Viral Harga Siakap Rm1196 80 Di Langkawi Ini Penjelasan Wakil Restoran


Kecoh dan viral di media sosial mengenai harga ikan siakap yang dinikmati di salah sebuah restoran di Langkawi yang di cas dengan harga terlajak mahal dan tidak masuk akal.
Rentetan kes ini, pelbagai komen dan pandangan ramai boleh dibaca di media sosial. Ada yang positif kerana mengambil kira pelbagai faktor dan ada juga yang berpandangan sebaliknya.
Tidak hanya berdiam diri, wakil restoran telah tampil untuk menjelaskan keadaan. Menerusi hantaran yang dilakukan oleh saudari Syikin Musa, beliau menerangkan situasi dari pihak mereka pula.

Assalamualaikum sy wakil dari restaurants yang viral berkenaan dengan siakap hidup 7.48kg. Disini sy dengan rendah diri cuba menerangkan apa yang berlaku pada hari kejadian, berkenaan dengan saiz ikan, saya sendiri sudah menerangkan kepada pihak customer berkenaan dengan size ikan yang besar disebabkan ikan tersebut merupakan ikan show di sangkaq ikan kami dan selalunya kami tidak jual ikan ni dan sy juga telah rekemen supaya beliau dan ahli keluarga supaya ambil ikan yang lain didalam petak yang untuk order makan(ikan merah dan kerapu), size ikan di dalam lebih kecil size lebih kurang 1.00kg-1.5kg shaja tetapi pihak customer masih lg insist untuk ambil ikan siakap show walaupun telah di beritahu ikan tersebut bersize mega, dan apabila pihak kami telah tangkap ikan siakap tersebut menggunakkan tali pancing dan panggil beliau supaya melihat size ikan semasa beliau di meja makan tetapi beliau menolak untuk melihat size ikan dan beritahu kami proceed dgn ordernya.
Berkenaan dengan anggaran size yang ditunjukkan oleh pihak kami yang dikatakan memanipulasi size ikan pihak kami telah menganggarkan ikan tersebut dan menunjukkan anggaran size ikan memang besar dan disebabkan itu beliau mengambil seekor ikan sahaja. Tetapi beliau masih lagi proceed untuk order dan ada yang mention berkenaan telur dadar yang mahal sebenarnya satu plate ada 3-4 biji dalam satu plate, dan telur itu bersize besar dan saya rasa harga berkenaan normal disebabkan perniagaan kami di floating restaurants mengambil kira kos yang perlu di keluarkan
Point kedua berkenaan dengan cad credit 5% pihak kami tidak caj apa2 pn di dalam pembayaran beliau , bil yang di tunjukkan cuma satu bill sahaja. Bil pertama berjumlah rm1759.50 dan bil kedua berjumlah rm93.00 total untuk 2 bil tersebut rm1852.50.
Dan berkenaan orang belakang yang dikatakan “pasrah” dgn bill juga tu juga order lobster(950g) hampir 1 kg, ketam, ikan kerapu harimau.
Dan bekenaan dengan harga yang mengatakan harga ikan tidak munasabah, kami menjual ikan hidup dan semua yg dijual di restaurant adalah live seafood. ikan di darat dijual mungkin rm9/100gram tetapi kami menjual rm16/100gram disebabkan ikan hidup.
Byk yg dalam komen mention pejabat zakat lhdn apa semua jgn risau semua kami pembayar zakat dan cukai sebagai warganegara malaysia.
 
Begitulah penjelasan dari pihak restoran mengenai siakap langkawi viral ini. Terdahulu, kecoh di media sosial mengenai komen dari pelanggan yang terpaksan membayar RM1196.80 untuk seekor ikan siakap yang seberat 7.480 kg.




