Prego Sos Pasta Makaroni Dan Keju Senang Masak Tanpa Fikir Panjang


Hi Korang, 
Satu perkara yang semua orang akan fikirkan terutamanya para ibu-ibu, isteri, anak dara yelah apa nak masak malam nanti masa on the way balik keje, ermm betul kan?? 
Memang ye pun! 
Sebenarnya boleh je kita beli atau pun makan di kedai tapi kalau dah setiap hari memang muak di buatnya. Bayangkan tengahari dah tentu kita makan luar sebab waktu bekerja kan, kemudian malamnya nak makan luar lagi?? 
Muak wei muakkkkk!! 
Bagi kak lily kalau makan nasi putih dengan telur ikan memalam dah memang awesome tapi kalau selalu sangat pun muak jugak hehehe so nak jugak kelainan dalam masakan kita hehehe betul tak?? Barulah suami bertambah sayang ewahh 

So haruslah kak lily usha kat Instagram apa nak masak kan, ada yang senang nak buat ada yang bahan payah nak dapat hauhauaha. Kak lily ni suka masak apa yang ada kat dapur ni je sebab malas nak pi beli bahan-bahan memasak time crucial ni. 
Bila hujung minggu ni barulah membeli belah barang-barang dapur, bila jejalan kat grocer ni terperasanlah Prego Sos Pasta Makaroni dan Keju ni. Ermm produk baru ni, bila baca cara-cara nak masak tuh kemain senang bagat, terus kak lily ambil 2-3 tin masukkan dalam troli ek. 
Kebetulan semalam balik keje lambat plak sebab ada tender submission so sampai rumah terus tengok apa yang dalam fridge then teringat plak akan Prego Sos Pasta Makaroni dan Keju ermm itulah jelah yang masakkan sebab malas nak fikir. 
Baca sekali imbas resipi mudah kat belakang tin ermm terus idea datang hehehe 
Bahan-bahan: 
sket je kan bahan-bahannya, senang keje
pasta spiral yang tengah di rebus 
eh nasib udang tak tertinggal ek

Sedikit minyak olive oil Prego Spiral Pasta (1 paket – di rebus sehingga al dente) Prego Mac & Cheese (1 tin) 1 labu Bawang putih (kak lily cincang je hah) Cendawan Shitake (di hiris - abiskan satu bekas sebab kak lily suka ) Udang (di siap kopek – untuk tambahkan sedap) Keju parmesan (sedikit untuk tambahkan lemak lagi) 
Cara - cara: 
Panaskan minyak olive oil 

Masakkan bawang putih dan goreng sehingga naik bau 

Masukkan cendawan shitake 

Masukkan udang dan kacau hingga sedikit masak 


Masukkan Prego Sos Pasta Makaroni dan Keju, nak kuah banyak tambah lagi satu tin tapi kalau nak cair tambahkan air sedikit. 
Tambahkan garam atau serbuk perasa untuk sedapkan lagi. 
Siap!!

Meh tengok video simple kak lily ni hah


Mudah kan, tak yah nak pening-pening kepala nak fikir camne nak masak

Kak lily tak campurkan sekali sebab taknak pasta kembang bila makan, so nak makan then baru di letakkan kuah sos pasta tuh di atas pasta spiral. Ya ampun cukup berkrim dan pekat plak tuh ditambah lagi dengan keju hah aduimak leleh leleh wei
nampak cam sket je kuah tapi bila angkat hah amik ko!!
Nampak tak yah nak jadi Chef terkenal sampai nak kena belajar masak pasta ke Itali ermm dengan Prego pun boleh uollss 
Dengan gunakan satu tin sahaja ktorang kenyang sampai ke pagi malam tuh hehehehe, yang penting mudah nak dimasak tanpa menggunakan banyak bahan. 

Harga Prego Sos Pasta Makaroni dan Keju ini adalah RM6.49 dan boleh didapati di semua pasaraya besar dan pasaraya di seluruh negara. 


Mari LIKE dan FOLLOW mereka di social media berikut : 
Website: https://www.prego123.com.my/index.php
Facebook: https://www.facebook.com/PregoMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/pregomalaysia/?hl=en


#SuperLeleh #YourYummySuperHero #PregoMalaysia



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ciklilyputih.com/2019/10/prego-sos-pasta-makaroni-dan-keju.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resepi Mudah Masak Dengan Prego Sos Pasta Makaroni Keju

Resepi Mudah Masak Dengan Prego Sos Pasta Makaroni Keju

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 321 hits
RESEPI MUDAH MASAK DENGAN PREGO SOS PASTA MAKARONI KEJU Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Fuh mummy nak kena tarik nafas dendalam dulu hahaha Penat hujung bulan tak sudah lagi Lega sebenarnya bila dapat tahu semua client approved ...
Wajib Kena Ada Prego Sos Pasta Makaroni Keju Baharu Ini Mudah Giler

Wajib Kena Ada Prego Sos Pasta Makaroni Keju Baharu Ini Mudah Giler

papar berkaitan - pada 10/10/2019 - jumlah : 709 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan sekalian Hari hari nak fikir untuk masak kat rumah macam Maha ni suka cari yang mudah untuk disediakan dan pastinya kena sedap Tak kisah lah kalau hanya cam...
Menu Kesukaan Kanak Kanak Pasta Ayam Keju

