Bahaya Baca Artikel Kesihatan Bidadari Ni Mohon Percayakan Saya


BAHAYA baca artikel kesihatan Bidadari ni! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Apa yang bahaya bahaya ni Sayidah uiitt? Kenapa bahaya baca artikel kesihatan Bidadari? Ada kesan memudaratkan kesihatan ke macam mana? Uishh~
Tapi.. first of all.. siapakah gerangan Bidadari yang dikatakan? Bidadari turun dari mana pula nii? hahaha. Jangan maciam maciaam heh.
Alkisahhh, semalam.. Saya ada terjumpa satu website yang bernama Bidadari; yang memuatkan pelbagai artikel yang menggoda, memikat, mengancam dan 'mengusik' nafsu membaca ku. Tengok tajuk ni, rasa nak baca. Tengok tajuk lain, eh wajib baca ni. Tengok lagi tajuk kat bawah tu, weh best nii. Klik. Dan klik. Dan klik lagi.
Ada yang I was like 'ha? apa dia? pardon' setiap kali terjumpa tajuk yang menggunakan term 'pelik'; yang baru first time jumpa.
Ada yang 'woww ilmu baru nih'. Bagus bagusss!
Ada yang 'wahh dah lama den nak tahu pasal benda ni, akhirnya jumpa juga!'
In fact, ada some artikel kesihatan Bidadari yang saya takut nak klik sebab nak tahu 'kebenaran' nya hahaha kelakar kan? Yelah sebab ada yang terjadi pada saya sendiri so macam ermm ermm.. ni baca kemudian lah.
Tapi last last baca juga haha. Because curiosity kills the cat! Gitchuww.
Habistu apa yang bahaya baca artikel kesihatan Bidadari.my?
Yelah, dah lepas baca satu, nak baca lagi satu entri. Sampai tak sedar dah pukul berapa. Kan 'bahaya' tu hahaha. Terleka gitu. Cuba bayangkan time tu tengah masak di dapur? Haaa kan naya jadinya haha.
Kesimpulannya, baca lah ketika waktu lapang dan masa tengah free takde buat apa.. memang torbaekk!
Yang paling menarik minat saya adalah artikel artikel kesihatan dan tips di Bidadari.my ni. Best best semua!

Ni top 5 artikel Bidadari yang paling saya suka!
1) 12 Punca Telinga Berdesing, Bahaya Rupanya!PUNCA TELINGA BERDESING, BAHAYA RUPANYA! | image: googleApa maksud telinga berdesing?
Telinga berdesing atau istilah perubatannya Tinnitus merupakan satu keadaan di mana seseorang mendengar bunyi seolah-olah siulan, dengungan atau desiran yang tidak didengari oleh orang lain yang berada di tempat yang sama.
Keadaan ini boleh berlaku sesekali dengan sekejap, atau boleh juga berlaku dengan kerap dalam masa yang lama.
Apakah punca telinga berdesing?
- terdedah kepada bunyi yang terlampau bising untuk tempoh masa yang lama- tahi telinga yang terlalu banyak sehingga tersumbat telinga (impacted earwax)- tekanan darah tinggi- masalah tiroid- jangkitan kuman pada bahagian telinga- ketumbuhan pada saraf yang membawa maklumat pendengaran- ubat-ubatan (antaranya aspirin, antibiotik, anti-depressi)- penuaan- otosclerosis- kecederaan pada kepala- kerosakan saraf rahang- terlampau stress
BACA JUGA:Ketahui Punca Sakit Tekak Berpanjangan Serta Cara Mengatasi
2) Darah Haid Berketul Dan Banyak, Adakah Ianya Merbahaya?DARAH HAID BERKETUL DAN BANYAK, BAHAYA KE? | image: GoogleDalam artikel ni ada banyak kupasan dan info yang kita boleh dapat. Ada banyak persoalan demi persoalan yang diberi antaranya:
Apakah yang dimaksudkan dengan darah haid?Apakah yang dimaksudkan dengan darah haid yang banyak?Apakah yang dimaksudkan dengan darah haid berketul?Apakah kesan sekiranya darah haid terlalu banyak dan berketul?Apakah punca darah haid berketul?Bagaimana cara untuk mengatasi masalah darah haid berikut?
Haa semuaaa jawapan bagi soalan di atas boleh baca di https://www.bidadari.my/darah-haid-berketul/
BACA JUGA:KENALI WAKTU SUBUR WANITA(Serta Cara Kira Bila Waktu Subur Bagi Haid Normal & Tidak Teratur)
3) Tips Kecilkan Lengan Mudah dan Berkesan!TIPS KECILKAN LENGAN MUDAH DAN BERKESAN | image: mfadhlyLengan yang besar dan menggeleber akan menyebabkan penampilan anda kurang menarik. Akan berasa rendah diri dan menjejaskan tahap keyakinan diri semasa berdepan dengan orang ramai. Nak shopping baju baru pun tidak seronok.
LIMA tips kecilkan lengan dengan cepat yang sudah terbukti berkesan:
1. Kawal kalori yang masuk ke dalam tubuh badan setiap hari
Boleh muat turun aplikasi/ apps calori counter seperti:
Android - My Fitness Pal, Lose It!, My Net Diary, Easy Fit, Fat Secret
Iphone - My Fitness Pal, Calorie Counter By Fatsecret, Calorie Counter Pal Step UK, Myplate Calorie Counter, My Diet Diary Calorie Counter
2. Lompat tali (skipping)- skipping adalah salah satu senaman yang membantu mengecilkan lengan paling cepat!
3. Tekan tubi/ pumping4. Lompat bintang atau jumping jack5. Senaman lengan dengan pemberat atau dumbell
4) Tips Kesuburan: 9 Kesilapan Tentang Kesuburan (Mengandung) TIPS KESUBURAN | image google- terlalu bimbang- terlampau (atau kurang) melakukan persetubuhan/ hubungan intim- beralih kepada produk menarik- menyalahkan diri sendiri- bergantung kepada kiraan "betul"- cuba untuk kekal mengikut jadual- cepat bangun selepas 'bersama'- abaikan kebimbangan gila anda- bersukaria sebelum hamil
Okay sebenarnya setiap 9 point di atas ada dia punya penerangan dan penjelasan yang tersendiri tapi panjang sangat. Tapi memandangkan saya belum kahwin lagi... ehemm hahaha.

