Tips Kuruskan Badan Secara Mengubah Gaya Hidup



Berat badan naik lagi???
You all ada masalah berat badan? Mesti dah cuba macam-macam kan. Kali ini admin nak share beberapa idea untuk kuruskan badan dengan mengubah cara hidup dan lifestyle anda.
Dengan lebih sihat dan jimat

Hakikat sebenarnya ramai yang terpedaya dengan janji manis suppliments yang dapat menguruskan badan dengan pantas dan banyak menghabiskan wang ke atas suppliment tersebut. Supplement juga terdapat pelbagai campuran yang kita tidak tahu. Setelah beberapa bulan, ramai orang mengeluh dan ramai yang dimasukkan di hospital dan jangan yang terkejut ada yang meninggal dunia sebab makan suppliment cepat kurus punya pasal. Sebab itu ada iklan dari kerajaan mengingatkan tentang bahaya ubat-ubat kurus terhadap ekosistem fisiologi tubuh. Sebenarnya nak kurus, tukar saja gaya hidup yang biasa kita buat kepada gaya hidup yang lebih sihat dan bijak. Apa salah kita mencuba dengan cara kita tersendiri.

Jom tengok beberapa tips kuruskan badan yang admin nak kongsikan pada you alls.
Dijamin lebih sihat dan selamat.



1. Mengurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat tinggi seperti nasi adalah langkah terbaik. Makan nasi sekali dalam sehari sudah memadai untuk keperluan tubuh kita. Kadar pengambilan juga perlu sederhana tidak terlalu sedikit atau banyak. Ini pagi makan nasi lemak, tengah hari makan nasi ayam, malam pula makan nasi dengan tomyam. Mana boleh kurus dengan cara ini...
Apa yang sepatutnya makan nasi pada waktu pagi saja, pada waktu itu, karbohidrat itu boleh di gunakan sepenuhnya dalam bentuk tenaga pada siang hari. Tengah hari makan buah-buahan, malam bolehlah makan roti. 


2. Memperbanyakkan makan buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.Kandungan serat atau fiber di dalamnya dapat melancarkan sistem kumuh badan manusia. Paling penting serat tidak dapat menggemukkan. Ini yang perlu kita ingat. Makan banyak buahan pada masa tengah hari sebab manisan yang terkandung dalam buahan boleh berikan tenaga pada kita walaupun tampa makan nasi, pada waktu malam ambil sedikit karbohidrat seperti mee, roti dan banyakkan sayuran. Ada tidak boleh dapat makan sayur yang banyak jika anda makan di restoran. Hanya di rumah anda boleh masak sebanyaknya sayuran untuk santapan anda. Buatlah banyak sup sayuran. 

3. Sarapan di awal pagi dengan meminum kopi atau jus buah-buahan.cara menguruskan badan dengan cepat. Lemak di dalam badan akan lebih mudah terbakar dengan meminum kopi. 


4. Jangan amalkan memakan jajan atau snek di waktu malam sebelum tidur.Badan akan menyimpan lemak ketika waktu malam, lebih-lebih lagi waktu tidur kerana tiada apa-apa aktiviti yang dilakukan semasa tidur.




5. Berhenti atau kurangkan meminum air berkarbornat.kuruskan badan dengan cepatIni adalah kerana kandungan gas yang terdapat di dalam air itu mengembungkan perut. Ini akan mengakibatkan reaksi emosi yang mendorong kita untuk makan.



6. Amalkan meminum teh hijau ( Green tea ) setiap kali selepas makan.Ini dapat membantu pembakaran lemak.



7. Ketika bangun tidur amalkan cara dengan bangun secara bangkit tubi ( Sit up ).cara untuk kuruskan badan
Duduk tenang dalam 30 saat kemudian teruskan dengan senaman bangkit tubi 10 kali sebanyak 3-5 set. Amalan ini dapat memecahkan lemak dengan pantas di bahagian perut ( Tummy ).



8. Lompat bintang ( Star jump ). Iaitu sebanyak 20 hingga 25 kali setiap jam

9. Banyakkan meminum air limau ais. Air sejuk memaksa tubuh kita membakar lebih kalori.


10.Berjalan atau mendaki selama 10 hingga 15 minit selepas makan.Ia dapat membakar sukurang-kurangnya 100 kalori
Kaedah-kaedah tersebut adalah cara paling mudah untuk menguruskan badan, tidak perlu berdiet dan bersenam dengan teruk



Artikel ini berkaitan dengan cara menguruskan badan , cara menguruskan badan dengan cepat , kuruskan badan dengan cepat , cara untuk kuruskan badan , cara kuruskan badan dengan cepat

