5 Tips Konsisten Dalam Pemasaran


Usaha tangga kejayaan. Susah nak elak perasaan cemburu bila ternampak orang yang pakai BMW. Perasaan cemburu itu terkadang melebih-lebih, hingga buat kita on denial mode “dia takpe lah….” atau “aku lain….”.
Tapi percayalah, disebalik senyuman orang berjaya ada seribu satu kisah duka. Kisah pengorbanan mereka yang kita pun kadang-kadang tak sangka “eh, dulu dia lebih kurang macam aku saja”. Bezanya, mereka merebut peluang di depan mata & berusaha mengalahkan orang gila.
USAHA TANGGA KEJAYAAN, TIADA MASA ISTIREHAT ?
Tatkala kita beristirehat bersama keluarga di hujung minggu, mereka senyap-senyap menuntut ilmu & berguru. Tatkala kita terus beralasan “tapi aku malu”, mereka tolak tepi ego sendiri, redah muka tembok & abaikan saja kata-kata si pengutuk. Tatkala kita asyik penat seharian bekerja, mereka terus bersengkang mata demi menggapai impian hidup bersama yang tercinta.
HAKIKAT KEJAYAAN TIADA JALAN PINTAS
Hakikatnya, tiada jalan pintas menuju kejayaan. Yang ada cuma tangga curam. Tangga yang terpaksa kita gagahi agar tak terjerumus ke perangkap hidup yang suram. Sebab itu kata orang, “Usaha Tangga Kejayaan” tapi “Malas Escalator Kegagalan”
TIPS KEKAL KONSISTEN DALAM PEMASARAN ONLINE
Tips 1: Jadual
Rancang jadual anda dan berusaha untuk kekal dan patuh pada jadual yang telah anda rancangkan. Wujudkan kalendar dan buku nota khas bagi perancangan perniagaan online anda seperti Google Calendar. Catatkan perancangan anda secara harian, mingguan dan bulanan agar ianya dapat membantu melicinkan perjalanan perancangan anda. Pantau perjalanan perancangan yang telah dijadualkan dan kekal dengan matlamat yang ingin di capai.
Tips 2: Keutamaan
Senaraikan dan susun keutamaan perancangan anda. Elakkan untuk melakukan terlalu banyak tugasan pada satu masa dan cuba fokus untuk selesaikan satu perkara pada satu masa agar dapat memastikan kesempurnaan kerja tersebut. Catatkan pada buku nota khas anda bagi kerja yang sudah di selesaikan,
Tips 3: Fokus
Perancangan yang dibuat pastikan tidak berubah dan mesti realistik. Ini bagi mengelakkan anda hilang arah di pertengahan jalan perancangan anda. Matlamat yang realistik adalah penting bagi memastikan anda kekal fokus dan tidak mewujudkan tekanan yang boleh membawa pada kegagalan. Matlamat yang anda bina, haruslah mengambil kira masa dan keupayaan anda untuk mencapai matlamat tersebut.
Tips 4: Motivasi Diri 
Hargai usaha anda bagi setiap perancangan yang telah berjaya anda selesaikan. Ini adalah sebagai satu motivasi kepada diri sendiri agar terus bersemangat dan kekal fokus. Tampal kata-kata motivasi yang mampu mengekalkan dan mengingatkan anda pada matlamat anda seperti “If it doesn’t challenge you, It doesn’t change you”. Motivasi diri yang tinggi akan mampu membantu anda mencapai kejayaan luar biasa.
Tips 5: Bantuan
Dalam apa jua yang kita lakukan ada masanya kita memerlukan bantuan daripada pihak lain. Kita harus menerima yang tidak semua perkara kita boleh lakukan sendiri terutama dalam perniagaan online yang complex ini. Elakkan untuk terus mencari penyelesaian sendiri yang mungkin akan membuatkan jadual perancangan anda terjejas. Jika permasalahan yang dihadapi tidak mampu di atasi dengan skil yang anda ada, wajib mohon bantuan untuk memudahkan dan mempercepatkan perancangan anda.
sumber: amirulazizan


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://faizsaaid.com/5-tips-konsisten-dalam-pemasaran/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tips Mendapatkan Harga Handphone Murah

Tips Mendapatkan Harga Handphone Murah

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 167 hits
Handphone merupakan alat komunikasi yang digunakan oleh banyak orang bahkan mayoritas masyarakat sekarang ini menggunakan dan mempunyai alat ini Bagi Anda yang akan membeli handphone juga ada banyak sekali pilihannya Sehingga bisa memilih d...
Tips Memilih Perusahaan Asuransi Jiwa Agar Tak Rugi Kemudian Hari

Tips Memilih Perusahaan Asuransi Jiwa Agar Tak Rugi Kemudian Hari

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 43 hits
Setidaknya ada lima tips yang bisa dipraktikkan oleh calon nasabah untuk mengetahui kondisi keuangan dari suatu perusahaan asuransi Sehingga calon nasabah terhindar dari berbagai persoalan yang timbul di kemudian hari
Tips Mudah Mengimbangkan Semula Hormon Dalam Tubuh Wanita

