Redha Dan Pasrah


Buat masa ni k.fiezz not in the mood kat sosial media..nak up gambar apa pun, tak ada mood...so buat masa ni IG/FB k.fiezz memang sunyi sepi...kalau baca entry k.fiezz yang sebelum ni tahu la punca mood k.fiezz  down..
tengah bersedih...nak dapatkan balik mood positif k.fiezz, bukan senang...cuba juga untuk #redha tapi kena faham konsep redha tu apa?selalu dengar orang cakap redha..pasrah..sama maksud ke dua perkataan ni?
Redha atau Pasrah?Redha - terima dengan rasa tenang tanpa rasa kecewa atau tertekan dengan setiap perkara/ujian yang diberikan oleh Allah kepada kita. 
Pasrah - Kita terima apa je yang jadi pada kita tanpa berusaha untuk mengubahnya..
dua perkataan yg lebih kurang sama pd kita tapi maksud berbeza...Senang nak faham...
Redha = Ikhlas..Pasrah = Menyerah... Sesi Luahan Perasaan Dengan Mr Hubby.. semalam mr hubby tanya k.fiezz kenapa?mengapakah?yelah kat rumah mencuka je muka..dia nak sembang pun malas nak layan..haha..pangai sangat...apa nak buat sometime bini yang sentiasa positif ni, boleh jadi kurang positif..
tapi k.fiezz dah tulis entry semalam untuk sesi luahan perasaan, so mr hubby boleh teka la puncanya sebab dia baca kat blog k.fiezz...uwaaa..lepas mr hubby tanya, lagi la lebat air mata ni nak turun..ishhhh..mencik tau...so dah mr hubby tahu tu, citer je la..sesi luahan perasaan semalam..dan tantiu mr hubby sebab bagi kata2 semangat, nasihat kat wifey dia yg tgh down ni...
harini kat ofis, member yang baik ngan k.fiezz ni pulak tanya...sambil sembang ngan member, mata dah merah..tapi idak la hujan depan ofismate k.fiezz ni plak...kontrol ayu, u..haha...
Nasib baik ofismate k.fiezz ni baik & sangat memahami sebab dia pun penah mengalami macam k.fiezz ni..rezeki dia, dah ada 2 orang anak sekarang ni..k.fiezz selesa sembang dengan dia pasal ni..sebab dia faham..dia ada citer pengalaman dia dulu macamana masa nak tunggu dapatkan sorang... ada cara yang dia buat dulu tu, k.fiezz praktikkan jugak sekarang...dan dia bagi jugak kata-kata semangat/positif..insyaallah..k.fiezz cuba serap dalam minda & hati ni untuk positif macam dia dulu...tantiu jugak kat korang,u know who u are, yang dm kat ig, wassap bagi kata2 semangat & komen kat entry k.fiezz sebelum ni, tantiu sangat utk doa & all the positve word for me... Ter Ter letak High ExpectationPatutnya k.fiezz tak boleh letak high expectation sebab k.fiezz pun tahu kekerapan ***** bulan lepas...tapi sebab period delay lama sangat & clue/simptom sebelum period yang k fiezz jarang alami sebelum ni, tue yang terletak harapan tinggi sangat...dan bila keputusannya idak menjadi, dia jadi sangat frustrated...seingat k.fiezz dulu k.fiezz tak ada menangis gini sangat bila hasil tak menjadi...tapi bila ko terletak harapan setinggi gunung tapi hasilnya tak menjadi, dia jadi frustrated tue lebih dari sebelum ni...learn from mistake, next time don't put high high expectation...
so sila cuba lagi yea k.fiezz...cuba faham & terap konsep #REDHA...
ada cakap kat mr hubby semalam,nasib la mama dia a.k.a mak mertua k.fiezz bukan macam mak mertua dalam drama..menantu tak pregnen2 lagi, suh anak laki kawen lain..haha...kalau macam tu lgi la x tak tau nak bagi reaksi camna.. Pasrah @ redha? 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.fiezasani.xyz/2019/04/Redha-dan-Pasrah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Lelaki Pasrah Bakal Isteri Yang Dikenali Dari Facebook Lesap Bersama Wang Hantaran Rm60 000

Lelaki Pasrah Bakal Isteri Yang Dikenali Dari Facebook Lesap Bersama Wang Hantaran Rm60 000

papar berkaitan - pada 21/4/2019 - jumlah : 93 hits
Seorang penjawat awam bukan sahaja kehilangan wang hantaran berjumlah RM60 000 bahkan kekasih Facebook yang dikenali sebagai Aishah juga menghilangkan diri gara gara terpedaya dengan skim love scam Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial S...
Mendapat Redha Allah 9340

Mendapat Redha Allah 9340

papar berkaitan - pada 13/4/2019 - jumlah : 65 hits
Di perjalanan hidup In Syaa Allah untuk mendapat redha Allah Subhanahu Wa Ta alla Ketika Nabi dan Abu Bakar Singgah di Gua Tsurby Gua Tsur Foto Syamil QuranRASULULLAH shalallahu alaihi wasallam meninggalkan rumah beliau pada malam tanggal 2...
Dendam Kerana Diejek Tidak Kacak

Semua Stesen Radio Tidak Menyiarkan Lagu Alif Syukri

Tips Simpan Duit Selama 4 Bulan Untuk Melancong

Rasa Kebas Sakit Mencucuk Di Pergelangan Tangan Apa Penyakit Anda

Cara Mudah Perbaiki Kipas Yang Slow Kepada Kelajuan Asal Seperti Baru Beli

Utusan Malaysia Berhenti Mencetak Akhbar

Mazuin Hamzah Di Usia 54 Tahun Yang Ada Hanya Catatan Silam

Zoo Melaka 2019



Info Drama Cinta Belum Tamat Tempoh Slot Megadrama

Ini Perbezaan Tahun Masihi SM M AD BC Dan CE BCE Dalam Sistem Tarikh

Misteri Bongkah Batu Bergerak Sendiri di Lembah Maut

10 Orang Biasa yang Menjadi Selebriti Antarabangsa Dalam Sekelip Mata

5 Permainan Video Paling Pelik Pernah Dihasilkan


Tebus Makanan Dan Minuman Di Paradigm Mall Petaling Jaya Sempena Taste Of Paradigm

Yapeim Gembleng Usahasama Perluas Amal Jariah

Plot Drama Bukan Gila

Plot Prosa Tradisonal Kepimpinan Melayu Teladan

Plot Prosa Tradisional Burung Terbang Dipipiskan Lada

Plot Novel Jendela Menghadap Jalan