Terima kasih kepada YH Malaysia dan MSN





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://newstyle-malaysia.blogspot.com/2017/01/tips-kuruskan-badan-secara-mengubah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Sekat Jual Arak Guan Eng Dakwa Kerajaan Persekutuan Campur Tangan Gaya Hidup Bukan Islam

Sekat Jual Arak Guan Eng Dakwa Kerajaan Persekutuan Campur Tangan Gaya Hidup Bukan Islam

papar berkaitan - pada 6/12/2021 - jumlah : 146 hits
Ketetapan baharu kerajaan sekarang dipengaruhi dasar ekstremis PAS KUCHING Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mendakwa Kerajaan Persekutuan masuk campur gaya hidup dan amalan perniagaan orang bukan Islam di negara ini Dakwanya ini dapat dili...
Tangis Adele Pecah Saat Guru Masa Kecil Hadiri Konsernya Anda Benar Benar Mengubah Hidup Saya

Tangis Adele Pecah Saat Guru Masa Kecil Hadiri Konsernya Anda Benar Benar Mengubah Hidup Saya

papar berkaitan - pada 22/11/2021 - jumlah : 192 hits
Jadi sosok yang berjasa dalam hidupnya sosok guru Bahasa Inggris itulah yang membuat Adele menyukai sastra hingga mampu menulis lirik yang apik
Puasa Dua Kali Seminggu Berkesan Kurangkan Berat Badan

Puasa Dua Kali Seminggu Berkesan Kurangkan Berat Badan

papar berkaitan - pada 19/11/2021 - jumlah : 172 hits
Oleh KOSMO Kaedah berpuasa selama dua hari seminggu mencatat pengurangan berat badan yang sederhana Dance Informa LONDON Sekumpulan penyelidik mendapati bahawa salah satu kaedah intermittent fasting yang dipanggil 5 2 dapat membantu mengura...
Video Viral Seorang Doktor India Makan Najis Lembu Mendakwa Ia Membersihkan Badan Minda Dan Jiwa

Video Viral Seorang Doktor India Makan Najis Lembu Mendakwa Ia Membersihkan Badan Minda Dan Jiwa

papar berkaitan - pada 19/11/2021 - jumlah : 229 hits
Seorang doktor Perubatan Tradisional Dr Manoj Mittal pakar kanak kanak dari Haryana di India mencetuskan kontroversi dalam talian selepas muncul dalam video sedang viral memuji kebaikan air kencing dan tahi lembu sambil memakannya dengan be...
Kecantikan Saya Reaksi Netizen Berubah Lihat Song Jihyo Tampil Yakin Dengan Gaya Shortcut

Kecantikan Saya Reaksi Netizen Berubah Lihat Song Jihyo Tampil Yakin Dengan Gaya Shortcut

papar berkaitan - pada 3/12/2021 - jumlah : 304 hits
Punyalah hebat penangan Song Ji hyo sampaikan kisah rambutnya pendek panjang pun boleh jadi topik perdebatan netizen dan peminat Disebabkan oleh gaya yang tak berapa dipersetujui ramai semasa kemunculan pertamanya dengan shortcut semasa epi...
Standby Guys Pengurangan Subsidi Petrol Bakal Bermula

Imf Menyokong Prakiraan Pertumbuhan Kdnk Malaysia Pada 2024 Kepada 4 4

Reforms Not A Panacea For Weak Ringgit Says Economist

Ultimate Guide To Ghibli Park

Will The Middle East Conflict Derail Our Economy

Afidavit Zahid Mungkin Jejas Hubungan Dengan Anwar

Sustainable Weekend Villa By Kanopea Architecture Studio And T3 Architects In Vietnam

Pengasas Pbrs Joseph Kurup Meninggal Dunia



Info Sinopsis Kutipan Sheriff Narko Integriti Filem Malaysia 2024

Info Dan Sinopsis Dough Doh Filem Malaysia 2023 Lakonan Syafiq Kyle Kini Di Netflix

Info Dan Sinopsis The Djinn s Curse Khong Khaek Filem Seram Thailand 2023 Kini Di Netflix Malaysia

10 Filem Seram Thailand Berhantu Terbaru Mesti Tonton Juga Tersedia Online

10 Drama Thailand Thai Drama Terbaru Best Juga Tersedia Online


Gunung Ruang Meletus Ini Senarai Penerbangan Mas Airasia Yang Dibatalkan

The Spark Of Innovation

Lirik Lagu Hidupku Sebelum Mati Kunto Aji

Doa 12 Pintu Pembuka Pintu Rezeki Segala Kebaikan

Daun Kelor Mujarab Untuk Diebetes Fahami 15 Khasiatnya

Menikahi Ibu Kandung Humor Kampung By Dr Hm Rakib S H M Ag Pekanbaru