Sakit Sendi Kurang Kalsiumkah


Bukan tak nak cerita,tapi segan,orang baca atau dengar pun mesti nak gelak,tak pun kuar ayat,ishhhh takkan la gitu je haaaa tu malas cite tu.Amenda la Cik Sue merepek ni,tak de la,ni ha sakit lutut ni,dah berlanjutan dari raya haji ari tu lagi

Cite senangnya terseliuh sendi lutut,ramai dah yang tahu tapi ramai juga yang tak tahu,pastu bila tahu,terus kata tak de cite pun,tak de up status pun,errrrr segan wehhhh ..huhuuu .....kang orang kata ngada-ngada lak huhuu....

Begini ceritanya.memang dari lepas bersalinkan Humaira ,Cik Sue selalu sakit-sakit lutut la,tulang belakang la,ngilu sendi la,haaa yang berkaitan dengan tulang dan sendi la.Pernah ambil supplement tambahan kalsium,sebab fikir bila susukan anak,kalsium tu anak sedut,ntah betul ke tidak tak tau la kan hahahha.tapiiiiii tak konsisten ambilnya,kejap ambil kejap tak.Tambahan pula CikSue ni jarang minum susu,susu soya je selalu,tu pun sekarang seminggu sekali je,sebab ada yang kata tak elok nanti kena cyst,haaaaa sejenis yang mudah percaya.Jangan contohi Cik Sue ye.

Sakit lutut dan tumit pula makin teruk sebab berat badan dah bertambah,sejenis makan tak ingat dunia dan tak sedar diri badan dah macam guni beras huuuu Ya Allahhhh bila la nak ada keinsafan jaga makan ni huhuuu.Masa nak balik kampung raya haji baru ni,Cik Sue kelam kabut nak angkat Humaira nak letak kat seat belakang kereta,ntah macam mana terpusing badan,dan lutut berbunyi "tappp" dan semestinya Cik Sue terjerit suara jantan keluar tau hahahhaa,masa tu memang terasa sakit sangat sendi lutut tapi sekejap je dalam 10 minit,sebab tengah nak bertolak terus masuk dan duduk kat depan ,terus jalan nak balik kampung.Masa dalam perjalanan tu ada la rasa sakit-sakit sikit tapi tak de la bengkak atau sampai nak meraung


Sekali bila dah sampai rumah abah kat Pahang,malam tu haaaaa hambek kauuu,bengkak macam kena injek jadinya ,tambah dengan berdenyut,nak lipat kaki tak boleh,meleleh juga la air mata hahaha.Kebetulan petang raya tu keluar beli barang terus ke farmasi cari ubat tahan sakit dan plaster tiger balm tu,masa tu tak terfikir pulak terseliuh sebab rasa kedudukan sendi lutut tu ok je dannnnnn masih boleh jalan.Siap shopping groceries lagi kat pasaraya huhuuu.Malam tu mengerang jugak la tengah tidur menahan sakit,besoknya balik Dengkil,terus pergi klinik Mediviron kat Cyberjaya sebab panel Mr D hehehe.Masa tu memang bengkak ya amat la ,dan sangattttt la ngilu bila bergerak



Sekali masuk bilik doktor,terus kena bebel ngan doktor,kenapa biarkan 2 3 hari? kenapa sekarang baru datang? Dah bengkak sangat ni...haaaa diam je la seketul Cik Sue tu,salah sendiri huhuu,doktor check lepas tu kena xray sebab doktor risau ada retak atau apa-apa masalah lain,huuuu seram pulak masa ni.Dah siap xray semua,bila tengok memang sendi dan tempurung lutut tu senget skit,uishhh cerita pun rasa ngilu lagi huhuu....terus doktor cadangkan refer ke hospital tegur apa pakar kata.Aiyarkkkkk benda ni la yang Cik Sue takut hahahha,tak nak masuk waddddd... :P 
Terus minta ngan doktor boleh tak bagi tempoh seminggu,bagi ubat tahan sakit dulu,saya ikhtiar urut dulu ,mana tahu menjadi,haaa doktor pun buat muka je hahha tapi dia bagi juga la dengan pesanan lepas seminggu kalau masih sama sila datang dan ambil surat refer hospital terus,Ok2 baik doktor,asalkan tak masuk wad masa tu hahahahha ngek sungguhkan Cik Sue