Tips Mudah Mengimbangkan Semula Hormon Dalam Tubuh Wanita

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 128 hits
TIPS MUDAH MENGIMBANGKAN SEMULA HORMON DALAM TUBUH WANITA Ramai wanita yang mengalami masalah ketidakseimbangan hormon hingga menyebabkan kitaran haid tidak menentu emosi yang tidak stabil rambut keguguran kulit menjadi berkedut dan kering ...
Tips Parenting Dari Imam Hassan Al Banna

Tips Parenting Dari Imam Hassan Al Banna

papar berkaitan - pada 9/9/2020 - jumlah : 81 hits
AssalamualaikumBismillahJom kita ikuti kisah yang disampaikan dalam buku ini Istimewanya buku ini adalah sebab yang menyampaikannya bukan parent tapi anak Ingatan seorang anak pada didikan murni seorang ayah Kalau nak tahu apa yang menyebab...
Cara Mudah Tips Membentuk Wajah Dan Memancungkan Hidung

Cara Mudah Tips Membentuk Wajah Dan Memancungkan Hidung

papar berkaitan - pada 8/9/2020 - jumlah : 96 hits
PERFECT SHAPEharga pasaran RM22 90harga promosi RM19Face Roller Pembentuk WajahPERFECT SHAPE FACE ROLLER adalah pembentuk wajah inovasi terbaru yang dihasilkan dengan 4 roda penggetar Ia membantu anda untuk memiliki raut wajah yang sempurna...
Tips Cepat Hamil Secara Alami Yang Jarang Diketahui

Tips Cepat Hamil Secara Alami Yang Jarang Diketahui

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 71 hits
Setiap pasangan yang sudah menikah tentu ingin segera mendapatkan momongan Namun sayangnya tidak semua pasangan mendapatkannya secara cepat Namun jangan Artikel ditulis oleh dan dipublikasikan pertama kali di Hak cipta oleh
Start Taking Donations Tips And Contributions For Your Creative And Professional Pursuits

Start Taking Donations Tips And Contributions For Your Creative And Professional Pursuits

papar berkaitan - pada 11/9/2020 - jumlah : 105 hits
With our growing suite of payment features we want to make it easier for you to earn money on WordPress com With the you can now accept credit and debit card payments for all types of donations earning revenue and growing your base of suppo...
Tidur Sebelum 1 Pagi Bangun Awal Amp Mudahnya Tips Kecantikan Taeyeon

Tidur Sebelum 1 Pagi Bangun Awal Amp Mudahnya Tips Kecantikan Taeyeon

papar berkaitan - pada 12/9/2020 - jumlah : 84 hits
Anggota kumpulan K Pop Girls Ganeration Taeyeon mendedahkan rutin hariannya untuk sentiasa kelihatan cantik dan menawan Menurut Taeyeon dia akan sentiasa memastikan dirinya tidur awal dan bangun mengikut waktu yang ditetapkan Saya selalunya...
Aktiviti Makmal Pascapkp Dengan Penjarakan Fizikal Jom Cikgu Hailmi Kongsi 4 Tips

Aktiviti Makmal Pascapkp Dengan Penjarakan Fizikal Jom Cikgu Hailmi Kongsi 4 Tips

papar berkaitan - pada 13/9/2020 - jumlah : 1292 hits
Susah nak buat lepas PKP Eksperimen Sains pun tak dapat buat Jom kita sembang santai bersama Cikgu Hailmi dan Cikgu Nurul Hizan untuk tips dan panduan aktiviti makmal dengan penjarakan fizikal SABTU 5 SEPT 2020 10 30 pagi
Video Tutorial Ayah Ajar Anak Mandi Cara Orang Selangor Ini Mengundang Ketawa

Kematian Misterius Pembunuh Rangga Mendadak Ditemukan Kaku Tak Bernyawa Di Sel

Ini Cara Mudah Mematikan Tanda Pesan Telah Dibaca Di Whatsapp

Pulang Dinas Anggota Tni Ini Dapati Ada Mobil Polisi Di Depan Rumah Ternyata Istrinya Selingkuh

Boleh Tak Cuti Politik Seminggu

15 Stunning Diy Thanksgiving Decorations You Would Enjoy Crafting

Cara Mengurus Visa Turis Ke Saudi Bisa Umroh Berkali Kali Sepuasnya

Content Disukai Ramai Athisha Perkenal Semua Adik Beradiknya Di Youtube Rupa Rupanya



9 Negara Paling Mundur di Benua Asia

7 Filem Popular Paling Rugi Sepanjang Zaman

Masih Wujudkah Sistem Jajahan Kolonial Di Zaman Sekarang

Kenali Ada Lovelace Pengaturcara Pertama Dunia

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 3


Cabaran Ibubapa Menjadi Guru Semasa Pkpb

Hamzah Jangan Buat Buat Terperanjat Beruk Pulak

Tahun 2020 Milik Dia Semakin Popular Kim Joohun Bintangi 5 Naskhah Dalam Tahun Ini Sahaja

Dap Tak Setuju Jika Ada Rombokan Kabinet

Lawa Hajjah Selepas Neelofa Penampilan Baharu Mia Ahmad Pula Tarik Perhatian

Suri Rumah Anda Hebat 24 Jam 7 Hari Seminggu Semata Untuk Suami Anak