13 Pencuci Muka Untuk Kulit Kombinasi Di Watsons


Pencuci Muka Untuk Kulit Kombinasi di Watsons | Anda tidak mempunyai masalah kulit berminyak, tetapi hanya berminyak di sesetengah kawasan pada wajah sahaja. Ini bermakna anda memiliki kulit kombinasi!


Kulit kombinasi kebiasaannya hanya berminyak di kawasan 'T-zone'. T-zone meliputi dahi, hidung, dan dagu. Tetapi macam mana nak tahu jenis kulit anda sama ada kering, berminyak, atau kombinasi? Berikut adalah caranya:

Cara mengetahui jenis kulit
Basuh muka dengan pencuci muka seperti biasa dan bilas. Biarkan muka sekitar satu hingga dua jam tanpa memakai apa-apa produk. Periksa kulit anda. Kemudian lihat kondisi kulit selepas dua jam...
Kulit berminyak - Berminyak pada seluruh wajah Kulit Kombinasi - Kulit berminyak pada T-zone sahaja Kulit kering - Kulit kering dan ketat Salah satu cara untuk menangani masalah kulit kombinasi adalah dengan menggunakan pencuci muka yang sesuai. Pencuci muka tersebut haruslah tidak mengeringkan dan dalam masa sama tidak membuatkan kulit semakin berminyak. 

Baca: Skincare Untuk Kulit Kombinasi Malaysia

Saya akan memudahkan kerja anda dengan menyenaraikan cleanser untuk kulit kombinasi boleh didapati di Watsons. Atau anda boleh beli online melalui link yang untuk harga yang lebih rendah.




Pencuci Muka Untuk Kulit Kombinasi di Watsons HADA LABO Deep Clean & Pore Refining Face Wash Jenama dari Jepun ini memang cukup popular ya? Keberkesanannya memang ketahui ramai biarpun harganya agak mahal. Untuk pengetahuan, HL memilik beberapa jenis pencuci muka. Untuk kulit kombinasi, HL Deep Clean & Pore Refining Face Wash adalah yang paling sesuai.


Ia mengawal minyak berlebihan, membersih lubang pori, dalam masa sama mengembalikan kesegaran dan kelembutan kulit.

[Baca] Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak

Harga: RM22
Beli di sini - https://invol.co/cl8x2gg

SIMPLE Refreshing Facial Wash Gel Rangkaian skincare nombor 1 di UK dan pencuci muka terbaik di Watsons. Many good reviews about them dan harganya juga sangat berpatutan. Simple memiliki beberapa jenis cleanser.

Refreshing Facial Wash Gel mengandungi Triple Purified Water dan vitamin yang boleh menyuburkan kulit tanpa kesan iritasi.

Ia juga slightly menanggalkan makeup dan kotoran. Kandungan gel di dalamnya membantu melembabkan muka dan mengawal minyak berlebihan.

Harga: RM20
Beli di sini - https://invl.io/clk5srt

Wardah Perfect Bright Creamy Creamy Foam Bright + Smooth Glow
Produk Wardah ni ada banyak range tau. Untuk kulit berminyak dan kombinasi, better guna range 'Perfect Bright'. Pencuci muka ini berbuih which is good untuk tanggalkan extra sebum pada t-zone. 

Ia juga mampu mengeluarkan kotoran untuk membersihkan pori dan mencerahkan kulit. Langsung tak mengeringkan sebab ada bahan glycerin, aqua, dan niacinamide.Harganya juga amat murah, ideal buat pelajar.

Harga: RM10

Beli di sini: https://invl.io/clk5ssc

Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser Pencuci muka untuk kulit kombinasi di Watsons yang seterusnya adalah Neutrogena Deep Clean Facial Cleanser. Pencuci muka ini sesui untuk kulit kombinasi dan berminyak.

Ia membersihkan lubang pori dari habuk, minyak, dan lebihan makeup. Menariknya dalam masa sama pencuci muka ini turut menanggalkan sel kulit mati yang membuatkan kulit tampak kusam.

 Hasilnya, selepas mebilas wajah lebih segar dan bersih.
Harga: RM24
Beli di sini - https://invol.co/cl8x2n2
Artikel berkaitan:
+ Moisturizer Untuk Kulit Kombinasi di Watsons
+ 10 Toner Untuk Kuit Kombinasi
+ Skincare untuk Kulit Kombinasi Malaysia


COSMODERM Tea Tree Oil Control Facial Cleanser


Cosmoderm adalah rangkaian penjagaan kulit dari Malaysia. Produk tempatan yang dipercayai akan keberkesanannya. Bukan calang-calang produk boleh masuk Watsons tau.

