Top 33 Lifestyle Bloggers In Malaysia In 2021


Malaysia lifestyle blogger bloeh dikatakan ramai di Malaysia. Niche 'Lifestyle' menjadi pilihan blogger Malaysia 2021, dimana niche yang tidak terhad pada satu cerita sahaja. Ramai blogger terkenal Malaysia yang menggunakan niche lifestyle ni



Blogger famous Malaysia terkenal, ramai juga yang dah pencen dan beralih kepada blogger selebriti. Contohnya Hanis Zalikha yang dah level up status tak aktif lagi dalam dunia blog. Tapi masih ramai lagi top malaysian influencers bloggers yang masih mengekalkan blogger terbaik aktif di Malaysia 2021 ni

Penilaian blog berdasarkan Worth Of Web pada 5 March 2021
Worth Of WebWorth Of Web Rank is a score to compare a website with the best websites in the world. We calculate it based on our estimation for daily, monthly, and annual revenue. Top 33 Lifestyle Bloggers in Malaysia in 20211. Azhafizah (www.azhafizah.com) $11,854Acilah kan  masuk blog sendiri. Nak juga tersenarai. Saya mula terjebak dalam blog sejak Nov 2009. tahun ni genap 12 tahun. Blog Sihatimerahjambu diberi nama sebab saya suka merah jambu. Suka berkongsi cerita gaya hidup, resipi, hiburan, isu semasa, tips, petua dan macam-macam lagi

2. Siti Awadah (www.sishawa.com) $11,529Siapa yang tak kenal dengan blog sishawa. Blog berusia 4 tahun sejak tahun 2017 ni membuatkan ramai blogger kagum dengan pencapaiannya blog lifestyle nya

Diselitkan juga ilmu parenting dan ilmu blogging. Sis hawa , ibu kepada 6 anak. Suka juga berkongsi pelbagai info dan panduan sebagai rujukan
3. Chaza Xiaojie (www.cxopportunities.com ) $8,666Lebih dikenali dengan nama CX. Mula berblog sejak Jun 2011. Kini usia blognya sudah pun 10 Tahun
Blog Lifestyle, parenting, food, beauty. Suka berkongsi pengalaman hidup, resipi, keluarga dan tips kesihatan

4. Sii Nurul (www.siinurul.com) $7,088Mula berblog pada tahun 2015. 6 tahun berpengalaman dalam blog. Blog berkisarkan perkongsian lifestyle, blogging, tips & panduan kerjaya, review dan pengalaman hidup beliau

5. Sunah Sakura (www.sunahsukasakura.com) $6,777Dikenali dengan CikSun, blogger dari Sarawak dan kini menetap di Johor Bahru. Mula berblog sejak tahun 2008. Blog Cik Sun banyak cerita tentang lifestyle, travel dan juga food. 
6. Fuzy Rahamah Hamid (www.iamfuzy.com) $2,955Blogger paling lama dalam dunia blogging. Mula berblog sejak tahun 2006 lagi. Usia blog 15 tahun yang berkongsikan cerita tentang lifestyle blog serta berkongsi pelbagai cerita tentang kerjaya, keluarga, masakan

7. Bella Jamal (www.bellajamal.com) $2,737Bermula menjadi seorang blogger sejak April 2016. In 5 years, Bella  Jamal writes about a wide variety of reviews and information about food, pet and travel. Product reviews are provided for the public to read about and you can check out some tips from the homecooking recipes from her

8. Marina Bashah (www.marinabashah.com) $2,640Mula bergiat aktif 2 tahun yang lepas, pada tahun 2019
Lifestyle, parenting, food, beauty, hotel, travel. seorang wanita yang bekerjaya. kerja hakiki kadang kala kena travel. Alang-alang travel pergilah bercuti sekali dan share tempat makan, hotel dan tempat bercuti

9. Zaza Azman (www.zazaazman8.com) $2,499Blog yang masih baru lagi sejak tahun lepas, 2020. Walaupun baru 1 tahun, blog Zaza Azman semakin meningkat pencapaian blognya. Suka kongsi resipi simple-simple, kongsi tempat-tempat makan menarik dan makanan yg murah dan sedap sekitar Kuala Lumpur

10. Suria Amanda (www.suriaamanda.com) $2,048Pemilik blog lebih dikenali dengan Suriamanda ni mula berblog sejak tahun 2009. Suka berkongsikan tentang lifestyle, food, beauty dan banyak lagi cerita yang dikongsikan dalam blog. 
11. Eswati azni (modernmumthingy.com) $2,066Blog Eswati Azni bermula sejak tahu 2017. Blog yang berusia 4 tahun berkongsikan cerita tentang lifestyle, travel, kesihatan, beauty dan drama-drama yang menarik untuk ditonton.

