Ubat Herba Untuk Menghilangkan Asma Secara Semulajadi


Penghidap penyakit asma sebenarnya mengalami masalah keradangan/pembengkakan pada dinding saluran pernafasan yang akhirnya akan menyebabkan sesak nafas, dada terasa sempit, nafas berbunyi dan batuk.

Kebiasaanya doktor aka memberikan ubat daalmbentuk pil dan inhaler kepada pesakit asma bronchial, keperluan ubat bergantung kepada punca, gejala dan umur pesakit.

Ubat asma yang doktor berikan itu akan berfungsi untuk merehatkan otot-otot disekeliling salurang pernafasan. Dan akhirnya saluran pernafasan akan kembali terbuka lebuh luas untuk memudahkan pesakit asma bernafas dengan lancar.



Ubat Herba Untuk menghilangkan Asma Secara SemulajadiDisamping kita mengikuti prescription yang ditetapakan oleh doktor dengan pengambilan ubat-ubatan kimia. Penyakit asma juga boleh diatasi dengan  menggunakan bermacam-macam herba secara semulajadi, malah ia begitu mudah didapati.

Selain itu anda juga boleh dapatkan Minyak Herba Asmak untuk kegunaan seisi keluarga.

Baiklah jom kita lihat herba apakah yang sesuai untuk mengubati asma.


1. Bawang Putih
Bawang putih memiliki ciri-ciri anti-radang. Oleh sebab itu bawang putih dipercayai untuk membantu melegakan gejala-gejala penyakit asma bronchial.

Disamping itu, bawang puith juga mengandungi allicin, ia adalah sejenis antioksidan yang kuat.

Dalam satu kajian mendapati allicin dalam badan akan menghasilkan asid yang berfungsi melawan radikal bebas dan juga untuk meredakan penyakit asma.


2. Halia
Halia ering kali juga digunakan sebagai cara rawatan tradisional untuk mengatasi masalah pernafasan. Selain itu halia juga mampu untuk mengurangkan keradangan.


3. Kunyit
Kunyit dianggap mampu menjejaskan histamine, bahan kimia yang dihasilkan oleh sel-sel dalam badan apabila terkesan daripada reaksi alahan atau jangkitan.

Bahan kimia ini juga boleh menjadi punca keradangan. Satu kajian dijalankan dan mendapati kunyit memiliki kesan anti-radang dan mampu meningkatkan fungi paru-paru.

Ia juga selamat untuk diambil oleh pesakit asma dan tidak memberikan kesan yang buruk.


4. Madu
Madu adalah uabt herba yang sangat popular, dan sering digunakan untuk menyembuhkan pelbagai penyakit.

Dalam kes ini, madu mampu melegakan sakit tekak, batuk dan selsema. Madu juga berkesan untuk mengeluarkan lendir.

Madu juga akan melancarkan saluran udara untuk pernafasan, terutamanya ketika keradangan.

Amalkan meminum secawan teh panas yang dicampurkan dengan madu untuk melegakan penyakit asma.


5. Omega-3Omega-3 mampu mengurangkan keradangan pada saluran pernafasan.

Antara makanan yang kaya dengan Omega- adalah seperti :-

Salmon = 4 oz: 1.45gSardines = 4 oz: 1.34 gMackerel = 4 oz: 1.25gGrass-fed beef = 4 oz: 1.1gFlaxseed = 2 Tbsp: 3.2gChia Seeds = 2 tbsp: 2.5gWalnuts = ¼ cup: 2.3gNatto = 4 oz: 0.52gTuna = 4 oz: 0.33gGrass-fed Dairy = 8 oz: .25g


Walaupun begitu, sebelum mengambil apa-apa ubatan silalah merujuk terlebih dahulu kepada pakar untuk memastikan ia tidak memudaratkan.

Akhir sekali jangan lupa untuk dapatkan info lebih lanjut tentang Minyak Herba Asmak di : http://www.bloggerlelaki.com/2016/11/minyak-herba-asmak-penawar-asma.html

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.bicarasemasa.com/2016/11/ubat-herba-untuk-menghilangkan-asma-secara-semulajadi.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Penyakit Asma Boleh Sembuh Ubat Sakit Semput Nafas Bila Sejuk

Penyakit Asma Boleh Sembuh Ubat Sakit Semput Nafas Bila Sejuk

papar berkaitan - pada 18/11/2021 - jumlah : 96 hits
Penyakit Asma Boleh Sembuh Ubat Sakit Semput Nafas Bila SejukPenyakit Asma Boleh Sembuh Ubat Sakit Semput Nafas Bila Sejuk Saya dari kecil asyik selalu dapat penyakit Bila berubah cuaca sikit saya dapat semput Kena asap dan habuk ke apa tu ...
Minyak Herba Asma Mujarab Original

