S Great Grain Minuman Multi Bijirin Berkhasiat Di Bulan Ramadan Ini


Hi Korang, 
Dah prepare barang-barang makanan untuk puasa akan datang ni ke? 
Kak lily adalah jugak prepare sket-sket kan, alah bulan puasa ni bukan makan banyak sangat pun just untuk penghilang dahaga dan dapat makan sket-sket jadilah kan. Bila dah berusia ni, makan tuh tak delah beria-ria sangat masa kita muda dulu hehehehhe 
Kak lily nak cari makanan yang simple dan menyihatkan je untuk berbuka dan bersahur ni, bukanlah tak nak makan nasi pun tapi untuk permulaan masa berbuka puasa tuh, kann kita di sunatkan makan makanan ringan dulu then terus pi solat so lepas tuh barulah makan nasi ermm kan kan kan..Tapi kalau tak makan nasi pun tak per asalkan makan sesuatu yang mengenyangkan so cukuplah ye

Berbekalkan misi untuk menyediakan akses kepada produk kesihatan bersesuaian kepada semua ahli keluarga, jenama keluaran tempatan, Surya telah melancarkan S Great Grain iaitu formulasi multi-bijirin terbaru. Produk ini sesuai bagi mereka yang peka dengan kesihatan dan keluarga yang ingin mencapai gaya hidup yang lebih sihat, dengan kandungan kebaikan yang diperolehi daripada 5 makanan sunnah selain 18 jenis biji-bijian, formulasi unik ini juga akan menggegarkan landskap multigrain Malaysia. 

Minuman multi-bijirin adalah minuman sihat yang biasanya dirumuskan daripada pelbagai bijirin seperti beras merah, beras perang, kacang hijau, jagung, gandum, bijan hitam dan pelbagai jenis kacang serta biji benih. Multi-bijirin mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan, menjadikannya pilihan yang terbaik untuk mereka yang ingin memulakan hari dengan sempuma. 
Walau bagaimanapun, memilih produk yang betul mungkin sukar kerana setiap produk multigrain kelihatan sama. Mereka yang mungkin kurang pengetahuan berkenaan sesuatu produk pasti sukar untuk memilih produk yang sesuai bagi memenuhi keperluan masing-masing. Dengan menggabungkan sains moden dan makanan Sunnah yang diamalkan oleh umat Islam, iaitujintan hitam atau habbatus sauda, madu, zaitun, delima dan buah tin, formulasi ini mengandungi antara makanan yang paling awal ditanam sejak ribuan tahun lalu. Makanan ini memainkan peranan penting dalam kehidupan masyarakat dan mempunyai kepentingan khusus dalam budaya dan tradisi. 