Cleanser ini mencuci tanpa mengeringkan kulit. Mampu membersihkan pori yang tersumbat bagi mengelakkan jerawat.

Antara pencuci muka untuk kulit berjerawat kerana kandungan 'tea tree oil nya  yang berfungsi dalam merawat dan mencegah jerawat.

Harga: RM17.40
Beli di sini - https://invol.co/cl26pxs


COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser
Pencuci muka k-beauty ini cukup popular kerana memiliki nilai pH yang rendah. Maksudnya ia langsung tidak memberikan iritasi pada kulit. Tak kiralah kalau anda anda kulit sensitif atau berjerawat. Nilai pH nya just nice. 
Lagipun, cleanser ini ada BHA as a gentle exfoliator yang bertindak sebagai anti bacteria dan acne. Baik untuk kawasan t-zone yang lebih cenderung untuk tumbuh jerawat. 



Another thing yang best tentang pencuci muka ini adalah ia boleh tanggalkan sisa makeup. Jadi lepas guna makeup remover atau cleasing oil, cleanser ini boleh buang sisa solekan. Cosrx dah kembali hangat di pasaran terutama di Tiktok.

Harga: RM22

Beli di sini: https://invle.co/clephuc



EUCERIN Cleansing Gel Rangkaian produk Eucerin terkenal dengan slogan 'Pro acne solution'. Diiklankan sebagai pembersih muka untuk kulit berjerawat dan sensitif. Malah, kandungannya yang boleh mencegah dan merawat jerawat memeng diakui ramai. Untuk kulit combination to oily, penggunaan pencuci muka Eucerin Cleansing Gel amat digalakkan.

gambar: lipglossismylife.com
Minyak dan debu yang terkumpul pada T-zone boleh mengakibatkan pertumbuhan jerawat. Ia dapat membersihkan minyak berlebihan, makeup, dan habuk dalam pori. Formula tanpa buih dan 6 peratus Ampho-Tenside sangat membantu!


Agak mahal, tapi berbaloi untuk menghilangkang minyak pada T-zone. 
Harga: RM47
Beli di sini - https://invl.io/clk5u20

CETAPHIL Gentle Skin Cleanser Produk pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Saya yakin anda pernah dengar akan kehebatan produk ini sehingga ahli dermatologi turut mencadangkan penggunaannya.

Disebut-sebut sebagai pencuci muka yang sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. 
Ada yang mengatakan bila guna Cetaphil, dah tak nak guna cleanser lain dah. I guess it's true. Saya sendiri guna dan belum plan lagi nak tukar.
Baca: 16 Produk Memutihkan Kulit Lelaki di Watson

Kira-kira 2 minggu penggunaan, anda akan lihat hasilnya di mana minyak sudah berkurangan di bahagian T-zone. Kalau tak percaya, cubalah!

Harga: dari RM19
Beli di sini - https://invl.io/clk5u2f

Aiken Bha/Aha Facial Cleanser 
Tak banyak cleanser yang ada bha/pha di pasaran. Tapi Aiken includes bahan ini supaya dapat halang jerawat dari tumbuh di kawasan t-zone yang berminyak tu. 



Kandungan bha/pha ni terkenal sebagai ejen exfoliator, tetapi ia mild sahaja dan boleh digunakan setiap hari. Jadi anda boleh kurangkan tiny bumbs dan blackheads. Dalam masa sama, ia ada vitamin C yang boleh mencerahkan kulit. Kalau nak tahu ini adalah antara pencuci muka untuk mencerahkan kulit di Watsons.

Harga: RM12
Beli di sini: https://invle.co/clepgij
Cosmoderm Niacinamide Salicylic Acid Cleanser 
Produk Cosmoderm yang kedua dalam senarai. Tetapi yang ni best sebab ada niacinamide dan salicylic acid iaitu dua bahan penting untuk kawal extra sebum, rawat jerawat, buang sel kulit mati agar wajah nampak segar.