Minyak Herba Asma Mujarab Original

papar berkaitan - pada 17/11/2021 - jumlah : 52 hits
ialah minyak herba yang mampu mengatasi masalah batuk dan lelah asma menghilangkan kembung perut sakit perut luka terkena api digigit binatang berbisa sakit gigi tegeliat dan Lain Lain Penyakit Miyak Herba Asma Mujarab ini sangat sesuai bua...
Petua Mengubati Asma Secara Semulajadi

Petua Mengubati Asma Secara Semulajadi

papar berkaitan - pada 17/11/2021 - jumlah : 55 hits
sebenarnya agar sukar malah ada pesakit yang terpaksa mengambil ubat asma dalam jangka masa yang panjang seperti steroid Jika anda risaukan tentang kesan jangka masa panjang ubatan maka cubalah mengatasi penyakit asma secara semulajadi Petu...
9 Tips Dan Petua Untuk Memerahkan Bibir Secara Semulajadi Dan Berkesan

9 Tips Dan Petua Untuk Memerahkan Bibir Secara Semulajadi Dan Berkesan

papar berkaitan - pada 12/11/2021 - jumlah : 33 hits
1 MaduMadu merupakan penawar atau ubat semulajadi untuk berbagai masalah kesihatan dan kecantikan termasuklah untuk memerahkan bibir Sapu madu pada bibir anda setiap malam sebelum tidur 2 Air MawarSetiap kali anda hendak tidur malam usap le...
Petua Menghilangkan Batuk Dan Selsema Cara Tradisional

Petua Menghilangkan Batuk Dan Selsema Cara Tradisional

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 14 hits
Bismillah dan Assalammualaikum Lama sungguh rasanya tak menyusun kata menyusun bicara kat sini rinduuuuu sangat sangat nak berkarya walaupun karya saya tak diiktiraf sangat pun hehehe tetapi puas rasanya dapat menggodek godek keyboardoleh k...
Cara Menghilangkan Rasa Takut Saat Belajar Berenang

Cara Menghilangkan Rasa Takut Saat Belajar Berenang

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 48 hits
Rasa takut pada air yang tidak wajar dapat menyebabkan seseorang untuk menghindari berenang Seseorang yang belum pernah ke pantai atau laut suatu ketika dirinya pergi ke sana untuk pertama This is a content summary only Visit my website for...
3 Tips Menghilangkan Kebakaran Peradangan

3 Tips Menghilangkan Kebakaran Peradangan

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 17 hits
Ghee Memberikan satu jam dan siap memberi Anda air untuk Senjata Melawan Kanker Anda tahu untuk menggunakan pelembab yang baik secara berurutan dan setiap sitrat satu kali makan setiap dua jam Jangan menunggu sampai hari berikutnya dan dan ...
Petua Menghilangkan Batuk Dan Selsema Cara Tradisional

Petua Menghilangkan Batuk Dan Selsema Cara Tradisional

papar berkaitan - pada 11/11/2021 - jumlah : 14 hits
Bismillah dan Assalammualaikum Lama sungguh rasanya tak menyusun kata menyusun bicara kat sini rinduuuuu sangat sangat nak berkarya walaupun karya saya tak diiktiraf sangat pun hehehe tetapi puas rasanya dapat menggodek godek keyboardoleh k...
Statistik Jenayah Kes Jenayah 2020 Catat Penurunan

Harga Makanan Kpim Rangka Pelan Tindakan Atasi Kenaikan Harga

Siapa Pm Malaysia

Leher Bvdak Kurang Siuman Dicekak Oleh 2 Beranak Shg Mavt Krn Dituduh Cvri Speaker

Tawaran Hebat Lulu Super Friday Potongan Sehingga 70

Barang Mekap Murah Di Sogo

Apakah Aurat Ibu Bapa Dengan Anak Anak

Pemergian Ayah Abam Kie Ke Rahmatullah



Kenapa Orang Kaya Terus Kaya Yang Miskin Kekal Miskin

Individu Pertama Dianggap Seksi Oleh Hollywood Kintaro Hayakawa

Bagaimana Perubatan Tradisional Cina Boleh Popular Sekitar 1970an

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kisah Cinta Kita Slot Akasia TV3

China Kini Menjadi Negara Paling Kaya Di Dunia


Makan Santai Lauk Ayam Kampung Masak Ungkep

Telemovie Kerana Setitik Susu Lakonan Azlee Khairi Izara Aishah

Internet Mudah Alih Malaysia Tercorot Di Dunia

Lirik Lepaskan Aku Mandala Band

Updates To Youtube S Terms Of Service

Thermos Vacuum Flask Dari Blogger Fieza Sani