 
Kredit: Syikin Musa
 
Dapatkan lebih banyak resipi IKAN SIAKAP yang mudah, sedap & cepat masak di laman web RASA:
Resipi Ikan Siakap Sos Thai. Mudah & Sangat Sedap

Menu Ringkas Tomyam Putih Ikan Siakap, Mudah Je Nak Masak

Makan Licin Sampai Ke Tulang. Resipi Siakap Sambal Kicap Pedas Thai Ni Memang Sedap

Sedap! Resipi Siakap Laprik Ala Thai Masak Cara Kampung

Patutlah Anak Suka. Resipi Siakap Stim Sos Tiram Ni Memang Sedap

The post Viral Harga Siakap RM1196.80 Di Langkawi. Ini Penjelasan Wakil Restoran appeared first on RASA.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://rasanakmasak.blogspot.com/2021/11/viral-harga-siakap-rm119680-di-langkawi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bagi Sebab Kenapa Ikan Siakap Awak Mahal Kalau Tak Kpdnhep Tuntut Penjelasan Dari Owner Restoran Viral Langkawi

Bagi Sebab Kenapa Ikan Siakap Awak Mahal Kalau Tak Kpdnhep Tuntut Penjelasan Dari Owner Restoran Viral Langkawi

papar berkaitan - pada 9/11/2021 - jumlah : 614 hits
Bagi sebab kenapa ikan siakap awak mahal kalau tak KPDNHEP tuntut penjelasan dari owner restoran viral LangkawiSusulan tular harga ikan Siakap mencecah empat angka Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Kedah memberi te...
Kronologi Siakap Langkawi Cecah Harga Rm1196 80 Seekor Tular

Kronologi Siakap Langkawi Cecah Harga Rm1196 80 Seekor Tular

papar berkaitan - pada 6/11/2021 - jumlah : 334 hits
SEEKOR SIAKAP LANGKAWI BERHARGA RM 1196 80 Setelah 24 tahun tidak menjejakkan kaki ke Pulau Langkawi akhirnya saya tiba juga pada Selasa 2 November 2021 Saya dan keluarga serta beberapa orang lagi sahabat yang juga bersama sama keluarga mas...
Tidak Mahu Terus Terpaiit Akhirnya Wakil Kedai Yang Tular Gara2 Harga Siakap Tak Masuk Akal Tampil Buat Penjelasan

Tidak Mahu Terus Terpaiit Akhirnya Wakil Kedai Yang Tular Gara2 Harga Siakap Tak Masuk Akal Tampil Buat Penjelasan

papar berkaitan - pada 4/11/2021 - jumlah : 186 hits
Dengan pembukaan geIembung pelanc0ngan dan kebenaran rntas negeri nmpaknya ramai yang tak mahu Ipaskan pIuang meIncong dan berjalan jalan bersama kIuarga Antara tempat yang menjadi tmpuan para peIancong ialah Langkawi Memang tak dinafikan a...
Ramai Yang Viral Harga Ikan Siakap Langkawi Mahal

Ramai Yang Viral Harga Ikan Siakap Langkawi Mahal

papar berkaitan - pada 8/11/2021 - jumlah : 455 hits
Sejak dua menjak ni nama Pulau Langkawi kembali jadi viral Kali ini bukan kerana destinasi menarik yang baru tetapi kecoh pasal isu harga makanan di restoran terapung di sana Di media sosial ramai yang viral tentang harga Ikan Siakap Langka...
Siakap Viral Lain Kali Tanya Harga Dulu Jangan Dapat Resit Terkejut

Siakap Viral Lain Kali Tanya Harga Dulu Jangan Dapat Resit Terkejut

papar berkaitan - pada 6/11/2021 - jumlah : 185 hits
Pengunjung bergambar kenangan bersama keluarga berlatar belakangkan replika burung helang yang merupakan mercu tanda Pulau Langkawi dan salah satu tarikan pulau peranginan tersebut sempena gelembung pelancongan Pulau Langkawi di Dataran Lan...
Insiden Siakap Mahal Di Langkawi Pelanggan Pula Tampil Beri Penjelasan Nafi Dakwaan Pihak Kedai

