Petua Mudah Agar Haid Teratur Dan Lancar


hi there,
ada apa dengan parsley? mrs pip percaya ada di antara golongan wanita yang menghadapi kitaran haid tidak menentu, atau haid ok jer every month kan, but suddenly haid tak datang datang for few months ... nak cakap pregnant, tak pregnant kan ... but why this 'japan flag' tak datang datang .... worry you


ni la rupa parsley, ni mrs pip cekup gambar dari Google ...

mrs pip have been there before, kerja giler sakan then stress padu maut, not enough rest at all .... when the 'japan flag' sepatutnya datang, tapi tak kunjung tiba, memang worry ... the 1st month tak dtg, still ok lagi, then masuk bulan ke-2 and ke-3 .... Am I sick? tanya diri sendiri ... coz mrs pip punya understanding ni, setiap wanita yang sihat tubuh badan dan segala organ dalaman, the 'japan flag' perlu datang tepat pada masanya ...

so, dengan kecanggihan perkongsian maklumat di internet, mrs pip pun google la segala benda yang berkaitan dengan masalah haid tidak teratur, haid lewat, haid seperti chipsmore, etc etc yang seangkatan dengannya ... mrs pip terjumpa satu thread yang berbincang tentang masalah haid tidak teratur .... *tapi mrs pip tak join the thread, just read dorang punya suggestion ja * ...

one of the suggestion, paling simple to do it, just guna parsley ... nak buat pun senang ... parsley ni tak perlu beli yang fresh from the garden pon, beli parsley kering dalam botol mcm jenama mcCormick ni pun ok jer ...


kredit: Google
so, apa patut dibuat dengan parsley ni

senang ja mau buat ... harap ianya juga akan berkesan untuk wanita wanita sekalian ..

cara membuatnya:
1) Jerang dua liter air bersama dua sudu besar parsley flakes ni ..

2) bila air dah mendidih, saring parsley flakes ni, ketepikan .... kita tak nak lah dalam air kita ada cebisan cebisan pasrley ni kan ... nanti mcm tak best ja mau minum ...

3) Menggunakan air parsley tadi yang still hot from the stove / kettle tu kan, bancuh teh kegemaran anda (sebaiknya tak perlu letak gula untuk kesihatan ;), tp kalau nak letak pun ok jer) .... 
4) yeah, dah siap .... so korang kena minum bancuhan teh bersama air parsley tu tadi ... 2 liter air tu perlu dihabiskan dalam sehari, dan ulang untuk setiap hari ..

p/s: untuk memudahkan kerja, kalau yang malas sgt nak buat everyday kan ... korang boleh jerang air bersama parsley ni lebih dari 2liter, then air tu korang masukkan teh secukupnya ... 
guna nisbah yer 2liter air = 1 uncang teh, so kalau masak 6liter = 3 uncang teh kan, lepas tu bila teh korang dah sejuk, simpan jer dlm peti sejuk, esok sukat 2 liter teh tu untuk diminum seharian ... cuaca panas sekarang ni, mmg sesuai sgt minum teh sejuk .... 
petua ni mrs pip terbaca di internet about 6 years ago mcm tu lah ... and mrs pip amalkan, voila less than 2 weeks, the japan flag dtg semula, dan yg lagi awesome, japan flag tu dtg lebih tepat pada masanya berbanding sebelum sebelum tu dan tak pernah lewat ..

dan teh air parsley ni, lagi best bagus untuk detoxkan badan dan aliran air kencing lebih lancar .... 
petua ni sekadar berkongsi dengan you ols, kalau tak berkesan, jgnlah putus asa or marah2 mrs pip bagi petua ni ... stay healthy women ...

cheers

1st publish: 24.04.2015Republished



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mrspip.com/2015/04/petua-mudah-agar-haid-teratur-dan-lancar.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Petua Mudah Halau Cicak

Petua Mudah Halau Cicak

papar berkaitan - pada 25/9/2019 - jumlah : 225 hits
Ada cara atau petua mudah untuk halau cicak Ini maknanya rumah kita cicak takut nak datang jika amalkan petua di bawah ini Hihi tapi kalau cicak datang jugak kenalah korang buat pahala malam jumaat lastik cicak atau bunuh cicak cicak tu Sun...
Petua Mudah Untuk Bangun Pagi

Petua Mudah Untuk Bangun Pagi

papar berkaitan - pada 25/9/2019 - jumlah : 94 hits
Petua Mudah Untuk Bangun PagiBangun pagi yang dimaksudkan di sini bukan pagi yang dah nampak matahari Bangun pagi yang sebetulnya sekitar jam 3 pagi sehingga 5 pagi Dalam erti kata yang lain bangun pagi sebelum subuh Saya masih berusaha unt...
Petua Atasi Gusi Bengkak Paling Mudah

Petua Atasi Gusi Bengkak Paling Mudah

papar berkaitan - pada 10/10/2019 - jumlah : 110 hits
Petua atasi gusi bengkak ini saya dapat dari ibu saya semasa kecil dahulu Mudah je nak kurangkan bengkak gusi bernanah dengan syarat gusi bengkak tersebut bukan lah di sebabkan penyakit atau kemalangan atau apa apa yang serius Petua atasi g...
Petua Agar Rambut Dan Misai Tidak Keluar Uban

