Baju Raya 2019 Akhirnya


Akhirnya siap semalam jadi baju raya hoyeyy!
Hari pertama Ramadan 2019, cerita entry kisah persediaan baju raya. Haha, kasi peluang lah julia nak celoteh pasal baju raya 2019 kami. Tema warna syhhhhhhhh rahsia, tengok corak je lah haha. Tahun ini aku pilih paling ringkas, senang nak pakai bila-bila masa, apa jua majlis sarung jalan. 
Alhamdulilah, semalam hari Ahad, aku punya baju raya 2 pasang dah siap jahit, hantar bulan 2 hari tu, lega weh baju raya tempah kat tailor siap, macam biasa tailor aku siapa lagi orang yang sama, dia je tau betapa sportingnya aku tempah dengan dia, tak nak dia pening kepala, buat fesyen kurung moden, kain jahit A cut. Senang aku nak terbang beraya sakan hahaha 😝Jakel Shah Alam, punya jauh datang, puas hati hunting sini, sebab kawasan tak besar tapi padat dengan kain,  so tak payah nak rambang mata sangat haha.
Baju melayu suami dan anak? 😊
Kain diorang terbeli dekat Jakel juga tau, dulu geng Kamdar sejati dua hero i tu hehe, kali ini diorang berdua terpanah... serius kain diorang cantik gila, kualiti sungguh. Padahal masa tu nak hunting kain baju aku je, sekali suami pulak tergoda dengan kain kat Jakel, dah sekeluarga berJakel hari tu ber ela-ela kain beli haha. 
Kain baju melayu suami dan anak dah siap hujung bulan 2 hari tu, ye cepat gila kan? Hantar dekat kawan dia di Greenwood Gombak, banyak situ tailor yang boleh jahit pantas. 

Tak sampai seminggu tailor suami call, siap! Gila waras, ye waras tak sampai seminggu. 😮
Terus hantar dobi cuci dan upah seterika cantik-cantik, tak payah nak seterika pagi raya, kang berlubang baju kena seterika hangat baru nak meraung, upah kat dobi awal-awal sekarang tersusun rapi di almari. 


Baju basahan Abg Qi buat pakai raya kedua, ketiga dan seterusnya dah hunting baru-baru ni di Padini Melawati Mall, beli seluar jeans, kemeja kids dan baju T. Alhamdulilah murah!


I.O One Jeans outlet di Sunway Putra Mall, hunting baju basahan raya untuk suami, dia labur dekat 300 lebih untuk 2 pasang t-shirt dan 1 pasang jeans, memang tempat kesukaan suami lah beli baju kat sini, walaupun harga dia agak pricey, aku yang basuh baju dia tau lah betapa tahan lasak kualiti kain dia, setahun sekali beli bukan tiap-tiap bulan hehe. 
Selesai ! Tak payah nak menapak jalan TAR ke cari baju raya, semua selesai sebelum tiba bulan puasa. Syukur!
Tahun 2018, dua set lace aku beli di Bandung, Indonesia. Tahun ini kita beli kain dekat Jakel je lah, kebetulan memang kami nak mudahkan diri maka kami ke Jakel Shah Alam. Kenapa kat sana jauh betul berjalan, dekat Jakel KL? 
Jem dah situ, tu baru awal bulan 2/2019 hunting nampak dah orang bersesak. Kami tak suka sedia last minit, semua kena awal. Baru sepanjang puasa bulan ramadan aman dan tenteram, (tak adalah sesi asyik pikir itu ini tak siap, duit gaji nak dekat raya pun jimat leh guna jalan-jalan beraya haha).Tengah pening pilih warna, corak sama. 😝
Corak songket, bunga tabur, kain cotton, corak ini paling latest di Jakel dan terletak di barisan pilihan. Kenapa cotton? Cuaca panas, malas nak berlegaih di siang hari, raya pertama takkan duduk saja ye dak, sah kena tolong mama sedia juadah di dapur untuk keluarga tersayang lepas solat raya. Janji aku selesa! 💪

Untuk aksesori ingat nak cari dokoh panjang, kalau okey aku pakai, tak okey aku tak pakai haha.
Baju raya korang dah siap? 😎
Selamat menyambut Ramadan 2019, puasa elok-elok. 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.juliajohari.com/2019/05/baju-raya-2019-akhirnya.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WithJulia+%28With+Julia...%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Jakel Mall Melancarkan Koleksi Baju Raya 2019 Bersama Duta Jakel Jakelstore My

Jakel Mall Melancarkan Koleksi Baju Raya 2019 Bersama Duta Jakel Jakelstore My

papar berkaitan - pada 5/5/2019 - jumlah : 308 hits
Setiap tahun Jakel Mall memang sangat terkenal dengan fesyen baju raya terkini up to date dan menarik untuk kita membeli baju raya di sini Bukan baju raya sahaja malah segala kain pasang sampin kain untuk langsir carpet pun turut jual di Ja...
Aneka Resepi Biskut Raya 2019 Kuih Raya Tradisional Moden

