Aake Movie




TAJUK:AAKE
TAHUN: 2017
DURASI: 2 JAM 3 MINIT

Cerita ni bermula dengan kisah hantu maya yg di ceritakan oleh shiva pada kawan dia, satya. shiva ni sebenarnya nak prank kan satya ni je..berpakat dengan bini satya ni.


tapi tak sangka pulak benda tu datang betul dalam kehidupan diorang.


nak di jadikan cerita, diorang ni jumpa penulis novel cerita seram pasal maya ni. penulis ni tulis novel memang based on real story then ada penerbit nak terbitkan drama adaptasi novel dia ni.


masa satya nak hantar madan ni yakni penulis novel tu, lalu kat hutan di mana maya tu di kuburkan. madan ni nak berenti nak tengok2. dia mabuk sebenarnya.


satya ni antar takut dan berani lah. tunggu je dalam kereta tapi malangnya madan mati dan satya pun mati pada keesokkan hari nya.




ada kisah satu lagi dalam movie ni, sorang perempuan nama sharmila dan suami dia tengah perang dingin. sharmila ni terdesak nak pakai duit sebab laki dia tak pedulikan dia.


sharmila terima offer untuk tengok wayang cerita hantu tu sorang2 sebab nak test betul ke cerita tu boleh membawa maut. sebab sebelum tu ada dah sorang mati masa tayangan premier.


PERSOALANNYA SEKARANG?


1. Macam mana madan dan satya boleh mati?
2. kenapa shiva tak alert pun cerita hantu tu sebenarnya adalah betul2
3. apa kaitan maya dengan shiva dan sharmila?
4. apa nasib sharmila lepas dia tengok movie tu?
5. kenapa hantu maya tu masih berdendam?


kalau korang nak tengok full movie, ni link dia:
https://youtu.be/t0UA1Ln1P5A

#norareviewmovie

cerita ni banyak jugak elemen terkejut2 dia, so siapa yg nak tengok tu make sure part yg macam nak seram2 tu jangan on sound kuat sangat ye.
ibu2 mengandung ke orang tua,kanak2..tayah tengok lah ek.
lepas tengok movie ni sisi terus teringat cerita hantu melayu pulangkanlah tu yg maya arin berlakon tu.. apa tajuk dia ek?
pulangkan ke? 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://denhanda.blogspot.com/2020/09/aake-movie-sinopsis.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bad Genius Movie

Bad Genius Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 76 hits
Tajuk Bad geniusTahun 2017Durasi 1 jam 55minitPelakon Chutimon Chuengcharoensukying Eisaya Hosuwan Teeradon SupapunpinyoKorang pernah kenal tak dengan orang yg boleh ingat terus apa yg dia belajar Tak pernah Haaa dalam cerita ni korang bole...
Endless Loop Movie

Endless Loop Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 211 hits
Tajuk Endless LoopTahun 2018Durasi 1jam 30minitPelakon WEIWEI YU GE TIAN YIHENG DU NIE YUAN ZHUO LUCerita ni kalau korang faham sekali tengok je memang korang terer lah Dia punya cerita dekat2 nak ending tu Pening Cerita ni tak mudah kita n...
The Hidden Face Movie

The Hidden Face Movie

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 78 hits
Tajuk the hidden faceTahun Durasi 1 jam 40minitCerita ni pasal sorang perempuan nama ace yg teperangkap dalam bilik rahsia dalam rumah dia sendiri Takde siapa pun tahu bilik rahsia tu ada dalam rumah tu Rumah tu rumah lama Misteri kehilanga...
P Ramlee Movie List

P Ramlee Movie List

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 62 hits
Korang tahu tak kenapa cerita p ramlee ni tengok tak jemu Ingat tak babak bujang lapuk yang pendekar mustar suruh diorang pergi bertapa tu P ramlee kena pergi bertapa kat kubur org mati kena bunuh kan Lepastu hantu gigi tiup trompet bangun ...
Movie Jebat Lakonan Sharnaaz Ahmad Nelydia Senrose

