Pengalaman Beli Baju Online


Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Cuaca pada pagi ini sangat baik di tempat saya. Tempat anda bagaimana pula? Saya pernah membeli baju online sebanyak empat kali. Tiga berjaya mendapat barangnya dan satu lagi berjaya ditipu dengan jayanya. Kalau nak tahu cerita klik di sini. Memang tak boleh lupa sampai bila-bila

Pengalaman pertama saya membeli dress atau jubah. Harganya bawah RM100. Bajunya sesuai dengan harganya. Berpuas hati dan tiada sebarang masalah. Saya beli di facebook. Dress warna merah. Cuma dress tersebut agak besar dipinggang dan membuat saya kelihatan gemuk. Tukang jahit kata baju tersebut tak elok, kain pun tak sedap. Jangan beli online lagi. Bagi saya ok sahaja sebab sesuai dengan harganya. Bawa pergi kedai dan betulkan kena RM3. Habis cerita. Bila gemuk nanti, buka jahitan tersebut semula :)

Ini baju kedua yang saya beli secara online. Saya memang tak pandai bab pilih saiz. Pakai hentam jer. Jadi baju yang dibeli terlajak besar. Kebetulan fabrik baju yang saya terima ada sedikit kerosakan. Oleh itu, saya wajib menukar yang baru. Kalau kita beli secara online, kena tanya betul-betul sama ada boleh tukar ataupun tidak. Itu adalah perjanjiannya. Sebab ada sesetengahnya tak boleh tukar lagi. 
Oleh sebab saya perlu tukar saiz dari XL ke L maka saya terpaksa membayar sendiri kos penghantaran. Itu merupakan salah saya kerana silap memlilih saiz. Kemudian, ada kerosakan pada baju tersebut maka jurujual tersebut terpaksa membayar kos penghantaran ketika hendak pos kembali kepada saya. Maksudnya win-win situation. Jika salah saya sahaja terpaksalah saya membayar sendiri kedua-dua kos penghantaran

Apabila mendapat baju yang baru. Malangnya baju tersebut masih dalam keadaan yang tidak memuaskan. Baju tersebut mempunyai jahitan yang tidak kemas dan bertindih hingga menampakkkan kecacatannya. Saya tunjukkan pada penjual tersebut. Pada mulanya dia tak mahu bertanggungjawab, lama-kelamaan dia bersetuju untuk memulangkan semula duit. Bukan salah saya kenapa saya harus terima baju yang tidak berkualiti

Tetapi sebagai manusia, saya harus bertimbang rasa. Setelah jurujual tersebut mengakui kesilapannya, saya dengan senang hati tidak jadi memulangkan baju tersebut. Memang niat saya jika jurujual tersebut mengakui kesilapan, saya akan mengalah. Jadi saya pakai sahaja baju yang sedikit cacat dan tidak kemas itu

Pengalaman ketiga saya membeli baju di Butik Dato Siti Nurhaliza. Dato Siti yang promote baju tersebut. Harganya memang sangat murah. Tak sampai RM 100. Tetapi sedihnya baju yang diterima iaitu fabriknya ada sedikit rosak bekas kena seterika


Jadi saya terpaksa memulangkan balik baju tersebut. Pada mulanya saya membeli warna biru tetapi kerana kehabisan stok saya memilih warna merah pula. Kainnya memang kembang bak puteri tetapi terlalu labuh hingga terpaksa gulung sebanyak 3 kali. Tak apalah, kita potong sahaja kain tersebut tapi saya gulung sahaja sebab malas nak pergi kedai. Memang saya sangat berpuas hati dengan servis yang diberikan. Seronok juga dapat merasa baju dari butik Dato Siti :)
Pengalaman keempat memang sangat mendukacitakan. Terus kena tipu dengan manusia yang tidak bertanggungjawab. Cuba klik di sini jika nak tahu cerita. Saya redha dan saya terima. Saya tidak akan halalkan walau satu sen pun duit yang diterima. Saya bersyukur sangat ditipu dalam jumlah yang sedikit. Jika jumlah yang besar memang terasa ralatnya. 

Dress ini yang saya idamkan tetapi tidak menjadi kenyataan. Memang saya pelik kenapa kos penghantarannya terlalu murah RM5. Tetapi kalau di Shopee memang harganya begitu. Sekarang ini saya tak tahu sama ada nak percaya atau tidak peniaga online lagi. Iklan di facebook memang banyak di wall kita. Baju memang cantik-cantik. Iklan banyak sampai tenggelam cerita kawan-kawan. Bagaimana agar tidak menjadi mangsa penipuan yang seterusnya??