So, pada yang dah married, boleh klik link ini untuk tahu details setiap point: https://www.bidadari.my/tips-kesuburan-9-kesilapan-tentang-kesuburan/
BACA JUGA:10 Tips Cepat Hamil Dr. Hamid Arshat (Pakar Bidang Kehamilan)
5) 9 Tanda Sakit Jantung Pada Wanita Yang Ramai Tidak Perasan
Ni artikel paling scary saya baca hahaha. Sebab ada beberapa tanda yang pernah terjadi pada saya.

Korang pun lebih baik pergi check apa semua tanda-tanda tersebut.
Boleh baca kat sini https://www.bidadari.my/tanda-sakit-jantung-2/

Korang pula.. mana satu artikel yang korang suka di bidadari.my? Hehehe.
Till next time, daa~ wassalam! :)



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sayidahnapisah.com/2019/06/bahaya-baca-artikel-kesihatan-bidadari.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Baca Ya Malikul Quddus Selepas Solat Subuh Bagi Kesihatan Organ Wanita

Baca Ya Malikul Quddus Selepas Solat Subuh Bagi Kesihatan Organ Wanita

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 54 hits
Amalkan Baca Al Malikul Quddus Bagus Untuk Kesihatan Organ Wanita Wanita antara golongan yang paling ramai dihinggapi penyakit betkaitan organ seperti kanser payudara sakit buah pinggang dan juga rabun mata Namun begitu kita janganlah patah...
Baca Artikel Dan Dapat Reward Dengan Cashzine Peluang Jana Income Dengan Mudah

Baca Artikel Dan Dapat Reward Dengan Cashzine Peluang Jana Income Dengan Mudah

papar berkaitan - pada 18/6/2019 - jumlah : 138 hits
Hi Semua Saya nak share satu applikasi buat duit yang sangat bagus untuk korang yang memang nak kumpul duit sikit sikit Applikasi Cashzine ni adalah aplikasi yang menyediakan artikel artikel untuk bacaan umum Korang yang suka membaca tu di ...
Insiden Sesak Nafas 14 Lagi Sekolah Ditutup Empat Hari Bermula Esok Exco Kesihatan Johor

Insiden Sesak Nafas 14 Lagi Sekolah Ditutup Empat Hari Bermula Esok Exco Kesihatan Johor

papar berkaitan - pada 24/6/2019 - jumlah : 86 hits
Sebanyak 14 sekolah lagi di sekitar Pasir Gudang diarahkan tutup selama empat hari bermula esok hingga Khamis ini merujuk pada Bernama Semua sekoalh itu adalah dalam jarak enam kilometer daripada Sekolah Taman Mawar di Pasir Gudang yang jug...
Syarikat Korporat Individu Disaran Sokong Usaha Penjagaan Kesihatan

