Resepi Biskut Coklat Chip Ala Che Nom Rangup Sedap Sangat Confirm Licin


Samada musim raya atau tidak, coklat yang satu ini iaitu Coklat Chip sentiasa jadi rebutan semua orang. Lagi-lagi yang rangup, memang layan makan depan televisyen dengan anak-anak.
Resepi biskut coklat chip ala-ala chef media sosial terkenal, Che Nom yang dikongsikan semula Pn Yatie Faizal ni mama wajib cuba untuk anak-anak. Walau dah lepas raya, confirm anak berebut sebab terlebih sedap. Nak buat pun simple!

Coklat Chip, adaptasi dari Anna Alson by Che Nom. Tapi saya olah ikut citarasa sendiri, kita save kat sini senang bila nak guna leh cari nanti, tak hilang. Yang nak cuba boleh follow resepi yang saya olah, rasa tak manis sangat, sesuai dengan tekak saya sefamili.
Bahan-bahan:
227g butter- guna pure butter lebih sedap like anchor, tatura jenis salted tak perlu letak garam
170g brown sugar
2sdk esen vanila
2 biji telur B
384g tepung gandum cap rose (tepung gandum biasa)
1 1/4 sdk (1 suku sudu kecil) soda bicarbonate untuk merangupkan cookies anda -ayakkan
1 cawan badam nips -panggang
2 cawan coklat chip boleh guna saiz kecik atau besar -nak mudah piping pilih yang kecil

Butter dan gula mix hingga nampak pucat sedikit creamy. Boleh guna mixer kalau nak cepat.
Masukkan esen vanila dan telur sebiji sebiji. Mix dan sebatikan.
Kemudian masukkan tepung. Nak gaul dengan spatula atau hentam ja mixer cepat.
Boleh masukkan nips dan coklat chip gaul-gaul manja.
Dah siap masukkan dalam piping beg. Potong hujung tu besar sikit agak-agak saiz cookies yang hampa nak pipe terus atas dulang. Macam contoh gambar, kemudian tekan sikit.

Bakar suhu 150c selama 20 minit, api atas bawah.
Selamat mencuba!
* Tips tak nak adunan tu terlalu berminyak boleh rest dalam chiller sebentar.
Menarik: Agar-Agar Lumut Jelita, Besarkan Api & Jangan Kacau, Baru Lumut Jadi Cantik

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)
The post Resepi Biskut Coklat Chip Ala Che Nom, Rangup & Sedap Sangat, Confirm Licin! appeared first on Pa&Ma.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.majalahpama.my/resepi-biskut-coklat-chip-ala-che-nom-rangup-sedap-sangat-confirm-licin/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ayam Goreng Ala Kfc Crispy Viral Padu Terlebih Rangup Keruping Pun Sedap

Ayam Goreng Ala Kfc Crispy Viral Padu Terlebih Rangup Keruping Pun Sedap

papar berkaitan - pada 10/7/2021 - jumlah : 246 hits
Sebut sahaja ayam goreng pasti anak teruja untuk makan Lagi lagi ayam goreng KFC yang cukup digemari anak anak kita Apa kata kali ini kita cuba buat sendiri ayam goreng ala KFC untuk anak anak Resipi cikgu masakan yang cukup popular di medi...
Puding Roti Coklat 3 Bahan Ranggup Di Luar Makan Sejuk Sejuk Sedap Sangat

Puding Roti Coklat 3 Bahan Ranggup Di Luar Makan Sejuk Sejuk Sedap Sangat

papar berkaitan - pada 28/7/2021 - jumlah : 208 hits
Puding roti antara pencuci mulut yang sangat mudah disediakan Hanya guna beberapa bahan saja tak perlu nak mixer atau guna sukatan pun dah boleh hidang pada ahli keluarga Biasanya puding roti ni menggunakan roti biasa je tapi kali ini mengg...
Resepi Sambal Terung Ikan Bilis Mudah Dan Sedap

Resepi Sambal Terung Ikan Bilis Mudah Dan Sedap

papar berkaitan - pada 11/7/2021 - jumlah : 136 hits
Resepi Sambal Terung Ikan Bilis Mudah dan SedapBahan bahanTerung 20 ekor ikan bilis goreng garing3 sudu besar cili kering kisar2 ulas bawang merah kecil 2 ulas bawang putih Sedikit belacan Garam dan serbuk perasaCara Masak Sambal Terung Ika...
Resepi Asam Pedas Ikan Kerisi Simple Dan Sedap

