Serlahkan Kekuatan Diri Sendiri Melalui Amazing Mk


Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada semua rakan-rakan sekalian. Siapa sini yang mahu mempunyai empayar business yang berjaya dan hidup mewah dengan segala-gala yang kita nak boleh dapat. Bila kita tengok ramai usahawan luar sana yang buat perniagaan senang untuk berjaya. Kenapa bila masa kita nak buat ada sahaja halangan yang tak membantu dalam usaha kearah kejayaan itu. Mungkin juga ada yang dah buat perniagaan tapi tak pernah puas dengan apa yang dicapai hanya pada tahap itu sahaja tak boleh nak berkembang lagi



Kat mana korang rasa silapnya kita dalam membuat perniagaan atau juga menentukan arah hidup kita. Adakah kita kurang ilmu dalam perniagaan atau juga kita ni memang tak boleh berniaga. Sedangkan Rasullullah S.A.W sendiri juga merupakan seorang peniaga terkenal sebelum diangkat menjadi Rasul. Jadi mengapa kita tidak. Dimana silapnya semua ini atau memang kita akan sentiasa berada pada takok lama dan tidak boleh merubah diri

Sebenarnya tiada yang silap pun tapi kita tak tahu cara sebenar sebelum memulakan sesuatu dalam perniagaan mahupun dalam menentukan kehidupan kita. Paling penting sebenarnya kita kena kenali diri kita sendiri dulu. Maksudnya kenali kekuatan dan kemampuan yang ada dalam diri kita sebelum kita kembangkannya menjadi sesautu yang lebih terserlah. Macam mana nak kenali diri kita adakah dengan hanya mengadap cermin dan tenung baru kita kenal siapa diri kita



Sebenarnya ada cara paling berkesan dan juga yang ditunjukkan dalam Islam sendiri untuk mengenali kekuatan diri sendiri. Iaitu melalui cap jari. Bukan buat tilik nasib seperti mana amalan kurafat kat luar sana. Ia lebih kepada kajian teknologi yang dibangunkan dengan menggunakan fakta dalam Al Quran dan Hadis. Tenyata pada cap jari kita ini ada saraf dan juga sel-sel yang berhubung terus kepada anggota badan dan juga otak dalam merangsang akan kekuatan dan kelebihan seseorang

Sebab itulah setiap jari manusia tak ada akan sama antara satu dengan orang lain dan ia menjadi salah satu pengenalan diri paling dipercayai untuk digunakan secara meluas seluruh dunia. Maha tahu akan keunikan cap jari manusia ini tapi tak tahu bahawa daripada cap jari ini juga boleh menentukan kekuatan dan kelebihan seseorang disebalik diri dan personaliti yang dimiliki oleh seseorang itu

AMAZING SUCCESS
Itulah yang diterapkan dalam seminar Amazing Success. Korang pernah dengar tak pasal seminar ini. Bukan seminar biasa-biasa yang kita tengok orang selalu memekak dan juga buat perlbagai tarian atas pentas untuk menarik minat semata-mata. Amazing Success ini menggunakan teknologi dari negara Indonesia yang dibangunkan untuk mengenali kelebihan diri melalui peralatan yang dipanggil Amazing MK atau pun Mesin Kecerdasan



Apa itu Mesin Kecerdasan? Ia bukan alat senaman yer tapi ia adalah satu peralatan yang dibangunkan untuk mengambil sepuluh cap jari yang kita ada dan ia akan dirumuskan melalui cara pengiraan yang terlah ditetapkan melalui teknologi yang dikaji dan mengeluarkan keputusan yang ada dalam diri kita melalui mesin tersebut. 


