Azam Baru 2019 Vs 2018


Azam baru 2019 vs 2018 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! 1 Januari 2019... Happy new year! Selamat tahun baru semuaa readers yang disayangi! Moga tahun ini kita semua menjadi lebih baik dari tahun yang lepas lepas. Aamiin! So.. Apakah azam baru 2019 anda? Sama seperti tahun 2018 atau sudah berubah? Bertambah? Berkurang?
Azam baru 2019 vs 2018 Sayidah NapisahAzam baru 2019 vs 2018 | gambar sekadar hiasan | image: GoogleOkay.. Azam baru tahun ni mostly sama je macam tahun lepas. Tak banyak yang berubah tapi ada yang berubah tapi yang pasti hati jangan berubah jadi hitam. Ehh hahaha.
Azam 'lama' 2018:1. kuruskan badan2. improve English3. more active in blogging 'career'4. produce more quality entries of blog5. kumpul duit for the future // spend wisely6. mastering how to be a good tutor7. be a better muslimah8. improve skill memasak

p/s: no.4,5 & 8 je yang tercapai, yang lain........... zzzzz
Azam baru 2019:
1. Kurangkan berat badan // capai ideal weight
Bersenam dengan lebih intensif lagi dan ISTIQAMAH bersenam buat setiap hari walaupun sedikit. please Sayidahhh be stronggg dan be rajin! hahaha. Sayidah Napisah adalah seorang yang susah nak istiqamah dalam sesuatu perkara termasuklah bersenam. kalau harini boleh workout sejam setengah lamanya, esok belum tentu. lusa pun malas! tulat pun entah buat atau tidak! Ish ish ishh.
Buat workout dengan lebih banyak lagi. dan skipping 1000 kali dengan lebih kerap lagi dalam seminggu! Banyakkan berjalan. Jangan nak duduuukkkk aje!
Cuba makan sayur banyak sikit! buah-buahan tambah lagi banyak! kurangkan makanan segera! dan sewaktu dengannya! (tanda seru bukan tanda marah ye hahaha tapi tanda FIGHTING!) ehe.
2. Lebih aktif berblogging
Ini adalah azam yang sama dengan tahun lepas. tapi tahun lepas tak dapat nak achieve sooo... tahun ni inshaaAllah! I will try my best!
Once again... please ISTIQAMAH sayidah uitt! hahaha. Kena aktif selalu. jangan on off on off update blog nya. Kena istiqamah jugaa karang entri setiap hari. kannn.
3. Jadi orang yang bermanfaat pada orang lain
Tahun lepas ada juga usaha untuk beri manfaat pada orang lain. Just tahun ni nak lebih lagi! kerana kita tak tahu.. amalan mana kah yang akan tolong kita di akhirat nanti. dan jika kita banyak beri manfaat pada orang lain, lebih banyak lah pahala yang mengalir dan bantu kita di alam sana inshaaAllah~!
Lagipun, bagi orang manfaat ni perasaan nya bestt. Kita rasa kita dah jadi manusia yang berguna haha. Plus, it give us hope to live more hopeful every day.
4. Tidak terlalu fikir (risau) tentang rezeki!
RE.JE.KI. I know rezeki Allah yang bagi. Rezeki Allah yang beri. kita dah tak perlu fikir pun pasal rezeki. Hanya perlu usaha, doa dan tawakkal.
Tapi.. saya hanya insan biasa. Yang kadangkala terlalu overthinking and overrated. Ehhh. I mean over-risau on things we call REZEKI - risau tak ada duit, risau tak kahwin lagi, risau income adsense sikit, risau pelajar tutor berkurang, risau tak ada orang nak beli biobax, risau tak kurus-kurus, risau tak ada simpanan yang banyak.. Risau, risau dan risau.
So, tahun ni.. saya nak belajar untuk kurangkan risau dan lebihkan usaha. Kurangkan fikir terlalu jauhhh ke hadapan dan fokus masa sekarang. Kurangkan rasa takut apa yang bakal berlaku dan lebihkan istiqamah in every thing I do. Kurangkan bimbang dan lebihkan syukur dengan apa yang saya dapat dan ada.
5. Be myself.
Iye. Ada orang kata adakalanya kita perlu hipokrit dan pentingkan hati orang lain dulu sebelum hati kita. Tapi bagi saya.. be yourself, be ourselves, be MYSELF is more important.
Tak perlu ikut orang, takyah ikut trend, jangan terlalu ikut 'perkembangan' semasa yang boleh mengubah 360 degree lifestyle kita, jangan takut untuk jadi diri sendiri yang mungkin berbeza dengan orang lain, tak perlu terlalu fikir perasaan orang selagi kita betul dan berada di landasan yang benar.
That's my azam. I want to be moreee.. jadi diri sendiri. Saya tak kata saya FAKE sebab.. benda ni subjektif. Luas maksudnya. Bukan sekadar perangai atau sikap kita, but dalam perkara lain.
Okay dah cukup LIMA azam 2019 di atassss. Malas nak banyak-banyak, kang tak buat pun! perli kat diri sendiri. Hahaha.
Haa dah membebel azam kat atas, tapi.. doa saya.. yang paling penting, moga saya dan keluarga dan anda anda jugaa sihat, dilimpahkan rezeki melimpah ruah dan sentiasa berada dalam rahmat dan redha- Nya dalam merealisasikan azam azam tahun baru 2019. Aamiin! :)

Ehemm.. share la sikit apa azam tahun baru andaa? hehee.
Daaa~ wassalam!