Ia ada peppermint oil for soothing effect. So rasa sejuk je selepas cuci muka. Pencuci muka ini viral di TikTok kerana keberkesanannya dalam mengurangkan masalah kulit berminyak.
Harga: RM20

Beli di sini: https://invl.io/clk5u3e
DERMACTION PLUS BY WATSONS Pro Acne Purifying Facial Gel



Dermaction Plus adalah jenama dari Watson sendiri dan ia semakin diminati kerana keberkesanannya. untuk kulit kombinasi, anda boleh pilih range Acne Series walaupun anda tak ada masalah jerawat sangat. Sebab minyak yang terkumpul di t-zone tu cenderung untuk jadi jerawat. 
Membersih jauh ke dalam pori, mengurangkan minyak yang membentuk jerawat. Disamping itu ia juga seimbangkan kelembapan kulit which is bagus untuk pastikan kulit tidak terlalu berminyak. Kalau anda perhatikan, ia turut mengandungi salicylic acid. Patut la laku keras. 
Harga: RM27

Beli di sini: https://invl.io/clk5u8p
SKINTIFIC Panthenol Gentle Gel Cleanser


Cleanser terbaharu dari Skintific! Menggunakan formula gabungan Panthenol and Amino Acid. Kedua-dua bahan ini berfungsi melembap, calm troubled skin, mmebersihkan wajah tanpa buat kulit rasa tegang. 
Malah, pencuci muka ni ada ceramide tau. Ceramide ni memang bagus untuk lock kelembapan semula jadi. Serta kuatkan skin barrier supaya tidak mudah terdedah kepada masalah kulit. 
Ia bertekstur gel ringan, buat anda rasa fresh selepas mencuci.

Harga: RM29

Beli di sini: https://invl.io/clk5uc4
YOU Purifying Facial Foam



Mengandungi sejumlah bahan premium yang baik untuk kulit menjadikan ia sebagai salah satu cleanser favorite saya dalam dalam senarai ini. Vitamin C, niacinamide, tremella extract, and slight glycolic acid (AHA). 
Vitamin C dan niacinamide boleh mencerahkan kulit kusam, tremella extract pula melembap dan buat kulit lembut. Manakala glycolic acid memang terkenal dengan sifat exfoliatingnya yang singkirkan sel kulit mati dan merawat jeragat. 
Sesuai digunakan 2 kali sehari. Hrganya juga sangat berpatutan dan berbaloi dengan kandungan bak produk high end. 
Harga: RM17

Beli di sini: https://invl.io/clk5ulk

Memang banyak pencuci muka untuk kulit kombinasi di Watsons. Ini adalah antara yang paling banyak popular dan dipercayai. Kalau anda ada cadangan lain, boleh kongsikan dalam ruangan komen di bawah. Next time saya share serum untuk kulit kombinasi di Watson pula. Heee!



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.nikkhazami.com/2019/12/pencuci-muka-untuk-kulit-kombinasi-di-watsons.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Sensitif Semestinya Pencuci Muka Aloe Vera Terbaik Dari Hansaegee Nature

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak Dan Sensitif Semestinya Pencuci Muka Aloe Vera Terbaik Dari Hansaegee Nature

papar berkaitan - pada 31/10/2023 - jumlah : 119 hits
Pencuci Muka Hansaegee Nature Aloe Vera Terbaik Mencuci muka adalah salah satu langkah penting dalam rutin penjagaan kulit wajah Sudah pasti tujuannya untuk membersihkan sisa kotoran solekan serta bakteria Bakteria yang terkumpul pada permu...
Moisturizer Terbaik Untuk Kulit Kering Tekstur Krim Pelembap Muka Jenis Water Based Buat Muka Lembap Glowing

Moisturizer Terbaik Untuk Kulit Kering Tekstur Krim Pelembap Muka Jenis Water Based Buat Muka Lembap Glowing

papar berkaitan - pada 4/11/2023 - jumlah : 151 hits
Jadi orang perempuan ni banyak nak kena jaga bab kulit muka kan Sebab itu first impression kebanyakan orang tengok pada kita Nak tak nak memang kena invest la untuk pastikan kulit muka kita in tip top condition Paling nak elak sekali dah te...
Baja Kulit Pisang Kulit Telur Pokok Kunyit Kari Elok Membiak Subur

Baja Kulit Pisang Kulit Telur Pokok Kunyit Kari Elok Membiak Subur

papar berkaitan - pada 2/11/2023 - jumlah : 154 hits
Kulit pisang dan kulit telur ada gunanya Sebenarnya kulit pisang dan kulit telur boleh digunakan untuk menghasilkan baja yang berfungsi untuk menyuburkan pokok tanaman Biasa kulit telur kita buang selepas ini jangan buang ya mama Kulit pisa...
Sup Fungus Jika Diamalkan Selalu Kulit Jadi Anjal Glowing Awet Muda

Sup Fungus Jika Diamalkan Selalu Kulit Jadi Anjal Glowing Awet Muda

papar berkaitan - pada 2/11/2023 - jumlah : 156 hits
Sup fungus memang elok diamalkan bukan hanya untuk kecantikan sahaja tetapi juga kesihatan Biasanya ramai kaum Cina mengamalkan sup ini Sup fungus juga ada dalam minuman sarang burung yang dijual di pasaran Penjagaan dalaman juga amat penti...
Akhirnya Terjawab Rahsia Disebalik Kulit Udang Patutlah Doktor Ini Pesan Jangan Buang

