Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam Murah Oleh Sf Car Rental Agency


Assalamualaikum...
Hi semua ..  Haaaa!! Lyssa tahu kenapa korang tiba-tiba tekan link untuk masuk ke blog Lyssa ni.. :D Ni mesti sebab korang tengah mencari-cari kereta sewa area Shah Alam kan ? Yeah, entri blog kali ni memang sesuai dan tepat sangat untuk sesiapa yang sedang mencari kereta sewa murah di kawasan Sham Alam.


Siapa Sf Car Rental Agency ?Untuk pengetahuan korang, Sf Car Rental Agency merupakan Syarikat Kereta Sewa yang menyediakan perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam dengan harga murah yang berpatutan. Syarikat ini telah pun mula beroperasi pada tahun 2010 dan semakin dikenali dan berkembang dari semasa ke semasa. Dan disebabkan ramai pelanggan yang berpuas hati dengan pekhidmatan kereta sewa mereka, syarikat ini telah mengembangkan lagi perkhidmatannya di bandaraya di sekitar dan berdekatan dengan Shah Alam.

Apa Kelebihan Yang Akan Dapat Jika Sewa Kereta Dari Syarikat Sf Car Rental Agency ?Banyak kelebihan dan manfaat yang korang akan dapat ! Antaranya ialah sewa kereta dengan harga yang murah dan berpatutan. Korang juga akan mendapat diskaun untuk sewaan yang lama (terlakluk pada terma dan syarat), penghantaran kereta ke depan rumah atau kolej kediaman, kebanyakan kereta yang disediakan adalah baru-baru belaka, penyelenggaraan kereta yang dijaga (dijamin selamat) dan kebersihan kereta juga terjaga. Jadi korang tak perlu risau lah kereta tu kotoq ke apa, memang confirm-confirm bersih punya lahhh ! :)
Model / Jenis Kereta SewaTerdapat pelbagai jenis kereta sewa yang telah disediakan oleh syarikat ini. Semua kereta sewa didatangkan dengan transmisi automatik sahaja bagi model kereta seperti :
Perodua KelisaPerodua VivaPerodua AxiaPerodua MyviPerodua BezzaPerodua AlzaSaga Flx
Berapa Harga Sewa Kereta Shah Alam ?Kalau korang nak tahu, harga kereta sewa daripada syarikat ini sangatlah murah dan berpatutan mengikut jenis kereta pilihan korang. Korang boleh tengok harga yang tertera pada gambar di bawah ini, dan mengikut jenis kereta yang ada :


Kawasan Yang Meliputi Perkhidmatan Ini ?Perkhidmatan kereta sewa Shah Alam ini meliputi kawasan seperti berikut :
1. Shah Alam(Seksyen 1 – Seksyen 35)2. Shah Alam (U1 – U20)3. Pusat Komersial4. I-city5. Cahaya Alam6. Desa Alam7. Padang Jawa8. Ken Rimba9. Bukit Bandaraya10. Taman Sri Muda11. Taman bunga Negara12. Taman Alam Megah13. Taman Ttdi Jaya14. Taman Batu Tiga15. Tadisma Business Park16. Hicom Glenmarie17. Bukit Jelutong18. Kota Kemuning19. Alam Impian20. Dan lain-lain
Bila Perkhidmatan Kereta Sewa Ini Beroperasi ?Waktu operasi syarikat ini adalah 9.00 am - 10.00 pm setiap hari. Sebarang urusan hanya dilakukan pada waktu pejabat sahaja


Bagimana Cara Untuk Membuat Tempahan Kereta Sewa ?
Hantar Butiran Melalui SMS/Whatsapp
Bagi sesiapa yang ini menyewa kereta sewa ini, tempahan boleh dibuat dengan menghantar sms/whatsapp. Antara butiran yang wajib disertakan adalah :
1. Nama penuh :2. No. kad pengenalan :3. No. telefon :4. Model kereta :5. Kegunaan kereta untuk sekitar mana :6. Tarikh dan masa ambil kereta :7. Tempoh sewa berapa hari :8. Alamat penuh kediaman/pejabat :