"Ramai yang mengidamkan manfaat makanan-makanan Sunnah ini namun ia sukar ditemui di Malaysia dan sebahagian daripadanya hanya boleh didapati di luar negara. Tambahan pula, makanan tersebut dijual pada harga yang agak mahal. Kini, dengan S Great Grain, para pengguna dapat memperoleh manfaat yang sangat diidamkan tanpa berbelanja besar," kata Pengasas Surya Malaysia Douglas Lee. 
Produk ini dilancarkan semasa Majlis Rumah Terbuka Surya, dimana pihak media berpeluang untuk mencuba kebaikan S Great Grain sambil bertemu dengan selebriti Malaysia, iaitu Wany Hasrita yang turut hadir pada majlis tersebut. Selain itu, majlis pelancaran Surya telah didatangi oleh Perunding Diet, Nurul Aziah Musa, yang berkongsi pengetahuannya tentang manfaat menggunakan makanan multi-bijirin dan sunnah. 
"Oat beta glucan dalam minuman multi-bijirin membantu dalam pengurusan berat badan yang ideal menyebabkan pengguna berasa kenyang, sekali gus memperlahankan kadar pemakanan dan pencemaan. Memandangkan ia juga berfungsi untuk menstabilkan tekanan darah dan kolesterol, ia membantu menurunkan tekanan darah dan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. Di samping itu, makanan multi-bijirin juga membantu mengimbangi paras glukosa darah, sekali gus mengawal kepekaan insulin, manakala kandungan serat yang tinggi meningkatkan proces pencernaan dan mengurangkan risiko sembelit," kata Perunding Diet Nurul Aziah Musa. 
Kelima-lima makanan Sunnah itu dapat memberi kita manfaat yang diperlukan demi kepentingan mengekalkan kesihatan jantung yang baik dan mengawal tahap glukosa darah bagi mengelakkan kadar obesiti dan kencing manis yang semakin meningkat di Malaysia. Pendidikan awal mengenai kepentingan kesedaran kesihatan dan pemakanan seimbang perlu disemai demi melahirkan masyarakat yang lebih sihat. Oleh itu, ibu-ibu yang ingin memberikan yang terbaik kepada anak mereka boleh memanfaatkan S Great Grain kerana ia datang lengkap dengan nutrien diperlukan yang akan memberi anak-anak tenaga dan fokus untuk menjalankan aktiviti harian mereka. 
"Rahsia untuk pemakanan yang sihat bagi keluarga adalah dengan menyajikan makanan kaya dengan nutrien pada setiap hidangan. Apabila kanak-kanak dibekalkan nutrisi berkuatiti tinggi untuk badan dan otak mereka, mereka akan kurang minat terhadap makanan dan minuman ringan," kata Nurul. 
Dr Norman, Wany Hasrita, En Douglas Lee dan Puan Nurul Aziah Musa
Turut hadir semasa sewaktu majlis tersebut ialah Dr. Norman yang merupakan penulis & jurucakap kesihatan. "Secara peribadinya, sebagai seorang pengamal makanan sunnah seperti habbatus sauda, saya sendiri dapat merasakan kesan positif selepas mengamalkan makanan sunnah dalam aktiviti harian saya. Surya S Great Grain bukan hanya mengandungi satu, tetapi LIMA makanan Sunnah; sememangnya pilihan yang tepat untuk saya sekeluarga kerana saya sentiasa menggalakkan anak-anak saya untuk mengambil makanan dan minuman yang sihat dari usia yang awal. Ini merupakan masa yang terbaik untuk memperkenalkan produk ini memandangkan bulan Ramadan bakal menjelang"
Bagi umat Islam yang menjalani ibadah puasa pada bulan Ramadhan yang akan datang, S Great Grain boleh diambil semasa sahur kerana minuman multi-bijirin ini mengandungi nutrien dan serat yang membantu mengekalkan tahap tenaga sepanjang hari

S Great Grain mula memasuki pasaran empat bulan yang lalu dan telah menjual lebih dari 10,000 bungkusan. Ini sekali gus membuktikan bahawa kejayaan formula mereka yang unik dan diyakini HALAL, serta diperakui GMP, HACCP dan MESTI. 

Oleh itu, dapatkan Surya S Great Grain di kedai-kedai Watsons dan kedai farmasi di seluruh Malaysia dengan dua variasi - pek atau kotak yang mengandungi 15 sachet pada harga RM39.90 
Kak lily dah amalkan minum S Great Grain ni, so korang bila lagi ek

Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 

Facebook Page : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/
Instagram Link : https://www.instagram.com/surya.malaysia/?hl=en 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ciklilyputih.com/2019/05/s-great-grain-minuman-multi-bijirin.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tkn Di Bulan Ramadan Kita Hentikan Caci Maki Seperti Sebutan Cebong Kampret

Tkn Di Bulan Ramadan Kita Hentikan Caci Maki Seperti Sebutan Cebong Kampret

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 48 hits
Lewat momentum Ramadan kehangatan dan keakraban itu harus kita nyalakan kembali Mari perbanyak silaturrahim ibadah amal saleh dan kegiatan kegiatan lain yang bermanfaat bagi diri orang sekitar dan bangsa ini pungkasnya
8 Manfaat Luar Biasa Dari Kurma Sang Primadona Di Bulan Ramadan

8 Manfaat Luar Biasa Dari Kurma Sang Primadona Di Bulan Ramadan

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 54 hits
Buah kurma ini sendiri memiliki segudang vitamin dan nutrisi di dalamnya yang membuatnya sangat cocok dikonsumsi untuk mencukupi asupan ketika berpuasa
Menjelang Bulan Ramadan Gaza Dibedil Israel Wanita Hamil Anaknya Berusia 14 Bulan Terkorban

Menjelang Bulan Ramadan Gaza Dibedil Israel Wanita Hamil Anaknya Berusia 14 Bulan Terkorban

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 105 hits
The ReporterSeorang lelaki Palestine maut dalam serangan udara Israel di Semenanjung Gaza sehari selepas empat yang lain maut termasuk mangsa yang menyertai bantahan mingguan dengan ketegangan sekali lagi memuncak antara tentera Israel dan ...
Ketua Dpr Imbau Kedua Kubu Pemilu 2019 Jaga Suasana Politik Di Bulan Ramadan

