Trip To Thailand2024 Part 4


 Tiba hari terakhir di Thailand sedih pula sebab malam ni semua akan pulang ke rumah masing-masing. Tahun depan kita buat family day lg na..
Lepas mandi solat subuh kami masukkan sedikit barang2 dalam kereta. Lepas tu kami keluar bersarapan pagi di Kim Yong market. Terkejut tgk org jual p*g dan makanan halal sebelah2 saja. Memang bukan negara Islam tp semua org dibenarkan menganutkan agama masing-masing2.
Lepas makan anak2 bgtau nak naik tut tut layan aja kami cari tut tut nak pergi ke hatyai central mall 

 Merasa naik tut tut. Seronok anak2 itu la anak2 zaman sekrg lahir saja naik kereta ada aircond. Tuan badan blog ini zaman kecil2 xder kereta pun.pergi sek mak hantar naik basikal saja. Balik sekolah jalan kaki sebab mak meniaga kuih2 depan lorong tumah..Afnan ada jewlry di thailand rupanya😄😄


Toro fries ni viral ..tp bg saya xsuka sgt sebab cheese byk sgt. Makcik2 xlalu dah nak makan makanan ni..ok adik dah call sebab nak check out baik tut tut balik ke tempat parking kereta dan terus balik ke homestay.
Pack beg dan masukkan dalam kereta. Pukul 12jam thailand kami bergerak pulang..sempat singgah di clock tower tp mmg xnak beli apa dah kami terus balik..
Singgah di Danok makan dan solat kami terus pergi ke border..
Di border Thailand kena turun cop pasport dan di border Malaysia xperlu cuma beratur dalam kereta sahaja..
Dannn minyak kereta masih ada 2 takuk lg..Alhamdulillah xperlu isi minyak di Thailand..


Tunggu abang dan adik lepas border Malaysia Bukit Kayu Hitam..tiba di Malaysia jam 7mlm jam Malaysia..Alhamdulillah
Hijau emas di negara org hujan batu dinegara sendiri. Lebih baik negeri sendiri..jam 9mlm tiba di rumah di Penang..
Boleh rehat2 dan tetiba rs sedih sebab rindu abg adik mak abah.rindu kenangan di Thailand. Kalau ada rezeki sampai lagi InshaAllah…


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://abiumihannan.blogspot.com/2024/02/trip-to-thailand2024-family-day-part-4.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Trip To Thailand 2024 Part 3

Trip To Thailand 2024 Part 3

papar berkaitan - pada 26/2/2024 - jumlah : 160 hits
Hari Ke tiga di Thailand bangun pagi dah lapaq Jam di Thailand kurang 1 jam dari Malaysia contoh jam 6pagi Thailand adalah jam 7pagi di Malaysia Sarapan pagi di Ayutaya noodle kedai ni dah viral di Malaysia Jadi kedai viral ni kena sabar la...
Trip To Thailand 2024 Part 2

Trip To Thailand 2024 Part 2

papar berkaitan - pada 26/2/2024 - jumlah : 92 hits
Sambungan kepada cite semalam ada kawan2 tny makan kat Pak Bara mcm mn Jd petang tu sambil tgk sunset kami pi tgk kat view point Pak Bara malam tu makan kat kedai2 tepi jalan jer Kenangan tersimpan dihati keesokannya lepas makan pg kat keda...
Tanam Tebu Lagi Part 3

Tanam Tebu Lagi Part 3

papar berkaitan - pada 16/2/2024 - jumlah : 112 hits
Melihat tunas tebu naik dengan cantik maka pembuatan raised bed tebu ini di teruskan dengan menggunakan baki kayu palet sebagai dinding sementara Kayu palet ini akan diganti dengan blok simen pasir kemudian hari Tanah dari raised bed lain d...
Hanoi Day 2 Part 1

Hanoi Day 2 Part 1

papar berkaitan - pada 13/2/2024 - jumlah : 110 hits
Alhamdulillah kali ini saya ingin menyambung catatan percutian ke Hanoi kami awal bulan Februari yang lalu Boleh klik entri sebelum ini di Bangun pagi kami naik untuk bersarapan di tingkat 11 Mata saya pulak merah dan bengkak semula Aduhai ...
Anwar To Stop Our Decline Not Be Part Of Revival

Anwar To Stop Our Decline Not Be Part Of Revival

papar berkaitan - pada 19/2/2024 - jumlah : 208 hits
Reading about Prime Minister Anwar Ibrahim reminding the corrupt and powerful in the country that his room in Sungai Buloh Prison is still vacant has reminded me of something You see I have a peculiar way of looking at Anwar In my eyes he h...
155 Write Your Story Part 1

155 Write Your Story Part 1

papar berkaitan - pada 24/2/2024 - jumlah : 69 hits
Life is about the story you tell yourself I am born from loving parent Until they dump me to my grandfather and grandmother house There live them and one of their youngest daughter Rewrite Here s a rewritten version of your life story I ent...
Replaying Part 3 Of The Zaid Ibrahim Podcast

Replaying Part 3 Of The Zaid Ibrahim Podcast

papar berkaitan - pada 24/2/2024 - jumlah : 99 hits
Upon some request I am replaying Part 3 alone of the podcast with Zaid Ibrahim Part 3 please click this link The views expressed are those of the writer and do not necessarily reflect those of MMKtT By Syed Akbar Ali
Bayern To Part Ways With Tuchel At End Of Season

Bayern To Part Ways With Tuchel At End Of Season

papar berkaitan - pada 21/2/2024 - jumlah : 180 hits
Thomas Tuchel will leave Bayern at the end of the season despite a contract until 2025 BERLIN Bayern Munich have decided to end their collaboration with coach Thomas Tuchel at the end of the current season despite a contract until 2025 the ...
Wef Mengakui Malaysia Sebagai Kuasa Industri Semikonduktor Global

Deputy Minister Sarawak Premier Recently Held Discussions With Pm Anwar On Padu

Hari Raya Harga Ayam Tidak Melambung Warga Net Puas Hati

Cops Seek Witnesses To Lorry Car Crash Near Bandar Baharu

How East M Sia Can Lead In Political Transformation

Lelaki Memandu Tanpa Lesen Cukai Jalan Dicekup Bawa Mercun

Ringgit Slips On Higher Than Expected Us Inflation Data

Enhancing Home Value Through Interior Design



Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kuih Muah Tonton

10 Filem Indonesia Terbaru Best 2023 2024 Juga Tersedia Online

10 Filem Melayu Terbaru Best Di Platform Online Netflix Malaysia 2024 Mesti Tonton

Resepi Biskut Coklat Rice Paling Tak Banyak Bahan dan Senang Ingat

Biodata Nor Iman Aliff Rakib Aliff Sor Dechapan Atlet Muay Thai Malaysia Yang Gegarkan One Championship Seangkatan Johan Ghazali Jojo


Lafaz Niat Puasa Ganti Dan Hukum Gabung Puasa Ganti Dan Puasa Enam Syawal

Orang Pertama Menunaikan Solat

Town And Country A Custom Suzuki Tu250 Grasstracker From Taiwan

Meludah Sambil Pegang Tiang Lampu Jalan Pegawai Pln Di Ntt Tewas Tersetrum

Resepi Begedil Ayam Paling Sedap

Salam Aidilfitri 1445 Hijrah 2024 Masihi