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sayidahnapisah.com/2019/01/azam-baru-2019-vs-2018.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Selamat Tahun Baru 2019 Azam 2018 Tercapai

Selamat Tahun Baru 2019 Azam 2018 Tercapai

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 129 hits
Selamat Tahun Baru 2019 Azam 2018 Tercapai Assalamualaikum tahun baru macam biasa lambat update haha sha agak busy kebelakangan ni memandangkan mertua sha datang rumah time cuti sekolah ni memang tiada masa nak buka laptop apapun masih belu...
Ini Silap Sydney Sambut T Baru 2018 Bukan 2019

Ini Silap Sydney Sambut T Baru 2018 Bukan 2019

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 64 hits
AGENSI KESILAPAN paparan Happy New Year 2018 yang dirakam pada jarak dekat SYDNEY Australia Dalam kemeriahan menjadi antara bandar raya pertama menyambut ketibaan 2019 satu kesilapan besar berlaku ketika pertunjukan bunga api di Sydney sema...
Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019

Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019

papar berkaitan - pada 31/12/2018 - jumlah : 111 hits
Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019 Hurm nampaknya failed Dari 3 azam dan wishlist hanya 1 saja je tercapai Itupun nasib la jadi azam yang 1 tu Kalau ikutkan delay sebab keadaan yang tak mengizinkan Untuk entri kali ini cik en akan kongsi ...
Azam 2019 Dan Pencapaian 2018

Azam 2019 Dan Pencapaian 2018

papar berkaitan - pada 2/1/2019 - jumlah : 101 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraAlhamdulillah baru sahaja masuk ke tahun baru 2019 Sungguh tak disangka bahawa tahun 2018 telah berlalu Rasanya baru sahaja kita di awal tahun 2018 Rupanya sudah di tahun baru Alhamdulillah syukur kepada h...
Strategi Polis Indonesia Aman Kan Perayaan Tahun Baru 2019

Strategi Polis Indonesia Aman Kan Perayaan Tahun Baru 2019

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 68 hits
JAKARTA Polis Negara menyediakan beberapa strategi keselamatan untuk memastikan sambutan Tahun Baru 2019 berjalan dengan selamat dan aman di seluruh Indonesia Tumpuan mengekalkan keselamatan dan ketenteraman sosial juga diperkuat ketika mom...
Perutusan Ds Najib Sempena Tahun Baru 2019 Yang Akan Lebih Mencabar

Perutusan Ds Najib Sempena Tahun Baru 2019 Yang Akan Lebih Mencabar

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 101 hits
Tahun 2019 bakal menjadi tahun yang semakin mencabar untuk rakyat Pandangan DS Najib berhubung masalah yg sedang dihadapi oleh warga FELDA
Bina E Commerce Baru 2019

Bina E Commerce Baru 2019

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 54 hits
Salam Kedai online akan expired Januari nanti Bila tengok harga renew wow Naik berganda Kemudian saya pun godek godek la website ready made lain kot kot harganya murah mampu milik namun semuanya mahal bagi saya Mahal sebab saya nak ada fuct...
Sampah Berselerak Beza 500orang Sambut Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Ummah 1juta Orang

Sampah Berselerak Beza 500orang Sambut Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Ummah 1juta Orang

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 121 hits
Sambutan ambang tahun baru 2019 awal pagi tadi bukan sahaja meninggalkan seribu kenangan kepada rakyat namun turut meninggalkan sisa sampah yang bertaburan di sepanjang jalan sekitar ibu negara Dalam rakaman video berdurasi 27 saat yang tul...

Pondan Kahwin Tomboy Pondan Pakai Tanjak Tomboy Pulak Bertudung

Saksi Kebakaran Di Masjid Al Aqsa Dedah Sesuatu Mengejutkan

Video Gempar Kejadian Macam Ni Terjadi Setiap Kali Majlis Perkahwinan Dilangsungkan Majlis Perkahwinan Diserbu Hantu

Mahathir Tetap Ahli Syurga Walau Dia Tidak Solat Kata Ustaz Pan Viralhancing

Tunggu Gst Kembali Dan Dijenama Nsat

Ecrl Hebat Cara Tun Menganjing Lebai Pas

6 1 Quake Causes Light Damage In Taiwan Capital East Coast

Najib Bayar Rm3 49 Juta Selepas Bank Silap Proses Cek Kata Saksi



Fahami Apa Fungsi Lencana Top Fan Facebook

Kenapa Tingkap Kereta Kenderaan Ada Corak Pelik Bintik Bintik

One Belt One Road Inisiatif Transkontinental Gergasi Kerajaan China

5 Kes Tergempar Di Malaysia Yang Berakhir Dengan Hukuman Mati

Resepi Overnight Oat Paling Lazat dan Masam Masam Manis


Ruam Peluh Di Leher

Putar Belit Dan Pusing Pusing Sifat Semulajadi Pakatan Harapan

Wee Surprised By Chow S Statement Clearing Firm In Tunnel Probe

Mohon Kerja Tak Pernah Berjaya Lelaki Nekad Jadi Penggali Kubur Berijazah

Dasar Dasar Seo Mengenal Sitemap Xml Dan Sitemap Html

Pengajaran Surah Al Kahfi Dalam Konteks Kekeluargaan