Ulasan Filem Rim Of The World


Tahun Terbit | 2019Pengarah | McGPelakon | Jack Gore, Miya Cech, Benjamin Flores Jr

Seriusnya, selepas aku mula menonton filem ni hanya kerana aku terpengaruh atas nama pengarah filem ni, aku rasa terseksa sangat. Rim of the World, bunyi tu memang terawang-awang filem macam filem Pacific Rim, tapi, sayang, apa yang aku hajatkan, memang takde. Malah, selepas menonton keseluruhan filem ni, aku boleh sifatkan ini ialah filem McG paling terburuk pernah dihasilkan

Filem ni mengisahkan bagaimana beberapa orang budak yang berada di sebuah kem yang dinamakan Rim of the World terpaksa menjadi penyelamat dunia apabila dunia diserang oleh makhluk asing. Mereka terpaksa berhadapan dengan satu perjalanan yang sejujurnya hanya untuk dewasa

Apa yang menggagalkan pada aku terlalu banyak. Filem ni memang tidak ada sesuatu yang baru. Penceritaan filem ni memang simple dan penuh dengan aspek yang tidak menyegarkan. Ianya seakan menonton filem Disney Original di saluran TV. Kualiti untuk digelar filem memang agak gagal dan tidak sesuai

Plot filem ni bukanlah sesuatu yang baru. Memang bersepah plot yang cliché dalam filem ni dan menyebabkan aku rasa agak lambat nak habiskan filem ni. Ending dia memang sesuatu yang agak malas dan agak melepaskan batuk di tangga. Seakan-akan meletakkan sebuah game dalam filem, tetapi menjadi buruk, seakan itulah ending filem ni

Dari aspek visual, filem ni mempunyai kualiti CGI yang agak teruk. Animasi VFX agak sederhana dan tidak ditata dengan kemas. Malah, babak aksi juga memang terlalu simple dan memang macam malas. Aku tak tahulah sama ada McG ambik tugas nak buat filem ni sebab takde job atau macammana. Sebab sebelum ni, The Babysitter memang boleh layan

Namun, walaupun filem ni buruk dengan dialog yang memang try hard nak jadi dewasa, aku juga rasakan ada beberapa babak yang menarik. Beberapa dialog Berjaya menarik perhatian aku. Tetapi, keseluruhannya dialog filem ni memang try hard habis.
Memang tak dinafikan bahawa lakonan kesemua pelakon kanak-kanak dalam filem ni memang tak menyerlah langsung. Daripada kesemua watak, mungkin watak lakonan Miya Cech antara yang mencuri tumpuan. Sayangnya, wataknya tidaklah diberi penonjolan yang lebih. Aku sendiri confius filem ni nak bercerita tentang siapa

Honestly, walaupun filem ni buruk untuk orang dewasa macam aku, mungkin aku rasakan filem ni boleh dihayati oleh kanak-kanak dengan gembira. Namun, tak tahulah kalau ibu bapa nak kasi tonton ke tak filem ni sebab budak-budak ni semuanya bertutur dialog dewasa siap dengan curse word semua

Mungkin Rim of the World tidak ditarget menjadi filem yang menonjol di Netflix. Entahlah. Mungkin Netflix ambik buat filem ni sekadar untuk menambahkan katalog mereka. Dan akhirnya, dengan kegagalan dari aspek penceritaan dan lakon layar, filem ni memang tersungkur dan buat habis data je melayan filem ni

Tak berbaloi untuk dilayan. Better rewatch The Babysitter!