Maka teruslah buat appointment mengurut dengan mak sedara kat Banting,ulang dalam 2 kali Alhamdulillah sedap sikit rasa,lalu teruskan je pengambilan ubat dan tak repeat dah ke klinik heheheh


Dah dalam proses penyembuhan tu,boleh pulaaa balik cuti merdeka baru ni jatuh terduduk dalam bilik air kat rumah mertua,sambil dukung Humaira siap mandi,nak selamatkan anak tak nak bagi dia terhempas,ibu la yang menahan sakit,huwaaaaaa terus sakit semula ,malah bertambah sakitnya terhempas bontot huhuuuu apa laaaaaaa nasib.Jadi sekarang jangan banyak tanya kalau nampak Cik Sue jalan senget-senget ye hahahha,dan jangan tanya kenapa jarang nak keluar drive jauh-jauh,keretaku manual tau takkkkk,dekat gi kedai runcit aceh kat rumah pun balik dok mengaduh ,cam no? huhuuu..


Begitulah kisahnya lututku ini,bila orang tanya macam mana boleh seliuh lutut,nak cerita pun segan sebab dukung anak masuk dalam kereta,apooooo? hahaha tapiiiii doktor kata setengah orang bila kekurangan kalsium ,tersalah step masa berjalan pun boleh cedera tau,haaaa jangan main-main,jangan naj gelak sangat eh.Jadi sila dapatkan kalsium yang cukup,sila minum susu jangan ikut perangai Cik Sue yang payah nau minum susu huhuuu

Oh ya sekarang Cik Sue ambil supplement Joint Wellness Himalaya selain dari ubat-ubat doktor bagi tu,memang sesuai sangat la,tambahan kandungannya herba 100% jadi Cik Sue tak ragu-ragu la
Banyak kelebihan Joint Wellness Himalaya ni,antaranya : 
- Melegakan masalah sakit sendi tulang termasuk bahu, lutut dan juga pinggang
- Mengelakkan sendi mengalami kerosakan
- Mengurangkan risiko osteoporosis
- Mengurangkan kesakitan artritis dan meningkatkan fungsi sendi
- Menindas kesakitan sendi
- Membantu menguatkan sendi
- Melancarkan aliran darah

Nanti Cik Sue share ye macam mana kesan amalkan Himalaya Joint Wellness ni.



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.sueizza.com/2019/09/sakit-sendikurang-kalsiumkah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Dolor Cream Krim Rawatan Sakit Sendi Dan Sakit Lutut Yang Berkesan

Dolor Cream Krim Rawatan Sakit Sendi Dan Sakit Lutut Yang Berkesan

papar berkaitan - pada 29/8/2019 - jumlah : 86 hits
Uncle memang suka berjalan kaki kalau korang ingat dulu uncle pernah cerita uncle pergi travel pun banyak berjalan kaki Tapi tu la bila banyak berjalan mula la sakit lutut la sakit sendi la sakit belakang la sakit bahu la semua la nak sakit...
Honey Hub Life Elixir Sesuai Untuk Mereka Yang Mengalami Masalah Sakit Sendi

Honey Hub Life Elixir Sesuai Untuk Mereka Yang Mengalami Masalah Sakit Sendi

papar berkaitan - pada 3/9/2019 - jumlah : 71 hits
Honey Hub Life Elixir Sesuai Untuk Mereka Yang Mengalami Masalah Sakit Sendi Madu semua orang tahu akan khasiat madu Tapi awas ye tak semua madu yang ada di pasaran tu tulen tau So sebelum nak beli madu tu pastikan madu tu original dulu bar...
Himalaya Men Dan Joint Wellness Mantapkan Testosterone Hindari Kesakitan Sendi

Himalaya Men Dan Joint Wellness Mantapkan Testosterone Hindari Kesakitan Sendi

papar berkaitan - pada 3/9/2019 - jumlah : 51 hits
Assalammualaikum dan Salam SejahteraAku jenis yang suka buat aktiviti luar dan seorang yang hyperactive perkara ni memang diakui oleh kawan Baru ni ada buat aktiviti jungle trekking dan panjat Bukit kebiasaan tiada masalah semuanya baik2 sa...
Suami Buta Terpaksa Jual Lemang Setiap Hari Sebab Nak Pakai Duit Untuk Isteri Sakit

