5 Sebab Kenapa Anda Perlu Start Waxing Dan Stop Shaving


Happy weekend guys! Buat apa hujung minggu ini? Aku baru siap kemas rumah, isi perut sambil tu prepare gak untuk menadah air. Memandangkan next week, akan dijangkakan tiada bekalan air. Air takde mengelabah cicak wei kalau tiada. Elektrik tiada boleh consider lagi, air takde tak complete hidup aku ni hah.
Sebenarnya aku nak sembang mengenai waxing. Waxing ini senang cerita salah satu kedah untuk menanggalkan bulu dari akar dan kulit secara semi permanet. So siapa sini tak berbulu? Apa punya soalah aku tanya ini. Kalau takde tu better korang pergi check. Nak tahu tak, sebelum wujudnya waxing, shaving, kaedah-kaedah moden ini, ada gak natural  product korang boleh gunapakai untuk cabut bulu

Dulu mati-mati aku ingat kena sapu dekat muka. Cabut bulu ketiak memang sedap. Siapa pernah guna, tahu nikmatnya bagaimana

Kalau baby ada bulu roma yang lebat waktu lahir, orang akan cakap sejuk baby ni. Itu kalau baby. Kalau kita yang dewasa ni mempunyai bulu roma ditempat yang tak sepatutnya memang rimas lainlah kalau kita sendiri tak peduli apa orang kata. Tapi dalam Islam memang digalak membuang bulu roma. Kalau tengok kat watson atau farmasi macam jenama dan macam-macam kaedah digunakan untuk membuang bulu yang tumbuh subur dibadan. Tapi yang paling biasa adalah shaving, epilate, twezeer. Tambah lagi, kaedah paling baru sekarang, adalah waxing

Apa itu Waxing?
Waxing adalah salah satu cara untuk membuang bulu dari akar secara semi permanent. Sakit ke tak? Nak cantik haruslah sakit. Beauty is pain gitu. Biasanya, waxing ini dilakukan pada bahagian ketiak, misai, lengan kaki dan tangan termasuklah pada bahagian Miss V. 
5 Sebab Kenapa Anda Perlu Start Waxing dan Stop Shaving!
1) Waxing menarik bulu dari akar manakala shaving hanya membuang bulu di atas permukaan kulit sahaja yang menyebabkan bulu tersebut cepat tumbuh semula.

2) Jika waxing, bulu akan tumbuh semula dalam jangka masa yang agak panjang iaitu 5 hingga 6 minggu. Shaving pula selepas beberapa hari saja dah start tumbuh balik. Jangka masa nak tumbuh bulu semula lepas waxing lagi lama, lagi syok gitu. Tak payah setiap minggu nak remove. Renyah tahu tak.

3) Waxing akan menghasilkan bulu yang lebih halus dan tidak kasar seperti shaving. Ini tak dinafikan, kalau dah biasa guna shaving, dan bertukar pada waxing korang boleh nampak perubahannya. 

4) Shaving akan menyebabkan luka dan gatal pada permukaan kulit. Manakala waxing jarang berlaku komplikasi tersebut. Bestnya, waxing membolehkan kulit lebih halus, licin, dan lembut. 

5) Waxing adalah kaedah yang sangat menjimatkan. Ini kerana anda hanya perlu waxing sebulan sekali sahaja manakala shaving setiap minggu. 

Secara kesimpulannya, waxing lagi berbaloi berbanding shaving. Shaving cepat benor tumbuh balik, tu yang jadi malas shaving. Better waxing je senang. Sebulan sekali pun dah memadai. Kalau malas nak buat sendiri, jangan risau boleh kunjungi SILKYWAX. Mereka ada melakukan perkhidmatan waxing. Untuk maklumat lanjut boleh layari;

  SILKYWAX
Lot PT 35399,
Dataran Austin Gong Badak,
21300 Kuala Terengganu, Terengganu
tel   : 018-903 4056
email : [email protected]
Thank you for reading


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2019/07/5-sebab-kenapa-anda-perlu-start-waxing.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Stop Dividing The House Start Being A Party Says Tian Chua

Stop Dividing The House Start Being A Party Says Tian Chua

papar berkaitan - pada 27/7/2019 - jumlah : 65 hits
PETALING JAYA Our loyalty to PKR President Datuk Seri Anwar Ibrahim is not just scribbles on a piece of paper but is proven by long years of commitment and determination says PKR vice president Tian Chua warning those trying to drive a wedg...
Nazri To Najib Please Vacate Your Bn Adviser Role Stop Being In Denial

Nazri To Najib Please Vacate Your Bn Adviser Role Stop Being In Denial

papar berkaitan - pada 16/7/2019 - jumlah : 47 hits
Former minister Datuk Seri Nazri Aziz today fired his second salvo at Datuk Seri Najib Razak labelling the latter as being in denial and a tainted person Speaking to Malay Mail Nazri also requested that Najib vacate his new role as Barisan ...
Ronnie Liu Azmin Stop Dreaming Of Becoming Pm8

