Tempat Percutian Menarik Di Johor Sempena Cuti Sekolah


Tempat percutian menarik di Johor sempena cuti sekolah | Cuti persekolahan baru je beberapa minggu bermula kan.Tentu ibu bapa dah ada plan untuk bawa anak bercuti semasa musim persekolahan.
Jika korang tidak tahu ke mana nak bawa anak-anak korang untuk bercuti, mungkin umi boleh tolong suggestkan beberapa tempat yang boleh di kunjungi di Johor di musim cuti sekolah ni.Dan jika ada diantara ibu bapa yang ingin ke Johor ,tetapi tak tau mana tempat best untuk bawa anak-anak , bolehlah tengok beberapa list yang boleh umi cadangkan di bawah ni ye.
 
Tempat percutian menarik di Johor sempena cuti sekolah LEGOLAND  Legoland Johor Bahru Legoland adalah salah satu lokasi yang sangat popular apabila korang ke Johor Bahru.Tempat yang strategik untuk membawa keluarga korang ke sini adalah satu pemilihan yang tepat tetapi kena pulak tengok budget yang korang ada.Tetapi sesekali kan bawa keluarga bercuti,apa salahnya.Di Legoland bukan sahaja korang boleh ke  Legoland waterpark , malah korang boleh bawa family untuk melihat pelbagai permainan di taman Lego mereka.Memang berbaloi untuk bawa keluarga ke sini.Lagi satu,korang jugak boleh menginap di Hotel Legoland yang pasti akan meninggalkan pengalaman yang manis untuk di rakamkan di sana.
Untuk korang yang berhajat ke Legoland, umi sertakan sekali alamat dan juga website untuk tempahan tiket masuk dan juga hotel ye
Alamat :  Medini (Iskandar Puteri)
No tel : 07 – 597 8888
Email: [email protected]
website : http://www.legoland.com.my
UK FARM KLUANG 
UK Farm juga adalah salah satu tempat yang umi sangat syorkan untuk membawa anak-anak meneroka apa yang ada disini.Pelbagai aktiviti yang ada disini, pastinya memberikan pengalaman baru untuk anak-anak kan.Umi pernah ke sini sedikit masa dahulu.Dan haruslah pengalaman yang paling manis untuk dikenang apabila ke sini.Korang boleh lihat pengalaman umi ke sini sekitar tahun lalu.Boleh baca di Kembara Blogger Johor ni.Di sini anak-anak boleh lihat ladang yang menternak kambing dan merasai pengalaman menyusukan anak kambing dan memberi mereka makan.
Alamat : Kluang Johor
No tel : 07-7597555
Email : [email protected]
Website : www.ukfarm.com.my
TS WONDERLAND WATER THEME PARK TS WONDERLAND WATER THEME PARK ni terletak di Kota Masai ,Pasir Gudang Johor.Tempat mandi manda ni pasti akan digemari oleh anak-anak uols yang suka sangat berjimba bermain air.So, why not umi suggest korang untuk ke sini
Alamat : Kota Masai, Pasir Gudang
No tel : 07-300 6465
Website : http://www.tsgroup.com.my/tswonderland/
AUSTIN HEIGHTS WATER & ADVENTURES PARK
AUSTIN HEIGHTS WATER & ADVENTURES PARK juga adalah tempat yang umi nak suggest kat korang jugak.Tempatnya sama macam TS Wonderland Water Theme Park tu, cuma mungkin keluasannya lebih luas la…Nak cari penginapan kat sini pun mudah jugak.At least, boleh je menginap di mana-mana dan jadikan tempat ni sebagai salah satu tempat persinggahan yang wajib korang terjah.Yang penting anak-anak enjoy.
Alamat : Taman Mount Austin
No tel : 07-360 3000
Website : http://www.tsgroup.com.my/tswonderland/
ANGRY BIRD ACTIVITY PARK 
Angry Bird activity park ni memang sesuai untuk semua peringkat umur.Jadi sangat sesuailah untuk beriadah bersama family.Pelbagai aktiviti seperti Live Show, selain beramah mesra dengan karakter kegemaran anak-anak ni kan.So, korang boleh la bawa mereka ke sana ye.
Alamat : Komtar JBCC
No tel : 07-221 0260
Website : http://www.angrybirdsactivitypark.my/
THE LITTLE BIG CLUB
The Littel Big Club terletak di Puteri Harbour Iskandar Johor.Tempat yang sangat strategik dan kurang sesak apabila korang ke sana.Menjadi tumpuan ibu bapa untuk membawa anak-anak ke sana.Salah satu tempat yang umi suggestkan untuk bawa anak-anak ke sana.
Alamat : Persiaran Puteri selatan
No tel : 1300 88 326459
Facebook : http://www.facebook.com/TheLittleBigClub
Dinasour Kingdom Puteri Harbour
Masih belum terlambat lagi untuk korang membawa anak-anak ke sini kerana Dinasour Kingdomakan berada di Johor sehingga awal bulan Januari 2019.So, apa kata korang bawa anak korang untuk melihat haiwan yang pernah wujud beratus tahun dahulu.
 
