Percutian London Dan Europe 2019



Alhamdulillah kami telah selamat sampai di rumah setelah bercuti selama lebih 2 minggu dari 5 hingga 19 April 2019 ke United Kingdom dan beberapa buah negara di Eropah. Hari ini adalah hari kedua di rumah, saya mula beransur pulih dari jet lag dengan bantuan herba yang dibeli dari sana. 

Hari pertama, kami menpunyai 3 majlis perkahwinan anak anak jiran yang perlu dihadiri. Jadi memang kena gagahkan diri kerana banyak urusan menanti di sini. Jadi hari ini, saya ingin kongsikan siri catatan percutian 2019 kami. Ianya juga untuk kenangan dan rujukan kami di masa hadapan. 
Percutian ini adalah percutian yang lama dinanti nantikan. Namun manusia hanya merancang tetapi Allah jua yang menentukan. Bila di saat akhir hanya Nelly sahaja yang dapat menyertai kami. Juita yang sedang bercuti telah menunggu kami di hotel Grand Plaza London sebelum kami memulakan percutian ke beberapa negara di Eropah. 
Kami bertolak ke KLIA pukul 5.00 pagi dengan mengambil teksi. Sesampai di airport, kami menunaikan solat Subuh di surau. Kemudian kami bersarapan di Kopi Time sebelum beredar ke ruang pelepasan. Kami duduk di ruang menunggu gate C16. 
Kami menaiki penerbangan MAS MH 004 ke London pada 5 April 2019. Flight berlepas tepat pada pukul 10.15 pagi. Sepanjang penerbangan selama 13.25 jam, saya hanya tidur dan bila terjaga, saya berzikir. Kami mendarat di lapangan terbang Heathrow pukul 4.45  petang waktu tempatan dengan suhu 12 degree. 
Dari Heathrow Airport, kami terus mengambil kereta yang disewa dan terus menuju ke hotel Grand Plaza London. Wah dapat kereta baru yang belum digunakan oleh sesiapa. Kereta Discovery Ford Ranger. Saya memang suka kereta jenis ini. 

Selepas menyimpan bag, kami terus bersiap siap untuk keluar ke Oxford Street untuk membeli pakaian panas. Ingatkan dah masuk spring, tak sejuk sangat. Jadi saya tak bawa banyak baju sejuk. Tapi bila diberitahu suhu di Switzerland negatif, kami kenalah beli. Nanti kan beku pula di sana.  Lagi pula, saya tidak dapat mengambil cuti sebelum ke sini, jadi memang dijangka bila persiapan dibuat saat akhir akan ada yang tertinggal itu dan ini.  

Agak susah untuk mendapatkan baju sejuk ketika ini kerana telah luar musim sejuk. Keluar masuk beberapa kedai tapi hampa. Jadi kami terpaksa beli baju yang tidak berapa tebal. Selepas beli baju baju yang dicari, kami ke restoran Tuk Din untuk makan malam. Saya memesan nasi goreng manakala anak anak makan nasi lemak. 
Selepas makan, Nelly mencadangkan supaya kami mengambil uber sahaja untuk balik ke hotel kerana dah tak larat nak berjalan kaki balik.  OK lah juga kerana tambang uber hanyalah £6 sahaja. Cukup setakat ini dahulu, sehingga bertemu di entri akan datang perjalanan kami ke negara negara Eropah. 



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.aziekitchen.com/2019/04/percutian-london-dan-europe-2019.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Gua Kelam Perlis Percutian Keluarga 2019

Gua Kelam Perlis Percutian Keluarga 2019

papar berkaitan - pada 11/4/2019 - jumlah : 309 hits
Assalamualaikum Salam SejahteraTroback holiday with family26 29 3 19Terengganu perlisSalah satu Tempat menarik yang kami pergi time holiday hari tu ialah GuA KeLam PerLis thank sister in low and her family bawak kami masuk gua hari tu satu ...
Bufet Murah Iftar Sesama Di Bangi Golf Resort 2019

Bufet Murah Iftar Sesama Di Bangi Golf Resort 2019

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 216 hits
Assalamualaikum Salam Sejahtera Seperti tahun tahun yang lepas apabila menjelang Bulan Ramadhan Bangi Golf Resort mengambil kesempatan untuk mengajak insan insan tersayang untuk berbuka Iftar Sesama di sini dengan pakej berbuka yang termura...
Bazaria Buffet Dinner Iftar Di The Boulevard Hotel Mid Vally Kuala Lumpur Buffet Ramadan 2019

Bazaria Buffet Dinner Iftar Di The Boulevard Hotel Mid Vally Kuala Lumpur Buffet Ramadan 2019