12. Alia Farhan (www.aliafarhan.com) $1,877Menjadi seorang blogger sejak 2008, 13 tahun memegang title Lifestyle blog. Sharing about everything from cooking, parenting, travelling, deco and DIY
13. Messarah (www.messarah.com) $1,668Berpengalaman dalam blog selama 8 tahun blogging sejak mula tahun 2013. Seorang peminat tegar local skincare (#supportlocal) berumur 20an yang suka menulis tentang skincare tips (beauty), banyak menghabiskan masanya di Twitter, gemar menonton Netflix dan anime, dan adakala berkongsi hasil lukisannya di instagram @/saraewyd. Pernah berkongsi pengalaman belajar di universiti, bekerja di kafe, panduan membeli-belah dan sebagainya

14. Azlinda (www.azlindaalin.com ) $1,349Bermula pada tahun 2012, kini usi blog sudah 8 tahun. Azlinda Alin, seorang Lifestyle Blogger suka menulis di blog tentang dekorasi rumah, make over rumah, travel, masak-masak, pengalaman yang pelbagai aspek

15. Fadzi Razak (www.fadzirazak.com) $1,511Fadzi Razak, sudah 6 tahun menjadi seorang blogger bermula 2014. Kini menetap di Australia. Blog Malaysian Family Lifestyle termasuk tentang kekeluargaan, parenting, resipi, travel, organization, how to, tips dan review

16. Eyqa Hasnan (www.eyqahasnan.com) $1,292Pengalaman dalam dunia blogging selama 11 tahun sejak tahun 2012. Blog lifestyle, tips dan personal. Berkeyakinan dalam pelbagai bentuk untuk membina networking bersama

17. Aida Hanafiah (www.adianiez.com) $1,234Blog berusia 11 tahun 9 bulan ini suka berkongsi tentang kehidupan, kesihatan, makanan, keluarga dan hobi. Tidak kurang juga menulis tentang dekorasi rumah, berkebun dan percutian

18. Abang Rock (www.abangrock.com) $998Blog yang bermula sejak 2017, berusia 4 tahun ni merupakan blog lifestyle dari pandangan seorang lelaki dan suami. Berkongsi kisah semasa dan panduan tentang kehidupan, gaya hidup lelaki, perhubungan dan perkara berkaitan Islam

19. Ciktom (www.ciktom.com )$975Bermula pada tahun 2010, blog CikTom yang berusia 11 tahun ini banyak berkongsikan kisah lifestyle, parenting dan tips

20. Bonde Zaidalifah (www.bondezaidalifah.com) $955Blog Bonde Zaidalifah berusia 11 tahun, bermula tahun 2010 berkongsikan cerita mengenai lifestyle ,travel, resepi, review novel, review drama dan review produk

21. Ardini Humaira (www.ilhamdini.com) $905Ardini Humaira sudah 13 tahun berblog sejak bermula pada tahun 2008. Blog lifestyle, beauty, parenting, personal, tips, review, masakan

22. Rozita (www.ceritaita.com) $613Berpengalaman selama 13 tahun dalam dunia blogging sejak mula tahun 2008. Blog lifestyle. Banyak cerita pasal personal life, kisah anak-anak, pendapat tentang isu semasa, tempat bercuti, kisah masakan dan resepi, kerjaya dan petua

23. Yaya Azura (www.yayaazura.com) $398Bermula pada Jan 2010, 11 Tahun pengalaman dalam dunia blogging. Memilih niche Blog Lifestyle, parenting blogger. Juga suka berkongsi pelbagai resepi dan tips. Ibu kepada 2 cahayamata. Mula berblog sebagai diari menceritakan hal anak-anak dan kemudiannya menjadikan blog sebagai sumber menambah pendapatan

24. Sharina @opzzpinky( www.opzzpinky.com) $357Sharina seorang ibu kepada sepasang anak, Edan Eshal mula berblog sejak September 2012, 11 tahun berpengalaman dalam dunia blog. Memilih niche lifestyle blogger serta berkongsi ilmu, pengalaman dan pelbagai tips

25. Bonda Chanteq (www.bondachanteq.com) $214Berpengalaman selama 2 tahun 10 bulan dalam penulisan blog bermula sejak Mac 2018. Blog Lifestyle, info kesihatan, tips, resepi dan kisah benar

26. Nabiha Mohd Mashut @Bie Mohd (www.biemohd.com) $209Blogger yang lama juga berkecimpung dalam dunia blog selama 14 tahun sejak 2006. Blog Islamic Fashion & Parenting Lifestyle sebagai Wanita bekerjaya dan ibu kepada 3 orang anak yang suka berkongsi aktiviti DIY, fesyen dan aktiviti kekeluargaan sebagai panduan ibu moden masakini yang selalu meletakkan "Family First" dalam hidup dan kekal cantik bergaya dalam apa jua keadaan