Insiden Siakap Mahal Di Langkawi Pelanggan Pula Tampil Beri Penjelasan Nafi Dakwaan Pihak Kedai

papar berkaitan - pada 8/11/2021 - jumlah : 180 hits
Tular baru baru ini dimedia sosial mengenai harga hidangan siakap sebuah restoran di Langkawi yang dikatakan tidak masuk akal Tidak hanya mendiamkan diri pemilik restoran tampil mendakwa pelanggan sendiri yang memilih ikan tersebut meskipun...
Ikan Siakap 3 Rasa Langkawi Harga Mahal

Ikan Siakap 3 Rasa Langkawi Harga Mahal

papar berkaitan - pada 6/11/2021 - jumlah : 295 hits
Tak taulah mana yg betul mangsa dan peniaga ada penjelasan masing2 Terkejut bayar harga siakap Langkawi RM1 196 seekor Dulu pernah tular ikan patin harga beratus ratus ringgit Tapi bila dah makan kena la bayar kan PETALING JAYA Secara kebia...
Terkejut Bayar Harga Siakap Langkawi Rm1 196 Seekor

Terkejut Bayar Harga Siakap Langkawi Rm1 196 Seekor

papar berkaitan - pada 4/11/2021 - jumlah : 185 hits
PETALING JAYA Secara kebiasaannya harga perlu dibayar seseorang pelanggan apabila menikmati seekor ikan siakap di kedai tomyam ialah sekitar RM50 seekor dengan saiz hidangan sesuai dimakan untuk empat orang Bagaimanapun berbeza dengan nasib...
Diberi Masa Lima Hari Ini Tindakan Kpdnhep Terhadap Pemilik Restoran Jual Ikan Siakap Harga Empat Angka

Diberi Masa Lima Hari Ini Tindakan Kpdnhep Terhadap Pemilik Restoran Jual Ikan Siakap Harga Empat Angka

papar berkaitan - pada 9/11/2021 - jumlah : 234 hits
ALOR SETAR Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna KPDNHEP diminta melakukan s iasatan secara telus bagi memastikan pengguna tidak dit indas dengan harga makanan tidak munasabah di sebuah restoran di Langkawi
Drama Kasyaf Elena Di Awesome Tv

Caj Kesihatan Bersasar Dihalusi Utusan Malaysia 03 06 2023

Ada Terbau Bunga Tak 2 3 Hari Ni

Jalan Jalan Menginap 3h2m Di Neo Penang Hotel

Extraction 2 Aaron Aziz Iedil Putra Berada Di Atas Pentas Bersama Chris Hemsworth

Sarapan Untuk Pesakit Diabetes

6 Tempat Tumpuan Pelancong Yang Berwarna Warni Pelangi Di Malaysia

Nak Tampan Darah Luka



5 Pemain Bola Penyebab Peraturan Bola Sepak Diubah

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Hijrah Jannah Slot Tiara Astro Ria

7 Filem Tentang Bahaya AI Yang Harus Dijadikan Amaran Kepada Manusia

Senarai Lagu Tugasan Peserta Konsert Big Stage 2023 Minggu 6 Musim 5

Keputusan Markah Peserta Konsert Big Stage 2023 Minggu 5 Musim 5


Chelsea Pimpin Manchester United Dalam Perburuan Neymar Paper Talk Berita Pusat Transfer

Hiburan Lelaki Tunjal Kepala Pemandu Wanita Ditahan Polis Saksi Tampil Pertahankan Kami Nyaris Masuk Gaung

Puji Hasrat Vida Mahu Ambil Alih Kelantan Fc Cuma Perlu Tahu Ilmu Dunia Bola Sepak Pjbm

Kitchen Island With Wine Fridge A Perfect Addition To Your Home

Dinner Menu Special Sup Belut Dan Daging Harimau Menangis Di Selera Tepi Sungai Tanah Merah

5 Contoh Karangan Bi Email Pendek Dan Ringkas