Pilihan Senarai Mercun Di Pasaran 2019



Saja aku nak share kat korang harga terkini yang aku perolehi dari penjual mercun online. Kalau mahu kemeriahan dan kegembiraan janganlah mencari kecelakaan. Musim raya setiap tahun ada saja mangsa ke wad kecemasan akibat mercun. Hari ini saja dah keluar berita ada orang bernasib malang menjadi mangsa mercun. Bukan mercun yang biasa-biasa tapi mercun bola yang sangat dikenali ramai dengan letupan yang sangat kuat.

Sambutlah kegembiraan itu dengan kesederhanaan dan lebihkan kesedihan perginya bulan Ramdhan bulan yang banyak memberi kerberkatan.

Sememangnya ibu ayah mahu melihat anak-anak gembira. Bukannya tidak boleh bermain mercun tapi kena beringat-ingatlah. Jangan bazirkan wang yang telah dikumpul belilah sekadar menceriakan anak-anak dan pantaulah mereka ketika bermain. Beli mercun pop saja dah cukup. Murah dan tidak berbahaya


NONama MercunQTYAnggaran Harga (RM)18 FEET115216 SHOOT 4'120325 SHOOT 4'127449 SHOOT 4'1675138 SHOOT 4'11506168 SHOOT 4'11957BATTERY 254188BATTERY 1001189BEE12410CILI PADI100511BALL (BIG)1003612BALL (SMALL)1001813BIG MOUTAIN61214BOOM DADDY102715DRAGON EGG1441516DRAGON EGG (3MIN)121417EGG1003018GASING (BIG)501919ICE-CREAM (BIG)43720ICE-CREAM (SMALL)61221KETUPAT1002422KING CAT 7'4002423MAGIC 15121224MAGIC 20121525MAGIC 30121926MANCIS6001727MASK ROCKET74528POP502429SILVER GRAIN (BIG)63730SILVER GRAIN (SMALL)61831MOON TRAVELL1441932THUNDER CLAP 2 BANG603633THUNDER KING61234SUN SET1001535SUN SET COLOR1202536ASAP COLOUR
5010
18.05.2019 - Sik, Gara-gara ingin menghalau kera di kebun menggunakan mercun bola, seorang lelaki cedera parah di tangan kirinya apabila mercun itu meletup ketika berada di dalam genggamannya di Kampung Changhai, Sik, semalam.

Mangsa, Omar Mohd Akhir, 34, yang mengambil upah menjaga kebun sejak setahun yang lalu dikatakan keluar tidak lama selepas waktu berbuka puasa untuk ke kebun terbabit.

Menurut adik mangsa, Siti Noor Fatihah, 20, abangnya dikatakan keluar berseorangan menunggang motosikal dengan membawa beberapa biji mercun bola.

“Abang menunggang motosikal sambil memegang mercun bola untuk menghalau kera di kebun.

“Waktu kejadian dia dikatakan menunggang motosikal sambil tangan kirinya memegang mercun bola dan sebatang rokok yang sedang menyala,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Fatihah berkata, mercun berkenaan dikatakan terkena api nyalaan rokok sebelum meletup di tangan mangsa.

“Mungkin abang pegang empat biji mercun bola, sebab orang kampung mendengar bunyi empat das letupan mercun pada waktu itu,” katanya.

Katanya, penduduk kampung yang mendengar jeritan mangsa segera memberi bantuan sebelum membawa mangsa ke Hospital Sik bagi menerima rawatan.

Fatihah berkata, abangnya kini dipindahkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani dan dilaporkan dalam keadaan stabil.

Sementara itu, Pengarah Kesihatan negeri, Datuk Dr Norhizan Ismail mengesahkan pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu semalam.

Katanya, mangsa mengalami kecederaan serius pada tangan kiri yang mana jari manis dan jari kelingking parah.

“Pihak Hospital Sik turut mendapatkan bantuan pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) bagi menanggalkan cincin dari jari manis mangsa.

“Pemeriksaan juga mendapati terdapat kesan terbakar pada dada mangsa,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sik, Deputi Superintendan Abdull Razak Osman berkata, tiada laporan polis diterima pihaknya setakat ini berkaitan kejadian itu.Sumber dari: https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2019/05/457499/nak-halau-kera-punya-pasal





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.zon2u.com/2019/05/pilihan-senarai-mercun-di-pasaran-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Senarai Lokasi Berbuka Puasa Bagi Tahun 2019 Bersamaan Ramadan 1440 Hijriah

Senarai Lokasi Berbuka Puasa Bagi Tahun 2019 Bersamaan Ramadan 1440 Hijriah

papar berkaitan - pada 9/5/2019 - jumlah : 245 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan sekalian Seperti biasa setiap tahun Maha akan kumpulkan link link tempat untuk korang berbuka puasa Banyak Maha nampak tempat buka puasa yang menarik dengan...
Senarai 5 Restoran Yang Menyediakan Buffet Ramadan 2019 Di Sekitar Ipoh Perak