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://eyma0913.blogspot.com/2019/06/pengalaman-beli-baju-online.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TentangCintaTentangRasa+(Manis+Strawberi)

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Beli Cuckoo Online

Beli Cuckoo Online

papar berkaitan - pada 4/7/2019 - jumlah : 172 hits
Bagaimana Cara Beli Cuckoo Online Tahukah ANDA bermula 9 April 2019 yang lalu semua pelanggan Cuckoo di seluruh Malaysia sudah The post appeared first on
Beli Tiket Balik Kampung Secara Online

Beli Tiket Balik Kampung Secara Online

papar berkaitan - pada 28/6/2019 - jumlah : 160 hits
Musim nak raya ni korang yang naik pengangkutan awam untuk balik beraya nanti udah beli ke tiket nya komeee weiii cepat beli kang tiket abis ada yang nangis tepi bucu katil hehe kalau busy bebenor nak pi kaunter tiket pun susah sangat meh n...
Pengalaman Ditipu Peniaga Online Di Facebook

Pengalaman Ditipu Peniaga Online Di Facebook

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 371 hits
Pengalaman saya sendiri yang telah ditipu oleh peniaga online di Facebook Saya kerap juga membeli belah secara online dan ini merupakan kali pertama saya ditipu Sungguh tak sangka dan tak diduga Walaupun nilainya tidak begitu besar bagi and...
Beli Tiket Bas Ekspress Di Bus Online Ticket

Beli Tiket Bas Ekspress Di Bus Online Ticket

papar berkaitan - pada 16/6/2019 - jumlah : 653 hits
Zaman sekarang kalau boleh semua benda kita nak mudah Mujur teknologi sekarang yang ada ni serba canggih Teringat masa dulu dulu belajar di asrama dan bila nak balik raya terpaksa beratur di kaunter terminal bas untuk beli tiket bas Kalau n...
Pengalaman Pahit Manis Beli Rumah Sub Sale

Pengalaman Pahit Manis Beli Rumah Sub Sale

papar berkaitan - pada 6/7/2019 - jumlah : 364 hits
PENGALAMAN PAHIT MANIS BELI RUMAH SUB SALE Al kisah sudah lama saya menanam impian untuk membeli rumah kedua disebabkan rumah pertama jauh iaitu di Muar Johor Rumah pertama tiada sesiapa tinggal di sana dan masih belum berhasrat untuk disew...
Idrus Ditemukan Meninggal Tanpa Baju Di Ruko Badan Bersandar Di Meja

Idrus Ditemukan Meninggal Tanpa Baju Di Ruko Badan Bersandar Di Meja

papar berkaitan - pada 22/6/2019 - jumlah : 95 hits
Kedua rekan kerjanya terpaksa membuka pintu ruko dengan kunci cadangan Keduanya lantas menemukan tubuh Idrus terbujur kaku dengan posisi bersandar di meja tanpa baju
Baju Winter Murah Cantik Di Bundle Preloved Kuala Lumpur

Baju Winter Murah Cantik Di Bundle Preloved Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 25/6/2019 - jumlah : 629 hits
Salam Apa khabar semua Amboi amboi korang ni cuti panjang ni pergi mana Over the sea ke Hiks Cerita pasal bercuti setiap kali merancang ke luar negara mesti akan semak musim dulu kan Winter ke Summer ke sebab nak kena tahu bawa baju apa Pal...
Kepoin Cara Awkarin Memadukan Hijab Dan Baju Baju Kecenya Modis Nggak Pakai Lama

Kepoin Cara Awkarin Memadukan Hijab Dan Baju Baju Kecenya Modis Nggak Pakai Lama

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 141 hits
Awkarin nggak ragu ragu buat memadukan banyak warna pada penampilan berhijabnya Cantik ih
Salahuddin Terima Surat Istana Johor Isu Baju Melayu Seluar Hitam

Salahuddin Terima Surat Istana Johor Isu Baju Melayu Seluar Hitam

papar berkaitan - pada 23/6/2019 - jumlah : 338 hits
Diterbitkan Hari ini 8 43 pagiMenteri Pertanian dan Industri Asas Tani Salahuddin Ayub menerima surat daripada Jemaah Majlis Diraja Johor berkenaan peraturan pakaian negeri itu Ia selepas gambarnya memakai baju Melayu cekak musang dan selua...
Perghhh Kevin Ray Mendoza Malu Malu Dapat Tahu Jadi Kegilaan Gadis Malaysia

3 Kaedah Bacaan Untuk 3 Jenis Manusia

Hint Kepada Najib Mungkin Sudah Terlupa

Varian Omicron Kes Pertama Tujuh Kontak Rapat Negatif Covid 19

Video Setianya Cinta Tak Lalu Makan Minum Kerana Terlalu Rindukan Tuan

Yoo Jaesuk Kim Jongkook Song Jihyo Top 3 Ranking Reputasi Jenama Program Hiburan Bagi Disember

Apa Hukum Menjadikan Cryptocurrency Matawangkripto Sebagai Mas Kahwin

Video Segala Persiapan Dah Siap Rancang Nikah Minggu Depan Wanita Akur Bakal Suami Men1nggal Dunia Saya Tak Kuat Awak



5 Sebab Kenapa JDT Dihormati dan Dibenci Peminat Bola Sepak

5 Sebab Mengapa Makam Genghis Khan Belum Ditemui

Keputusan Markah Peserta Maharaja Lawak Mega MLM 2021 Minggu 8 Suku Akhir

Sejarah Hitam Telekom Perancis Syarikat Paling Jahat Di Dunia

Bagaimana Pelarian Palestin Boleh Jadi Tokan Besar di Amerika


Pilihan Raya Sarawak Pertandingan Antara Taikun Balak

Govt Probing Into Cause Of Infection In Omicron Case Khairy

Companies Allowed To Import Frozen Chickens From Dec To Feb Next Year Says Agri Ministry

Lirik Bale Pulang Ii Happy Asmara

Lirik Kekasih Impian Natta Reza

Perlindungan Sokongan Imun Dan Tumbesaran Kanak Kanak