Deposit
Para pelanggan perlu membayar deposit RM100.00 untuk membuat tempahan kereta. Deposit RM100.00 ini akan dipulangkan empat (4) hari dari tarikh pemulangan kereta untuk tujuan semakan saman pihak berkuasa tempatan, polis dan JPJ (jika ada). Slip pembayaran deposit ini perlu dihantar melalui Whatsapp kepada kakitangan bertugas untuk tujuan rekod syarikat. 
Deposit boleh dibayar ke akaun Maybank



Nama akaun : Sf Car Rental AgencyNombor Akaun : 5622 1821 7906

Dokumen
Beberapa dokumen penting juga perlu disertakan bersama sewaktu deposit. Antara dokumen yang diperlukan adalah :
PelajarSalinan kad pengenalanSalinan lesenSalinan kad pelajarSalinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)
BekerjaSalinan kad pengenalanSalinan lesenSalinan bil elektrik atau astro kediaman(terbaru)Salinan ID kerja/pas kerja/kad perniagaan atau slip gaji (terbaru)Salinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)
Lokasi Pengambilan KeretaSesiapa yang ingin menyewa kereta sewa daripada syarikat ini, korang boleh ambil kereta sewa di :
1. Pejabat Sf Car Rental Agency2. Penghantaran kereta ke depan kediaman/pejabat/kolej pelanggan (tertakluk kepada terma dan syarat)3. KTM Padang Jawa4. KTM Shah Alam5. Stesen Bas Shah Alam

Bagi penghantaran kereta, korang boleh lihat terma dan syarat penghantaran di bawah :
1. Penghantaran disediakan pada waktu pejabat sahaja kecuali peak hour(4.00pm – 8.00pm)2. Percuma bagi Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 20 sahaja3. Bayaran tambahan RM10.00 + RM2.00/km dikenakan sehala bagi kawasan selain Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 204. Caj penghantaran kereta ini perlu dibuat pembayaran bersama pembayaran sewa kereta semasa pelanggan menerima kunci kereta


     
     

Untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan, korang boleh hubungi mereka di :

Nama syarikat: Sf Car Rental Agency - Kereta Sewa Shah Alam
Alamat: Jalan Kristal Tiga 7/76c, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.
No Tel: 017-244 9251
Whatsapp : wasap.my/60172449251
Laman web : www.sewakeretashahalam.com
Facebook : www.facebook.com/keretasewadishahalam
Twitter : twitter.com/sfcarrental



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.lyssasecret.com/2018/08/perkhidmatan-kereta-sewa-shah-alam-murah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pakistan Hentikan Perkhidmatan Kereta Api Ke India

Pakistan Hentikan Perkhidmatan Kereta Api Ke India

papar berkaitan - pada 10/8/2019 - jumlah : 221 hits
Ketegangan diantara dua buah negara Pakistan dan India nampaknya semakin teruk apabila Pakista telah menghentikan sebarang perkhidmatan kereta api ke India dan turut mengharamkan filem dari negara itu Tindakan ini diambil Pakistan bagi meni...
Rezeki Di Stadium Shah Alam

Rezeki Di Stadium Shah Alam

papar berkaitan - pada 26/8/2019 - jumlah : 362 hits
Assalamualaikum hai semua Tahun nie alhamdullilah kami masih berpeluang dan di beri Rezeki di Stadium Shah Alam lagi Rasa nya banyak kali juga dah Abang Man terpilih sebagai salah seorang peniaga kiosk untuk tahun nie cuma yang lebih teruja...
Kvl M4 Aze Fc Rompak Shah Alam United Untuk Menang 2 1

Kvl M4 Aze Fc Rompak Shah Alam United Untuk Menang 2 1

papar berkaitan - pada 16/8/2019 - jumlah : 49 hits
Bola sepak sememangnya kejam apabila gol minit minit akhir memberikan AZE FC kemenangan 2 1 ke atas Shah Alam United yang jauh lebih dominan sepanjang perlawanan Sekitar minit ke 13 AZE FC mendapat gol pendahuluan menerusi elemen nasib Syim...
Kereta Sewa Kota Kinabalu Yang Paling Banyak Digunakan Axia Bezza Myvi