Suami Buta Terpaksa Jual Lemang Setiap Hari Sebab Nak Pakai Duit Untuk Isteri Sakit

papar berkaitan - pada 29/8/2019 - jumlah : 77 hits
Kerana sayang kita sanggup buat apa sahaja demi insan yang kita cintai tu kan Itulah yang dilakukan seorang lelaki buta dari Thailand bernama Yom Homhuan ini yang membanting tulang setiap hari demi mendapatkan wang Menurut Yom 67 sudah bern...
Menu Sup Untuk Bayi Kanak Kanak Kurang Sihat Pembuka Selera Anak Makan

Menu Sup Untuk Bayi Kanak Kanak Kurang Sihat Pembuka Selera Anak Makan

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 35 hits
Biasanya bila demam dan tak sihat kebanyakan anak anak tiada selera nak makan Kadang bila dipaksa pun tetap tak membantu Jika terus berlarutan dengan suhu anak lebih 37 darjah celcius maknanya anak kena dapat rehat cukup Antara tanda anak t...
Kurang Jam Terbang Valentino Rossi Gagal Total Di Sirkuit Stadion Kanjuruhan Malang

Kurang Jam Terbang Valentino Rossi Gagal Total Di Sirkuit Stadion Kanjuruhan Malang

papar berkaitan - pada 16/9/2019 - jumlah : 28 hits
Honda Dream Cup seri Malang yang berakhir pada kemarin menjadi ajang balap kelabu bagi Valentino Rossi Pebalap asal Honda FastTech CLD Yogyakarta ini hanya finis di posisi 16 dari total 22 peserta di kelas Honda Sonic 150R Supra GTR Standar...
Dianggap Kurang Minati Dunia Pendidikan Aurel Hermansyah Beri Jawaban Menohok

Dianggap Kurang Minati Dunia Pendidikan Aurel Hermansyah Beri Jawaban Menohok

papar berkaitan - pada 15/9/2019 - jumlah : 18 hits
Aurel Hermansyah belakangan ini memang terlihat begitu sibuk menjalani kariernya sebagai artis dan YouTuber Kesibukan Aurel itu membuat warganet penasaran tentang pendidikan yang dijalaninya
Kurang Tidur Malam Handphone Penuh Gambar Anak Berlaku Pada Anda Maknanya Anda Seorang Ibu

Kurang Tidur Malam Handphone Penuh Gambar Anak Berlaku Pada Anda Maknanya Anda Seorang Ibu

papar berkaitan - pada 16/9/2019 - jumlah : 41 hits
Untuk ibu bapa yang pertama kali mendapat cahaya mata pastinya masih dalam proses pembelajaran Masih bingung dan buntu apa yang perlu dibuat jika si manja menangis dan sebagainya Untuk ibu berpantang pula sudah tentu menghitung hari supaya ...
Harga Emas Kini

Bertuah Jika Lakukan 7 Perbuatan Ini

Resepi Ikan Siakap Goreng Tomyam Sedap

Huawei Keluarkan Handphone Tercanggih Dunia

Kenapa Melayu Pro Dap Tak Sokong Bmf

Jenis Jenis Dekorasi Dan Ikatan Hidden Hantaran

D Paspor Dengarkan Aku Sayang Chord

Lit Band Hasrat Chord



Lelaki Ini Menjadi Jutawan Dengan Hanya Menjual Batu Gary Dahl

7 Bukti Saintifik Kenapa Aktiviti Bersemburit Ditegah Agama

Apa Sebenarnya Yang Anda Sedut Ketika Jerebu

Ini Senarai Peserta Gegar Vaganza 6 2019

7 Diet Yang Menjejaskan Kesihatan Dan Otak Anda


Tourism Ads In Malaya

Hogoh De Coco A Place You Can Dine In Or Drive Thru

Charging Telefon Dalam Kereta Merosakkan Bateri Telefon

Bun Kacang Merah Gebu

Sabun Manjabath Sabun Homemade Yang Natural

Where To Get The Latest Information About The Haze And Api Readings