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sukafilem.net/2019/06/ulasan-filem-rim-of-world-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ulasan Filem The Perfection

Ulasan Filem The Perfection

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 136 hits
Tahun Terbit 2019Pengarah Richard ShepardPelakon Allison Williams Logan Browning Steven WeberFilem ni memang macam gam Sekali kau tonton percayalah kau takkan dapat stop sampailah pada akhirnya kau menerima semua twist dan penceritaannya Bo...
Top 10 Scary Scp That Could End The World Part 4

Top 10 Scary Scp That Could End The World Part 4

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 130 hits
Top 10 Scary SCP That Could End The World Part 4 Subscribe To Most Amazing Top 10 http bit ly 2Ibyk6i Become A Most Amazing Top 10 Member https bit ly 2OgwCmN More Scary Lists https www youtube com watch v SiJGJKjnR8w list PL532nVurngGurLZ
Filem The Batman Arahan Matt Reeves Bakal Tampilkan Watak Robin

Filem The Batman Arahan Matt Reeves Bakal Tampilkan Watak Robin

papar berkaitan - pada 1/6/2019 - jumlah : 109 hits
Akhirnya gembar gempur siapa yang bakal memegang watak Batman sudah pun terjawab Secara rasminya Robert Pattison bakal memegang watak itu selepas kali terakhir di pegang oleh Ben Affleck Namun menurut sumber dari Forbes Batman tidak akan me...
Sea Life The World S Largest Aquarium Brand Is Now In Malaysia

Sea Life The World S Largest Aquarium Brand Is Now In Malaysia

papar berkaitan - pada 28/5/2019 - jumlah : 67 hits
LEGOLAND Malaysia Resort today marked its second week of operations for SEA LIFE Malaysia the country s first interactive LEGO themed aquarium Now a new marine sanctuary comprising of 13 000 marine life of 120 species from 11 different habi...
Largest Butterfly Garden In The World Kuala Lumpur Butterfly Park

Largest Butterfly Garden In The World Kuala Lumpur Butterfly Park

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 40 hits
Kuala Lumpur Butterfly Park An attraction you need to put on your itinerary if you are traveling to Kuala Lumpur with kids It is located in the Lake Gardens area where you can find other popular tourist attractions like KL Bird Park Islamic...
Talk To The World For Good Of The Country

Talk To The World For Good Of The Country

papar berkaitan - pada 4/6/2019 - jumlah : 98 hits
A Kadir Jasin Views expressed herein are entirely mine I am writing in my personal capacity as a blogger It has nothing to do with whatever position I may hold Investors want to know more about Malaysia BaruLAST Tuesday and Wednesday I was ...
Muscadine Grape Nature S Rarest Grape In The World

Muscadine Grape Nature S Rarest Grape In The World

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 42 hits
Nature s Rarest Grape Muscadine Grape Among 8 000 types of grapes in the world Muscadine grape is one of the biggest and rarest grapes available Big bold and packed with antioxidants it caught the attention of scientists at Shaklee who made...
10 Jenis Penyakit Kelamin Yang Anda Patut Tahu Apa Simpton Cara Rawatannya

Dikecam Kerana Isu Salib Azan Akhirnya Anggun Buka Mulut

Pintasan Ctrl Alt Del Adalah Satu Kesilapan

Lagi Report Polis Kerana Keluarkan Kata Kata Kesat Terhadap Yb Fuziah Salleh

Perlu Ulang Rawatan Radioactive Iodine Lagi

Pelajarilah Bahasa Maaf Untuk Bahagia

Musim Buah Di Belakang Rumah

Resepi Kuih Lama Bingka Pandan Yang Sedap Dan Mudah



Biodata Dan Latar Belakang Kumpulan Insomniacks

Sukan Kung Fu Rebahkan Lembu Yang Kian Popular di China

Biodata Dan Latar Belakang Kumpulan K Clique

Akhirnya Zizan Razak Buka Mulut Gosip Hubungan Dengan Bella Astillah

Asal Usul Petua Halau Kucing Dengan Botol Air Merah


Para Pelaku Usaha Supaya Ahli Jualan

D23 Trailer Agents Of Shield Paparkan Pandangan Pertama Musim Terakhir Siri Tersebut

Faedah Surat An Nuur 33 Karunia Allah Dengan Amalan Yang Dibalas Berlipat

Sifat Jahiliyah Yang Masih Ada Di Tengah Tengah Kita

Resepi Chocolate Milk Blondies

Koleksi Medal Fun Run Mac 2019 Julai 2019