Kereta Sewa Kota Kinabalu Yang Paling Banyak Digunakan Axia Bezza Myvi

papar berkaitan - pada 14/8/2019 - jumlah : 283 hits
Kalau anda dah baca perkongsian saya berkenaan pemilihan untuk kegunaan sekarang saya nak kongsi pasal kereta yang paling banyak digunakan di sekitar Kota Kinabalu Kundasang dan lain lain tempat di Sabah Jenis Kereta Sewa Yang Popular di Ko...
Pengalaman Pertama Kali Sewa Kereta Dengan Socar

Pengalaman Pertama Kali Sewa Kereta Dengan Socar

papar berkaitan - pada 19/8/2019 - jumlah : 438 hits
Semenjak ada kereta sendiri mama tak pernah mencuba sewa kereta di luar lagi Hehehe Yer lah dah ada kereta sendiri buat apa nak sewa kat luar Kalau ingat balik bila kali terakhir sewa kereta masa 10 tahun yang lepas Hahh biasa la masa tu ba...
Tempah Kereta Sewa Di Kota Kinabalu Untuk Percutian Lebih Seronok

Tempah Kereta Sewa Di Kota Kinabalu Untuk Percutian Lebih Seronok

papar berkaitan - pada 20/8/2019 - jumlah : 142 hits
Kota Kinabalu Sabah negeri yang masih kaya dengan sumber alam semula jadi malah penduduknya juga berbilang etnik dan budaya Semestinya ia sesuatu yang unik untuk kita lihat Sebenarnya banyak tempat menarik di Kota Kinabalu yang mungkin anda...
Kereta Sewa Langkawi Dari Rm 40 Sehari Operasi 24 7 Hari

Kereta Sewa Langkawi Dari Rm 40 Sehari Operasi 24 7 Hari

papar berkaitan - pada 20/8/2019 - jumlah : 207 hits
Pulau Langkawi antara destinasi pelancongan yang menjadi tumpuan warga tempatan juga pelancong dari seluruh dunia Ramai jatuh cinta untuk datang ke dengan hanya mengetahui kisah bersejarah di Pulau Langkawi keindahan pantai pelbagai destina...
Sambut Birthday Di Mios Kitchen Shah Alam

Sambut Birthday Di Mios Kitchen Shah Alam

papar berkaitan - pada 15/8/2019 - jumlah : 317 hits
tidur lambat sikit lah harini memandangkan petang tadi aku dijamu emak dengan hazelnut latte keluaran nescafe manalah tahu penangan air 3in1 mampu menahan aku dari ke mengantuk an padahal waktu aku menaip entri ini aku sudah berkira kira ma...
Dr M Gov T Agency Invested In Third National Car Firm On Its Own

Dr M Gov T Agency Invested In Third National Car Firm On Its Own

papar berkaitan - pada 14/8/2019 - jumlah : 123 hits
Prime Minister Dr Mahathir Mohamad today acknowledged that DreamEdge Sdn Bhd the anchor company for the third national car project was linked to the government He said a government agency had made its own decision to indirectly acquire stak...
Allahuakbar 1400 Tahun Lalu Nabi Menyatakan Tasik Ini Akan Kering Kiamat Semakin Hampir Ternyata Memang Benar

Bob Lokman Berdepan Risiko Mati Mengejut

7 Fakta Menarik Individu Yang Lahir Pada Bulan November

Hargailah Masa Bersama Anak

Koleksi Masakan Daripada Dapurcikash 2

Cara Kira Kadar Dividen Kwsp

Kes Campak Budak Saya Terdengar Mereka Meminta Tolong Saksi Dakwa Dengar Pertengkaran

Game Over For Anwar Ibrahim



Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 9 Separuh Akhir

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 8

Perbandingan Harga Pakej Internet Jalur Lebar di Asia Tenggara

5 Tandas Paling Mahal di Dunia

Resepi Kerepek Bayam Brazil Paling Rangup dan Tahan lama


Reedem Kali Ketiga Jawab Survey Yougov

Pernah Dengar Kisah Pak Man Telo Ya Mlm Pertama Pernah Wujud Di Malaysia

Tips Penjagaan Proton Exora Bold

Tempat Makan Terbaik Di Langkawi

Jadikan Amalan Bacaan Surah 3 Qul Sebelum Tidur Dan Kelebihannya

Mee Hoon Putih Dengan Sambal Kicap