Aneka Resepi Biskut Raya 2019 Kuih Raya Tradisional Moden

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 499 hits
ANEKA RESEPI BISKUT RAYA 2019 KUIH RAYA TRADISIONAL MODEN Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah seminggu kita berpuasa dalam bulan Ramadhan yang penuh mulia dan berkat ini I know Raya lambat l...
Terus Dekati Peminat Felda United Terlibat Dengan Festival Gegar Gempak Raya 2019

Terus Dekati Peminat Felda United Terlibat Dengan Festival Gegar Gempak Raya 2019

papar berkaitan - pada 11/5/2019 - jumlah : 48 hits
Selepas menjalinkan hubungan dengan Universiti Malaya dalam menganjurkan FUFC UMazing Run 2019 pada penghujung April lalu Felda United terus mengambil pendekatan dekat di hati peminat apabila terlibat pula dengan Festival Gegar Gempak Raya ...
Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Dan Jakelstore My

Koleksi Jakel Barulah Raya 2019 Dan Jakelstore My

papar berkaitan - pada 10/5/2019 - jumlah : 116 hits
KOLEKSI JAKEL BARULAH RAYA 2019 DAN JAKELSTORE MY Assalamualaikum semua Ni nak tanya korang dah buat persiapan untuk raya ke Kalau dah baguih la senang kalau buat persiapan awal ni Nanti takdak la kalut kan Lagipun bila dah masuk bulan puas...
Lelong Besar Besaran Di Jakel Sempena Hari Raya Aidilfitri 2019

Lelong Besar Besaran Di Jakel Sempena Hari Raya Aidilfitri 2019

papar berkaitan - pada 10/5/2019 - jumlah : 268 hits
Korang dah siap shopping baju raya Kalau belum jomlah ke Jakel cuci mata sambil cuci poket Kenapa korang perlu ke Jakel Sebab ada lelong besar besaran di Jakel sempena Hari Raya Aidilfitri 2019 Kira kalau korang shopping kat Jakel ni semua ...
Magika Raya 2019 Fashion Show Pertama Byhisdaisy Bermatlamatkan Untuk Makes Kebaya Great Again

Magika Raya 2019 Fashion Show Pertama Byhisdaisy Bermatlamatkan Untuk Makes Kebaya Great Again

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 72 hits
Zaman kegemilangan kebaya dah lama lepas Kalau boleh kita nak la Makes Kebaya Great Again Macam yang kita biasa tengok dalam filem melayu lama lama tuuuu Cantik cantik je kan diorang berkebaya badan ramping bebenor Tapi disebabkan peredaran...
Pembukaan Butik 5 Waktu Di Seri Bangi Seksyen 8 Dapatkan Koleksi Baju Dan Jubah 5 Waktu Untuk Raya Ni

Pembukaan Butik 5 Waktu Di Seri Bangi Seksyen 8 Dapatkan Koleksi Baju Dan Jubah 5 Waktu Untuk Raya Ni

papar berkaitan - pada 30/4/2019 - jumlah : 244 hits
hai assalammualaikumBaju Kurta 5 Waktu Pilihan Baju Raya Tahun Ni Untuk Suami Dah lama nad berkenan dengan Baju 5 waktu ni lagi lagi baju kurta dia nak bagi suami pakai Suka tengok rekaan dan cutting baju tu yang sesuai dengan lelaki Bila t...
The Baju Raya You Need This Year

The Baju Raya You Need This Year

papar berkaitan - pada 27/4/2019 - jumlah : 113 hits
The month of Syawal is just around the corner and there s nothing more exciting about it than Raya shopping If you re still on the hunt for some baju Raya take a look at our favourites below The post appeared first on
Anwar Semakin Kukuh Tun M Makin Tiada Ruang Lindungi Azmin

Premiumrewardsusa Your Next Trip Is On Us Travel Gift Card

Tular Rakaman Gadis Pijak Al Quran Jawapan Bapa Buat Hati Sebak

Lima Buah Negeri Dijangka Dilanda Ribut Petir Hingga Lewat Petang Hari Ini

Gaji Seorang Jurutera

Sambal Ikan Bilis Petai Tempoyak Yang Wow

Empat Maut Dalam Tragedi Runtuhan Tangga Dipercayai Terkena Renjata Elektrik

Doa Neelofa Untuk Buka Pintu Rezeki



Kajian Ibnu Khaldun Tentang Punca Runtuhnya Khilafah

Ahli Matematik Terbaik Dunia Ini Maut Akibat Paranoia Kurt Godel

9 Fakta Dahsyat Tentang Kartel Dadah Mexico

Sejarah Bahasa Arab Bahasa Terpilih Yang Istimewa

Rihana Oksana Petra Menangis Terima Sokongan Warga Malaysia


Pickupline Dakwah Apakah Persamaan Iman Duit

Candle Nuts By Nadia Dah Ada Website

Drama Spontan 6 Suami Durjana Best Giler

Lengkap Kode Busi Motor Dan Ukuran Busi Standart

Resepi Ringkas Sosej Masak Sos

Rahasia Ampuh Ahli Jualan Buat Entrepreneur