Ulasan Filem Rim Of The World


Tahun Terbit | 2019Pengarah | McGPelakon | Jack Gore, Miya Cech, Benjamin Flores Jr

Seriusnya, selepas aku mula menonton filem ni hanya kerana aku terpengaruh atas nama pengarah filem ni, aku rasa terseksa sangat. Rim of the World, bunyi tu memang terawang-awang filem macam filem Pacific Rim, tapi, sayang, apa yang aku hajatkan, memang takde. Malah, selepas menonton keseluruhan filem ni, aku boleh sifatkan ini ialah filem McG paling terburuk pernah dihasilkan

Filem ni mengisahkan bagaimana beberapa orang budak yang berada di sebuah kem yang dinamakan Rim of the World terpaksa menjadi penyelamat dunia apabila dunia diserang oleh makhluk asing. Mereka terpaksa berhadapan dengan satu perjalanan yang sejujurnya hanya untuk dewasa

Apa yang menggagalkan pada aku terlalu banyak. Filem ni memang tidak ada sesuatu yang baru. Penceritaan filem ni memang simple dan penuh dengan aspek yang tidak menyegarkan. Ianya seakan menonton filem Disney Original di saluran TV. Kualiti untuk digelar filem memang agak gagal dan tidak sesuai

Plot filem ni bukanlah sesuatu yang baru. Memang bersepah plot yang cliché dalam filem ni dan menyebabkan aku rasa agak lambat nak habiskan filem ni. Ending dia memang sesuatu yang agak malas dan agak melepaskan batuk di tangga. Seakan-akan meletakkan sebuah game dalam filem, tetapi menjadi buruk, seakan itulah ending filem ni

Dari aspek visual, filem ni mempunyai kualiti CGI yang agak teruk. Animasi VFX agak sederhana dan tidak ditata dengan kemas. Malah, babak aksi juga memang terlalu simple dan memang macam malas. Aku tak tahulah sama ada McG ambik tugas nak buat filem ni sebab takde job atau macammana. Sebab sebelum ni, The Babysitter memang boleh layan

Namun, walaupun filem ni buruk dengan dialog yang memang try hard nak jadi dewasa, aku juga rasakan ada beberapa babak yang menarik. Beberapa dialog Berjaya menarik perhatian aku. Tetapi, keseluruhannya dialog filem ni memang try hard habis.
Memang tak dinafikan bahawa lakonan kesemua pelakon kanak-kanak dalam filem ni memang tak menyerlah langsung. Daripada kesemua watak, mungkin watak lakonan Miya Cech antara yang mencuri tumpuan. Sayangnya, wataknya tidaklah diberi penonjolan yang lebih. Aku sendiri confius filem ni nak bercerita tentang siapa

Honestly, walaupun filem ni buruk untuk orang dewasa macam aku, mungkin aku rasakan filem ni boleh dihayati oleh kanak-kanak dengan gembira. Namun, tak tahulah kalau ibu bapa nak kasi tonton ke tak filem ni sebab budak-budak ni semuanya bertutur dialog dewasa siap dengan curse word semua

Mungkin Rim of the World tidak ditarget menjadi filem yang menonjol di Netflix. Entahlah. Mungkin Netflix ambik buat filem ni sekadar untuk menambahkan katalog mereka. Dan akhirnya, dengan kegagalan dari aspek penceritaan dan lakon layar, filem ni memang tersungkur dan buat habis data je melayan filem ni

Tak berbaloi untuk dilayan. Better rewatch The Babysitter!

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sukafilem.net/2019/06/ulasan-filem-rim-of-world-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ulasan Filem The Perfection

Ulasan Filem The Perfection

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 197 hits
Tahun Terbit 2019Pengarah Richard ShepardPelakon Allison Williams Logan Browning Steven WeberFilem ni memang macam gam Sekali kau tonton percayalah kau takkan dapat stop sampailah pada akhirnya kau menerima semua twist dan penceritaannya Bo...
Top 10 Scary Scp That Could End The World Part 4

