Raya 2019 Turn Perlis



Selamat Hari Raya hangpa! 😘

Tahun ni raya pertama kena turn sebelah husben.. Sebenarnya kalo beraya turn sebelah husben pada hari raya pertama ni seronok jugak.. sejak setahun dua ni lah yerr.... tapi nak ceritalah dulu-dulu memang tak berapa seronok kalau turn raya pertama sebelah husben sebab tak berapa meriah sangat... 

Adik beradik husben ada 2 orang. Termasuk dia jadilah 3 orang. Husben anak sulong. Selalu aku balik kampung husben turn dia raya pertama tu kalau malam raya tu siap boleh layan tv tengok orang takbir raya.. PM nak berucap pon aku boleh releks2 spent time dengaq haha..  sampailah tahun 2019 ni tetap sama yerr 😥 nak masuk tido sebelum pukul 12 malam pon okay je..


Rumah mak aku kena serbu dengan anak2 Makcik aku @ sepupu aku di pagi raya pertama

Sebab makmentua aku ni tak gaduh nak buat laksa ke.. bihun sup ke.. mee kari ke.. untuk jamuan/juadah raya kat tetamu... pagi raya kami makan ketupat yang dia dah siap buat [email protected] hari sebelum raya.. rendang pon dia tak buat. Saban tahun makan ketupat dengan kari ayam/daging... aku pon hairan kenapa tak pernah nak buat rendang.. dalam pukul 10 camtu lepas husben dengan pakmentua selesai sembahyang sunat Aidilfitri kami bergerak pergi beraya kat rumah maklang husben pekena bihun sup (tiap2 tahun bihun sup).. pastu gerak ke rumah makcik husben (makan laksa~ wajib laksa tiap2 tahun) and then last sekali rumah tok husben.. jumpa la nasik tomato... 



Beraya di kampung husben

Tahun ni pon masih sama.. meriah gitu2 je lah dengan anak-anak aku bersalaman 😅 Nasib baik dapat adik ipaq jenis rempang cikit so takdalah skema sangat suasana dalam rumah mentua aku tu huhuhu


So.. apa sebenarnya yang buat aku seronok kalau raya pertama turn rumah husben ni?? Sebabnya adalah... bila turn beraya rumah mak akulah haha! Ciss3x cake betoi kan? 😆😆😆 Haha Bila dah sampai kat kampung tu, kami siap2 planning untuk Open House.. menu dah bincang masa sebelum raya haritu dalam bulan ramadhan.. masa pon banyak nak fikir, tak kalut... membeli bahan mentah di market pon tak susah time ni.. ada masa nak pergi beraya lagi... tu yang best tu.. tak kalut fikir nak balik raya rumah mentua dah.. cuti habiskan di kampung je.. alhamdulillah..


Rumah mak aku kena serbu dengan anak2 MakNgah aku @ sepupu aku di pagi raya pertama


Tapi kenangan paling best bagi diri aku setakat ni adalah masa zaman bujang dululahhh.. zaman kanak2 tak payah cakap lah masa tok & tokwan aku masih hidup tu kan..ni zaman bila aku dah dewasa dah ni huhu.. Malam raya seronok boleh tolong mak buat rendang... prepare kuah bihun sup atau laksa... bubuh kuih raya dalam bekas kuih raya, cari pinggan gelas lap2.. memang sibuk gila kat dapoq tu. Jadi bila masa memula kahwin tu turn beraya kat rumah husben, teringatlah kat mak aku.. mesti bizi sorang2 dia kat dapoq tu.. walaupon aku bukanlah kategori rajin tolong mak aku sampai pukui 5 pagi pon tapi ada jugaklah rasa macam sia2 je beraya di kampung husben sebab takda apa nak dibuat... malam raya rileks namatikk 😣😣😣

Rumah mak aku kena serbu dengan anak2 MakLong aku @ sepupu aku di pagi raya pertama


Selalu pukui 2 aku dah tertido dah.. sesekali terjaga nampak mak masih di dapoq lagi.. Mujurlah abang aku nombor 4 tu suka deko ruang tamu kami. Sesekali keluar jengok apa dah jadi kat depan/ruang tamu sejak berjam2 duduk di dapoq terkejut tengok dekorasi dah berubah ceria hikhik 😆 jangan sangka tangan yang memetik gitar tak pandai hiasan dalaman okay kikiki... Malam raya mesti laman rumah kami dah cerah berwarna warni dengan bunga api. Bukan budak2 main tapi abang2 aku yang main. Sampai berasap dalam rumah hehe... dorang main bunga api dan mercun tahap boleh "meremang bulu roma jiran" hehehe . Siap call mak aku bagitau suruh main bunga api jangan halakan ke rumah dorang lagi... adududuii


Beraya kat kampung husben... pencinta kucing memasing... huhu

Tahun ni mak aku tak berapa sihat.. kaki tak berapa kuat dah.. dah guna tongkat ketiak tu apa orang panggil?  Topang? Ha benda tu la.. jadi mak aku suruh semua anak menantu dia beraya rumah dia turn ke dua je.. sebab dia nak semua ahli keluarga boleh berkumpul sama2 dan senang nak masak2 open house yg kami nak buat... open house buat raya ke 3 kecil2an je 😁😁

