Resipi Bubur Ayam Sedap Ala Mc D Guna 5 Bahan Je Hidangan Seisi Keluarga Anak Makan Bertambah Tambah


Makanan seperti bubur memang digemari oleh anak-anak terutamanya yang masih kecil. Tambah pula bubur yang macam jual dekat restoran makanan segera seperti Mcdonald’s. Ada kalanya bila nak beli bubur tu sold out.
Jadi kalau nak makan seisi keluarga apa kata buat sendiri di rumah. Boleh juga mama tambah dengan hidangan lauk sampingan lain untuk memeriahkan lagi hidangan. Resipi yang cukup ringkas ni adalah perkongsian daripada Puan Siti Hasnah AR melalui Facebook Masak Apa Hari Ni (MAHN)
Cukup senang dan mudah untuk dibuat, tak payah lagi beli kat kedai, dapat jimat dan boleh makan sepuasnya.
Resepi Bubur Ayam Ala Mc D
harini masak bubur ayam ala mcd.. mudah je..
korang follow cara kat gambar utk korang faham ye.. jgn tenung peyok hakak tu lama2.. kang hakak malu .. maklum la..
Bahan-bahan:
Stok ayam
Halia
Minyak bijan
Beras
Ayam yang dipotong dadu
Cara-cara:
1. Watak utama.. stok ayam, halia & minyak bijan

2. Dua genggam beras basuh bersih dan rebus smpai kembang, pastu buang air rebusan pertama tu.. ganti dgn air baru angaran 3 cawan

3. dah ganti air baru, masukan 3 sudu besar stok ayam dan halia.. rebus lagi smpai nasi kita hancur dan memekat..

4. ini periuk lain dah rebus siap isi ayam.

5. time nak mkn boleh la taruk ayam di rebus tadi dgn sikit supnya.. serta sikit minyak bijan..
sekian…

6. ni dah siap utk d mkn, letak sikit minyak bijan. kalau ada daun bWang daun sup bawang goreng.. lagi best..

Sumber: Siti Hasnah AR
The post Resipi Bubur Ayam Sedap Ala Mc D, Guna 5 Bahan Je! Hidangan Seisi Keluarga! Anak Makan Bertambah-tambah! appeared first on Pa&Ma.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.majalahpama.my/resipi-bubur-ayam-sedap-ala-mc-d-guna-5-bahan-je-hidangan-seisi-keluarga-anak-makan-bertambah-tambah/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Buat Sendiri Ayam Gunting Rangup Sedap Untuk Anak Kat Rumah Guna 3 Bahan Je Siap Untuk Di Hidang

Buat Sendiri Ayam Gunting Rangup Sedap Untuk Anak Kat Rumah Guna 3 Bahan Je Siap Untuk Di Hidang

papar berkaitan - pada 8/7/2020 - jumlah : 270 hits
Anak anak memang suka sangat makan ayam gunting yang banyak dijual di food truck Memang happy mereka dapat makan ayam gunting Yang pasti memang tak cukup satu Jadi lebih jimat untuk ibu buat sendiri di rumah Bahan bahan pun tidaklah susah u...
Roti Ala Chicken Wrap Resipi Mudah Untuk Bento Anak Anak Puji Sedap

Roti Ala Chicken Wrap Resipi Mudah Untuk Bento Anak Anak Puji Sedap

papar berkaitan - pada 22/7/2020 - jumlah : 157 hits
Sebagai ibu bapa yang prihatin dan mahukan anak anak berjaya dalam kehidupan anda perlulah melabur dalam kesihatan mereka Berusahalah untuk memberi makanan yang pelbagai seimbang dan berkhasiat agar anak anak yang sedang bersekolah dapat me...
Nasi Ayam Sedap Pilihan Keluarga Di Dee Nasi Ayam Pandan Indah

Nasi Ayam Sedap Pilihan Keluarga Di Dee Nasi Ayam Pandan Indah

papar berkaitan - pada 8/7/2020 - jumlah : 435 hits
Nasi Ayam Sedap Pilihan Keluarga di Dee Nasi Ayam Pandan Indah Lebih tiga bulan semua rakyat Malaysia terperap di rumah akibat Covid19 dan akhirnya buat pertama kali kami keluar untuk makan di luar dan seperti permintaan cik applepie kami k...
Resipi Bubur Nasi Dengan Grilled Salmon Bagus Untuk Otak Anak 9 Resipi Bubur Wajib Dicuba

