuh. Theres something special about babies. When they’re around, i feel complete. Mungkin belum masanya untuk tamatkan zaman bujang, tapi i can feel this is the perfect time to have one anak angkat, itu juga satu rezeki. Welcome to my life, Faeq. Ayah Yan sayang @babyfaeq tau.
A post shared by Sufian Suhaimi (@sufiansuhaimi_) on Sep 10, 2019 at 4:51am PDT

Sufian juga turut berkongsi di mana Faeq itu merupakan anak kepada rakan baiknya semasa sekolah. Dan buat masa ini, Faeq masih lagi tinggal bersama ibu bapa kandungnya dan mereka akan berjumpa hampir setiap hari untuk meluangkan masa bersama.
Bagi yang belum mempunyai anak, selalunya kita hanya akan nampak sisi keseronokan seseorang untuk menjaga anak. Tapi sebenarnya setiap individu mempunyai dugaan tersendiri dalam membesarkan anak. Pa&Ma kongsikan tip menjaga anak angkat :-

Layani mereka seperti anak sendiri
Kebanyakan yang masih belum mendapat rezeki anak sendiri akan mengambil anak angkat sebagai penyeri kehidupan. Jaga dan besarkanlah mereka seperti mana kita menjaga anak sendiri.
Bersikap adil kepada semua
Jika suatu hari nanti selepas mengambil anak angkat, anda dikurniakan anak sendiri, ambil sikap sebagai ibu bapa yang adil untuk anak-anak. Walaupun anak sendiri adalah darah daging anda sendiri, ketahuilah sebelum anda mendapatkan mereka, anda terlebih dahulu sudah berkongsi kasih sayang dengan anak angkat anda.

Tidak meletakkan jurang antara adik beradik angkat
Didik anak-anak anda supaya tiada jurang antara mereka. Terapkan rasa kasih sayang dan saling menjaga antara satu sama lain. Barulah keluarga akan harmoni.
Anak angkat akan mewarisi harta dari sebelah keluarga kandungnya sahaja dan bukan dari keluarga angkat. Jika anak itu tak sah taraf, maka dia hanya akan mewarisi harta pusaka dari sebelah ibu kandungnya sahaja. Jika anak angkat mewarisi harta dari keluarga kandungnya, ibubapa angkat tidak berhak mengambil atau menuntut harta itu dari mereka.
SUMBER: Sufian Suhaimi & Astro Awani
The post Baru Tahu Bestnya Ada Anak, Sufian Suhaimi Percaya Rezeki Anak Angkat appeared first on Pa&Ma.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.majalahpama.my/baru-tahu-bestnya-ada-anak-sufian-suhaimi-percaya-rezeki-anak-angkat/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Hiburan Ambil Anak Angkat Sufian Suhaimi Kini Bergelar Bapa

Hiburan Ambil Anak Angkat Sufian Suhaimi Kini Bergelar Bapa

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 47 hits
Penyanyi Sufian Suhaimi menerusi akaun Instagram memaklumkan bahawa dia sudah mengambil seorang anak angkat lelaki bernama Faeq Razeeq Berkongsi foto momen mesra bersama kanak kanak lelaki itu Sufian meluahkan rasa syukur dengan nikmat dan ...
Sufian Suhaimi Ambil Anak Angkat

Sufian Suhaimi Ambil Anak Angkat

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 57 hits
Sufian bergambar bersama anak Faeq Razeeq Penyanyi lagu Di matamu Sufian Suhaimi berkongsi berita gembira apabila bergelar bapa setelah mengambil anak angkat yang bernama Faeq Razeeq Menurut Sufian bergelar bapa pada usia 27 tahun bukan sat...
Sufian Suhaimi Ambil Anak Angkat Faeq Razeeq

Sufian Suhaimi Ambil Anak Angkat Faeq Razeeq

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 67 hits
Selepas episod putus tunangnya Sufian Suhaimi memberitahu soal cinta bukan lagi satu kepentingan buatnya sekarang Sufian turut meluahkan hasrat untuk mengambil anak angkat dalam masa terdekat Nampaknya menerusi perkognsian terbaru Sufian me...
Sufian Suhaimi Mahu Ambil Anak Angkat