Keputusan daripada Amazing MK ni terbahagi kepada 5 sifat manusia yang telah dikaji iaitu Thinking, Sensing, Intuiting, Feeling dan Insting. Jadi setelah korang mengenali diri dan personaliti yang tersembunyi ini baru korang ditentukan cara dan bagaimana untuk mengembangkannya. Korang akan dikumpulkan mengikut result daripada mesin tesebut untuk memudahkan penyampaian oleh fasilitator yang mahir dan berpengalaman dalam bidang ini. Itu yang menjadikan seminar Amazing Success ini sangat unik dan lain daripada yang lain. Mereka mengajar cara berjaya bukan ikut cara fasilitator tapi mengikut kekuatan dan cara yang ada dalam diri korang sendiri. 
AMAZING MK
Ini kerana sebelum korang masuk atau menyertai seminar ini korang kena buat pengujian melalui Amazing MK dan di situ korang akan dibahagikan mengikut hasil daripada mesin tersebut. Fasilitator akan mengetahui kelebihan dan kekuatan korang melalui result terbut dan disitu mereka akan membimbing korang dengan cara yang lebih berkesan dan juga lebih tepat dengan kekuatan dalam diri korang. Juga daripada result Amazing MK tu korang akan terus mengamalkan segala yang diajari agar ia menjadi kebiasan dan juga cara yang betul untuk mendidik diri berjaya dan terus berjaya



Amazing Success ini bukan sahaja fokus kepada seminar untuk usahawan atau peniagaan sahaja mereka ada banyak sebenarnya cabang. Tapi yang paling kerap dan juga rakyat Malaysia cari sekarang ini adalah membina peniagaan, pengurusan kewangan dan juga saham. Almaklumlah sekarang ni kita diapit dengan kesempitan dalam keadaan pendamik yang melanda membuatkan ramai orang hilang pekerjaan dan mula nampak untuk berniaga dan juga mencari peluang lain dalam diri sendiri

Di situ lah mereka Amazing Success ini membantu rakyat Malaysia berjaya. Walaupun cara ini masih terlalu baru di Malaysia tapi ia telah terbukti berkesan dalam membimbing ramai rakyat Malaysia untuk yakin diri dan menggunakan cara betul untuk berjaya. Sehingga hari ini sebanyak tiga kali seminar telah dijalankan di tiga lokasi berlainan iaitu di Desaru Johor, Puchong Selangor dan Kulai Johor. Seminar mereka selalu akan diadakan selama 2 hari 1 malam. Kalau korang nak tahu lebih lanjut dimana lagi seminar yang akan diadakan dan masa yang ditetapkan boleh layari laman Facebook Page Amazing Success



Maha belum lagi mengikuti kelas seminar mereka kerana baru sahaja tahu pasal program ini. Rasa teruja juga untuk menyertai dan juga mengetahui bagaimana ia berjalan dan apakah kekuatan diri Maha melalui ujian peralatan Amazing MK ni. Ia terbuka kepada semua orang tak kira usia atau juga jantina serta bangsa. Yang penting kita nak mengubah diri kita dan mencari kekuatan yang ada dalam diri. Tunggu nanti Maha akan update banyak lagi tentang program ini ini bila dah join seminar mereka dalam masa terdekat nanti ok


Image by MichaelGaida from Pixabay






Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mahamahu.com/2020/10/serlahkan-kekuatan-diri-sendiri-melalui.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
8 Tips Mengatur Keuangan Ala Adele Pelit Ke Diri Sendiri Dan Nggak Gengsi Beli Barang Bekas

8 Tips Mengatur Keuangan Ala Adele Pelit Ke Diri Sendiri Dan Nggak Gengsi Beli Barang Bekas

papar berkaitan - pada 9/10/2020 - jumlah : 132 hits
Jangan sampai beli barang hanya karena gengsi nggak bakalan kumpul duitmu sampai nanti nanti
Hiburan Kaki Calar Balar Kena Batu Karang Ketika Bercuti Ramona Zam Zam Ucap Padan Muka Buat Diri Sendiri

Hiburan Kaki Calar Balar Kena Batu Karang Ketika Bercuti Ramona Zam Zam Ucap Padan Muka Buat Diri Sendiri

papar berkaitan - pada 16/10/2020 - jumlah : 437 hits
Pelakon cantik Ramona Zam Zam dilihat telah memuat naik perkembangan terkini kakinya yang tercedera ketika bercuti di sebuah pulau di Johor baru baru ini Jelas Ramona kecederaan itu berlaku ketika dia sedang menaiki tangga dari laut untuk n...
Isteri Terlalu Penat Boleh Risikokan Bayi Beri Dia Waktu Rehat Uruskan Diri Sendiri