Ronnie Liu Azmin Stop Dreaming Of Becoming Pm8

papar berkaitan - pada 21/7/2019 - jumlah : 48 hits
DAP s Sungai Pelek assemblyperson Ronnie Liu said PKR deputy president Mohamed Azmin Ali should realise he does not stand a chance of becoming prime minister over PKR president Anwar Ibrahim This he said is because the majority faction in P...
Bus Stop Austria Pelik

Bus Stop Austria Pelik

papar berkaitan - pada 23/7/2019 - jumlah : 56 hits
Arkitek terkenal dari seluruh dunia telah dijemput untuk mereka bentuk perhentian bas di kampung Austria Krumbach dan sebagai balasan percutian percuma di sana Kini penduduk kampung boleh menikmati suasana sambil menunggu bas di perhentian ...
Cikgu Tegur Kena Saman Budak Sekolah Perempuan Selamba Sedut Vape Kat Bus Stop

Cikgu Tegur Kena Saman Budak Sekolah Perempuan Selamba Sedut Vape Kat Bus Stop

papar berkaitan - pada 13/7/2019 - jumlah : 152 hits
Cikgu Tegur Kena Saman Budak Sekolah Perempuan Selamba Sedut Vape Kat Bus Stop Sejak dua menjak ni kita banyak di hidangkan dengan berita mengenai cikgu dan pelajar Ada yang baik dan ada pula yang sebaliknya Terbaru pasal guru merotan pelaj...
Mahathir And Hamid Bador Should Stop Insulting The People S Intelligence

Mahathir And Hamid Bador Should Stop Insulting The People S Intelligence

papar berkaitan - pada 21/7/2019 - jumlah : 81 hits
As expected Inspector General of Police Abdul Hamid Bador declared that an explosive gay sex video implicating Economic Affairs Minister Azmin Ali is genuine but the identities of the two men in the clips cannot be determined It would certa...
Perak Mca Stop Saying Paul Yong Is Innocent

Perak Mca Stop Saying Paul Yong Is Innocent

papar berkaitan - pada 13/7/2019 - jumlah : 50 hits
The people should stop saying state executive council member Paul Yong Choo Kiong is innocent because public opinion will affect the ongoing investigation into the sexual assault case Perak MCA Bahasa Malaysia bureau chairman Cally Ting sai...
Hypocrite Najib Gets A Scolding From Malaysians You Are To Blame For Our Debt Issues So Stop Your Silly Excuses

Hypocrite Najib Gets A Scolding From Malaysians You Are To Blame For Our Debt Issues So Stop Your Silly Excuses

papar berkaitan - pada 8/7/2019 - jumlah : 86 hits
The artist is admiring his own work Vgeorgemy The accused in a scandal involving a multi billion public fund has admitted that the national debts at his time amounted to RM686 8 billion The substantial portion of the debt incurred during th...
41 Smelter Beroperasi Indonesia Bakal Stop Ekspor Mineral Mentah Di 2020

41 Smelter Beroperasi Indonesia Bakal Stop Ekspor Mineral Mentah Di 2020

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 42 hits
Direktur Jenderal Mineral dan Batubara Kementerian Energi Sumber Daya Mineral Bambang Gatot memastikan ekspor mineral mentah tidak lagi dilakukan pada 2022 seiring dengan beroperasinya fasilitas pengolahan dan pemurnian
10 Jenis Penyakit Kelamin Yang Anda Patut Tahu Apa Simpton Cara Rawatannya

Dikecam Kerana Isu Salib Azan Akhirnya Anggun Buka Mulut

Pintasan Ctrl Alt Del Adalah Satu Kesilapan

Lagi Report Polis Kerana Keluarkan Kata Kata Kesat Terhadap Yb Fuziah Salleh

Musim Buah Di Belakang Rumah

Perlu Ulang Rawatan Radioactive Iodine Lagi

Resepi Kuih Lama Bingka Pandan Yang Sedap Dan Mudah

Pelajarilah Bahasa Maaf Untuk Bahagia



Biodata Dan Latar Belakang Kumpulan Insomniacks

Sukan Kung Fu Rebahkan Lembu Yang Kian Popular di China

Biodata Dan Latar Belakang Kumpulan K Clique

Akhirnya Zizan Razak Buka Mulut Gosip Hubungan Dengan Bella Astillah

Asal Usul Petua Halau Kucing Dengan Botol Air Merah


Don T Remind Me It S Monday

Love Quotes Maybe

Nuffnang Cpuv Oldtown True White Coffee

Ph Ramai Agen Terlatih Fahami Hormatilah Abu Talib Kita Dr Haalimah Ali

Woman Dies In India Body Exhumed After Family Obtains Court Order

Maszlee Perubahan Di Kementerian Pendidikan Hanya Khabar Angin