So sedikit intro untuk entri raya bagi tahun ni.
Tengkiu reading! 😘😘





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://thisspin.blogspot.com/2019/06/raya-2019-turn-perlis.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Aidilfitri 2019 Raya Di Perantauan

Aidilfitri 2019 Raya Di Perantauan

papar berkaitan - pada 6/6/2019 - jumlah : 451 hits
Assalamualaikum Alhamdulillah Setelah sebulan berpuasa hari ni semua umat Islam meraikan hari yang sungguh bermakna Hehehe Seronok tengok gambar gambar raya kawan kawan semua Tak kiralah di FB ke status wassap ke story insta ke semuaa nampa...
Selamat Hari Raya 2019 Dari Pemudattbc

Selamat Hari Raya 2019 Dari Pemudattbc

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 137 hits
Alhamduillah pada 5 Jun 2019 kita sudah menyambut hari raya yang mulia Ramadhan pergi dengan sebaik baik keadaan Ramadhan meninggalkan kita dengan bekalan yang sangat baik Bekalan dari segi zikir solat sunat terawih serta sedekah Semoga sel...
Aidilfitri 2019 Team Kuning Team Raya Perak

Aidilfitri 2019 Team Kuning Team Raya Perak

papar berkaitan - pada 7/6/2019 - jumlah : 150 hits
AIDILFITRI 2019 TEAM KUNING TEAM RAYA Perak Alhamdulillah selesai menjalani 1 Syawal Antara hari yang anak anak kami nanti kan Untuk berbaju baru bersalaman dan beraya bersama ahli keluarga Raya pertama kami di Kamunting Perak Nak ikutkan t...
Raya Lagi Dan Lagi Dan Lagi Iklan Raya 2019 Boost

Raya Lagi Dan Lagi Dan Lagi Iklan Raya 2019 Boost

papar berkaitan - pada 9/6/2019 - jumlah : 142 hits
Setiap kali tiba Syawal mesti ada banyak iklan Hari Raya yang best best Iklan begini memang unik kerana ia ada mesej untuk disampaikan berbeza dengan iklan biasa yang sering kita lihat Malah ada iklan yang berbentuk cerita dan filem pendek ...
Raya Kedua 2019

Raya Kedua 2019

papar berkaitan - pada 8/6/2019 - jumlah : 137 hits
Sekarang ni mama dalam perjalanan balik ke Muar Johor Alhamdulillah Raya pertama Dan kedua di KL sangat meriah Dengan cuzzies di rumah Makcik di Gombak Makcik sulung di sebelah ayah Syafi dah berumur 87tahun alhamdulillah masih kuat lagi Se...
25 Baju Raya Sedondon Artis Selebriti Sempena Hari Raya Aidilfitri 2019

25 Baju Raya Sedondon Artis Selebriti Sempena Hari Raya Aidilfitri 2019

papar berkaitan - pada 6/6/2019 - jumlah : 549 hits
Bila tibanya raya ramai mengenakan busana baru berbaju kurung atau baju melayu Tidak kurangnya para selebriti yang menjadi tumpuan tiap kali raya baju raya warna apakah yang digayakan tahun ini Antara artis artis yang dah belanja baju raya ...
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Dari Julia Sekeluarga Inilah Tema Raya Kami Tahun 2019 Ewahhh

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Dari Julia Sekeluarga Inilah Tema Raya Kami Tahun 2019 Ewahhh

papar berkaitan - pada 5/6/2019 - jumlah : 153 hits
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019 semua pembaca setia blog Julia Johari Wah sudah 1 Syawal hari ini alhamdulilah bangun awal pagi solat Subuh dengan penuh khusyuk jom kita solat hari raya pula tapi sebelum itu di kesempatan ini julia sekelu...
Vape Membunuh Mangsa Pertama Di Amerika Syarikat

Tanah Melayu Milik Orang Melayu Bukan Kaum India Kata Ngo

Inilah Khasiat Dan Kelebihan Sayur Sawi Yang Ramai Orang Tidak Tahu

Sup Ayam Sedap Yang Melimpah Dengan Sayuran Berwarna Warni Wahhh

Nak Famous Kan Meh Aku Bagi Ko Famous Bapa Buang Diapers Di Belakang Kereta Orang Dirakam Dashcam

Sabarlah Anakku Aku Juga Rindu Mama Mu Ayah Tak Dapat Tahan Sebak Lihat Anak Menangis Rindu Arwah Ibu

Permohonan Secara Online Kemasukan Murid Ke Tingkatan 1 Dan 4 Di Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2020

Ini Apa Yang Simpatisan Pedo Terlepas Pandang



Biodata Dan Latar Belakang Penyanyi Fakhrul UNIC

Senarai Lagu Tugasan Konsert Big Stage 2019 Minggu Ketiga

Carta Kedudukan Dan Markah Peserta Konsert Big Stage 2019 Minggu Kedua

3 Wanita Tercela Dalam Al Quran Yang Patut Menjadi Peringatan

5 Sejarah Disebalik Logo Studio Filem Terbesar Dunia


Entri Terbaik Julai 2019

Koleksi Burung Oriental Pied Hornbill

Koleksi Burung Pucung Bakau

Melaka Trip Cafe Hopping At Bica Co And Daily Fix Cafe

Demo Brickfields Kenapa Telefon Anwar Mana Ahli Kabinet Ph Bangsa India

Zul Ariffin Bakal Tamatkan Zaman Bujangnya