Movie Jebat Lakonan Sharnaaz Ahmad Nelydia Senrose

papar berkaitan - pada 5/9/2020 - jumlah : 342 hits
Filem Jebat adalah kesinambungan menerusi drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta lakonan Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose Filem sulung terbitan Pena Creative Pictures diarahkan oleh Jamal Khan Saksikan filem Jebat di menerusi Astro First salura...
Bigil Movie

Bigil Movie

papar berkaitan - pada 6/9/2020 - jumlah : 95 hits
Tajuk BigilTahun 2019Durasi 2 jam 56 minit Cerita ni memula nampak macam cerita lawan2 samseng biasa tapi separuh cerita nak habis dia jadi LAGI best sebab lebih kepada bagi semangat pada kaum wanita yg ada cita2 tu kena gapai cita2 Jangan ...
Adanga Maru Movie

Adanga Maru Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 59 hits
Tajuk Adanga Maru Tahun 2018Durasi 2 jam 24 minit Cerita dia bermula dengan kes rogol dan bunuh seorang gadis Tapi sebab pelakunya tu anak org ada ada So polis nak cover and buat conclusion mangsa bunuh diri Subash polis baru ni seorang pol...
Spyder Movie

Spyder Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 60 hits
Tajuk Spyder Tahun 2017Durasi 2 jam 25 minit Kisah ni pasal tekadnya seorang pemuda nama shiva nk tolong polis cari pembunuh selepas kawan dia kena bunuh dengan kejam Habis anggota badan kena kerat Dia geram dan bersalah sebab dia yg suruh ...
Bahubali 1 2 Movie

Bahubali 1 2 Movie

papar berkaitan - pada 7/9/2020 - jumlah : 72 hits
Bahubali 1 The Beginning 2015 Bahubali 2 The Conclusion 2017 Cerita dia ni macam berulang ulang Tapi sis syok tengok sebab berperang guna pedang tu lah Yang 1 tu dia cerita baahubali datang balik kat kerajaan dia Baahubali dibesarkan oleh o...
Makcik Tu Tanya Sekali Dengan Tunai Ka Jawablah Ya Atau Tidak

Selalu Rasa Sakit Sakit Badan Dr Rizal Kongsikan Cara Buat Air Aloe Vera 3 Bahan

Terkenal Feminin Ini 8 Potret Masa Lalu Putri Diana Yang Tomboi Tetap Cantik

17 Adegan Diperagakan Tersangka Penusuk Syekh Ali Jaber Warga Geleng Kepala Kok Sadar Katanya Gila

Bahaya Punca Kematian Tidur Dalam Kereta Take Note Guys

Saya Abah Paling Popular Muhyiddin Video

Terjadi Lagi Dana Bantuan Untuk Warga Miskin Di Kota Tangerang Dikorupsi

Playstation 5 Launch Sets Up Xbox Head To Head



Penemuan Mengejutkan Bukti Kewujudan Hidupan di Planet Zuhrah

Info Dan Sinopsis Drama Kampung People 2 Musim 2 Slot Lestary

Bagaimana EA Tentukan Skor Setiap Pemain Dalam Siri FIFA

Kisah Pesakit Covid 19 Yang Masih Belum Sembuh Selepas 6 Bulan

5 Tragedi Kehilangan Individu Secara Misteri Dari Kapal Pesiaran


Homestay Muslim Best Dan Murah Di Pantai Klebang Rasa Macam Duduk Rumah Sendiri

Lagi Pisang Renek Tepi Pagar Tumbang

Tips Jika Terpaksa Tidur Sekejap Dalam Kereta Disebabkan Mengantok Mahupun Ingin Merehatkan Diri

Pn Menang Di Sabah Pru Akan Diadakan

Malang Bagi Rakyat Melaka Adly Zahari

Susah Hati Tengok Kejayaan Orang Lain