Salam Aidiladha 2020 Tragedi Yang Takkan Dilupakan


Aidiladha 2020 ||  Alhamdulillah. Masih bernyawa...Salam Aidiladha buat semua yang menyambut perayaan ini...
Moga semua baik baik saja buat korang..Masa menaip sekarang ni..aku masih dalam keadaan terkejut... Nak simpan sini sebagai kenangan pahit.


Tadi dalam perjalanan balik kampung nenek, aku dan family dapat  kemalangan.. Berderau darah kami! Ada sebuah Kereta Axia tu buat U-Turn, lepastu terus nak masuk simpang kanan...Aku dah memang berada di laluan kiri, tiba tiba kereta tu laju je keluar terlajak sampai amek site lorong aku untuk seberang ke kanan.. Tak stop dulu Dan tengok Kiri kanan ...Aku mengelak masuk lorong kanan..tapi dia pun laju je langgor kereta akuuuu...Lepas langgar tu, Aku terus halakan stereng nak masuk line kiri balik, tapi sebab bumper depan dah pecah, kereta aku terpusing macam patah balik. Seram weh! Sumpah seram Dan menggigil! 

Aku tengok semua family dalam keadaan ok. Sepanjang 8-9 tahun Aku bawak kereta, ini kali pertama dapat accident macamni! Serammm gile lah! Lepastu adik aku dah keluar nak marah driver tu..Aku blur..tengok Kereta yang aku bawak tu bersepai, bumper depan belakang kopak, lampu pun.. teruk jugak.. Huishh.. Pastu harini jugak terus ke Balai Polis, untuk melaporkan kejadian. Mintak nak claim insurance jugak sekali jalan... Huk huk..
 
Aku tak drive laju, bawak macam biasa jalan kampung la..tapi mana sempat nak break, kalau camtu, pintu orang tu mesti kemek gak sebab terlajak punya nanti...tapi ni tak..cuma bumper depan dia tercabut sebab dia langgar semasa aku cuba mengelak sampai ke penghadang laluan kanan weh.

Bayangkan, lepas kena langgar tu, aku control stereng balik masuk kiri, sebab Risau ada Kereta Kat depan di laluan kanan..I can't imagine IF ada Kereta or lorry kat laluan sebelah tu..ya Allah..bersyukur ya Allah... Allah Maha Pelindung.. Allah beri kehidupan lagi.... Alhamdulillah, Tak terkorban di Hari Raya Qurban nihhhh... 
Selalunya, kes kes accident paling aku tak nak baca dalam paper or internet... takut jadi fobia..tetiba harini, aku dah macam main kereta langgar langar tu..versi real punyaaaaa oi! Ya Allah! Harapnya, taknak la berulang lagi!!! Moga selamat walau di mana pun kita berada... Amin...

                                          I love you, myself...





SENYUM SAJA

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.nonasani.com/2020/07/salam-aidiladha-2020-tragedi-yang.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Salam Aidiladha 2020

Salam Aidiladha 2020

papar berkaitan - pada 31/7/2020 - jumlah : 128 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraSALAM AIDILADHA 2020 Selamat Hari Raya Aidiladha 2020 buat semua umat Islam yang menyambutnya Alhamdulillah hari raya Aidiladha disambut dengan meriah tetapi dalam suasana yang tenang dan sederhana Bagaima...
Salam Aidiladha 2020 Kekal Kurus Dan Fit Lepas Raya Ok

Salam Aidiladha 2020 Kekal Kurus Dan Fit Lepas Raya Ok

papar berkaitan - pada 1/8/2020 - jumlah : 62 hits
Salam Aidiladha 2020 Sama sama menghayati nilai pengorbanan yang sebenar dan selamat bercuti Yang driving tu driving elok2 k Tahun ke berapa tak ingat dah tak balik raya haji Ye tahun ni banyak berkorban cuti cuti sekolah dipendekkan hehehe...
Salam Aidiladha 1441 2020 Dan Salam Takziah

Salam Aidiladha 1441 2020 Dan Salam Takziah

papar berkaitan - pada 2/8/2020 - jumlah : 62 hits
Salam Aidiladha diucapkan kepada semua pembaca blog ini yang beragama Islam tak lupa juga Happy Holiday kepada pembaca non Muslim Ada ker sesiapa baca blog masa cuti raya camni Al maklum masing masing sibuk beraya ke rumah saudara mara laya...
Aidiladha 2020 Family Sa Part 1