27. Shida Radzuan (www.shidaradzuan.com) $153Blogger yang mula menulis blog sejak tahun 2010. Berkongsikan tentang lifestyle, hiburan, masakan, tutorial, pencetakan design dan sebagainya. Dulu dikenali dengan nama blog duniashida.com. Baru-baru ni dia telah menukar kepada shidaradzuan.com
28. Wan Rokiah @Wawa (www.mommywawa.com) $130Blog mommywawa merupakan blogger pantai timur yang menulis tentang lifestyle, parenting, personal tips, tips kesihatan, kecantikan

29. Meksah (www.meksah.com) $130Meksah, ibu kepada seorang anak lelaki berumur 3tahun mula menulis blog sejak tahun 2020. Pengalaman selama 8 bulan, dia banyak menulis tentang Lifestyle Blog, berkongsi pengalaman dan informasi. 
30. Norhana Rosmida (www.hannamaruku.com) $130Berkecimpung dalam dunia blog selama 14 tahun sejak 2017. Ibu kepada 2 orang anak, sorang HR practitioner di pejabat dan part time blogger. Hobi suka menulis dari zaman University dan banyak blog pasal resipi, travel dan anak-anak. Seorang Young Living Distributor juga, suka share pasal pengalaman sendiri guna natural remedies untuk wellness anak-anak

31. Syazni Rahim (www.syaznirahim.com) $125Mula menulis blog sejak 2009. Seorang  pensyarah  dan juga seorang blogger yang suka menulis dan telah menghasilkan dua buah buku fiksyen iaitu Terkaitnya Kita dan Life Baggage. Penulisan gaya santai menceritakan tentang Lifestyle dan juga cerpen

32. Hawa Hassan (www.hawahassan.com) $115Blog lifestyle  yang suka kongsi tentang 'home organizing', projek DIY, aktiviti berkebun, resipi mudah serta pelbagai tips dan panduan kehidupan. 3 tahun dalam dunia blog sejak bermula pada tahun 2018

33. Zati Salim (www.zatisalim.com)Sudah lama dalam dunia blog selama 10 tahun bermula bulan Disember 2011. Blog lifestyle, berkongsi tentang isu semasa, tips, resepi, tutorial blog dan banyak lagi. 
*Nilai value tak dapat dipaparkan disebabkan pertukaran domain mungkin.
Bagi yang tidak tersenarai dalam Top 33 Lifestyle Bloggers in Malaysia in 2021, jangan lah hampa ye. Penilaian tu juga sebagai pembakar semangat untuk terus maju berkembang dalam dunia blog. Turun naik blog itu biasa. Jadikan sumber inspirasi untuk menjadikan blog lagi bagus.

Yang tak tersenarai mungkin niche berbeza. Takpe, nanti saya akan senaraikan Best Blogs You Need To Follow in 2021, general blog masuk semua niche. Tunggu ye. Sebelum tu, boleh lah berblogwalking di blog mereka

Terima kasih juga yang menyenaraikan blog saya dalam senarai blogger kategori yang berkaitan


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.azhafizah.com/2021/03/top-33-lifestyle-bloggers-in-malaysia.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
29 Senarai Top Blogger Malaysia 2021

29 Senarai Top Blogger Malaysia 2021

papar berkaitan - pada 24/2/2021 - jumlah : 77 hits
Ramai yang tak tahu bahawa aktiviti blogging pada zaman sekarang sebenarnya masih relevan walaupun ada beberapa perubahan pada trend blogging pada masa kini Tapi ada juga blogger Malaysia yang masih mengekalkan trend blogging zaman dulu dul...
30 Top Malaysia Blogger 2021

30 Top Malaysia Blogger 2021

papar berkaitan - pada 3/3/2021 - jumlah : 109 hits
30 Top Malaysia Blogger 2021 Sejak saya mula menulis blog dengan serius pada tahun 2014 ramai blogger Malaysia yang saya kenal Bermula dengan kenal dalam blog kemudian kenal di Facebook dan ada yang saya sempat berjumpa secara face to face ...
Penyanyi Malaysia Masuk Bertanding American Idol Tahun 2021

Penyanyi Malaysia Masuk Bertanding American Idol Tahun 2021

papar berkaitan - pada 11/3/2021 - jumlah : 161 hits
GALAKSI VIRAL Seorang penyanyi berasal daripada Malaysia telah menghadiri ujibakat pertandingan popular American Idol di Amerika Syarikat baru baru ini Nyanyian beliau dihakimi oleh tiga artis nama besar di Hollywood iaitu Katy Perry Lionel...
Malaysia Economy To Improve In 2021 In Line With Global Recovery Pm