Menu Kesukaan Kanak Kanak Pasta Ayam Keju

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 252 hits
Kak Long balik hujung minggu lepas dia keluar tahu tahu beli pasta bentuk corak corak tu Katanya comel sangat bu tu sebab kak long beli Boleh pulak macam budak bertuah ni Dah tu beli pasta semata ermm anak anak Macam macam karenah Rupanya t...
Cara Paling Senang Rebus Telur Supaya Kuningnya Separuh Masak

Cara Paling Senang Rebus Telur Supaya Kuningnya Separuh Masak

papar berkaitan - pada 1/10/2019 - jumlah : 926 hits
Kalau korang penggemar telur separuh masak atau kuningnya lembut ini tip yang sangat mudah boleh korang cuba Mudah sangat sesuai untuk korang yang belajar nak merebus telur Caranya korang hanya perlu sediakan periuk pengukus Masukkan air di...
Ni Cara Masak Nasi Goreng Paling Senang Di Dunia Guna 3 Bahan Je

Ni Cara Masak Nasi Goreng Paling Senang Di Dunia Guna 3 Bahan Je

papar berkaitan - pada 8/10/2019 - jumlah : 358 hits
Dah lama Wanista tak berkongsi resepi serba ringkas mudah dan mengenyangkan Hari ini terasa nak makan nasi goreng Tapi versi yang Wanista akan tunjuk adalah paling senang di muka bumi ini Kenapa penulis kata senang kerana ia hanya menggunak...
Buat Sendiri 5 Jenis Sos Steak Yang Sedap Senang Ni Tak Payah Bazir Duit Beli

Buat Sendiri 5 Jenis Sos Steak Yang Sedap Senang Ni Tak Payah Bazir Duit Beli

papar berkaitan - pada 26/9/2019 - jumlah : 207 hits
Kalau teringin nak makan steak mesti korang makan kat luar dan makan pun sekali sekala maklum jelah harga sepinggan steak pun boleh tahan Kalau selalu sangat makan kat luar parah dibuatnya Apa kata korang cuba buat steak sendiri di rumah da...
Prego Buddies Pasta Ni Yummy For Kids

Prego Buddies Pasta Ni Yummy For Kids

papar berkaitan - pada 1/10/2019 - jumlah : 456 hits
hi there nami dah besar sikit ni seronoklah nak bereksperimentasi dengan baby food dulu makan puri dan bubur lembut now dah makan macam macam lagi lagi nami ni memang suka makan so senang lah n masak apa saja dia tak cerewet so far dia maka...
8 Menu Mi Bihun Yang Sedap Senang Masak

8 Menu Mi Bihun Yang Sedap Senang Masak

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 300 hits
Asyik makan nasi je apa kata sekali sekala kita tukar pada mi atau bihun untuk hidangan utama keluarga Malah ini idea bagus untuk hidangan tetamu yang berkunjung ke rumah Tambahan pula semua menu ini disukai oleh ramai rakyat Malaysia Berik...
Pengalaman Mencuba Masak Ayam Kerutuk Kelantan

Pengalaman Mencuba Masak Ayam Kerutuk Kelantan

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 270 hits
Bagi anak kelahiran Negeri Kelantan masakan kerutuk memang sangat menjadi kesukaan Seringkali menjadi menu utama majlis kesyukuran Yat banyak kenangan dengan masakan kerutuk ni Memang menjadi menu wajib setiap kali majlis besar dirumah sama...
10 000 Doktor Kontrak Diserap Kejawatan Tetap Semasa Ph Bohong Sikit Sikit Dah La Bro

Main Permainan Online Plays Org Bantu Kurangkan Stress

Kerajaan Nak Belanja Bilion Ringgit Tetapi Tak Mahu Undi Di Parlimen

Dulu Labuan Beribu Kes Kini 8 Contohilah Labuan

Pertukaran Pengarah Kesihatan Sabah Tiada Kaitan Sop Dine In Kata Masidi

No 2 Di Ranking Netflix Global Kini Kingdom Ashin Of The North Raih Komen Pro Kontra

A Factory In Pontian And Sneaky House Visits For A Celebration In Kulai Lead Malaysia S Covid 19 Clusters Today

Prepare For Delta Wave Of Covid 19 Outside Klang Valley



Biodata Welson Sim Atlet Perenang Malaysia

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Lockdown Astro Ria

Ini Sebab Mengapa 3 Sukan Olimpik Dibatalkan Sejak 1896

7 Mitos Mengenai Makanan Organik Yang Masih Ramai Percaya

Universe 25 Eksperimen Tikus Dengan Hasil yang Menakutkan


Kingslim D5 Dashcam Bajet Yang Menyerlah Dengan Rakaman 4k

Maksud Hartal

Sidang Parlimen Khas Serlah Perangai Buruk Ahli Parlimen Pembangkang

Awat Mp Mp Umno Diam Saja Ni Takut Kat Muhyiddin Ka

Benarkah Berdoa Lebih Dari 40 Orang Doanya Terkabul

Kegunaan Mesin Cpap Untuk Pesakit Sleep Apnoea