Aku Ceraikan Kau Dengan Talak 3 Suami Ceraikan Isteri Sarat Mengandung Demi Fatin




Di saat menunggu hari bersalin, seorang wanita tidak menyangka akan menerima mesej WhatsApp dari suami yang melafazkan cerai talak tiga kepadanya.  Tiada isteri yang mahu hubungan sah yang dibina selama ini, akhirnya terhenti di pertengahan jalan gara-gara kehadiran orang ketiga. 
Sudah cuba untuk berbincang dengan pihak sebelah sana, tetapi mereka enggan memberi kerjasama, malah bertindak menyekat nombor bakal ibu ini di aplikasi WhatsApp. 
FINALLY kau lafaz juga aku dengan talak tiga, dengan keadaan aku mengandung sekarang ini demi insan yang bernama 'FS'.
Setelah lama kau mendiamkan diri, nafkah kau abaikan. Langsung tak peduli pasal bini dan keperluan bakal anak yang akan dilahirkan nanti. 
Dengan cara mengejut begini, dua kali aku baca chat yang dilafazkan semalam. Dengan perasaan sedih hanya Allah saja yang tahu betapa sakitnya. 
Kenapa? Tak boleh ke tunggu aku bersalin kalau nak bercerai pun. Hanya lelaki yang dayus akan bagi talak tiga.
Aku tak nak aibkan siapa-siapa tetapi dengan talak tiga demi perempuan ini, aku susah nak terima. Mungkin dengan talak satu atau dua aku akan terima. Tetapi ini talak tiga, benda dah tak boleh nak buat apa dah untuk depan hari nanti. 
Then dia warning pula, haram kalau aku post gambar dia ke apa. Kalau cakap tentang soal haram, cerminkan diri kau dulu. Betul ke tak apa yang kau buat selama ini, cara kau melayan bini kau. 
Kalau tak suka sekali pun, mari berjumpa dengan keluarga, bukannya dengan cara macam ni sekali. Bagi hak perempuan tu dah puas hati terus sebab suami dah bagi talak tiga dekat aku. 
Kalau ada pihak keluarga perempuan itu nak minta maaf, aku takkan terima dengan kata-kata maaf setelah kena talak tiga baru nak minta maaf. 
Benda ini dah lama sangat, yes memang aku cari family dia sebab aku nak selesaikan dengan cara baik, nak berbincang dengan family perempuan ini. Tetapi masing-masing-masing tak nak selesai, sibuk block WhatsApp apa semua. 
Jangan jadi pengecut dan jangan jadi bodoh marahkan orang balik sebab orang cari family kau. Bukan senang setiap orang nak terima benda ni. 
Tak apalah, yang laki ingat sikit. Jangan nak menyesal di kemudian hari bila tengok muka anak nanti. Sekarang memang tak rasa apa-apa lagi. Kalau Allah dah terbalikkan hati tu, kau akan jadi gila talak! 
Hmmmm cuba move on dengan talak yang dilafazkan. So pergilah, nak kahwin buat secara besar-besaran pun aku dah tak kisah sebab dengan lafaz ini akan menjadi bukti di kemudian hari. 
Jangan terlalu happy sangat kalau kita hidup dengan menganiaya orang. Sampai mati aku akan ingat semua ini. 
Sumber: Cik Shuhada Nasir


Sumber : thereporter.my

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.terengganu11.com/2020/09/aku-ceraikan-kau-dengan-talak-3-suami.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Wahai Suami Tolong Cintai Masakan Isteri Anda Berpeluh Di Dapur Demi Perut Suami

Wahai Suami Tolong Cintai Masakan Isteri Anda Berpeluh Di Dapur Demi Perut Suami

papar berkaitan - pada 28/8/2020 - jumlah : 105 hits
Bila suami request nak makan apa apa laju sahaja isteri ke dapur Kalau bahan bahan tak ada si isteri sanggup beratur panjang dalam pasaraya semata mata nak masak masakan yang sedap sedap buat suami Tahniah buat isteri yang tak putus semanga...
16 Tahun Suami Lumpuh Isteri Setia Tolak Kerusi Roda Sama2 Cari Rezeki

16 Tahun Suami Lumpuh Isteri Setia Tolak Kerusi Roda Sama2 Cari Rezeki

papar berkaitan - pada 1/9/2020 - jumlah : 64 hits
Ketika keluar mencari rezeki demi menyara keluarga seorang wanita Noor Aklima Husin setia ditemani suaminya yang terbaring di kerusi roda sejak 16 tahun lalu Dahulunya wanita berusia 41 tahun menjual buah di tepi jalan tetapi kini dia cuba ...
Sama Cantik Sama Padan Tampil Anggun Dan Sedondon Putih Bersama Suami Adik Bongsu Anzalna Nasir Selamat Bergelar Isteri