Resepi Asam Pedas Ikan Kerisi Simple Dan Sedap

papar berkaitan - pada 11/7/2021 - jumlah : 133 hits
Resepi Asam Pedas Ikan Kerisi Simple dan SedapBahan bahan4 ekor ikan kerisi5 biji sayur bendiSebijik tomato Asam keping Daun kesum 10 tangkai cili kering 2 batang serai 3 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih Sedikit belacan GaramGulaSerbuk...
Resepi Gulai Lemak Udang Cili Padi Mudah Dan Sedap

Resepi Gulai Lemak Udang Cili Padi Mudah Dan Sedap

papar berkaitan - pada 11/7/2021 - jumlah : 171 hits
Resepi Gulai Lemak Udang Cili Padi Mudah dan SedapBahan bahanSetengah kilo udang Sekotak santan Sayur kacang panjang 2 batang serai Kunyit hidup 3 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 5 biji cili padi Asam kepingGaramCara Masak Gulai Lemak...
Resepi Sayur Kangkung Goreng Belacan Sedap Dan Mudah

Resepi Sayur Kangkung Goreng Belacan Sedap Dan Mudah

papar berkaitan - pada 11/7/2021 - jumlah : 225 hits
Resepi Sayur kangkung Goreng Belacan Sedap dan MudahBahan bahanSayur kangkung seikat 3 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 6 biji cili padi Beberapa ekor ikan bilis Sedikit belacan Garam dan minyak masakCara Masak Sayur kangkung Goreng Be...
Resepi Nasi Ayam Lebanon Sedap Memukau

Resepi Nasi Ayam Lebanon Sedap Memukau

papar berkaitan - pada 12/7/2021 - jumlah : 235 hits
Resepi Nasi Ayam Lebanon Sedap Memukau Selalu dah makan nasi mandy apa kata kita cuba masak lain sikit dari nasi mandy Hari ini kita cuba masak nasi ayam Lebanon pulak Makanan Lebanon ni memang sedap dan tak susah pun nak masak dia Apa lagi...
Resepi Terung Goreng Berlada Makan Dengan Nasi Panas Confirm Makan Bertambah

Resepi Terung Goreng Berlada Makan Dengan Nasi Panas Confirm Makan Bertambah

papar berkaitan - pada 13/7/2021 - jumlah : 215 hits
Siapa penggemar terung Tahukah anda terung mempunyai banyak khasiat kerana makanan ini baik untuk otak Terdapat penyelidikan yang dijalankan ke atas tumbuhan ini memberikan tumpuan kepada kandungan anthocyanin phytonutrient yang terdapat pa...
Resepi Telur Lemak Cendawan Sedap Rupanya

Resepi Telur Lemak Cendawan Sedap Rupanya

papar berkaitan - pada 16/7/2021 - jumlah : 148 hits
RESEPI TELUR LEMAK CENDAWAN SEDAP RUPANYASelama ni tak pernah terpikir pun nak masak lemak telur dengan cendawan Bila dah masak sedap rupanya
Off Grid House By Unbox Design In Delhi India

Jangan Terlebih Minum Air Putih Bahaya

Simpang Pulai Landslide Lorry Driver Buried Efforts Ongoing To Retrieve Body

Mak Pasti Paling Happy Saya Rasa Chong Wei Dianugerah Ijazah Kehormat Doktor Sains Sukan

Mana Pergi Duit Gaji Aku

Ah Long Apps Viral Lagi Habis Muka Mak Ayah Dia Viralkan Sana Sini

Amanah Turns Down Idea To Merge With Pkr

Akhirnya Nora Ariffin Sah Bergelar Isteri Kepada Sahabat Baik Arw4h Johan



5 Misteri Otak Manusia Yang Belum Dapat Dirungkai Sains

Info Penuh Program Mencari Sepahtu Yang Hilang 2021 Astro Warna

Adakah Pemain Bola Sepak Dibayar Untuk Menyertai Pasukan Kebangsaan

5 Program NASA Paling Mahal

Senarai Peserta Program Mencari Sepahtu Yang Hilang 2021 Astro Warna


Movie Rumah Madu Ku Berhantu Lakonan Zizan Razak Nadia Brian

Diffenz Junior Bantu Menyokong Tumbesaran Dan Tingkatkan Sistem Imun Kanak Kanak

Bahaya Varian Omicron Covid 19

Perjuangan Anak Muda Lebih Hebat Lepas Undi 18 Dilaksana

Uproar In Penang Assembly Over Schools Ban On Politicians

Supplementation