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 411 hits
Siapa suka menu berbuka puasa gaya penuh ciri ciri masakan kemelayuan asli Angkat tangan Haa julia pun salah seorang peminat utama menu masakan Melayu Asli tau Penuh dengan ulam ulaman bila ada ulam kena ada sambal belacan dan pelbagai jeni...
Ltdl 2019 Pelumba Team Sapura Cycling Juara Keseluruhan

Ltdl 2019 Pelumba Team Sapura Cycling Juara Keseluruhan

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 174 hits
Kejohanan basikal terunggul negara iaitu Le Tour de Langkawi edisi 24 telah pun selesai pada minggu lepas Walaupun dihimpit dengan beberapa isu terutama penganjur namun akhirnya perlumbaan pada tahun 2019 ini berjaya berjalan lancer PETRONA...
Harga Sheet Pile Beton Jabodetabek Termurah Terlengkap 2019 Di Megaconbeton Com 2957 2295

Harga Sheet Pile Beton Jabodetabek Termurah Terlengkap 2019 Di Megaconbeton Com 2957 2295

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 147 hits
Sheet pile adalah dinding vertikal relatif tipis yang digunakan untuk membendung tanah dan membendung masuknya air ke dalam lubang galian Artikel ditulis oleh dan dipublikasikan pertama kali di Hak cipta oleh
Kpk Fasilitasi 63 Tahanan Tentukan Pilihan Pemilu 2019

Kpk Fasilitasi 63 Tahanan Tentukan Pilihan Pemilu 2019

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 76 hits
Febri mengatakan 63 orang tersebut adalah mereka yang sudah terdaftar sebagai calon pemilih 63 orang tersebut yang kini berada di Rutan belakang Gedung Merah Putih KPK Rutan Kavling C1 alias gedung lama KPK dan di Rutan Pomdam Jaya Guntur
Fahri Hamzah Imbau Pemerintah Profesional Di Pemilu 2019

Fahri Hamzah Imbau Pemerintah Profesional Di Pemilu 2019

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 91 hits
Fahri menyesalkan Dewan Kehormatan Penyelenggara Pemilihan Umum tidak garang dalam mengawasi pemilu 2019 Menurutnya suara DKPP tak nyaring sejak tidak dipimpin Jimly Asshiddiqie
2019 New Years Eve Fireworks Malaysia

2019 New Years Eve Fireworks Malaysia

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 175 hits
Nearing the end of December 31st 2018 many cities throughout Malaysia prepared for joyous celebrations into 2019 Putrajaya Presint 3 was dimmed to near blackout before being lights up during countdown and celebratory fireworks lit the sky m...
2019 Value For Money Broadband Subscription Plans In Malaysia

2019 Value For Money Broadband Subscription Plans In Malaysia

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 205 hits
In the world where there will be the next superfast 5G network introduced is said to be 100 times faster than the current fastest wired broadband internet network a promised that could lure everybody to change from wired broadband to faster...
Water Supply Electricity Main Focus In Senallang Pn Candidate

Court Dismisses Bid For Interim Injunction In Kvdt2 Project Suit

Setahun Tak Jumpa Isteri Demi Tugas Di Lubnan Suami Sedih Hanya Jenazah Isteri Sambut Kepulangannya

Bi4dapp Ande Bernade Lompat Atas Meja Bubblebee Siap Pijak2 Lagi

Rabun Silau

Janganlah Ditakut Takutkan

Polisi Bantah Bebaskan Penusuk Syekh Ali Jaber

When Business Drop Find The Right Mentor



Operasi APT41 Bagaimana Rakyat Malaysia Terlibat Kempen Perang Siber China

Bagaimana Kematian Akibat Tidur Dalam Kereta Boleh Berlaku

Realiti Sebenar Isu Kegagalan Jualan Hartanah Kediaman di Malaysia

Penemuan Mengejutkan Bukti Kewujudan Hidupan di Planet Zuhrah

Info Dan Sinopsis Drama Kampung People 2 Musim 2 Slot Lestary


Bantal Getha 100 Natural Latex Membantu Tidur Lebih Lena Dan Berkualiti

Makan Masakan Thai Di Restoran Idaman Aikae Brinchang Cameron Highlands

Outfit Of The Day Ummi Ilhams Dari The Modest Alia Hijab By Hanami

Tragedi Gas Karbon Teman Lelaki Dedah Pusara Ayuni Bau Harum

Isi Dalam Alquran A6 Raihan

Hiburan Saling Memuji Selepas Berkahwin Netizen Teruja Lihat Keletah Mira Filzah Dan Wan Emir Di Dapur