Sama Cantik Sama Padan Tampil Anggun Dan Sedondon Putih Bersama Suami Adik Bongsu Anzalna Nasir Selamat Bergelar Isteri

papar berkaitan - pada 1/9/2020 - jumlah : 75 hits
Tahniah diucapkan buat adik kepada pelakon Anzalna Nasir Nazirah yang sudah pun selamat bergelar isteri kepada lelaki pilihan hati Umar Mukhtar Majlis yang dilangsungkan penuh meriah minggu lalu itu turut diraikan dengan kehadiran ahli kelu...
Suami Mohon Doa Orang Ramai Disebabkan Isteri H Lang Ingatan Selepas Keml4ngan

Suami Mohon Doa Orang Ramai Disebabkan Isteri H Lang Ingatan Selepas Keml4ngan

papar berkaitan - pada 1/9/2020 - jumlah : 95 hits
Seorang suami Imam Baydowi Sumardi memohon doa orang ramai agar isterinya Nur Hana Ismail kembali sembuh selepas terbabit dalam kemal4ngan jalan raya pada 8 Ogos lalu Menurut laporan Harian Metro mereka berdua terbabit dalam kemal4ngan keti...
Suami Jarang Luah Rasa Cinta Tapi Sanggup Gadai Segalanya Demi Keluarga

Suami Jarang Luah Rasa Cinta Tapi Sanggup Gadai Segalanya Demi Keluarga

papar berkaitan - pada 30/8/2020 - jumlah : 125 hits
Seorang suami tanggung jawabnya besar Bukan sahaja perkahwinannya harus dijaga tetapi isteri tersayang perlu dilindungi Suami mempunyai hati yang keras sukar mengungkapkan kata cinta Tetapi dia akan berkorban apa sahaja demi kebaikan isteri...
Bilik Air Kotor Punca Suami Isteri Selalu Tak Sebulu Anak Pun Kuat Melawan

Bilik Air Kotor Punca Suami Isteri Selalu Tak Sebulu Anak Pun Kuat Melawan

papar berkaitan - pada 31/8/2020 - jumlah : 83 hits
Selain dapur keadaan dalam bilik air perlu diberi perhatian jangan pandang ringan soal kebersihan ruang ini kerana ia antara kawasan yang paling kotor dan banyak bakteria Kita perlu lebih rajin membersihkannya untuk menjamin keselesaan seis...
Setia Seorang Isteri 16 Tahun Keluar Mencari Rezeki Sambil Jaga Suami Yang Iumpuh

Setia Seorang Isteri 16 Tahun Keluar Mencari Rezeki Sambil Jaga Suami Yang Iumpuh

papar berkaitan - pada 2/9/2020 - jumlah : 143 hits
SEJAK 16 tahun lalu ke mana sahaja dia keluar mencari rezeki pasti ditemani suami yang terbaring di kerusi roda Sudah bertahun Noor Aklima Husin 41 menjual buah di tepi jalan dan setiap kali itulah suaminya Mohd Zuri Ab Shapar Ab Satar 38 y...
Mesranya Suami Isteri Depan Anak Tak Salah Cuma Mesti Ada Hadnya

Mesranya Suami Isteri Depan Anak Tak Salah Cuma Mesti Ada Hadnya

papar berkaitan - pada 6/9/2020 - jumlah : 58 hits
Cabaran mendidik dan membesarkan anak hari ini bukanlah sesuatu yang mudah untuk ibu bapa Dengan kecanggihan teknologi dan pengaruh rakan sebaya ia pastinya memberi satu impak yang besar jika terlalai Betul orang kata jaga anak perempuan da...
Tediaa Didakwa Menyerupai Alat Sulit Lelaki Pihak Berkuasa Robohkan Patung Ikan Kontroversi Selepas Desakan Rakyat

Bekas Juruteknik Perlu Sumbangan Orang Ramai

Alat Sulit Budak 2 Tahun Terputus Digigit Anjing Ketika Sambut Harijadi

Zahid Pun Sokong Anwar

Dengar Suara Gelak Dari Bilik Bos Ingatkan Bos Rupanya Bukan

Keangkuhan Mohamaddin Ketapi Punca Dr Mahathir Enggan Bantu Warisan Di Prn Sabah

Sidang Akhbar Anwar Kalutkan Keadaan

Menu Sepital



Biodata Penyanyi Ashira Aziz Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

5 Negara Yang Mengalami Diaspora Kaum Unik

Info Dan Sinopsis Filem Kelaster Astro First

Terjawab Ini Senarai Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Apakah Perkataan Paling Panjang Dalam Bahasa Inggeris


Wacup Menghidupkan Semula Winamp Yang Telah Mati

Make Up Viral

Kenyataan Presiden Umno Petanda Buruk Buat Muafakat Nasional

A Floor That Shows Why Gray Does Not Fail To Decorate

Penjelasan Rsud Djasemen Soal Jenazah Perempuan Dimandikan Laki Laki

4 Kecamatan Diterjang Angin Kencang Dan Hujan Deras 60 Rumah Rusak