Alamat : Puteri Harbour, Iskandar Johor
No tel : +603-8958 2772
 Website : https://themepaktu.com/buy-tickets/
THE MOSCOW CIRCUS PUTERI HARBOUR
Salah satu tempat yang boleh korang bawa anak-anak untuk menyaksikan circus yang mampu memberikan kegembiraan untuk anak-anak .Umi  pun belum sempat nak bawa budak berdua tu untuk melihat The Moscow circus  ni secara depan-depan.Selalunya tengok dalam tv je.Tapi dah ada peluang ni, why not kan bawa anak-anak ke sini.
 
Alamat :Parking Puteri Harbour
No tel : +603-8958 2772
 Website :www.themoscowcircus.com.my
DESARU COAST ADVENTURE WATERPARK
Baru lagi pembukaannya di Kota Tinggi.Tempat yang bakal naik tak lama lagi.Why not korang bawa anak-anak ke sini.
Alamat :Kota Tinggi Johor
No tel : +603-2203-9696
website : https://desarucoast.com
Nanti umi akan kongsikan lagi tempat percutian menarik untuk korang bawa anak-anak di musim percutian ni ye…Stay tuned
 
*** Entry ini akan di update dari masa ke semasa..
The post Tempat percutian menarik di Johor sempena cuti sekolah appeared first on Kisahsidairy.com.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://kisahsidairy.com/tempat-percutian-menarik-di-johor-sempena-cuti-sekolah/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tempat Tempat Menarik Harus Dikunjungi Musim Cuti Sekolah Ini Bersama Anak Anda

Tempat Tempat Menarik Harus Dikunjungi Musim Cuti Sekolah Ini Bersama Anak Anda

papar berkaitan - pada 23/11/2018 - jumlah : 183 hits
Tempat tempat Menarik Harus Dikunjungi Musim Cuti Sekolah Ini Bersama Anak AndaAssalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua Seperti yang kita tahu ibu negara Malaysia merupakan sebuah kota raya yang hidup tidak kira siang atau malam Di sek...
Percutian Cameron Highlands Sebelum Cuti Sekolah

Percutian Cameron Highlands Sebelum Cuti Sekolah

papar berkaitan - pada 6/12/2018 - jumlah : 194 hits
Percutian hujung minggu ke Cameron Highlands Pahang Seminggu sebelum bermulanya cuti persekolahan rasmi akhir tahun 2018 kami sekeluarga telah pergi bercuti ke Cameron Highlands Percutian kali ini kami bawa sekali keluarga pengasuh si Amri ...
Pasar Malam Cameron Highlands Dibuka Setiap Malam Sempena Cuti Sekolah November Hingga December 2018

Pasar Malam Cameron Highlands Dibuka Setiap Malam Sempena Cuti Sekolah November Hingga December 2018

papar berkaitan - pada 23/11/2018 - jumlah : 182 hits
Menjawab beberapa pertanyaan rakan rakan yang nak berkunjung dan bercuti di sini Mulai hari ini 23 NOVEMBER 2018 sepanjang hari cuti sekolah sehingga 31 DISEMBER 2018 PASAR MALAM CAMERON HIGHLANDS akan DIBUKA SETIAP HARI MALAM bermula 4 pet...
13 Resipi Best Sempena Cuti Sekolah Sesuai Buat Untuk Anak Anak