Petua Agar Rambut Dan Misai Tidak Keluar Uban

papar berkaitan - pada 9/10/2019 - jumlah : 277 hits
Petua Agar Rambut Dan Misai Tidak Keluar UbanMemiliki rambut yang hitam dan tidak beruban sememangnya di ingini oleh setiap wanita dan juga lelaki Tapi bagaimana caranya untuk mendapatkan rambut atau misai yang hitam berkilat tanpa uban Jom...
Ustadz Zulfikar Ingatkan Generasimuda Agar Tidak Mudah Terprovokasi Media Sosial

Ustadz Zulfikar Ingatkan Generasimuda Agar Tidak Mudah Terprovokasi Media Sosial

papar berkaitan - pada 28/9/2019 - jumlah : 42 hits
Ustadz Zulfikar S Pd I Menyelamatkan peradaban dapat diwujudkan dengan membentuk perilaku dan akhlak berlandaskan syariat Islam pada generasimudanya yang mereka kenakan sepanjang waktu Untuk itu perlu upaya bersama dalam membentengi mereka ...
Amalkan Doa Sebelum Tidur Ini Setiap Hari Agar Diturunkan Rezeki Dari Langit Laut Dan Bumi

Amalkan Doa Sebelum Tidur Ini Setiap Hari Agar Diturunkan Rezeki Dari Langit Laut Dan Bumi

papar berkaitan - pada 11/10/2019 - jumlah : 132 hits
Amalan amalan ini menjadi sebab Allah limpahi hamba Nya dengan keluasan rezeki dan rasa kaya dengan pemberian Nya Berdasarkan konsep rezeki yang telah diperkatakan Allah memberi jalan buat setiap hamba Nya untuk memperolehi rezeki dalam pel...
Konsumsi Kacang Bisa Bantu Orang Agar Tidak Cepat Bertambah Berat Badan

Konsumsi Kacang Bisa Bantu Orang Agar Tidak Cepat Bertambah Berat Badan

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 11 hits
Walau memiliki kandungan kalori yang tinggi konsumsi kacang setiap hari mungkin membantu menjaga seseorang dari masalah kelebihan berat badan Hal ini terutama bisa dilakukan jika kacang digunakan sebagai pengganti makanan lainnya terutama y...
Tips Sederhana Agar Tak Lagi Depresi Karena Masalah Uang

Tips Sederhana Agar Tak Lagi Depresi Karena Masalah Uang

papar berkaitan - pada 11/10/2019 - jumlah : 42 hits
Setiap orang pasti pernah merasa depresi karena masalah keuangan Bahkan berdasarkan jajak pendapat yang diterbitkan pada hari Kesehatan Mental Dunia seperempat orang dewasa di Inggris menderita masalah kesehatan mental akibat khawatir akan ...
Besarnya Rahmat Jika Suami Isteri Yang Miliki Tiga Orang Anak Perempuan Yang Ramai Tak Tahu Kongsikan Agar Ramai Tahu

Besarnya Rahmat Jika Suami Isteri Yang Miliki Tiga Orang Anak Perempuan Yang Ramai Tak Tahu Kongsikan Agar Ramai Tahu

papar berkaitan - pada 13/10/2019 - jumlah : 122 hits
Lahir anak pertama perempuan kedua pun perempuan Tentunya ramai pasangan dalam situasi ini menaruh harapan besar agar kelahiran anak ketiga adalah lelaki Namun rezeki cahaya mata itu ketentuan Tuhan ada yang dimakbulkan hajat beroleh anak l...
Padah Langgar Lampu Isyarat Merah Penunggang Motosikal Bersepai Dirempuh Kereta

Inilah Janda Putih Teroris Yang Paling Berbahaya

Syukur Calvin Thoo Masuk Islam

Kenangan Kartun Kegemaran Ramai Era 80an Mospaeda

Resepi Kek Minyak Kukus Untuk Orang Baru Belajar Baking

Business Marketing

Buat Duit Sebagai Penjual Di Lazada Dengan Sales 4 Angka Setiap Hari

Time To Re Evaluate The Civil Service Glics And Glcs



7 Tragedi Tumpahan Minyak Paling Buruk Dalam Sejarah

Biodata Brendan Gan Pemain Bola Sepak Malaysia

6 Sejarah Penting Yang Berlaku Akibat Butterfly Effects

7 Buah buahan Klon dan Hibrid yang Dihasilkan MARDI Malaysia

Sejarah Mengapa Bola Ragbi Berbentuk Bujur


Resepi Bebola Ubi Kopong Yang Sedap Dan Mudah

Sejarah Kekalahan Paling Buruk Bagi Parti Pemerintah Di Pirake Tanjung Piai

Rakyat Mengamuk Di Prk Tanjung Piai

Baca Novel Dia Yang Ku Cinta Bab 1 Bab 11

Tanjung Piai Bn Dijangka Menang Besar Sebelum Penamaan Calon Lagi

Kucing Dan Kotak