Syarikat Korporat Individu Disaran Sokong Usaha Penjagaan Kesihatan

papar berkaitan - pada 24/6/2019 - jumlah : 57 hits
JohorTimes Penjagaan Kesihatan ini perlu diamalkan oleh semua manusia supaya tidak menyusahkan ahli keluarga untuk melayani semasa tidak sihat Ajal dan Jodoh adalah rahsia Allah swt Akal dan fikiran kita tidak tercapai kerahsiaan Allah ini ...
Pengerusi Felda Letak Jawatan Kerana Masalah Kesihatan Kata Dr M

Pengerusi Felda Letak Jawatan Kerana Masalah Kesihatan Kata Dr M

papar berkaitan - pada 25/6/2019 - jumlah : 45 hits
June 25 2019 10 11 AMMegat Zaharuddin Megat Mohd Nor PETALING JAYA Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berkata Megat Zaharuddin Megat Mohd Nor yang didakwa akan meletak jawatan sebagai pengerusi Felda kurang setahun selepas pelantikannya di...
Pemilihan Kom Mumtaz Ketepi Masalah Kesihatan

Pemilihan Kom Mumtaz Ketepi Masalah Kesihatan

papar berkaitan - pada 24/6/2019 - jumlah : 83 hits
Bekas pelari pecut negara Datuk Paduka Mumtaz Jaafar mengetepikan masalah kesihatan ekoran kanser usus untuk mencabar jawatan Timbalan Presiden Kesatuan Olahraga Malaysia pada Mesyuarat Agung Tahunan 30 Jun ini JOHORTIMES MY hubungi kami de...
Rupanya Bau Kedai Kereta Baru Jejas Kesihatan

Rupanya Bau Kedai Kereta Baru Jejas Kesihatan

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 99 hits
Memiliki kereta baru dengan bau kedai ruang dalaman membuatkan pemilik teruja Kalau boleh hendak berlama lama dengan bau tersebut Bagi kebanyakkan lebih lama bau itu lagi best Namun rupa rupa bau tersebut tidak baik untuk kesihatan Memetik ...
Ulam Kaya Khasiat Baik Untuk Kesihatan

Ulam Kaya Khasiat Baik Untuk Kesihatan

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 64 hits
Ulam adalah sayuran atau tumbuhan yang dimakan mentah atau sekadar dicelur iaitu direndam sekejap di dalam air panas Ada juga sesetengah ulam perlu direbus terlebih dahulu baru sedap dimakan seperti ulam pucuk ubi Biasanya ulam dijamu bersa...
Kes Sesak Nafas Loya Muntah Kementerian Kesihatan Pantau

Kes Sesak Nafas Loya Muntah Kementerian Kesihatan Pantau

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 48 hits
JOHORTIMES MY hubungi kami dengan KLIK LOGO WHATSAPP DI PENJURU KANAN SEMASA MELAYARI DI JOHORTIMES MY DI TELEFON BIMBIT ANDA TERIMA KASIH Please Subscribe to JohorTimes Youtube https www youtube com channel UCBGyB6bgPwLLTOahiWTGuFQ Faceboo...
Bercerita Pasal Pelakon Bollywood Kareena

Kedai Makan Di Sungai Bakap Yang Pelayan Nya Kurang Ajar

Order Nasi Ayam Berempah Tapi Mana Ayam Berempahnya

Misteri Binaan Piramid Terjawab Dalam Al Quran

Mekdi Panggilan Tempatan Bagi Mcdonald S Kini Jelas Terpampang Di Restoran Mcdonald S Bukit Bintang

Kerana Cemburu Tunang Simbah Asid

Wow Temperature Kereta Naik Pengantin Tetap Cool Akhirnya Dapat Gambar Kahwin Di Overseas

Awis Spin Menelusuri Rindu Lirik



Asal Usul Petua Halau Kucing Dengan Botol Air Merah

2 Saintis Gila Buang 12 000 Tan Kulit Limau Tetapi Hasilnya Mengagumkan

7 Sebab Anda Boleh Menjadi Gila Apabila Bekerja di Kilang iPhone

Orang Sabian Golongan Ahli Kitab Yang Jarang Diceritakan

7 Fakta Dahsyat Tentang Kes Rampasan Pesawat Oleh D B Cooper


Perlu Ulang Rawatan Radioactive Iodine Lagi

Resepi Kuih Lama Bingka Pandan Yang Sedap Dan Mudah

5201 Jom Beli Akhbar Utusan Malaysia Kosmo Utusan Malaysia 23 08 2019

Musim Buah Di Belakang Rumah

Pintasan Ctrl Alt Del Adalah Satu Kesilapan

Sampai Nanti