Top 10 Scary Scp That Could End The World Part 4

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 242 hits
Top 10 Scary SCP That Could End The World Part 4 Subscribe To Most Amazing Top 10 http bit ly 2Ibyk6i Become A Most Amazing Top 10 Member https bit ly 2OgwCmN More Scary Lists https www youtube com watch v SiJGJKjnR8w list PL532nVurngGurLZ
Filem The Batman Arahan Matt Reeves Bakal Tampilkan Watak Robin

Filem The Batman Arahan Matt Reeves Bakal Tampilkan Watak Robin

papar berkaitan - pada 1/6/2019 - jumlah : 151 hits
Akhirnya gembar gempur siapa yang bakal memegang watak Batman sudah pun terjawab Secara rasminya Robert Pattison bakal memegang watak itu selepas kali terakhir di pegang oleh Ben Affleck Namun menurut sumber dari Forbes Batman tidak akan me...
Sea Life The World S Largest Aquarium Brand Is Now In Malaysia

Sea Life The World S Largest Aquarium Brand Is Now In Malaysia

papar berkaitan - pada 28/5/2019 - jumlah : 129 hits
LEGOLAND Malaysia Resort today marked its second week of operations for SEA LIFE Malaysia the country s first interactive LEGO themed aquarium Now a new marine sanctuary comprising of 13 000 marine life of 120 species from 11 different habi...
Largest Butterfly Garden In The World Kuala Lumpur Butterfly Park

Largest Butterfly Garden In The World Kuala Lumpur Butterfly Park

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 92 hits
Kuala Lumpur Butterfly Park An attraction you need to put on your itinerary if you are traveling to Kuala Lumpur with kids It is located in the Lake Gardens area where you can find other popular tourist attractions like KL Bird Park Islamic...
Talk To The World For Good Of The Country

Talk To The World For Good Of The Country

papar berkaitan - pada 4/6/2019 - jumlah : 184 hits
A Kadir Jasin Views expressed herein are entirely mine I am writing in my personal capacity as a blogger It has nothing to do with whatever position I may hold Investors want to know more about Malaysia BaruLAST Tuesday and Wednesday I was ...
Muscadine Grape Nature S Rarest Grape In The World

Muscadine Grape Nature S Rarest Grape In The World

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 77 hits
Nature s Rarest Grape Muscadine Grape Among 8 000 types of grapes in the world Muscadine grape is one of the biggest and rarest grapes available Big bold and packed with antioxidants it caught the attention of scientists at Shaklee who made...
Wow Mahfuz Kamu Bercakap Fakta

Tip Karpet Lebih Bersih Nampak Baru Mop Dengan Air Panas Dan Campuran Bahan Lain

Adik Kevin Morais Syukur Kematian Abang Terbela Pakar Patalogi Amp 5 Lelaki Dihukum Mati

Wanita Yang Viral Melempar Dan Akan Menyobek Al Qur An Diancam 5 Tahun Penjara

Sakinah Untung Dapat Suami Yang Baik Sharifah Shahira

Permaju And Anzo To Jointly Expand Glove Factory In Perak

Felix Stars In Inspiration Games But Startline Glitch Foils Lyles

Kes Pengganas Ltte Datuk Ayob Khan Kecewa Kes Tersebut Diganggu Ahli Politik Dap



Akhirnya Sharifah Shahirah Buka Mulut Isu Sharifah Sakinah Bercerai Dengan Suami

Serbia Kini Kucar Kacir Kerana Gelombang Kedua Covid 19

Kenapa Kerajaan Soviet Sanggup Beli Pepsi Dengan Bayaran 17 Kapal Selam

Akhirnya Sharifah Sakinah Dedah Punca Bercerai Dengan Suami

Bagaimana Singapura Menjadi Antara Negara Terkaya Di Dunia


Gol Supermokh Buat England Terduduk

Plus Tutup Dua Lorong Lebuhraya Elite Mulai Esok

Pendapatan Garis Kemiskinan Kini Pada Tahap Rm2 208

Jom Pulihkan Masalah Kulit Sensitif Dengan Koolit Calming Cream Koolit Soothing Lotion Koolit Gentle Body Wash

Furnitur Kantor Dari Kayu Jadi Favorit Inilah Tips Perawatannya

Inilah Perbedaan Colocation Server Dedicated Server Serta Hosting