Sufian Suhaimi Mahu Ambil Anak Angkat

papar berkaitan - pada 8/9/2019 - jumlah : 30 hits
Enggan memikirkan soal cinta lagi Sufian Suhaimi memberitahu bercinta bukan satu kepentingan buatnya sekarang Sebaliknya Sufian meluahkan hasrat untuk mengambil anak angkat The post appeared first on
Ayah Zylvechia Angkat Bicara Franda Sempat Bilang Anak Mereka Nggak Pantas Pakai Nama Itu

Ayah Zylvechia Angkat Bicara Franda Sempat Bilang Anak Mereka Nggak Pantas Pakai Nama Itu

papar berkaitan - pada 9/9/2019 - jumlah : 46 hits
Seriously your baby doesn t deserve that name tulis Franda di DM nya kepada orang tua Zylvechia
Rups Bri Resmi Angkat Sunarso Menjadi Dirut Baru

Rups Bri Resmi Angkat Sunarso Menjadi Dirut Baru

papar berkaitan - pada 3/9/2019 - jumlah : 61 hits
PT Bank Rakyat Indonesia hari ini menggelar Rapat Umum Pemegang Saham Luar Biasa Rapat tersebut memutuskan adanya pengangkatan dirut yaitu Sunarso Sunarso sebelumnya menjabat sebagai wakil direktur utama Sementara itu posisi wadirut yang di...
Inilah Antara Selebriti Berhati Mulia Yang Mengambil Anak Angkat

Inilah Antara Selebriti Berhati Mulia Yang Mengambil Anak Angkat

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 24 hits
Boleh dikatakan ramai juga selebriti popular Malaysia yang mengambil anak anagkat Inilah Antara Selebriti Berhati Mulia Yang Mengambil Anak Angkat
Sufian Suhaimi Bakal Lancar Buku Puisi Kisah Hidup

Sufian Suhaimi Bakal Lancar Buku Puisi Kisah Hidup

papar berkaitan - pada 3/9/2019 - jumlah : 41 hits
Mengikut jejak langkah Fattah Amin Sufian Suhaimi pula bakal melancarkan buku puisi mengenai suka duka kisah hidupnya Buku berjudul Senanduka Sufian Suhaimi The post appeared first on
Masuk Usia 3 Tahun Belum Cakap Baru Tahu Anak Bermasalah Ambil Masa 4 Tahun Pulih

Masuk Usia 3 Tahun Belum Cakap Baru Tahu Anak Bermasalah Ambil Masa 4 Tahun Pulih

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 43 hits
Dalam tempoh usia berapa ibu ayah kena risau kalau anak lambat bercakap Kadang tu apabila orang mula membandingkan anak kita yang belum cakap dengan anak orang lain kita mula keliru dan tertanya tertanya betulkah anak kita lambat bercakap a...
Ramai Netizen Puji Bila Datin Diana Danielle Berhijab

Jari Tengah Scammer Kereta Sambung Bayar 2019

Kisah Lebuhraya Karak Yang Masih Kekal Misteri

10 Tahun Sebelum Merdeka Apa Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Zamani Slam Nikahi Juliana Rancang Pergi Umrah November Ini

Resepi Lepat Ubi

4300 Bank Komplot Tagih Keuntungan Mesin Gedegang Tv Ppim 21 09 2019

Timbalan Menteri Jpm Meninggal Dunia Suara Tv



Bekas Bintang Akademi Fantasia Shazroul Kritikal Di ICU

5 Individu Yang Memenangi Hadiah Loteri Dengan Cara Menipu

Kisah Raja dan Tukang Ramal Yang Digelar Nostradamus Indonesia Jayabaya

Biodata Dayana Roza Pelakon Drama Seadanya Aku

Kisah Pasukan Pertahanan Lembu India Cow Vigilantes


Melampau Akhbar Terbitkan Gambar Disunting Zahid Dan Hadi Kahwin

19 9 19 Tarikh Cantik Nombor Angka Giliran Pun Cantik

Santai Petang Di Aeon Bandar Dato Onn Johor Bahru

Mak Saya Nak Kahwin Bagaimana Cara Yang Betul Memujuk Orang Tua Anda

Sorok Dadah Dalam Bebola Daging

Pas Putar Umno