Isteri Terlalu Penat Boleh Risikokan Bayi Beri Dia Waktu Rehat Uruskan Diri Sendiri

papar berkaitan - pada 15/10/2020 - jumlah : 181 hits
Kes kes bayi yang terjatuh di lantai sememangnya benar dan pernah berlaku dikalangan kita Semuanya ini berpunca daripada rasa keletihan yang melampau Tidak cukup tidur kerana menyusukan bayi antara punca ibu mengalami keletihan yang melampa...
Ternyata Napi Cai Changpan Gantung Diri Di Lahan Bekas Miliknya Sendiri

Ternyata Napi Cai Changpan Gantung Diri Di Lahan Bekas Miliknya Sendiri

papar berkaitan - pada 21/10/2020 - jumlah : 132 hits
Narapidana Cai Changpan tewas gantung diri di sebuah pabrik pembakaran ban di wilayah Jasinga Kabupaten Bogor Polda Metro Jaya mengungkap jika tanah dari pabrik itu sebelumnya tanah milik Cai Changpan sebelum akhirnya dijual ke orang lain K...
10 Cara Menerima Diri Sendiri Apa Adanya

10 Cara Menerima Diri Sendiri Apa Adanya

papar berkaitan - pada 19/10/2020 - jumlah : 166 hits
Wajar sekali kita mendambakan kondisi diri yang lebih baik Dalam beberapa hal perasaan tersebut justru bisa membuat kita terpacu untuk bergerak maju Namun tak jarang di antara kita ada yang terlalu ekstrim dalam berpikir Bukannya terpacu un...
Pembunuh Dan Pemerkosa Remaja Di Deli Serdang Ditangkap Pelaku Paman Sendiri

Pembunuh Dan Pemerkosa Remaja Di Deli Serdang Ditangkap Pelaku Paman Sendiri

papar berkaitan - pada 16/10/2020 - jumlah : 93 hits
Polisi berhasil mengungkap kasus pembunuhan terhadap MJ di Gang Karo Karo Desa Tanjung Selamat Kecamatan Sunggal Deli Serdang Sumut Kamis malam Remaja perempuan ini ternyata dirampok diperkosa dan dibunuh oleh S pamannya sendiri
10 000 Doktor Kontrak Diserap Kejawatan Tetap Semasa Ph Bohong Sikit Sikit Dah La Bro

Dulu Labuan Beribu Kes Kini 8 Contohilah Labuan

Keluarga Degil Terima Padah Dkompaun Sakan Berkumpul Buat Mjlis Khwin

Pertukaran Pengarah Kesihatan Sabah Tiada Kaitan Sop Dine In Kata Masidi

No 2 Di Ranking Netflix Global Kini Kingdom Ashin Of The North Raih Komen Pro Kontra

A Factory In Pontian And Sneaky House Visits For A Celebration In Kulai Lead Malaysia S Covid 19 Clusters Today

Prepare For Delta Wave Of Covid 19 Outside Klang Valley

Ufabet1688 10



7 Istilah Dalam Peribahasa Melayu Yang Ramai Tak Faham Maknanya

Roza Shanina Sniper Wanita Kesatuan Soviet Yang Digeruni Tentera Nazi

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Cik Ayu Mee Sanggul Slot Megadrama Astro

Akan Ada Artis Yang Bermasam Muka dan Sudah Tidak Tegur Kita Nasihat Padu Awal Buat Nabila Huda

7 Haiwan yang Kelihatan Serupa Tetapi Tidak Sama


207 Kematian Selama 2 Hari Berturut Turut

Korea Selatan Dan Korea Utara Berbaik Semula

Tiada Kad Vaksinasi Fizikal Dikeluarkan Kkm

Pakar Ingatkan Jangan Berbohong Tindas Doktor Kontrak

Ubat Covid 19 Paling Berkesan

Pilihan T Shirt Microfiber Dari Boxy Untuk Aktiviti Riadah