Ketua Dpr Imbau Kedua Kubu Pemilu 2019 Jaga Suasana Politik Di Bulan Ramadan

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 54 hits
Menurutnya selama ini masyarakat sering kali terbawa emosi karena narasi negatif dari kedua kubu capres cawapres pasca pencoblosan 17 April lalu Karena itu dia meminta kedua kubu menjaga sikap dan menghindari ucapan ucapan yang provokatif
Selamat Menyambut Bulan Ramadan Isnin 6 Mei 2019 Dan 5 Keistimewaan Bulan Ramadan

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Isnin 6 Mei 2019 Dan 5 Keistimewaan Bulan Ramadan

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 207 hits
Umat Islam di Malaysia akan mula berpuasa pada Isnin 6 Mei 2019 Penyimpan Mohor Besar Raja Raja Syed Danial Syed Ahmad ketika mengumumkannya berkata tarikh permulaan puasa bagi negeri negeri di seluruh Malaysia telah ditetapkan pada hari te...
Ramadan Bulan Kawal Nafsu Kata Dr Mahathir

Ramadan Bulan Kawal Nafsu Kata Dr Mahathir

papar berkaitan - pada 5/5/2019 - jumlah : 66 hits
Ramadan bulan kawal nafsu kata Dr Mahathir Dikemas kini 36 minit yang lalu Diterbitkan pada 5 May 2019 8 26PM
Terkini Tinjauan Cerapan Anak Bulan Ramadan Di Menara Kuala Lumpur

Terkini Tinjauan Cerapan Anak Bulan Ramadan Di Menara Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 5/5/2019 - jumlah : 122 hits
Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al Bakri melakukan cerapan anak bulan menggunakan teleskop bagi menetapkan bulan Ramadan di Menara Kuala Lumpur MalaysiaGazette com Online News Portal Follow US Now Or visit www malaysiaga...
Selamat Menyambut Bulan Ramadan

Selamat Menyambut Bulan Ramadan

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 178 hits
Diucapkan Selamat Berpuasa kepada semua pembaca khususnya dan seluruh umat Islam amnya Jangan ponteng puasa pulak Semoga Ramahan tahun ini lebih baik dari tahun lepas
Selama Bulan Ramadan Melly Goeslaw Matikan Kolom Komentar

Selama Bulan Ramadan Melly Goeslaw Matikan Kolom Komentar

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 59 hits
Melly Goeslaw memutuskan untuk mematikan kolom komentar pada setiap unggahannya di instagram
Tulisan Budak Perempuan Ini Cantik Seperti Guna Komputer

Subhanallah Dua Pemain Rebah Disambar Petir Ketika Aksi Persahabatan

Polis Siasat Insiden Dua Lelaki Bertumbuk Di Plaza Tol Bukit Kiara

Zarina Anjoulie Buka Tudung Sekarang Makin Seksi Siap Nampak N1ples Lagi

Dap Terus Dendang Lagu Rasis Bodohkan Rakyat

Nak Kurus Perlu Bersenam Setiap Hari Ke

Walaupun Sekolah Sampai Darjah 6 Tetapi Lelaki Ini Jutawan

Cara Mudah Nak Semak Nilai Ipu Tempat Anda Guna Smartphone



Bagaimana Pembenihan Awan Membantu Menangani Jerebu

Bagaimana India London dan Hong Kong Menyelesaikan Isu Rumah Tak Terjual

Kisah Kematian Akibat Menang Loteri RM68 Juta

Kenapa Bas Sekolah Di Seluruh Dunia Berwarna Kuning

Biodata Jay Iswazir Pelakon Drama Insan Terpilih


Isteri Alami Alahan Masa Hamil Itu Biasa Suami Kena Ambil Kisah Supaya Isteri Rasa Tak Terbeban

Kerap Bagi Gajet Anak Lambat Bercakap Nak Bagi Boleh Tapi Jangan Jadi Rutin

Rayakan Ulang Tahun Ke 25 Ibis Jakarta Slipi Beri Harga Spesial Selama September

Tanam Pokok Kesum Menggunakan Self Watering Pot

Filem Suatu Ketika Langitkan Impianmu Menghiburkan

9 10 Kisah Benar Bermula Dari Solopreneur Ke Entrepreneur Menjadi Globalpreneur