Resipi Bubur Nasi Dengan Grilled Salmon Bagus Untuk Otak Anak 9 Resipi Bubur Wajib Dicuba

papar berkaitan - pada 7/7/2020 - jumlah : 119 hits
Pernahkah ibu bapa terfikir mengenai resepi bubur bayi 6 bulan yang sedap menarik dan berkhasiat buat si comel anda Artikel ini akan membantu anda untuk mencari resepi tersebut Setiap ibu bapa pasti akan berasa sangat teruja dan gembira mel...
Resipi Mudah Salad Aneka Buah Sedap Berkrim Snek Sihat Untuk Anak Confirm Sedap

Resipi Mudah Salad Aneka Buah Sedap Berkrim Snek Sihat Untuk Anak Confirm Sedap

papar berkaitan - pada 9/7/2020 - jumlah : 247 hits
Anak anak memang susah kalau nak suruh makan sayur atau buah Jadi mama kena pancing dengan macam macam cara untuk mereka suka makan makanan berkhasiat Ada yang jadi kreatif dengan buat pelbagai bentuk makanan dan ada juga yang inovatif menc...
Sos Perapan Ayam Kambing Daging Sate Resipi Jimat Pelbagai Hidangan

Sos Perapan Ayam Kambing Daging Sate Resipi Jimat Pelbagai Hidangan

papar berkaitan - pada 15/7/2020 - jumlah : 192 hits
Nak panggang atau bakar ayam kambing daging dan sate ni dia resipi perapan yang boleh masuk semua Menurut Raja Amanina rencah ni harumnya semerbak wangi Ramuan istimewa lada hitam rempah kari dan segala bawang ni memang melazatkan makanan B...
Makan Ayam Tulang Anak Makin Kuat Buatkan Ayam Goreng Singgit Ni Hari Hari Senangnya

Makan Ayam Tulang Anak Makin Kuat Buatkan Ayam Goreng Singgit Ni Hari Hari Senangnya

papar berkaitan - pada 5/7/2020 - jumlah : 376 hits
Tahu tak mama bahawa 100 gram ayam mengandungi 15 mg kalsium dan 182 mg phosphorus Ternyata dua mineral ini mampu untuk menguatkan tulang badan anak kita Jadi amat bagus untuk anak anak khususnya bayi dibiasakan dengan menu ayam supaya pros...
Serius Sedap Roti Burnt Cheese Topping Ni Senang Nak Buat Anak Makan Tak Cukup Satu

Serius Sedap Roti Burnt Cheese Topping Ni Senang Nak Buat Anak Makan Tak Cukup Satu

papar berkaitan - pada 15/7/2020 - jumlah : 190 hits
Mama kalau nak masak sesuatu mesti nak ikut selera anak maklum sahajalah anak anak ni ada ketikanya selera mereka tak dapat diagak Sudahnya menu yang sama diminta berulang kali Untuk elakkan anak anak minta menu yang sama mama kena jadi sed...
Homemade Nugget Bayam 5 Bahan Buat Berat Anak Makin Bertambah

Homemade Nugget Bayam 5 Bahan Buat Berat Anak Makin Bertambah

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 261 hits
Nugget yang dijual di pasaran sememangnya kurang sesuai buat anak kita Selain tinggi garam nugget di pasaran juga dikhuatiri mengandungi bahan pengawet yang sememangnya tidak sihat untuk anak anak kecil kita yang sedang membesar Resipi home...
Pendaftaran Program Jaringan Prihatin B40 Bantuan Rm300 Peranti Rm180 Data

Selamat Bersara Cikgu Lajat

Lirik Rembau Most Wanted Part Ii W A R I S

Covid 19 Patient Runs Away From Sungai Petani Hospital

Jawatan Kosong Spaj Juruteknik Komputer Ft19

Bantuan Rm300 Telefon Pintar Rm180 Data Percuma 12 Bulan Untuk B40

Alat Pemadam Api Meletup Lelaki Nyaris Putus Kaki

Bapa Beri Anak Berusia 2 Tahun Hisap Vape Sambil Dirakam Isterinya Direman 7 Hari



Ini Sebab Mengapa Arab Saudi Import Pasir Dari Negara Lain

Budaya Kejam Gemukkan Kanak Kanak Perempuan di Mauritania Leblouh

Biodata Model Rita Suraya Kakak Pelakon Rita Nadira

5 Tradisi Hari Raya Aidilfitri Yang Semakin Luput Ditelan Peredaran Zaman

Ke Mana Perginya Semua Hasil Karya Bob Ross


Lirik Hilang Raso Picayo Rayola Feat Daniel Maestro

Lirik Dara Batang Begilik Fabian Lai

Lirik Sangketo Cinto Pinki Prananda Feat Rana Safira

Lirik All Day Cha Ji Yeon

Lirik The Moon Duetto

Lirik Because I Am A Women Ben