13 Resipi Best Sempena Cuti Sekolah Sesuai Buat Untuk Anak Anak

papar berkaitan - pada 27/11/2018 - jumlah : 226 hits
Kanak kanak biasanya lebih gemar hidangan yang ringkas Jika nasi dan lauk pauk ada kalanya mereka susah untuk makan Tapi tak mengapa resipi resipi di bawah ini anda boleh cuba dan pastinya boleh memikat selera si comel Selamat mencuba 1 PUF...
Program Berbayar Sepanjang Cuti Sekolah Sekitar Negeri Johor 2018

Program Berbayar Sepanjang Cuti Sekolah Sekitar Negeri Johor 2018

papar berkaitan - pada 24/11/2018 - jumlah : 214 hits
Assalamualaikum Ok Ummi listkan beberapa program program menarik berbayar sepanjang musim cuti sekolah ini Program tertumpu sekitar negeri Johor Insha Allah kalau ada kelapangan Ummi nak selit juga untuk Abang Ilham Kalau ibu ayah berminat ...
Rasai Pengalaman Menarik Di Dinosaur Kingdom Sepanjang Musim Cuti Sekolah

Rasai Pengalaman Menarik Di Dinosaur Kingdom Sepanjang Musim Cuti Sekolah

papar berkaitan - pada 22/11/2018 - jumlah : 187 hits
Assalamualaikum Sempena cuti sekolah yang bakal menjelma jom bawa anak anak ke Dinosaur The Prehistoric Harbour yang dibawakan oleh Thempaktu Dinosaur Kingdom adalah pemenang anugerah laman hiburan bergerak yang pertama di Malaysia Bertemak...
Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

papar berkaitan - pada 5/12/2018 - jumlah : 398 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan seklaian Yes sekarang ni musim cuti sekolah dan musim untuk membawa anak anak dan keluarga pergi berjalan jalan betul tak Sapa ada rancangan nak pergi ker G...
Bestnya Sambut Cuti Sekolah Dengan Nickelodeon Playground Jangan Lepaskan Peluang

Bestnya Sambut Cuti Sekolah Dengan Nickelodeon Playground Jangan Lepaskan Peluang

papar berkaitan - pada 6/12/2018 - jumlah : 147 hits
Musim cuti sekolah mesti anak anak akan banyak menghabiskan masa menonton rancangan kartun di televisyen Kalau setiap hari asyik menghadap televisyen sahaja tentu mereka bosan Apa kata bawa mereka menyaksikan sendiri pelbagai watak kartun p...
Iman Amin Tuition Dan Home School Waktu Cuti Sekolah

Iman Amin Tuition Dan Home School Waktu Cuti Sekolah

papar berkaitan - pada 30/11/2018 - jumlah : 196 hits
hi there Iman n Amin time cuti sekolah ni mommy hantar tuition seminggu 3 hari Isnin sampai Rabu jam 9am 11 30 amso bila hari yang tiada tuition mommy main teacher teacher di rumah ajar dorang berdua Tadi ajar dorang segmen baca eja transla...
Ada Kementerian Luluskan Cuti 8 000 Penjawat Awam Cuti Ke Luar Negara

Hantar Tabligh Pujuk Cina Melayu Degil

Semak Status Bantuan Prihatin Nasional B40 M40

Tarikh Bayaran Bantuan Prihatin Nasional

Semakan Status Bantuan Persekolahan Ipt Yapiem

10 Makanan Yang Baik Untuk Mencegah Virus Covid19

Covid 19 Vs Kemelesetan Ekonomi

Begini Pula Jadinya Lockdown Di India Pekerja Migran Ramai Ramai Balik Kampung



5 Peringkat Perubahan Mutasi Kuman Sebelum Menjadi Wabak Besar

6 Berita Gempar Dunia Yang Ramai Tak Peduli Disebabkan COVID 19

Resepi Popcorn Ayam Popcorn Chicken Paling Rangup

6 Kisah Kegagalan Kerajaan Untuk Mengawal Penyakit Berjangkit

7 Mitos Dan Salah Faham Mengenai Covid 19 Koronavirus


Tempoh Hasil Tuaian Tanaman Contohnya Sawi Hijau

Daftar Online Bantuan Prihatin Nasional

Selasa Pemkot Tasikmalaya Berlakukan Lock Down

Bantuan Prihatin Nasional Daftar Dan Semak Bermula 1 April

Didakwa Hina Masjid Sinar Fm Mohon Maaf

Sokong Jangan 100