Akhirnya Terjawab Rahsia Disebalik Kulit Udang Patutlah Doktor Ini Pesan Jangan Buang

papar berkaitan - pada 4/11/2023 - jumlah : 87 hits
Seperti yang diketahui udang adalah haiwan yang hidup di dalam laut Namun ada juga yang hidup dalam air tawar seperti sungai dan kolam Udang sememangnya menjadi santapan kegemaran ramai tidak kira tua mahupun yang muda Tekstur isinya yang k...
Rupanya Senang Je Nak Buat Kulit Tart Resepi Tart Coklat

Rupanya Senang Je Nak Buat Kulit Tart Resepi Tart Coklat

papar berkaitan - pada 1/11/2023 - jumlah : 151 hits
Dulu masa masih bekerja saya ada seorang kawan yang pandai buat kulit tart Walaupun tak pernah makan tart yang dibuatnya tapi bila dia kata dia jual kulit tart bersama membernya saya macam wow hebatnya kau pandai buat kulit tart Susah kot n...
Hanya Guna Bahan Di Dapur Sahaja Cuba 4 Petua Orang Korea Ini Bagi Dapatkan Kulit Sihat

Hanya Guna Bahan Di Dapur Sahaja Cuba 4 Petua Orang Korea Ini Bagi Dapatkan Kulit Sihat

papar berkaitan - pada 30/10/2023 - jumlah : 91 hits
Mesti ada yang tertanya tanya macam mana kulit orang Korea semuanya cantik cantik kan ARTIKEL BERKAITAN Ini petua mudah orang Korea untuk korang cuba bagi mendapatkan kulit muka sihat dengan hanya menggunakan bahan yang ada di dapur je Air ...
Selsun Blue Shampoo Penawar Gatal Gatal Kepala Dan Masalah Kulit Kepala

Selsun Blue Shampoo Penawar Gatal Gatal Kepala Dan Masalah Kulit Kepala

papar berkaitan - pada 29/10/2023 - jumlah : 115 hits
Selsun Blue Shampoo adalah produk yang telah lama dikenali dan diakui dalam membantu merawat masalah kulit kepala Ia adalah satu masalah yang sering dialami oleh banyak individu Bantu Rawat Masalah Kulit KepalaAdakalanya rasa gatal rambut l...
Hari Hari Tengok Cermin Ibu Baru Bersalin Tertekan Sering Ditegur Gemuk Amp Kulit Perut Hitam Menggeleber

Hari Hari Tengok Cermin Ibu Baru Bersalin Tertekan Sering Ditegur Gemuk Amp Kulit Perut Hitam Menggeleber

papar berkaitan - pada 7/11/2023 - jumlah : 101 hits
Perubahan bentuk badan seorang wanita yang baru bersalin adalah perkara normal dan hal itu tidak sepatutnya ditegur oleh orang keliling kerana ia akan memusnahkan tahap keyakinan diri seseorang Bagaimanapun melalui perkongsiaan seorang indi...
Sofa Ni Memang Versatile Gila Boleh Jadi Katil Pulak Memang Best Nak Layan Movie Malam Malam

No Holding Back On Bersih Rally

Fwd You Are Obligated To Get Rich In Your 20s

Kedah Pemandu Lori Ditetak Hingga Mati Dalam Kedai Kopi

Penduduk Teluk Kumbar Bantah Pembinaan Asrama Pekerja Asing

Trip To Thailand2024 Part 4

Trip To Thailand 2024 Part 3

Is This The Year To Buy A New Car



Kenapa Netizen Suka Melabel Sesuatu Sebagai P rn

Info Dan Sinopsis Indigo Filem Seram Indonesia 2023 Kini Di Platform Netflix

Senarai Penuh Keputusan Pemenang Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Senarai Calon Top 5 Kategori Persembahan Penyampai Trofi Undian Tarikh Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Resepi Ketam Kam Heong Paling Popular dan Mudah


Betul Ke Orang Melayu Beri Taraf Kewarganegaraan Kepada Orang Cina Yang Tidak Tahu Bersyukur

Ahli Parlimen Kena Berhati Hati

House By The River By Ch N A In Nha Trang Vietnam

Resepi Chilli Crab

Harga Barang Naik Annuar Patut Ingat Harga Zaman Pn

Pinjaman Sektor Tidak Produktif Punca Ekonomi Merosot