Senarai 5 Restoran Yang Menyediakan Buffet Ramadan 2019 Di Sekitar Ipoh Perak

papar berkaitan - pada 8/5/2019 - jumlah : 136 hits
Senarai Restoran Yang Menyediakan Buffet Ramadan 2019 Di Sekitar Ipoh Perak Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Seperti tahun tahun sebelumnya kebanyakkan hotel dan tempat makan akan mengadakan promosi awal sebelum bermulanya bulan Ramadan ...
Senarai Terkini Lokasi Kamera Aes Awas 2019

Senarai Terkini Lokasi Kamera Aes Awas 2019

papar berkaitan - pada 20/5/2019 - jumlah : 110 hits
Sistem Penguatkuasaan Automatik atau Automated Enforcement System adalah sistem penguatkuasaan keselamatan jalan raya yang beroperasi sepanjang masa secara automatik tanpa campurtangan manusia Ia merupakan sebahagian daripada Automated Awar...
Senarai Lokasi Berbuka Puasa 2019 Mengikut Negeri

Senarai Lokasi Berbuka Puasa 2019 Mengikut Negeri

papar berkaitan - pada 10/5/2019 - jumlah : 136 hits
Sedar tak sedar dah berapa hari kita berada di bulan Ramadan yang mulia ni Untuk artikel kali ni saya nak kongsikan dengan korang Senarai Lokasi Berbuka Puasa 2019 Mengikut Negeri yang korang boleh pergi untuk berbuka bersama keluarga ataup...
5 Smartphone Pilihan Dibawah Rm1k Edisi May 2019

5 Smartphone Pilihan Dibawah Rm1k Edisi May 2019

papar berkaitan - pada 13/5/2019 - jumlah : 98 hits
Makin best untuk kita pantau perkembangan model model mid range sekarang ni Apa saja benda baru ada pada model flagship tak perlu tunggu lama untuk sampai ke mid range Tapi ye la kan kalau dah nak balance kan dengan harga ni tak boleh la na...
Senarai Ketua Pemuda Pas Negeri Negeri Sesi 2019 2021

Senarai Ketua Pemuda Pas Negeri Negeri Sesi 2019 2021

papar berkaitan - pada 16/5/2019 - jumlah : 73 hits
1 Perlis Indera Kayangan Muhammad Azmir Azizan 2 Pulau Pinang Afnan Hamimi Taib Azamudden 3 Kedah Darul Aman Nurul Amin Bin Hamid 4 Perak Darul Ridzuan Muhammad Faisal Ahmad Fuad 5 Selangor Darul Ehsan Hanafi Zulkapli 6 Wilayah Persekutuan ...
Senarai Biskut Raya 2019 Sweet Red Cherry

Senarai Biskut Raya 2019 Sweet Red Cherry

papar berkaitan - pada 7/5/2019 - jumlah : 203 hits
Assalamualaikum dan salam sejahtera Alhamdulillah seperti biasa tahun ini Sweet red cherry menerima tempahan biskut raya yang beraneka macam dan pastinya sedap Kenapa anda perlu memilih produk kami Kami berpengalaman lebih 10 tahun dalam bi...
Senarai Bazar Ramadan Sekitar Kawasan Kuala Lumpur Tahun 2019

Senarai Bazar Ramadan Sekitar Kawasan Kuala Lumpur Tahun 2019

papar berkaitan - pada 8/5/2019 - jumlah : 139 hits
Alhamdulillah kini umat Islam sekali lagi dipertemukan dengan bulan yang mulia iaitu Bulan Ramadan Umat Islam khususnya di Malaysia telah memulakan 1 Ramadan pada hari Isnin iaitu bersamaan dengan 6 Mei 2019 setelah diumumkan secara rasmi p...
Senarai Gaji2 Direktor Glc Malaysia Anda Akan Terpegun

3 Kereta Mewah Milik Neelofa Yang Tidak Diketahui Peminat

Motif Mat Sabu Ungkit Kelewatan Penerbangan Mas Ke London

Kaji Semula Bentuk Hukuman Sebab Pelajar Semakin Biadap Peguam Adnan Seman

After Megat Got The Boot Time For Dancing Fgv Chairman To

Awas Periksa Telefon Suami Tanpa Kebenaran Adalah Satu Jenayah Boleh Didenda Lebih Rm500 Ribu

Masak Lemak Putih Kobis Sama Udang

Boss Kita Zahid Hamidi Didakwa Terima Rasuah Duit Singapore



Mengapa Kita Panggil Penyakit Cacar Air Chickenpox

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Neera Azizi

Lirik Lagu Padu Bossku UNIC Harry Apak

Dakwaan Goda Pelakon AA Ini Respon Neera Azizi

Lagenda Sumpahan Mahsuri Kisah yang Memahsyurkan Pulau Langkawi


Juliana Evans Kongsi Pengalaman Hamil

Myvi Hampir Langgar Geng Rempit Basikal Tengah Berlumba Tengah Jalan

Lelaki Kongsi Pengalaman Seram Di Kondominium Setapak Ria Semasa Baiki Lif

Ideas For Instagram Caption About Friends

Ph Labuan Terbuka Terima Ppbm Ppbm Dialu Alukan Bertapak Di Labuan

Malaysia Airlines Tetap Dihatiku Mohamad Sabu