Malaysia Economy To Improve In 2021 In Line With Global Recovery Pm

papar berkaitan - pada 1/3/2021 - jumlah : 65 hits
The government expects Malaysia s economic position to improve this year in line with the recovery of global economic and trade activities said Prime Minister Muhyiddin Yassin Citing a World Economic Outlook report he said the world s gross...
Top 10 Modern Spying Gadgets Of 2021

Top 10 Modern Spying Gadgets Of 2021

papar berkaitan - pada 21/2/2021 - jumlah : 53 hits
Top 10 Modern Spying Gadgets Of 2021 Subscribe To Most Amazing Top 10 http bit ly 2Ibyk6i Most Recent Videos https www youtube com watch v o2auGYN SV4 list UUBINYCmwE29fBXCpUI8DgTA index 1 From Spy Kids all the way to James Bond I m sure at...
Terkini Perkembangan Covid19 Malaysia Setakat 06 Mac 2021

Terkini Perkembangan Covid19 Malaysia Setakat 06 Mac 2021

papar berkaitan - pada 6/3/2021 - jumlah : 67 hits
Ikuti perkembangan terkini angka kes penularan wabak COVID19 Malaysia setakat 06 Mac 2021 DisiplinMalaysia HapusCOVID19 SUBSCRIBE now Astro Awani https www youtube com c astroawani sub confirmation 1 Astro AWANI LIVE https www astroawani co...
Polemik Konspirasi Di Sebalik Pelanjutan Jendela Perpindahan Liga Malaysia 2021

Polemik Konspirasi Di Sebalik Pelanjutan Jendela Perpindahan Liga Malaysia 2021

papar berkaitan - pada 20/2/2021 - jumlah : 77 hits
Jika Liga Malaysia ini adalah sebuah produksi maka bolehlah kita anggap ia sebagai sebuah drama bersiri Setiap tahun adalah musim baharu dan setiap bulan yang dilalui di setiap pertandingan liga Piala FA atau pun Piala Malaysia adalah siri ...
Keputusan Liga Super Malaysia 6 Mac 2021

Keputusan Liga Super Malaysia 6 Mac 2021

papar berkaitan - pada 7/3/2021 - jumlah : 120 hits
Empat perlawanan Liga Super Malaysia berlangsung pada 6 Mac 2021 pukul 9 00 malam Keputusan akan dikemaskini dari semasa ke semasaKEPUTUSAN PERLAWANANMelaka United 1 1 Sabah 44 Hamran Peter Sabah 63 Kumaahran Melaka United Penang 1 0 Kuala ...
Vivo Y31 Bakal Tiba Ke Pasaran Malaysia Pada 6 Mac 2021

Vivo Y31 Bakal Tiba Ke Pasaran Malaysia Pada 6 Mac 2021

papar berkaitan - pada 2/3/2021 - jumlah : 69 hits
Vivo kini dilihat dalam perancangan untuk memperkenalkan sebuah lagi peranti baharu di bawah siri Y untuk pengguna di Malaysia Peranti pintar berkenaan adalah Vivo Y31 dan ianya disahkan bakal tiba di pasaran tempatan pada Jumaat ini iaitu ...
T4jam Pandangan Fazura Tengok Kawan Wanita Nya Menggelet1s Dgn Suami Sendiri

Allahuakbar Mak Ayah Teng0k Sikit Anak Anda Rakaman Video Tiga Gadis Svjud Atas Tarr

Sudahlah Didirikan Secara Haram Dapat Tempat Ganti Baharu Pula

P Mau Main Main Arhh 4 Lelaki Ditahan Kerana Pukul Samun Pemandu Myvi

Mitos Saka Keturunan Dalam Lagu Nenek Si Bongkok Tiga

Kerajaan Gagal Tok Mat Andaikan Dapat Pulih Umno

Kelemahan Kerajaan Bukan Covid Punca Gaji Graduan Rendah

Lirik Ramadhan Zizi Kirana Feat Hafiz Hamidun



Lina Medina Ibu Paling Muda Dalam Dunia

Bateri Berlian Dari Sisa Radioaktif Ini Mampu Bertahan 28 Ribu Tahun

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Ramadani TV3

Kisah Gadis Colombia Yang Tidur Selama 2 Bulan Secara Berterusan Sleeping Beauty

Berapa Harga Sebenar Kereta Recond Popular Jepun Yang Dijual di Malaysia


Drama Makcik Bawang Lakonan Nad Zainal Rashidi Ishak Slot Sitrus

Tablet Kunyah Vitamin Shinjumi Bita V9 Untuk Kecantikan Kulit

Cara Daftar Ssm Online Percuma Sehingga 31 Disember 2021

Lirik Cari Berkah Selvi Kitty Nurie Melanie Hesty Klepek Klepek Andrigo

Lirik Kahandaman Ku Sogigisom Georgia Joy Binsol

Lirik Puzzle Of Life Yessy Diana Feat Made Sabda