Aidiladha 2020 Family Sa Part 1

papar berkaitan - pada 4/8/2020 - jumlah : 49 hits
Hi korang Aidiladha dah beberapa hari berlalu baru terhegeh hegeh nak update entry Takde la wajib entry ni cuma tak best plak akalu tak simpan kat blog sebagai kenangan sok sok mana tau dah tua tak blogging lagi bleh throwback bleh baca sem...
Aidiladha 2020 Barbeque Daging Korban

Aidiladha 2020 Barbeque Daging Korban

papar berkaitan - pada 6/8/2020 - jumlah : 42 hits
AidilAdha 2020 Raya Dalam Kerisauan Jangkitan Covid 19 Salam Aidiladha korang Hari kerja hari baru sempat nak buka blog Busy bebenor Hahaha Untuk Aidiladha kali ini CH cuma masak rendang ayam nasi beriani ayam dan dhalca sayur Ketupat pula ...
11 Gaya Sedondon Pasangan Selebriti Sambut Aidiladha 2020

11 Gaya Sedondon Pasangan Selebriti Sambut Aidiladha 2020

papar berkaitan - pada 3/8/2020 - jumlah : 74 hits
Selain Hari Raya Aidilfitri Aidiladha juga disambut tidak kurang meriahnya Meskipun Raya Aidiladha kali ini disambut dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan namum ia tetap disambut dengan cara yang tersendiri Jadi jom kita selong...
6146 Masalah Takkan Selesai Tanpa Tindakan Terjerat Ahlong Tv Ppim 23 07 2020

6146 Masalah Takkan Selesai Tanpa Tindakan Terjerat Ahlong Tv Ppim 23 07 2020

papar berkaitan - pada 24/7/2020 - jumlah : 75 hits
Takkan hari hari nak rugi Tak penat ke hari hari kene kejar Ahlong Setiap kali gaji masuk kene bagi Ahlong Sampai bila Kalau anda serius nak bebas hutang Ahlong Kalau anda serius nak bebas dari gangguan ahlong Datang sahaja pada kami dan in...
6147 Masalah Takkan Selesai Tanpa Tindakan Terjerat Ahlong Tv Ppim 23 07 2020

6147 Masalah Takkan Selesai Tanpa Tindakan Terjerat Ahlong Tv Ppim 23 07 2020

papar berkaitan - pada 24/7/2020 - jumlah : 69 hits
Bayarlah banyak mana pun jangan katakan hutang bunga pun tak boleh nak habis bayar Pinjam sikit bayarnya banyak Adil ke untuk anda Dengan pengalaman lebih 10 tahun berurusan dengan Ahlong kami akan membantu dan membela nasib anda dari merek...
Throwback Aidiladha Tahun 2020

Throwback Aidiladha Tahun 2020

papar berkaitan - pada 6/8/2020 - jumlah : 66 hits
Seperti yang dijangkakan raya Aidiladha tahun 2020 still kena mengikut SOP Erm cik mimi throwback simpan dekat blog sebagai satu kenangan la ye Mana tahu ada masa nak imbas balik kenangan tu Boleh baca dan ingat balik suasana tu Tahun 2020 ...
Meski Begitu Cantik Wanita Ini Ditinggalkan Suami Demi Pelakor Setelah Melahirkan

Kaki Pukul Kenali Asri Janggut Yang Sebenar

Cek Fakta Tanda Salib Di Belakang Aa Gym Ternyata

Pemimpin Jangan Over Komen Akar Umbi Berguling Nak Ketawa

Pejuang Untuk Menyatukan Melayu Dan Bangsa Malaysia

Sokong Pendedahan Najib Seperti Kita Sokong Dap Londehkan Najib

Kadar Pinjaman Asb Terkini Cimb Maybank Rhb

Ayam Miliknya Berkokok Tiap Pagi Kakek Ini Didenda Rp 2 8 Juta



Asal Usul Nama Matawang Negara Asia

Biodata Malek Mccrone Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas

5 Kereta Keluaran Malaysia Yang Gagal Teruk di Pasaran Tempatan

Info Dan Sinopsis Drama Kebaya Kasut Kanvas TV3

Apa Yang Berlaku Kepada Badan Apabila Anda Mengambil Steroid


Mungkin Beginilah Nasib Negara Kita Jika Tiada Spesis Gelang Pink Yang Pentingkan Diri Sendiri

Wajarkah Cukai Pbt Dinaikkan

Pinda Laporan Audit Najib Akan Sangkut Lagi

Tamara Bleszynski Enam Tahun Penjara Yang Benar Aja

Bela Korban Kebijakan Wajib Rapid Test Jerinx Sid Kini Terancam Hukuman 6 Tahun Penjara

Akal Akalan Xi Jinping Di Balik Aksi Pamer Kekuatan Militer China