Sarapan Pagi Best Di Shah Alam Restoran Azira Pilihan Ramai
Kalau korang tengah mencari tempat sarapan pagi yang best di Shah Alam, Restoran Azira memang wajib singgah! Restoran ini menawarkan pelbagai pilihan makanan Melayu yang menyelerakan, suasana mesra keluarga dan harga yang masih berpatutan walaupun pengunjung sentiasa ramai dari pagi sampai ke petang.

Restoran Azira terletak di kawasan perumahan Seksyen 10. Memang parking agak terhad, jadi kalau datang waktu puncak, kenalah pusing-pusing sikit untuk cari parking. Tak pun hantar wakil “chop” tempat makan dulu. Hahhaa..hahha...
Walaupun ruang makan luas, keadaan sering sesak sebab restoran ini memang sentiasa jadi tumpuan.Ada yang makan di situ, ada yang tapau.
Sis dan famili sendiri lebih 10 tahun menjadi pelanggan setia! Ini bukti konsisten sedap dan masih mendapat tempat di hati peminat sarapan di Shah Alam

Pilihan Menu Sarapan yang Rambang Mata
Masuk sahaja ke restoran, korang akan nampak barisan kuih-muih berwarna-warni dan pelbagai jenis juadah yang buat kita nak semuaaa!
Antara pilihan yang ada:

Lempeng kelapaRoti jala + kariNasi campur dengan pelbagai pilihan lauk paukNasi kerabuLaksamLontong + pilihan lauk tambahanRoti canaiSatay dan macam-macam lagi!
Sis hari tu makan lontong, memang sedap lebih-lebih lagi bila tambah paru, sambal sotong dan bergedil. Kombinasi padu
Menu Wajib Cuba Versi SisSelain nasi campur yang meriah lauknya, Nasi Ayam dan Laksa Johor memang favourite sis setiap kali ke sini
Nasi AyamSimple tapi sedap, ayam lembut dan sambalnya cukup kick

Laksa JohorApa yang special
Laksa Johor di sini di alas dengan daun ketapang, menambah aroma kuah dan rasa unik!
(Sis ingat kat Pahang, daun ini memang dipanggil daun ketapang.) Jarang jumpa hidangan Laksa Johor pakai daun ni — memang authentic feel gitu

Menariknya… Ada Satay Pagi-Pagi!Kalau tiba-tiba craving satay waktu pagi…Tak payah tunggu malam!Ada stall khas jual satay - daging atau ayam, order je. Rasa pun memang okey, sedap juga dengan kuah kacang yang pekat. Best untuk kanak-kanak, dan penggemar satay kata sarapan pun boleh
Baca Juga:
Lotus Shah Alam Food Court
Cucur Udang Rangup & Sedap
Harga Yang DitawarkanSediakan duit sikit lebih kalau nak try banyak menu (sebab semua nampak sedap 😂).
Tapi overall, harga masih reasonable mengikut portion dan kepelbagaian hidangan, tapi tetap ada juga yang cakap agak mahal! Masing-masing ada pandangan kan.. ikut poket sendiri
Tips Kalau Nak Datang✔️ Datang awal — elak sesak & makanan habis
✔️ Survey dulu semua menu baru ambil — tak menyesal!
✔️ Sorang chop tempat, sorang ambik makanan
✔️ Senang guna Waze / Google Maps untuk cari lokasi

Antara Port Sarapan Pagi Yang Best Di Shah AlamRestoran Azira memang antara tempat sarapan pagi paling best di Shah Alam. Dengan pilihan menu yang banyak, rasa yang konsisten sedap, suasana selesa dan layanan pantas. Jadi, tak hairanlah ramai pelanggan tetap termasuk sis sendiri lah.
Kalau korang belum pernah cuba, memang wajib datang untuk pengalaman sarapan yang puas hati!
📍 Restoran Azira, Seksyen 10 Shah Alam
Waktu Operasi: 7 pagi – 7 malam
Pilihan sarapan, brunch dan makan tengahari terbaik! Selamat menjamu selera!
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://aniemohamed.blogspot.com/2025/11/sarapan-pagi-best-shah-alam-restoran-azira.html